Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:00 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, dzisaj choroba rozlozyla mnie na calego :-( ciagle mi goraco, boli glowa, nos zawalony no i nie mam na nic sily.
Obawiam sie dzisiejszego dnia , oby Enzo byl wyrozumialy i nie wymagal zbyt wiele :-( .
Chyba tez troche zlapal bo w nocy ciagle sie budzil, dpiero po syropie byl spokoj. Idziemy po poludniu do lekarza .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Uszy Igorkowi już tak bardzo nie przeszkadzają, od czasu do czasu jeszcze je pociera i nadal przyjmuje antybiotyk. Martwi mnie biegunka, bo dwa dni srajtolił, a tyłek nadal jak u pawiana, stosuję sudocrem, dziś kupię linomag. Jeśli dzisiaj biegunka nie minie to pójdziemy ponownie do lekarza.

Co do zwierzaków to mamy 3 letnią suczkę Dorę :), jest skundlonym owczarkiem niemieckim, więc piesek sporych rozmiarów. Jest ciężko, bo gdy Rafał jest w pracy i zostaję sama z psem i Igorem, to jestem skazana na pomoc osób trzecich i wydzwaniam za siostrzeńcami męża, by ktoś wyprowadził dorę, bo ja nie jestem w stanie wyjść jednocześnie z psem i wózkiem.
Moi rodzice, którzy opiekują się Igorem gdy jestem w pracy mają 10 letniego kocura. Tak więc Igusiowi zwierzątka nie są obce.
Zarówno kot, jak i pies nie wykazują agresji w stosunku do Igorka, schodzą mu z drogi, jednak jestem czujna i zawsze mam ich na oku.

W Kamiennej Górze zima w pełni, śniegu dostatek, jednak wiatr bardzo silny, więc pogoda nie sprzyja harcom na śniegu.

Co do teściów to żyjemy w zgodzie, ale utrzymujemy dystans. Nie kwapią się do opieki przy Igorze a mi to nie przeszkadza, bałabym się im powierzyć synka, chyba nie podołaliby temu zadaniu.

Elf czy ty pracujesz w służbie zdrowia ?? Masz medyczne wykształcenie ??

Annxx życzymy zdrówka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!!

Ale u nas nasypało śniegu :) trzeba odgarniać, żeby samochodem z garażu wyjechać......Mężulo pojechał opony na zimówki wymienić :) Teraz czekam na kombinezon, kupiłam na allegro, dla niuni :) Klaudia już prawie zdrowa, jutro idziemy do kontroli :roll: Mam tylko nadzieję, że starszy znów jakiegoś syfu z przedszkola nie przyniesie i mi jej nie zarazi........... :)

annxx- dużo zdrówka :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx zycze szybkiego powrotu do zdrowka :D Niby do Trzebnicy mam 20 minut, ale u nas tak nie sypalo. Wprawdzie sniezek jest jeszcze, z reguly tylko na polach, ale troszke malo i topnieje. Widze, ze Enzo od malego juz za panienki sie bierze i to od razu przy kapieli :wink: :D

A myslalam, ze tylko ja boje sie tesciom powierzyc mala :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynia pisze:
Annxx zycze szybkiego powrotu do zdrowka :D Niby do Trzebnicy mam 20 minut, ale u nas tak nie sypalo. Wprawdzie sniezek jest jeszcze, z reguly tylko na polach, ale troszke malo i topnieje. Widze, ze Enzo od malego juz za panienki sie bierze i to od razu przy kapieli :wink: :D
:
:lol: no a co ;-) Bylismy wczoraj u znajomej, panowie poszli na mecz a ze wrocili dopiero o 21 wiec nie bylo innego wyjscia tylko kapac Enzo u kolezanki ;-) W sumieto im sie podobalo tylko Enzo raz uszczypnal koleezanke w ramie :roll: bo nie mogl dostac zabawki ktora byla za nia :?

dzieki za zyczenia, juz mi lepiej po ostatniej dawce lekow ;-) Enzo spi a ja odpoczywam. dzisaj siedzimy w domu, moze zaczne go uczyc rysowac przy tej okazji :-)

Zdrowka dla wszystkich schorowanych smerfow ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć.
My jutro do lekarza na kontrolę.
Mały już tak nie kaszle ale jak oddycha to coś mu strasznie charczy czasem. Słychać z daleka. Mam nadzieję że nie rozwinęło się nic poważnego.

Ja teściom nie zostawiam małego do pilnowania.
Teściowa - złota kobieta, ale jest niepełnosprawna po operacji guza mózgu. Teść nadaje się do dziecka na 15 minut maksymalnie.
Moja mama mieszka w innym mieście.
Ratuję się szwagierkami i sąsiadką.

Zuzka przez rok jeździła do teściów na wychowanie jak byłam w pracy ale miała wtedy 2 latka. Potem do przedszkola poszła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dor trzymam kciuki, żeby Adaśko był zdrowy. Mi kamień spadł z serca, dzwoniłam do domciu, Igorowi biegunka minęła, jeszcze odparzenie muszę zwalczyć. Ja zamówiłam kombinezon na allegro dzień po tobie (inny, jednoczęściowy, za 30 zł!!!!) , on również jeszcze nie dotarł i też chyba byłoby mi to na rękę, bo nie jestem pewna jego jakości.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zu usnęła na spacerku :) a ja zaraz zmykam do pracy, ech... Tzn. zmykam jak tylko babcia przyjedzie na zmianę warty. Powinna już być :roll:

Dużo zdrówka wszystkim!!!

PS. jestem lekarzem, który zszedł na psy ;) czyli wetem żeby nie było niejasności ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dor- my jutro z Klaudią też idziemy do kontroli :roll: oby tylko te nasze smerfy zdrowe były :)

Mam pytanie, podajecie maluszkom Zymafluor? A jak tak to jaką przerwę robicie po jednym opakowaniu?

iwona KG- to super, że z Igorkiem lepiej :D moja też nabawiła się takiego odparzenia, że tylko po Tridermie jej schodzi :shock: a ty czym smarujesz? Ja też zamówiłam kombinezon na Allegro dwu- częściowy i z niecierpliwością na niego czekam, bo u nas śniegu nasypało, że ho, ho.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Elf wykonujesz potwornie ciężki zawód !!!!!!!!!!! łojej, ojej, olaboga !!!!! Podziwiam weterynarzy, mam psa, a u rodziców kota, więc zdarza się że obserwuję ten fach. Naprawdę składam wyrazy wieeeelkiego szacunku. Ta robota wymaga dużo siły i odwagi !!! Nie jest ci ciężko ????? Chyba mało jest kobiet w tym fachu, ja spotkałam się tylko raz z kobitką weterynarzem. Jako dziecko marzyłam o tym zawodzie. Ukłoniki w Twoją stronę.

Kamillka zdrówka dla Klaudusi !! A ja nawet nie wiem co to jest ten Zymafluor ?????????? Triderm też nie znam :shock: czy to jakaś maść dostępna w aptece ???? My narazie tylko sudocremem smarujemy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A my mamy taki kombinezon

http://img1.smyki.pl/0711/12/m/11442811722.jpg

Wczoraj super tatus nauczyl Lidke przybujac "piatke"i "żółwika" :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona tu masz o zymafluor ;-) <link>my podajemy cos takiego, we Francji wszystkie maluchy dostaja ;-)

triderm nie polecam bo jest to mocna masc sterydowa zreszta pewnie na recepte! Nadaja sie tylko wtedy kiedy inne kremy nie pomagaja na wypryski i zmiany skorne.
My do pupy stosujemy krem z firmy Mustela nazywa sie STELACTIV i schodzi natychmiast :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynia - Ślicznie Lidzia w nim wygląda.

Ja wolę 2 częściowe.

Annxx - Adaś też ma czerwoną pupę. Zapytam w aptece o tenę maść.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annxx dzięki za info, żaden lekarz mi nawet nie wspomniał o zymafluorze, przeczytałam że można kupić bez recepty, jutro zapytam w aptece.

A jednak dotarł kombinezon z allegro i o dziwo :shock: !!! jestem zadowolona !!!!!!!!!!! jednoczęściowy, cieplutki, rozmiar idealny, nówka za 30 zł !!!! Przymiarka była , ale Igor niezadowolony, nie pozwolił pstryknąć fotki. Tak więc zdjęcia nie dołączę.

Justynia ładne zdjęcie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek
Znalazłam w necie i sopiowałam i tak to wygląda. I ja chyba też zakupię w aptece.
Ja dziś byłam na małych zakupach. Przyjechałam, połaziłam i w kimono. Jakaś straszna senność mnie dopadła. I spalismy we troje, bo nasz tatuś dziś ma wolne :D
Justynia bardzo fajny wasz kombinezon :)
Co do weterynarzy - u nas są teraz 3 przychodnie. Jedan państwowa, w której jest pan. I on oblatuje też wszystkie krówki, świnki i inne zwierzaki w okolicznych wsiach. Tam gdzie chodzę jest chyba 3 panie i jeden pan (pracują na zmiany). U nas mają filię. W ndz jest nie czynne, ale w wołominie jest całodobowo 7 dni w tyg. I w 3 przych. jest chyba jedna pani. Także w mojej mieścinie kobitki w tym fachu górują :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

annxx- ja stosuję ten Triderm teraz, bo mała miała strasznie czerwoną pupę, nawet takie ranki jej się porobiły i nic nie pomagało..........lekarka wypisała tę maść na receptę. Teraz jej smaruję, i widzę poprawę, ale jak jej zejdzie to przerzucę się na sudocrem :roll: A jaką przerwę robisz po jednym opakowaniu tego Zymafluoru? bo mi się parę dni temu skończył....

iwona KG- cieszę się, że jesteś zadowolona z kombinezonu :)

Justynia- Lidka wygląda uroczo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwonaKG pisze:

A jednak dotarł kombinezon z allegro i o dziwo :shock: !!! jestem zadowolona !!!!!!!!!!! jednoczęściowy, cieplutki, rozmiar idealny, nówka za 30 zł !!!! Przymiarka była , ale Igor niezadowolony, nie pozwolił pstryknąć fotki. Tak więc zdjęcia nie dołączę.

a MÓJ NIE DOTARŁ!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kamilka jesli przepisala ci pani doktor to napewno z waznego powodu,,bo przeciez nic nie pomagalo ;-) Nie martw sie, pozniej na codzien lepszy jest krem z firmy Mustela ;-)

Zymofluor stosuje sie do okolo 14 roku zycia, powinien być podawany regularnie przez co najmniej 200-250 dni w roku.
Wazne !!! jesli wasze dzieci pija duzo wody z kranu ( moj nigdy wiec dostaje fluor) to nie należy stosować preparatu Zymafluor® przy stężeniu jonów fluorkowych w wodzie pitnej powyżej 0,7 mg F-/l lub w powietrzu atmosferycznym powyżej 0,01 mg F-/m3. Informacje na ten temat można uzyskać w miejscowych stacjach sanitarno-epidemiologicznych lub u lekarza rodzinnego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w kwestii zwierzątek domowych - my mamy rybki :lol: moze nie da sie do nich przytulic, ale i na spacer nie trzeba wychodzic :wink: a i Mala przy okazji uczy sie, ze i rybki chca zrobic "am". ale ostatnio pastwila sie nad nimi sciskajac jedzonko w raczkach - za nic nie chciala go puscic :roll:

wogole jest teraz na okrutnym etapie - wszystko sama. wczoraj poszlysmy na spacer bez wozka (w sobote odpadlo mi kolo i z braku zaufania do meza balam sie powtorki z rozrywki ;) ) i wyrywala mi sie, nawet przeszkadzalo jej to, ze trzymam za kaptur. a balam sie calkiem puscic, bo raz juz miala zdarty nos, a w tych butach to nie smiga jakos nadzwyczaj pieknie...

duzo zdrowka dla chorujacych dzieciaczkow i mamus ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj Enzo ma buty ktore dostal w spadku, w bardzo dobrym stanie ale jednak noszone i niestety nie umie w nich chodzic ,potyka sie wiec cos w tym jest ze nie warto kupowac buty z drugiej reki :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]