Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 7:45 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 226 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

shulag - tak mowie o doktorze Czarneckim :D Tez staram sie myslec pozytywnie i nie zamartwiac sie, tylko jak czytam o ilosci badan w Polsce to czasem mnie przerazenie chwyta ... No ale ja jestem tutaj i tutejszy system mnie obowiazuje.

Ja ciagle jeszcze pracuje a wykonuje prace siedzaca - przy komputerze i cierpie z tego powodu srodze. Meka okropna jest wysiedziec te 8 godzin na tylku. Na szczescie mam wspanialych szefow i kolegow ktorzy mnie rozumieja wiec moge robic sobie przerwy kiedy chce. Na szczescie juz mi zostal tylko miesiac do urlopu macierzynskiego wiec sobie troche odpoczne.

Narazie kompletuje wyprawke (juz prawie skonczylam :D ) i czekam na swoja ksiezniczke. Doczekac sie jej nie moge chociaz obawiam sie porodu i ogolnie bycia matka ale mam nadzieje ze jest to w miare normalne :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny :D jak u Was samopoczucie :?: u mnie na od rana swieci slonce wiec humorek mi dopisuje :D mam do Was pytanko bo juz mialyscie doczynienia z tutejszymi lekarzami-norweskiego dopiero sie ucze czy tutejsi lekarze mowia po angielsku :?: a moze ktoras z Was zna jakiegos polskiego ginekologa w okolicach Narviku :?:
Czy ktoras z Was mieszka na polnocy norwegii :?:
Zycze milego dnia,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mikaa - spokojnie. Ponad 90% ludzi tutaj mowi po angielsku wiec sie nie martw - napewno dasz rade. ja mam co prawda polskiego lekarza ale teraz musze isc do jakiegos hiszpana bo moj jest na urlopie. no ale mam nadzieje ze jakos sobie poradze. noi na polnocy to ja niestety nie mieszkam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ktosiu dzieki za odpowiedz :D , angielski znam wiec chyba nie powinnam miec problemow zeby dogadac sie z lekarzem :)
pozdrawiam goraco :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Do lekarza mozna sobie zamowic tlumacza i jest to za darmo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Podnosze temat bo cos kiepsko wychodzi nam to pisanie.
Moja mala zada uwagi calodniowej wiec nie mam za wiele czasu na pisanie ale chwilke wlasnie znalazlam 8)
Co tam u was dziewczyny :?: Jak tam sie czujesz ktosiu :?:
Juz niedlugo i bedziesz mama :D
Ja juz od 2 tyg siedze z mala w domu bo u nas pada i pada zwrjuje przez ta pogode w tej Norwegii :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam i donosze, ze juz jestem mama przeslodkiej coreczki, ktora urodzila sie 28 pazdziernika. Oczywiscie czasu tez nie mam, wiec tylko sie chwale i pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WIELKIE GRATULACJE.
Jak bedziesz miala chwilke to napisz cos wiecej o malukiej :?: :!:
No i jak tam sie czujesz :?:
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anikenn z małym opóźnieniem :oops: odpowiadam na pytanie- mieszkamy pól godziny od Oslo w stronę Moss. Dawno tu nie zaglądałam, wiele tygodni i wiele kilogramów :D .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny!

McDuśka jeszcze raz dzięki! Dzieki tobie znalazłam się tutaj.

Ja nie zdecydowałam się na poród w Norwegii, ale kto wie może następnym razem. Mój mąż pracuje tam już od ponad roku. Odwiedziłam go w wakacje i nie jestem do końca pewna czy mogłabym mieszkać w tym kraju ale do odważnych świat należy. Jak tylko urodzę dzidzię (nie jestem pewna czy to dziewczynka ;) zamierzam udać się z nią do męża. Wreszcie będziemy razem. Mamy tylko nadzieję, że mąż będzie mógł przyjechać na czas porodu!!!

Z pewnością będę tu zaglądać częściej.
pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

McDuśka-Witam ponownie.Moja tesciowa tam mieszka a dokladnie w Råvde,bylam tak mc temu w odwiedziny.I powiem szcerze ze bardziej mi sie podoba na fjordach wiecej przyrody i mniej ludzi,chodzi mi glownie o korki ktorych nie nawidze
:twisted:
zyska-witam i zaprszam do rozmow. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny,obecnie mieszkamy w anglii,ja ,moj T i nasz syncio,ale zastanawiamy sie nad przeprowadzka do norwegii,ale to nie predzej niz za rok...w sumie nie jestesmy jeszcze zdecydowani...ciekawa jestem jak wam sie zyje,jakie sa realia...w uk np musimy oboje pracowac ,zeby bylo ok...czy w norwegii spokojnie dogadamy sie po angielsku? w razie gdybym jedna osoba pracowala,czy da rade utrzymac rodzine i zyc na ,,normalnym,,poziomie,bo z dzieckiem ,wiadomo,nie chcemy wynajmowac pokoju...tutaj jest ok,ale moj tata jest w norwegii i bardzo sobie chwali,tyle,ze on ma wyzywienie i poko za free...mieszka w gursken ,a moja przyjaciolka w mandal.mowia wam cos te miejscowosci?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lucy23 pisze:
czesc dziewczyny,obecnie mieszkamy w anglii,ja ,moj T i nasz syncio,ale zastanawiamy sie nad przeprowadzka do norwegii,ale to nie predzej niz za rok...w sumie nie jestesmy jeszcze zdecydowani...ciekawa jestem jak wam sie zyje,jakie sa realia...w uk np musimy oboje pracowac ,zeby bylo ok...czy w norwegii spokojnie dogadamy sie po angielsku? w razie gdybym jedna osoba pracowala,czy da rade utrzymac rodzine i zyc na ,,normalnym,,poziomie,bo z dzieckiem ,wiadomo,nie chcemy wynajmowac pokoju...tutaj jest ok,ale moj tata jest w norwegii i bardzo sobie chwali,tyle,ze on ma wyzywienie i poko za free...mieszka w gursken ,a moja przyjaciolka w mandal.mowia wam cos te miejscowosci?

Witam.Mi osobiscie te miejscowosci nic nie mowia.
Ja mieszkam z nazeczonym tutaj od ponad dwoch lat i aktualnie on pracuje a ja zajmuje sie dzieckiem i w zupelnosci nam wystarcza na wszystko,na normalne zycie.
Jak tu przyjechalam to szukalam pracy ale jakos tak wyszlo :D i pojawila sie nasza corka :P tez na poczatku sie balam co o bedzie ja bez pracy ale jest wszystko ok,to nie polska ze trzeba zyc od pierwszego do pierwszego 8)
Tutaj wszyscy mowia po angielsku wiec dogadasz sie i u lekarza z dzieckiem i w urzedzie.
Z mieszkaniem tez nie ma problemu tylko bedzie musial wam ktos pomuc je znalesc wiadomo ze jak ktos mieszka w danym miescie to mniej iwecej sie orietuje co jest do wynajecia bo w gazetach rzadko pisze ze jest cos do wynajecia przynajmniej jest tak u nas :!:
Jestem bardzo zadowolona ze tu mieszkam,choc teskinie za rodzina,jedzeniem i za pgoda ,bo w norwegii pogoda jest bardzo mokra :lol: i kaprysna.
To na tyle jak masz jeakies pytania to pytaj chetnie sie podziele moimi doswidczeniami z zimniej Norwegii 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki,

Anikenn pozdrowienia dla Ciebie i twojego maleństwa.

Lucy Nie znam miejscowości, w której mieszka twój tata. Natomiast byłam w Mandal. Piękne i sympatyczne miasteczko na samym południu Norwegii. Mój mąż pracuje w pobliżu Kristiansand. W tym roku miałam okazję go odwiedzić i przy okazji zwiedzić przynajmniej południową część Norge. My też myślimy o przeprowadzce. Co do życia w Norwegii, w stu procentach zgadzam się z Anikenn. Słyszę to samo od męża, miałam też okazję to zobaczyć. Z pracy tylko jednego członka rodziny da się wyżyć, co więcej funkcjonować na normalnym poziomie. Więc mogłabyś spokojnie zająć się synkiem.

Anikenn, mam jeszcze do Ciebie kilka pytanek. Pomimo tego, że mój wyjazd do Norwegii jest prawie pewny i chcę tam być razem z mężem, to i tak mam wiele obaw. Chyba to normalne. Więc...Jak wspominasz początki zycia w Norwegii? Jak często odwiedzacie Polskę? Czy z maleństwm od początku radziłaś sobie sama, czy może miałaś jakąś pomoc? Rozumiem, że twój narzeczony wtedy pracował. Czy zamierzacie zapuszczać korzenie w Norwegii, czy myślicie o powrocie?

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wiec zyska-poczatki sa zawsze trudne tak sie mowi :P ale ja swoj pocztek w Norwegii wspominam bardzo milo wiele zyczliwych i wspanialych ludzio tu spotkalam zupelnie inaczej tu wyglada sasiedztwo niz w Pl wszyscy cie witaja i zapraszaja do siebie zeby lepiej sie poznac.Ja miala to ulatwienie ze moj narzeczony mial tu juz wiele znajomych bo mieszka tu juz od ponad 7lat.
Polske odwiedzam raz do roku przewaznie na wakacje zostaje w Pl okolo mc :)
'Jezeli chodzi o pomoc po porodzie to byl moj R ale byl tylko 1tydzien w domu a pozniej wrocil do pracy,musialam troche zebrac sily a pozniej zostalam sama z mala,balam sie ale okazalo sie ze bylo super i jest,sam na sam z corcia takie babski dni :wink:
Ojjj jezeli chodzi o powrot do Pl to jak narazie nie zamierzam do niej wracac nie pred<zej niz na starosc,chyba ze zycie mi pokrzyz<uje plany :!:

:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anikeen dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi na moje pytania. Muszę przyznać, że dzielna z Ciebie kobietka. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny czy u was tez ciagle pada u nas juz jest tak od mc,zwariowac idzie :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj u nas tez dzis paskudnie i jeszcze do tego julcia ma katar.Ciemno jakos :cry: Anikenn :arrow: a gdzie w norwegi mieszkasz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Troche Ci zazdroszcze Ktosiu.... tak sobie ostatnio mysle, jak ten czas szybko plynie...Niedawno Tytusek byl taki malutki a teraz wazy okolo 9 kilogramow, ma prawie 9 miesiecy, sam trzyma butelke i pije, sam je chlebek, sylabuje: mama, tata, baba. Pelza do tylu....ach... chcialabym dla niego siostrzyczke...:D
Ogromne gratulacje i duzo duzo zdrowka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona0304 napisał:
Oj u nas tez dzis paskudnie i jeszcze do tego julcia ma katar.Ciemno jakos Anikenn a gdzie w norwegi mieszkasz?

ja mieszkam kolo Alesund w malej miejscowosci i tez nabawilam sie jakiegos wstretnego kataru
shulaha ja bym juz chciala zeby moja corcia miala 9mc tak jak twoj synek,ciagle sie domaga noszenia a wazy juz 8kg a ma 5mc
moj kregoslup wysiada,a tak to bym ja posadzila i pobawila sie z nia a ona sie tak szybko nudzi na lezaca
ale z drugiej strony takie malutkie dzieci sa slodziutki i takie kochane

Ale tu cicho :evil:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 226 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]