Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:38 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj zdezerterowałam z pracy o 13.00 i spałam do ok 16.50 nawet obiadu nie zrobiłam, ale M zrobił jak z pracy wrócił.

Asieńko, nie mogę uwierzyć w to co czytam... Na tym forum w innym wątku jest dziewczyna, której się pomylili w laboratorium i podali wynik wskazujący w 7 m-cu ciąży na poważną cytomegalię, a innej wyszło, ze ma białaczkę zaawansowaną, potem odkręcali...brak słów... Nie ma co walczyć, ja tez z branży prawniczej i wiem co mówię, sama przymykam oczy na wiele spraw :wink:

Natko, cóż Ci powiedzieć, przemyśl wszystko na spokojnie... prześpij się z tym, ale myślę , ze dziewczyny mają rację, jesteś śliczna i młoda, to powinny być najlepsze lata Twego życia!

Ja Asiunia, dostaniesz lekarstwa więc się nie martw na zapas!

Jeśli do wszystkich się nie ustosunkowałam, to przepraszam... ale padamz nóg, ja juz rady nie daję, spałabym i spała...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dariamp pisze:
Czary Mary , Hokus Pokus i dodaję do moich czarów Madziarę i Kitkę :lol: :lol: :lol:

Dariamp dziekuje za dodanie do listy - tylko czaruj mnie skutecznie ;) :D

asienka82 pisze:
Dziewczyny beta 1116 mIU/ml !!!!!!!!!!!!!!

Asienka82 bylam pewna ze to pomylka bo inaczej nie wyszlyby ci dwie krechy na tescie.
Bardzo wspolczuje tego co przeszlas ale z sadzeniem daj sobie spokoj - to tylko niepotrzebne nerwy dla ciebie - lepiej skorzystaj z oferty darmowej bety :) a tego labolatorium nie przekreslaj - wszedzie pracuja ludzie a ludzi nieomylnych nie ma.
No i życze spelnienia marzenia o blizniakach :D

Naataalia w kazdym zwiazku sa wzloty i upadki - nie ma zwiazkow idealnych - musisz zrobic bilans swojego zwiazku - jesli wyjdzie na + to walcz, a jesli nie to trzeba sie zastanowic czy warto ciagnac to dalej.
Ale wez pod uwage ze moze twoj narzeczony w ten sposob odreagowuje wasze 3 straty? Faceci tez maja uczucia i cierpia - kobieta sie wyplacze a facet nie moze - bo mu nie wypada. Emocje ktore dusi sie w sobie musza gdzies w koncu znalezc ujscie.

Mienta trzymaj sie mocno - bedzie dobrze.

Edytka zagladaj czesciej!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki bardzo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia 81 strasznie mi przykro z powodu twojej straty zagladaj do nas pomozemy ci przez to przejsc

witam wieczorowo i zaraz zmykam do mezula musze go mocno poprzytulac :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dobry wieczor

wrocilam z pracy i nie mam sily na nic... :(

gonia :-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

madziarko jak sie czujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agnieszka w jaki sposób bada się te przeciwciała tarczycowe też przez krew? a i na czym polega to haschimoto????

kochamy cię Aniołku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej babeczki....nawet nie wiecie jak mi sie milo zrobilo na serduszku...ze kazda z was cos do mnie cieplego napisala...jestescie bardzo kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki przeogromniaste!!!!!!!!!!!!!

wlasnie wrocilam od bratowej....pogadalysmy....pomyslalam troszke...postanowilam dzisiaj na spokojnie z nim pogadac, bez krzykow, rekoczynow (bo tak tez bywalo ze sie do niego rzucalam), zobacze co ta rozmowa przyniesie, moze razem dojdziemy do wniosku ze nie ma sensu dalej w to brnac....

jeszcze raz wam dziekuje,...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

NATALIO to jak bedziesz po rozmowie powiedz nam co z niej wyniklo dobrze martwie sieo ciebie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

misiula3 pisze:
madziarko jak sie czujesz?

czuje sie dobrze tylko kregoslup strasznie mnie boli od dzwigania... w sobote mamy otwarcie sklepu i od wczoraj tylko towar dowoza a my musimy go ukladac i porzadek robic... padam z nog normalnie ale do soboty na szczescie nie daleko... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was kobiałki nocną porą.
Ja też odebrałam wyniki histopat. i mam napisane podobnie do goni i też jestem gonia więc to może jakieś... imienne? A dokładnie napisali mi: decidua partim necroticans et ovum (placenta)
Edytko czy to znaczy to samo co u drugiej Goni?
Dzięki z góry za odpowiedź a za wszystkie borykające się w ostatnim czasie ze swoim facetosem trzymam kciuki bo wiem co to znaczy. Ja sama wczoraj "przerobiłam" wojnę (bez krzyków wprawdzeie i rękoczynów) ale do powiedzenia mieliśmy obydwoje baaardzo dużo. Po nocy na osobnych łóżkach dostroiliśmy swoje nadawanie i z wieelkim sorry :wink: doszliśmy do porozumienia :D Faktycznie są wzloty i upadki tylko ważne by tych upadków było mniej niż wzlotów a będzie dobrze.
A jeszcze mam pytanie do tych dziewczyn co są już po 1@ od poronienia a dokładniej od łyżeczkowania. Ja dzisiaj jestem dokładnie miesiąc od zabiegu i od 2 dni coś jakby mi się zaczyna 1@ ale 2 dni i takie prawie nic ale jednak ciuteczek? Miałyście też tak?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny,

Gonia_krak u ciebie to znaczy: doczesna częściowo martwicza i jajo płodowe (kosmówka), czyli oznacza to że ciąża obumarła wcześniej, przed zabiegiem, bo miejscowo już doczesna (czyli błona macicy) była martwicza no i że przede wszystkim ciąża była bo jest jajo płodowe.

Byłam u ginka wczoraj. Uspokoił mnie. Powiedział, że macica już powiększona, rozpulchniona, co do wyników bety to powiedział, że w 2/3 przypadków takie wyniki są przy ciaży mnogiej, a w 1/3 przy pojedynczej, a jeśli pojedyncza to raczej przy dziewczynkach tak szybko rośnie (podobno udowodniono to naukowo). Poza tym kazał przyjść 25.11 w niedzielę do szpitala bo będzie miał dyżur i tam spokojnie gratis zrobi usg. W tym szpitalu maja najlepszy sprzęt w Wa-wie więc liczę już na serduszko (to będzie przełom 6/7 tc). Narazie zmienił mi luteinę na duphaston bo nie chcę sobie nic dopochwowo aplikować, bo przy ciąży są większe skłonności do bakterii, zapalenia itp. Kazał brać folik no i na razie kazał brać ten metformax na cukrzycę, ale skonsultuje się ze znajomym diabetologiem i mam zadzwonić do niego w piątek to mi powie czy dalej brać czy nie.
Co do lotu samolotem to powiedział, że dopóki ciąża nie jest zagrożona, dopóki nie plamię i wszystko się dobrze rozwija to nie ma żadnych przeciwskazań. Przeciwiskazania są dopiero w III trymestrze, bo zmiana ciśnienia może nawet spowodować pęknięcia worka owodniowego :shock: Ale u mnie to będzie dopiero 8tc. Czyli wstępnie 6-8 grudnia spędzam w Portugalii :-) Służbowo, bo służbowo, ale cosik pewnie zobaczę :-)

Aha.... a dziś po porannej kawce (oczywiście słabiutkiej z mleczkiem) mnie zemdliło ... :lol: :lol: Cieszę się, bo to podobno dobry znak bo mdłości są skutkiem rosnącej bety :lol:

Pozdrawiam was z rana i zabieram się do pracy, bo wczoraj kompletnie nic nie zrobiłam z tych emocji.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asieńko cieszę sie że wszystko dobrze :) :)

Witam wszystkie kobietki :)

Obrazek

Aniołek 13.09.2007r./10tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Asienko super ze wszytko jest dobrze i zycze ci tych blizniakow :D duzo roboty ale jaka frajda.Portugalia jest super i ciesze sie ze lekarz ci pozwolil jechac cos zawsze zobaczysz i zwiedzisz 8) .Witam dziewczyny jak sie dzis miewacie?Natalio odezwij sie, jaka podejlas decyzje co do swojego faceta? :?:

Ostatnio zmieniony czw lis 15, 2007 7:34 am przez misiula3, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asienko super ze wszystko dobrze :D

Kurcze to ty mozesz pic kawe............................ja zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy odrzucilo mnie od kawy...........................i do tej pory jej nie tknelam.......... :shock: ..................a bardzo lubie.................tak sobie pomyslalm ze moze zrobie jedna..................................chyba jednak nie na sama mysl robi mi sie niedobrze.

12.06.07; 06.12.07Nasze kruszynki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agnisza no właśnie do tej pory mogłam pić bez problemu, ale dziś mnie jakoś zemdliło i raczej piję ją z przyzwyczajenia, bo stawia mnie rano na nogi. Ale coraz bardziej mi dokuczają mdłości, co prawda bardzo delikatne, ale np. odrzucają mnie niekótre zapachy (np. kawy) i wogóle nie mam apetytu. Mogłabym jeść suchy chleb i nie zauważyłabym kompletnie różnicy w smaku np między suchym chlebem a czekoladą.
Ale ja się cieszę, nie narzekam, wytrzymam bo to dobry objaw, beta rośnie. W poprzedniej ciązy nawet jednej mdłości nie miałam, mogłam jeść normalnie no i rzeczywiście było źle.

Agniesza czy twój suwaczek pokazuje ciążę od OM czy od zapłodnienia, bo coś mi się kojarzy że ty sporo dłużej ode mnie w ciąży jesteś.
U mnie suwaczek od OM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asienka82 pisze:
Agnisza no właśnie do tej pory mogłam pić bez problemu, ale dziś mnie jakoś zemdliło i raczej piję ją z przyzwyczajenia, bo stawia mnie rano na nogi. Ale coraz bardziej mi dokuczają mdłości, co prawda bardzo delikatne, ale np. odrzucają mnie niekótre zapachy (np. kawy) i wogóle nie mam apetytu. Mogłabym jeść suchy chleb i nie zauważyłabym kompletnie różnicy w smaku np między suchym chlebem a czekoladą.
Ale ja się cieszę, nie narzekam, wytrzymam bo to dobry objaw, beta rośnie. W poprzedniej ciązy nawet jednej mdłości nie miałam, mogłam jeść normalnie no i rzeczywiście było źle.

Agniesza czy twój suwaczek pokazuje ciążę od OM czy od zapłodnienia, bo coś mi się kojarzy że ty sporo dłużej ode mnie w ciąży jesteś.
U mnie suwaczek od OM

U mnie suwaczek od owu................................musze to zmienic. :D
Ach jakbym sie kawy napila.........................no ale coz :? :D
Ja za to od kilku dni wcinam pizze takie mrozone................normalnego obiadku nie moge zjesc....................a mieska to juz w ogole................na sama mysl robi sie niedobrze....................tylko ile ja na tej pizzy wytrzymam.........................ale samkuje jak rarytas :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mnie na kawe nie mdliło wrecz mialam na nia ochote tak mi smakowala.a ja mialam zachcianki na galarete miesna i normalnie musialam zjesc albo na sledzie caly sloik na jedno posiedzenie z chrzanem dziwaczne a przy pierwszej na kielki soi a co do pizzy to tez i duzo frytek i plackow a najbardziej na fasolke po bretonsku ktorej nie cierpie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misiulku dziwne to wszystko :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

czesc dziewczynki..... wy lasuchy ehheeh a zwlaszcza ty agnieszko :D a co do kawy to ja wogole nie pije bo mnie po kawie trzesie :roll: no nie da rady i juz ......jesli cos pije zo latte maciato...ja na to mowie laciato maciato :D .....wczoraj po 24h zaczol padac snieg w malej ilosci przez 3 min i koniec sniegu NIET :? moze dzis spadnie bo zimno i tak ponuro na dworku :roll: co do natalki to moze juz sie pogodzila ze swoim chlopem i pewnie sie przytula :) edycia cos sie wczoraj na chwilke pojawilatylko :( szkoda......wczoraj dostalismy ostatnie papiery potrzebne do wynajmu tego mieszkania i prawdopodobnie maz dzis jedzie z tym wszystkim do spolki mieszkaniowej....i pewnie dadza umowe do podpisania...no zobaczymy :D

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]