Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 4:22 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc Olga

Jak wypełniłas to wyslij i na pewno dostaniesz od nich wiadomosc gdzie masz odebrac paczke, przewaznie jest to jakis sklep. Jak znadziesz wiecej takich kuponow to wypelnij i wysyłaj to cie nic nie kosztuje a zawsze cos dostaniesz dla maluszka.
Na pw wysłalam ci linki po kolejne gratisy, bo to na forum nie mozna podawac linkow.

Ja tez miałam babke z De Waarden. Byla u mnie 3 dni a w sumie powinnam miec pomoc na 10 dni z mojego ubezpieczenia. Ale ze tydzien spedzilismy w szpitalu to zostały tylko 3 dni. Nawet w sumie dobrze bo i tak mialam dom pelen ludzi a poza tym ta co do mnie przychodziła byla malo sympatyczna. Tzn pomagala i odpowiadała na moje wszystkie pytania i watpliwosciale byla jakas taka sztywna. A jesli chodzi o papiery to faktycznie wysyłali tego z tonę - czysta biurokracja jak w Polsce

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iza dzieki bardzo za info :D :D :D

poadrawiam i ciumaski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc iza!
tak masz racje bede wysyłała te gratisy. już jeden wysłałam. teraz mi powiedz jak mam wysłać z linków wszystko wypełniam ale nie wiem jakie hasło tam podać.
A co u was? pogoda okropna.i nic sie nie chce robić.
a byłaś na jakimś spotkaniu z de waarden chodzi o karmienie piersią czy coś takiego. w tych gazetkach jest tyle rzeczy że musisz mieć i wymogi że łóżeczko ma być takie, że materac ma być taki itd..... czy ta babka sprawdziła ci ze sie wszystko zgadza?

pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc Olga

tam gdzie sa do wpelnienia hasła to musz poczekac az ci odeslą emaile z hasłem, no chyba ze sama od sie masz sobie hasło wymyslec tak jak do logowania
co do łozeczka i materacyka to olej to nikt ci nie bedzie szczebelków mierzyc :D ale jak juz sie babsko z Kraamzorg'u pojawi to radze ci zdjąc ochraniacz na szczebelki i baldachim, bo one sa na to uczulone - jak płachta na byka :wink: potem se to załozysz jak juz przestanie cie odwiedzac...
u nas pogoda taka jak u ciebie :wink: do poludnia sie wybralam na spacer z małym i wrocilam cała mokra, pierwszy raz uzylam folii na wozek - pasuje git czyli test zdany :) ok 14tej młody zjadł i poszlismy razem w kime bo co tu robic jak ciemno i pochmurno za oknem, 2 godznki snu zdziałały cuda jak dla mnie bo normalnie bardzo rzadko zdarza mi sie spac popołudniu...

pozdr.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć iza!

co u ciebie słychać? u mnie po staremu. już wysłałam na te gratisy. nie pisałam bo miałam gości kuzynka z polski przyjechała i nie siedziałam przy kompie. wczoraj byliśmy w uithoren w krinlopie pokupowała graty i jutro jedzie. :) wiec cały weekend odpoczywam :D

pozdrawiam :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej olga

Jak sie czujesz? Pracujesz jeszcze? U nas w porzadeczku, zyjemy od pieluszki do pieluszki; od karmienia do karmenia. Dzis było ładnie po poludniu wiec korzystalismy z pogody na maxa, zjawialismy sie w domu tylko na jedzonko. Pisz nam co u Ciebie
Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc !!!

dziś byłam u położnej wszystko jest ok. robiłam dziś też badanie krwi na cukier.kazała też ograniczyć słodkości bo mam duży brzuch. :)
we wtorek jade tez zrobić usg może sie dowiem co jest
chłopak czy dziewczynka. dzidzia daje już popalić kopniakami.
od poniedziałku do środy byłam przeziębiona,gardło mnie bolało ,kaszel ,katar tylko dobrze że nie miałam temperatury. Leczyłam sie syropem z cebuli, arek mi robił mleko z czosnkiem i miodem-ochyda!!
dobrze że mnie szybko minęło.

pozdrawiam was mocno!!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc

Co u was? co się nie odzywacie? u mnie wszystko jest ok. dziś zrobiłam usg dzidzia jest duży waży już 1030 a ja jestem 25 tydzien. cukier mam w porządku bo myśleli że mam cukrzycę ciążową. Ale nie wiem co jest czy chłopaczek czy dziewczynka. :( odwraca sie i nie chce się pokazać mamie.

pozdrawiam :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc Olga

Nie odzywamy sie bo u nas nic specjalnego sie nie dzieje no i teraz juz nie mam tyle czasu na forum. Moj młody coraz mniej sypia w dzien a jak nie spi to zaczepia zeby sie z nim bawaic. Poznaje tez nowe smaki, banan jabluszko i rozne rodzaje kaszek do mleczka... chyba mu smakuje. Jak chcesz to kliknij na moj suwak i poczytaj Antosiowego bloga, tam staram sie cos zawsze napisac tak na przyszlosc...
Ciesze sie ze u Ciebie i maluszka wszystko w porzadku. Widac malenstwo chce ci zrobic niespodzianke i moze dowiesz sie kogo nosisz pod serduchem dopiero na porodówce :D

BUZIAKI WIEEEELKIE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc wam.

Iza mam pytanko czy dzwoniłaś do firmy ubezpieczeniowej i mówiłaś że chcesz rodzić w szpitalu? i ile zapłaciłaś?
Czytam cały czas pamiętnik Antosia fajna sprawa.
u mnie wszystko jest ok. dzidzia rośnie i to jest najważniejsze.

pozdrawiam was mocno!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc Olga

czemu tak rzadko sie odzywasz?? jeszcze pracujesz?? jak sie wogole czujesz?? szybciutko odpisuj mi tu jak na spowiedzi :)

Ja nigdzie nie dzwonilam tylko u poloznej swoje powiedzialam ze rodze w szpitalu a ta mi dala jakies papiery i przy pierwszym USG zostawilam je tam w szpitalu - wiec juz wiedzieli ze przyjade na rozwiazanie. A rachunek do mnie za porod nie przyszed,l wogole zaden nie przyszedl - wszystko automatycznie przekazywali do ubezpieczyciela... Do mojej kolezanki przyslali rachunek (ok 2000€)do domu za porod i pobyt (ona jest ubezpieczona w tej samej firmie), ona te rachunki skopiowala i przeslala do Ubezpieczyciela za potwierdzeniem odbioru i na tym skonczyla sie sprawa. Wiec jak masz ubezpieczenie to łaski nie robia zeby uregulowac twoje rachunki - nie masz sie czym martwic :)

Buziolki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!

Nie odzywałam się bo nie miałam czasu.w piątek ostatni dzień pracowałam, w sobote arek z rodzicami pojechał do polski. teraz jestem sama cały czas mam wizyty gości - przyjemnie. jak byli teście to nie chcieli przychodzić bo głupio. nie mam samochodu bo arek pojechał osobówką a zostawił busa a ja sie boje jezdzić busem. i nie mogę sie ruszyć z domu tylko spacery mi zostały. może byś do mnie zajrzała z antosiem było by fajnie. napisze ci adres na gg co jest w pamiętniku antosia. daj znać.
pozdrawiam was!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam serdecznie!

Od ok 2 lat mieszkam w Yerseke, a pochodzę z Elbląga.
Jestem w 7 tygodniu ciąży!!! Cieszę się niesamowicie, całemu światu bym ogłosiła,że będę mamą.
Pierwsze USG miałam robione w środę ( mam już pierwsze zdjęcie mojego ZIARENKA!!!) Za 2 tygodnie mam się zgłosić na kolejne badanie, bo teraz było jeszcze za wcześnie, aby zobaczyć bicie serduszka mojego SZCZĘŚCIA.
To fakt służba zdrowia jest tu zdecydowanie inna niż w Polsce, przede wszystkim moim zdaniem mają " zdrowsze podejście" do spraw ciąży. Co mnie bardzo cieszy.

Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Marryna

GrTuLuJe szczesliwego zafasolkowania i zycze spokojnych 9 miesiecy.
Koniecznie nas tu odwiedzaj i pisz jak Twoje ziarenko rosnie. A przy okazji napisz nam wiecej o sobie.

Olga takie spotkania jak dzisiejsze trzeba koniecznie powtarzac :wink:

Bardzo sie ciesze ze nasze holenderskie grono forumowych mamusiek nam sie powieksza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zaglądać i pisać to z pewnością będę.

A o mnie no cóż: jestem mężatką od 14.07.2006. Mój mąż- Mateusz mieszka w NL od ponad 3 lat. Po skończeniu studiów zdecydowałam przyjechać do niego i zostaliśmy tu na stałe. Miejscowość, w której mieszkamy jest dość mała, cicha i spokojna, co dla mnie jest wielkim plusem. Nie lubię zgiełku wielkich miast. Z pobytu w Holandii jesteśmy bardzo zadowoleni. Dla mnie jedyną barierą jest język, ale ku memu zdziwieniu zaczynam go już " łapać".

A z resztą co tu się rozpisywać o mnie, teraz to tylko bym gadała o mojej ciąży. Jak na razie wszystko przebiega w porządku- mam nadzieję, ze tak pozostanie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Marryna!

GRATULACJE!!! :D

Fajnie ze dołączyłaś do nas.W końcu nie bedziemy z iza same na forum.mam nadzieje ze bedziesz z nami pisać.

pozdrawiam gorąco!!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gadajcie obie o ciazy lubie to czytac a juz nie dlugo tzn Olga szybciej zatesknicie za brzucholkami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Halo, Halo!

Pogoda kiepska także raczej siedzicie w domkach...

Ja jutro muszę się jednak wynurzyć i pójść do pracy.

Pozdrawiam Was serdecznie

:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc

Jak sie czujesz? pracujesz? co robisz? musisz sie teraz oszczedzać!
fakt pogoda beznadziejna ja siedze w domku i narazie sie nie ruszam na dwór,żeby sie nie przeziebic.
pozdrawiam goraco!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hallo dziewczynki

a ja niestety Tośka musze wietrzyc i chcial nie chcial wychodzimy na dwor, a do tego wszystkiego zębole nam się walą i czasami mysle ze mam kotka w domu a nie dziecko - tak miauczy...

a to mój Antoś od dnia narodzin:

w dniu narodzin
Obrazek

6 dni
Obrazek

tydzień
Obrazek

miesiąc
Obrazek Obrazek

2 miesiące
Obrazek Obrazek

3 miesiące
Obrazek Obrazek

4 miesiace
Obrazek Obrazek

a to koniec października

Obrazek

a tu z basenu zeszły wtorek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]