Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 12:01 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:

hej hej chyba coś się z tym forum dzieje bo wysmarowałam Ci wczoraj list dziś zaglądam czy jest coś od Ciebie, a tu mojego nawet nie ma...jest ale pusty?
wizytę mam we wtorek to napewno dam Ci znać... wczoraj się trochę martwiłam , bo miałam taki śluz( wcześniej w czasie ciąży nie) z lekkim odcieniem brązu dosłownie tyci tyci, ale był.tak jak w ostatnich już dniach okresu. Dzis już nic mam nadzieję, ze to nic strasznego. Mówię Ci koszmar jakikolwiek ból inny od wszystkich, a ja już paraliż.Za długo siedzę w tym domu dosłownie nic Plackiem a taka ppiękna zima za oknem.... zaraz biorę psa i chociaż 15 min spacerku, bo już świruję zaczynam doszukiwać się dziwnych zmian codzień sprawdzam cycki i jak tylko tyci mnie bolą to juz panika naczytałam się o tych utratach i mam schizkę...ale Ci fajnie, ze mozeszgrać w tenisa... ja bym już na narty-tyle śniegu! IDĘ mizi mizi od cioci w brzuszek i tak nie deklaruj trzymania tych kciuków bo ta wydra widze ma inne zajęcia w Twoim brzuszku:) całuski dla całej TRÓJKI

hej hej dziewczyny, kobietki mam pytanko podejrzewam ciążę 2 tyg zrobiłam BHGC wynik 11,2 mój lekarz powiedział że to za niski poziom przecież normy mówią inaczej... zaznaczam że to pan doktor ordynator i wogóle HILFE bo oświruję z niecierpliwości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mikus.. kurcze jejku no! Masz nie łazic! Niestety zadne plamienie w ciazy nie jest dobre, ale skoro trwało to niedługo, to moze wynikało ono z przekrwienia sluzówki pochwy i szyjki. Nie wiem czy przytulanka są w takim przypadku zalecane, bo przy ciazy zagrozonej nalezy unikac mechanicznego draznienia szyjki. Wiec jak cos, to dajcie sobie na wstrzymanie do najblizszej wizyty.

Martwie się o Was, ale dobrze, ze juz nic Ci nie leci, to dobry znak. A jak cos boli to musisz lezec!

Moj rozrabiaka moze i bedzie machał nozkami, ale kciuki bedzie trzymał. W koncu musi juz zaczac słuchac mamy :)

Wiesz.. ja na Twoim miejscu zadzwoniłąbym do lekarza i powiedziała mu o sytuacji. On najlepiej Cie uspokoi. Moze poprosi na obserwacje. Wiele dziewczyn miało takie dolegliwosci na poczatku i wsyztsko w koncu dobrze sie konczyło!

Nie czytaj dołujących wątkow, bo to nie pomaga. Ty masz szukac nadziei i spokoju, a nie ich utraty!

Cycki maja bolec, ale raz bola bardziej, raz mniej. Na tym nie ma co sie opierac w obserwacjach.

Uściski mikus! Bądzmy dobrej mysli!

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej to się uśmiałam hi hi bo nie bardzo chyba zrozumiałam z tym "mechanicznym drażnieniem szyjki"hi hi nie wiem z którego kontekstu to wzięłaś? ja z mężem od czasu potwierdenia ciąży ba od prób zakiełkowania nic się nie drażnimy-spokojna głowa:) chyba, ze te narty hi hi , ale Wy jesteściwe fajni.... leże...i nie byłam na nartach....buziaki

hej hej dziewczyny, kobietki mam pytanko podejrzewam ciążę 2 tyg zrobiłam BHGC wynik 11,2 mój lekarz powiedział że to za niski poziom przecież normy mówią inaczej... zaznaczam że to pan doktor ordynator i wogóle HILFE bo oświruję z niecierpliwości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przejęłam się, a Ty mi się tu chichasz nie wiadomo z czego O_o.. ale jesli poprawiło Ci to humor, to super. buahahha.. kurcze.. no i mnie tez teraz rozbawiłas.. 'nie draznie się z męzem.. mąz mnie nie drazni".. o rany.. ale głupie.. :D

co ja poradze, ze to sie tak nazywa? :D

Nie wiem czy znasz, ale gdzies czytałam taki świetny kawał:

wioska murzynska. małzenstwu rodzi się białe dziecko. zatroskani ida do czarownika.
ten pyta: a robiliscie to po bozemu?
odpowiadaja: no.. oczywiscie!
czarownik mysli chwile.. - a od tyłu?
- oczywiscie, że od tyłu..
A z palcem w dupie?!
Oni: jak to?
No to juz wiecie jak dostało się światło..

<rotfl>

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to się uhihaliśmy z Adamem:) ale powiem Ci , ze dzisiaj rano to sama spanikowałam bo znowu miałam dosłaownie 3 ziarenka piasku ale tym razem takie zywe skrzepiki krwi i do tego piersi mnie przestały boleć cała w strachu dzwoniłam jak radziałś od razu do gina niestety powiedział , ze żadna farmakologia tu nie pomoze za wczesna ciąża... nie wie co to moze być czasem się zdarzają w ciąży takie plamienia mam w pon zrobić bete i do niego we wtorek powiedział tylko tyle, ze ważne , zeby się nie nasiliło i mam te 2 dni leźeć kurcze więc leże przyszłam tylko zajrzeć do Ciebie i spadam do łóżka kurczę ZMARTWIŁAM SIĘ nie na żarty.... to było raniutko narazie jest spokój i się nie powtórzyło.... oj trzymajcie kciuki i...pomódlcie się za nas pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No kurcze..:( Musi byc dobrze!!!!! Musi słyszysz!!! Bądz dzielna i spokojna. Czekam z Toba z niecierpliwoscia na wtorkowe badanie. Bidulko.. pewnie tak strasznie sie denerwujesz.

Jednak ginek ma racje, czasem takie skrzepiki sie pojawiaja i nie znacza, ze cos sie zlego dzieje, w takich przypadkach zwykle po porodzie trzeba dodatkowo wyłyzeczkowac macice, bo biora sie one z jakichs przerostow w macicy.

Nie jestem własciwie wierzaca osoba, ale z calego serca zycze Wam jak najlepiej!!! Wysyłam pozytywne fluidki!!!!! @$$%^^&**%$%$#$#@@@@@

Powinnas miec kompa w łozku :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej ale mnie to forum dobija!!! wczoraj wysłałam Ci wiadomość i dziś patrzę, ze znowu jej nie ma. Niw wiem co to się zepsuło...no nic moze to pójdzie. Czekam właśnie na wyniki mojej bety( mają się pokazać na stronie-przynajmniej nie trzeba znów jechać tylko mozna z kompa odczytać) jutro wizyta i o niczym innym nie mogę myśleć tamte dolegliwości ustały zupełnie wieczorem ból cycków powrócił...więc chyba dobrz:) nie myślałam nigdy, ze będę się z tego cieszyć....he he a wy jak się czujecie? mam nadzieję, ze wszystko gra kiedy masz jakąś wizytę bo nie pamiętam czy mi pisałaś. Mozę już zobaczysz co tam rybka chowa między nóżkami...ja modlę się tylko żeby jutro zobaczyć...serduszko... bijące...echhh 16.30 wizyta więc pewnie ok 18-19 będę w domciu to Ci skrobnę. piszę same głupotki bo skupić się nie mogę więc kończę całuski od cioci pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

odebrałm wynk moja bhcg przez 2 tyg urosła 50% wiem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mika.. dopiero doszły te wiadomosci.. wciaz sprawdzałam wczoarj czy sa.. i było pusto.

nie wiem co Ci napisac.. bądz dzielna kochana moja..<przytul mocno>

mnie jakos trudno jest uwierzyc, ze Twoja kropeczka nie urosła.. poczekaj do badania.. boze mikus.. trzymaj się!!!!!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

-----
16:30

jestem z Tobą...

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

7,7mm zero pukania zero nadzieii jutro zabieg... trzymam za Ciebie kcuki i dzi ęki że jesteś...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak to zero?????

po kolei.

ktory to tydzien?

u mnie dopiero w 8 tygodniu był zarodek i serduszko!!!

w 6 tygodniu mialam tylko pechezryk i umieralam ze stresu.

moze inny lekarz powie Ci cos innego!

to nie moze sie tak skończyc!!!

błagam zasiegnij porady jeszcze jednego lekarza!!!!! prosze!!!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiem, ze próbujesz mnie pocieszyć nie chodzi Tusiaczku o normy, ale przyrost... nie wiem kuźwqa jak policzyć który ja mam tydzień ciąży mam nieregularne okresy i nie wiem kiedy miałam ostatni wiem tylko tyle, ze współżyłam 5 pażdziernika czyli 1miesc i 15dni temu czyli biologiczna ma 6 tygodni zarodek ma 7,7mm ale beta nie rosła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mika.. ja trzymam sie ostatnich desek ratunku, nie idz dzis na ten zabieg. sprobuj porozmawiac jeszcze z innym lekarzem, to moze byc za wczesnie na diagnoze. po prostu nie moge sie z tym pogodzic. wysokosc bety sie zwieksza. to najwazniejsze.

przytaczam normy bety ponizej: zauwaz jakie są szerokie!

(tyg ciąży)
3 tydz 5.8-71.2
4 tydz 9.5-750
5 tydz 217-7138
6 tydz 158 - 31795 (nie wiem czemu tu wyskakuje linkdo skype)
7 tydz 3697-163563

inne laboratorium(tygodnie od poczęcia):

1-2 tc 16 - 56
2-3 tc 10 - 4870
3-4tc 1110 - 38500
4-5tc 2560 - 82300(nie wiem czemu tu wyskakuje linkdo skype)

Moze sie myle.. nie jestem lekarzem.. ale prosze cie tylko o konsultacje z kims innym. Bete sie sprawdza min co dwa dni i wtedy mozna obejrzec jej przyrost.

Smutno mi razem z Toba.. tak bardzo!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam Cię Tusiaczku... nie moge juz z Tobą pisać bynajmniej nie na tym forum... badał mnie drugi lekarz już w szpitalu bo muszą być 2 niezaleźna diagnozy. Moja fasolka nie biła, nie przepływał przez nią strumień krwi i jej rozwój się zatrzymał...to , ze beta przyrastała minimalnie to nic bo kosmówka dalej się rozwijała to co w środku już nie. szpital to koszmar pani doktor do kogoś , ze u mnie trezba drobny zabieg przeprowadzić .Ty słyszysz Tobie się Swiat na głowę wali a oni to nazywają drobnym zabiegiem. na mojej sali było nas 5 z czego 5 na łyżeczkowanie 2 dziewczyny w 8tyg i 1 w 10 ja w 7 jakiś koszmar tylko na mojej sali
nie mam Ci siły o tym pisać...boli, ale nic innego nie pozostało jak wiara i nadzieja. Muszę znaleźć jakiegoś innego lekarza( ten chciał łapówkę no mówię Ci cyrk! jakiś) LUDZKIEGO i dobrego... podjęłam już decyzję zrezygnowałam z zajęć trenerskich z zawodników( za dużo nerwów i godzin spędzonych na treningach, jestem nie dożywiona wręcz i przemęczona) teraz 3miesc chcę się podleczyć i jak lekarz pozwoli to spróbuję znowu... mam nadzieję, ze nasz kontakt się nie urwie będę za was mocno trzymać kciuki...idę sobie popłakać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mikuś.. wysyłam Ci zaraz na priv maila..

ciiii.. ciiichutko malutka :((

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej Tusiaczku mam nadzieję, ze u Ciebie wszystko gra... pisałam parę razy na gg i szaaa daj znać czy wszystko ok...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]