Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witajcie Kochane moje...

ten dzień był długi i pełen nie koniecznie miłych wrażeń... już się bałam że moje maleństwo... będzie kolejnym moim, ale Aniołkiem...

tak bardzo się bałam ale od początku
rano jak sie obudziłam i poszłam siku jakaś dziwna wydzielina brązowawa ze mnie się wylewała... no to czarne myśli i łzy w oczach... i same najlepiej wiecie co czułam i myślałam...

Bóg jednak nade mna czuwał że postawił przy mnie a raczej po drugiej stronie tel mądrą osobę - moją mame, która zachowała zimną krew i zaraz skombinowała samochód - z moją siostra za kierwonicą, żeby mnie zawiozła do szpitala. Po drodze wspąpiłyśmy po mojej siostry męża siostre, która pracuje jako położna na ginekologi i jeszcze Bóg dał żeby moja ginka była na oddziale... więc szybko mnie zbadała. Powiedziała że macica jest ładnie powiększona, dająca duże nadzieje, że doszło do zapłodnienia jaja z lewego jajnika :) aczkolwiek ta wydzielina nie jest ładna, ale nie jest bardzo źle bo najważniejsze że to nie jest krew
Dała mi 3 razy dziennie luteine powcipnie, asmag, do tego mam brac jak bralam duphaston 2 razy dziennie i kwas foliowy 5 mg..
I mam leżeć totalnym plackiem, jedynie co to do kibelka mogę chodizć.

Kochane to co dziś przeżyłam nie życzę nikomu!! Mam nadzieję że będzie wszytsko dobrze. Aha no i od razu zrobiły mi jeszcze bete hcg żeby zobaczyć czy przyrosła bo poprzednią miałam robioną 2 tygodnie po zapłodnieniu :) i jak już wam pisałam na wątku wcześniej wynosiła 117 a teraz jak mi zrobiły to beta wyszła 1700 więc mój mały "urwis" - jakakolwiek płeć będzie - podniósł mi nieźle adrenaline

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

daria777 zurawinka dobra rzecz na pecherz :) ja pije narazie profilaktycznie, bo zreszta lubie, a w poprzedniej ciazy mialam duze problemy z pecherzem :( w ogole najlepiej duzo pic, choc mi to nie wychodzi :? mientka ale mialas stracha :shock: wspolczuje przezyc, ale wierze, ze bedzie ok, zobaczysz :)

[*]12.07.07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mientko, ale miałaś dzień.
Terz ładnie lez plackiem w wyrku Jak ja plamiłam właśnie tak na brązowo w 7tc to mi kazano leżeć i tak leżałam 3 m-ce plackiem w łózku. Pamiętam tez jak lekarze mówili, ze brązowe plamienie to stara krew i to nic groznego, ja tak miałam 3 razy w tej ciąży, raz jak miałam stłuczkę i z nerwów chyba, bo się nie uderzyłam nigdzie!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kochane no stresa miałam mam nadzieję że już będzie tylko lepiej .. i będę leżała plackiem jakby mnie super glue przykleili :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

mientko wspolczuje stresu :-{:

dobrze ze cie szybko przebadali i uspokoili :)

dziewczynki cos nie dziala mi gg a jak u was :roll: :?: macie jakies problemy :?

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2007 6:40 pm przez lagunka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny czytalyscie to? to juz troche na forum jest ale nie wiem czy ktos wklejal
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=18227

[*]12.07.07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

ja to juz czytalam kiedys fajne lapie za serduszko :)

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj lapie, lapie lagunko :)

[*]12.07.07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lagunka pisze:
mientko wspolczuje stresu :-{:

dobrze ze cie szybko przebadali i uspokoili :)

dziewczynki cos nie dziala mi gg a jak u was :roll: :?: macie jakies problemy :?

Juz caly dzien z gg jest problem.
Mientko lez ladnie...............bedzie dobrze

12.06.07; 06.12.07Nasze kruszynki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki!
Lagunko, wszystkiego dobrego z okazji imienin!

Mientko, leż grzecznie, będzie dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rety Mienta, ale ci dzidzia popalić dala od samego początku ... ale nim się oberzysz to będzie cię kopać że hoj ... a po porodzie dopiero się zacznie :lol:

A ja zapytalam na innym forum o tą moją betę i ktoś napisal że w pierwszych 2-4 tyg po zaplodnieniu wzrasta bardzo szybko, nawet 66% w 24 godz, czyli u mnie tak jest :lol: Dopiero potem 66% w 48h, potem w 72h i tak się wydluża ten wzrost z każdym tygodniem. Hehehe, a mężuś już się przyzwyczail do myśli o bliźniakach (choć mówi że to przy obecnej sytuacji politycznej w kraju trochę obciachowe, żart oczywiście :lol: ).

Daria, dziewczyny mają rację, bakterie w moczu to nic innego niż infekcja pęcherza, albo cewki moczowej. Ot taka kobieca przypadlość. Sok z żurawinki jak najbardziej, bo ma dużo wit C a ona zakwasza mocz i niszczy bakterie. Ewentualnie jak to coś bardziej zaawansowanego to ci lekarz Furagin przepisze, to lek dozwolony w ciąży a po nim mija jak ręką odjąl. Pamiętam jak pierwszy raz przechodzilam zapalenie cewki moczowej, to bylo po pierwszym miesiącu starań (intensywnych) :oops: Lekarz powiedzial że musieliśmy poszaleć że aż tak mi się porobilo :oops: i że niestety u kobiet między drogami moczowymi i rozrodczymi bardzo krótka droga i tak sobie wędrują bakterie, niestety.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asienka82 pisze:
Rety Mienta, ale ci dzidzia popalić dala od samego początku ... ale nim się oberzysz to będzie cię kopać że hoj ... a po porodzie dopiero się zacznie :lol:

A ja zapytalam na innym forum o tą moją betę i ktoś napisal że w pierwszych 2-4 tyg po zaplodnieniu wzrasta bardzo szybko, nawet 66% w 24 godz, czyli u mnie tak jest :lol: Dopiero potem 66% w 48h, potem w 72h i tak się wydluża ten wzrost z każdym tygodniem. Hehehe, a mężuś już się przyzwyczail do myśli o bliźniakach (choć mówi że to przy obecnej sytuacji politycznej w kraju trochę obciachowe, żart oczywiście :lol: ).

No to juz teraz calkiem zglupialam :?

12.06.07; 06.12.07Nasze kruszynki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczynki - wow ale spisalyscie - ale juz nadrobilam.

AGNIESZKA_22 pisze:
tak dwie dziewczynki ,zmarły w 29 tygodniu, rodziłam w 30 tygodniu. Troche winy lekarza ,wiecej przypadku ,trzymam sie już niezle chociaz od kiedy zaszłam w ciaze padło na mnie pasmo nieszczesc

Agnieszka_22 przytulam cie mocno - to straszne co przezylas - tyle nieszczescia naraz - a tego lekarza to powinnas zaskarzyc!
Teraz juz musi byc dobrze - trzymam kciuki za ciebie!

lili777 pisze:
madziara20 pisze:
Kitka11 pisze:
madziara20 to sprawa indywidualna - czasem juz w pierwszym cyklu, a czasem trzeba chwilke poczekac.
Ciaza zaraz po tabletkach moze byc mnoga ;)

to ja chce taka ciaze!! :)

ja też bym chciała... z Konradem zaszłam zaraz po odstawieniu i był jeden, a juz sie napalałam na bliźniaki :D:D:D:D

W takim razie zycze wam spelnienia marzen :)

lili777 pisze:
Kitka, a ty długo w USA siedzisz?? Podoba Ci się tam??

Lili777 jestem tu 2,5 roku i wiele rzeczy mi sie nie podoba - dlugo moglabym pisac - jedyny plus to latwiejsze zycie. Ale bardzo tesknie za rodzinka, znajomymi, domkiem i za Polska w caloksztalcie. Nie moge sie doczekac powrotu - a to jeszcze 2 lata.

Maranellka pisze:
A u mnie 20°C .....ladna pogoda na spacerek :wink: !

Maranellka 20°C o tej porze roku - przeprowadzam sie do ciebie ;) uwielbiam taki klimat!

beatka2221 pisze:
a ja dziewczyny skonczyłam clo i od jutra jazda na maxa :oops:

Beatka sciskam kciuki za powodzenie "akcji" ;)

agnieszas24 pisze:
to zaczelam sie martwic...................obliczylam sobie przyrost beta hcg i chyba jednak troche za malo przyrasta. :cry:
Blagam prosze o pomoc

Agnieszas 24 a czy ustawilas w tym programie liczbe dni po owulacji? Moze nie i dlatego ci wyszedl zbyt maly przyrost? Wg mnie przy tej wartosci ten przyrost jest OK ale jesli sie tak denerwujesz to powtorz bete w odstepie 2dniowym i wszystko sie wyjasni - ale pamietaj ze im starsza ciaza tym przyrost wolniejszy wiec nie martw sie na zapas - teraz przede wszystkim potrzebny ci spokoj. I pamietaj tez ze kazda ciaza jest inna - jedne rozwijaja sie szybciej a inne wolniej ale tez jest OK.
Ktoras dziewczyna pisala i ja tez juz to kilka razy slyszalam ze ciąża rozwija się w głowie kobiety - wiec daj szanse swojej dzidzi - musisz w nia uwierzyc - ze jest silna i sobie poradzi.

asienka82 pisze:
Moja beta przyrasta o 66% w 24 godz i o 174% w 72 godz!!!!!!! Cholera... czy to nie za dużo??? Ja już panikuję troszkę, pewnie że lepiej za dużo niż za mało, ale szukałam w necie co to oznacza i nic nie znalazłam (oprócz ciązy mnogiej :-) w co raczej wątpię :-) ) Czy za duży przyrost bety może być jakąś niepokojącym objawem?????

Asienka a na pewno dobrze obliczylas? Sprobuj TUTAJ z uwzglednieniem ilosci dni po owulce. A jesli tak to moze podwojne szczescie? :D
Nie mysl o zadnych zlych rzeczach - powtorze ci to samo co Agnieszas - musisz uwierzyc w swoje dziecko!!!

Misiula rob test - nie daj sie prosic ;)

Mienta trzymam kciuki - bedzie dobrze - lez plackiem i nie denerwuj sie!

Lagunka przesylam najlepsze zyczenia imieninowe - spelnienia marzen!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem załamana, miałam dzisiaj pojechać zrobić bete ale oczywiście w tym miesiącu praca mnie wykończy - przed momentem wysłałam ostatniego maila (w pracy 8:30 - 21:30) i nie miałam czasu.
Ale chyba i tak bezsensu robić bo boli mnie brzuch i mam plamienia jak przy poronieniu - ja nie chce tego znów przeżywać, co ja takiego zrobiłam??
Brakuje mi juz sił, a byłam tak bardzo pozytywnie nastawiona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Buleczka a kiedy powinnas dostac @ ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zrobie test jak mowie w niedziele jak juz mowilam zadych przeczuc nie mam a takowe zawsze mam a teraz nic mi nie mowi okresy mam nielegularne w zeszlym miesiacu spoznil mi sie 14 dni a zrobilam az trzy testy i niebylam .cierpliwosci nauczyly mnie dzieci a szczegolnie najstarsza wiec mam jej duzo i cierpliwie poczekam do niedzieli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć kochane
żadko teraz z wami bywam, bo niestety miałam awarię kompa, wszystkie te które mają mój numer gg zapraszam bo uciekły mi wasze numerki :(
pozdrawiam serdecznie, gratuluje kolejnych fasole i życzę lagunce sto latek

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asieńko oto te wyniki BHCG co znalazłam:
u mnie ostatnia @ 29.05.2007
1 wynik 26.06.2007 - 1495
2 wynik 20.07.07 8 tc - 134 700
03.09.2007 45 750 ( juz spada jak widac)
05.10.2007 - 20 619
26.10.2007 - 24007 ( jak widać BHCG skoczyła, ale mieszczę się w normie, wiec spoko) teraz w sobotę tez robię.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam z wieczora
cały dzien przespałam a pozniej małż okupywał kompa
dziękuję wam za miłe słowa ,jestescie kochane .. :D

Są w życiu chwile, kiedy instynkt mówi "zabij", a serce dopowiada "powoli"...
[*]Sara 13.01.2007
[*]Martynka 13.01.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kitka11 pisze:
Buleczka a kiedy powinnas dostac @ ?

19 listopada. Mi się plamienie odrazy kojarzy z najgorszym. Nigdy nie miałam plamień w środku cyklu.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]