Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 10:20 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

No mi lekarz nic nie powiedział.. ale to pewnie przez to że miał strasznie dużo pacjentek i się spieszył, wiesz nie przesadzam... raczej czuje się jakbym się tylko tą ciążą tłumaczyła że nie sprzątam tak jak zawsze - dokładnie :) ale wiem że muszę uważać i naprawdę robie wszystko na straszne raty :D staram się nie przemęczać leże co godzinkę ...
Jak bym tak miała całkiem nic nie robić to bym z nudów umarła... no ale z drugiej strony to już wole się zanudzić...
Oszczędzam się, a za 2 tygodnie to sobie pogadam dłużej z lekarzem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam was ponownie, bardzo dziękuję za zrozumienie,
wiem, że jestem nowa, że sprawiłam przykrość Edycie, jednak mam nadzieję, że gdy ochłonełyśmy będzie już ok

chcę być z wami, może kiedyś i mój ból odrobinę zelżeje i będę potrafiła spojrzeć na rosnące brzuszki bez złych emocji, może kiedyś i ja komuś pomogę, wesprę, na razie jest mi po prostu ciężko

mam nadzieję, że nie będę tu niemile widziana ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

śliwka-robaczywka pisze:
witam was ponownie, bardzo dziękuję za zrozumienie,
wiem, że jestem nowa, że sprawiłam przykrość Edycie, jednak mam nadzieję, że gdy ochłonełyśmy będzie już ok

chcę być z wami, może kiedyś i mój ból odrobinę zelżeje i będę potrafiła spojrzeć na rosnące brzuszki bez złych emocji, może kiedyś i ja komuś pomogę, wesprę, na razie jest mi po prostu ciężko

mam nadzieję, że nie będę tu niemile widziana ...

Śliwka-robaczywka
każdy jest tu mile widziany. Teraz masz czas kiedy poprotu musisz się wypłakać bo to co się stało nie opiszą żadne słowa.. każda z nas tutaj to przeżyła
Trzymaj się dzielnie.. uwierz mi że będzie dobrze.. powolutku..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Balbinnko witaj!!!! :D :D
No u mnie @ rozkrecona na calego!!!!!
Ale i tak musze zbadac progesteron......bo przed poronieniem tez najpierw plamilam a pozniej dopero rozkrecala mi sie miesiaczka

I mam pytanie do was dziewczyny
W ktorym dniu cyklu trzeba zrobic to badanie?

Sliwko-robaczywko zapraszam :D

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wkleiłam suwaczek:)

Maranelko, z tym progesteronem nie wiem sama kiedy badać. Lekarz kazał Ci badać? Czy chcesz na własną rękę?

Któraś z nowo zafasolkowanych pytała o tę luteinę. Nie martw się, że wycieka, tak będziesz miała cały czas. Ja też się bałam i nawet gina pytałam, ale on mówi, że to normalne , a i tak lepiej działa niż doustna, więc spokojnie.

Balbinnko, a Ty już w Irlandii?
Pewnie się M stęsknił :lol: Załatwiłaś wszystko w związku z domkiem?

Natalko, też masz ode mnie klapsa! A co Ty myślisz, że tylko Ty dawać możesz???? HIHI

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Cytuj:
Któraś z nowo zafasolkowanych pytała o tę luteinę. Nie martw się, że wycieka, tak będziesz miała cały czas. Ja też się bałam i nawet gina pytałam, ale on mówi, że to normalne , a i tak lepiej działa niż doustna, więc spokojnie.

ja poczatkowo brałam luteine dopochwową ale poprosiłam o zmiane gdyż obawaiałm sie infekcji i dostałam duphaston do łykania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daria ja na wlasna reke bede robic badanka jak do Polski pojade

chce sobie zbadac
- toxoplazmoze
- cytomegalie
- progesteron
- hormony tarczycy

zobaczymy co wyjdzie

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też je robiłam, nie robiłam tylko z tej listy progesteronu.

Jesli chodzi o luteinę, to tak jak pisałam brałam 4x1 oraz 2 x 1 duphaston, czyli mega dawka wspomagaczy na podtrzymanie ciąży. Byłam tym trochę przerażona.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daria ale bylo warto...........bo masz ukochana Amelke :D :D
Lekarze chyba wiedza co robia :wink:

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam laseczki...a ja wciaz sprzatam...ale mi sie wkrecilo.....darius przyjmuje klapsa z pokora hehehehhe

sluchajcie, te moje fugi miedzy kafelkami sa takie brudne!!!!!!!!!! czy znacie sposob jak mozna to skutecznie wyczyscic???

sliweczko, sliweczko zapraszamy seredecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
natalko a próbowałaś cillit w spreyu i szczotką to wyczyścić

Obrazek

Aniołek Nikola 15.08.2007,290g-22cm (20tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cilit Bang natalko

zapraszamy sliweczko hehhhe ale z was kaprychy hehehhe

ja miałam obiad u mamusi heheh wiec nie musiałam robic ale niestety tez musiałam pracowac na giełdzie wiec nawet bym nie miała czasu ugotowac :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cilit bang mowicie....to bede musiala kupic po weekendzie...sa takie poszarzale.....dzieki sliczne, mam to spryskac i zostawic czy szorowac?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pozostaw na chwilke a później szoruj

Obrazek

Aniołek Nikola 15.08.2007,290g-22cm (20tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny - u mnie poludnie dopiero a wy juz tyle sie spisalyscie.
Do paru tematow musze sie ustosunkowac :?

asienka82 pisze:
Znowu się denerwujesz Edytko. Forum się zmienia bo coraz nowe dziewczyny tu zaglądają. Przecież to my wszystkie, nowe i starsze forumki tworzymy to forum. Powinno liczyć się zdanie każdej z nas, a nie tylko tych co byly tu od początku.

Jasne ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie i wyrazic je w kulturalny sposob ale wg mnie duzym nietaktem jest wyrzucac stad ciezarowki i kazac zakladac im nowy watek.
To nie jest jedyny temat o poronieniu i jak komus nie odpowiada moze znalezc inny - albo zalozyc nowy i zaznaczyc ze ciezarowki nie sa tam mile widziane. Choc dla mnie to paranoja - moze to zabrzmi brutalnie ale zycie toczy sie dalej i nie mozna stale rozpamietywac przeszlosci ale jak najszybciej zaczac z nadzieja patrzec w przyszlosc!
Dla mnie osobiscie watek gdzie beda pisac tylko dziewczyny po poronieniu a kazda nowo zafasolkowana bedzie musiala zniknac bylby bez sensu - bo nie dawalby zadnej nadziei.
Ja po poronieniu czytajac ten temat szukalam wylacznie wpisow dziewczyn ktore znow zaszly - bo tylko to bylo w stanie mnie pocieszyc - ze jednak znow mozna byc w ciazy.
I tylko dzieki postom dziewczyn ponownie zaciazonych juz po tygodniu wiedzialam ze chce jak najszybciej probowac znowu i urosla we mnie olbrzymia nadzieja.
Gdybym trafila na kolko wzajemnego dolowania pewnie ryczalabym do dzis...

misiula3 pisze:
ja tez tak traktowalam nie moglam patrzec rozplakiwalam sie na ulicy z zalu potem z czasem troche to zelzalo ale denerwuja mnie panny ktrore chodza z brzuchem na wieszchu i chwala sie na prawo i lewo i nie majac szacunku dla innych kobiet a czasem warto troche pomyslec

Brak szacunku? My mamy prawo oplakiwac swoja strate, a one maja prawo cieszyc sie swoim szczesciem - tak jest ten swiat urzadzony ze radosc przeplata sie ze smutkiem.
A poza tym czy znamy historie kobiety widzianej na ulicy? Moze ona tez jest po poronieniu albo dlugo nie mogla zajsc w ciaze? Tolerancja bardzo ulatwia zycie.
Dziewczyny nie mozemy popadac w paranoje i oczekiwac ze caly swiat bedzie z nami smutny.

Maranellka progesteron bada sie 7-8 dni po owulacji.

asienka82 pisze:
A tak z innej beczki.... czy nie denerwuje was to, że zaraz po 1listopada ludzie wieszają w centrach handlowych ozdoby świąteczne, zaczynają się reklamy świąteczne itp. Ja tego nie znoszę. Dla mnie początek listopada to czas pamięci o mojej zmarlej mamie, babci i o mojej chrześnicy, chodzę na cmentarz, palę świeczki ... myślę że wiele ludzi tak ma... ale marketing i komercja bierze górę. Jeszcze kilka lat temu tak nie bylo. Za wszelką cenę wlaściciele tych sklepów chcę upodobnić się do Ameryki. Choć przyznam, że spędzilam 1,5 roku w stanach i nawet tam ta gorączka zaczyna się dopiero pod koniec listopada.

Jak dla mnie jedno drugiemu nie przeszkadza - ja zawsze w swieta mysle intensywniej o bliskich ktorych juz z nami nie ma - wiec taki wystroj tylko powoduje ze zdecydowanie czesciej o nich mysle :)
Nie mowiac jak wspaniale poprawia sie mi nastroj gdy wszedzie wkolo swiatelka, mikolaje i koledy :)
Teraz juz i w usa Christmas wkracza do sklepow zaraz po Haloween - czyli z poczatkiem listopada.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A JA NIENAWIDZE SWIAT BOZONARODZENIOWYCH SA TAKIE DLA MNIE SMUTNE NA SAMA MYSL ZE NIEDLUGO NADEJDA PLAKAC MI SIE CHCE :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

naataalia pisze:
sluchajcie, te moje fugi miedzy kafelkami sa takie brudne!!!!!!!!!! czy znacie sposob jak mozna to skutecznie wyczyscic???

zrób "paste" z sody oczyszczonej i wody - grubo nałóż na fugi...zostaw na jakies 20-30 min i pozniej wyszoruj szczoteczką do zębów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kitka wielkie dzieki :D :D

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mysia dziekuje, beti rowniez, mamniunie..ja slyszalam ze sode miesza sie z octem....zrobilam taka paste, moze za zadka...bon nic nie dalo....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej wam,nie odzywałam się,bo jakoś ostatnio nadchnienia nie mam...
z urzędu pracy dostałam propozycje odrobienia stażu w zus-ie,w poniedziałek jadę na rozmowę to się okaże czy mnie przyjmą,bo nie raz mnie odsyłali

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]