Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 6:12 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

misiula3 pisze:
Agnieszka przepraszam ze odbiegam od tematu ale widze ze wyszlas za maz 30 wrzesnia ten dzien byl dla ciebie szczesliwy dla mnie nie zapamietam go sobie na zawsze umarl i wtedy brat .Przepraszam ze obiegam ale ten dzien tylko z tym mi sie kojarzy.

:cry: sciskam Cie.

Asienko mnie wtedy tez przestaly bolec piersi..............i po tym wiedzialam ze cos zlego sie stalo

12.06.07; 06.12.07Nasze kruszynki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lagunka pisze:
ja z edycia bylam rowno w ciazy bylsmy na tym samym temacie w kwietniowych sloneczkach ciesze sie jej szczesciem bo wiem prze co przeszla....

ja tez jestem i cieszę się ze szcześcia Edytki, a Wam napewno się uda

lagunka pisze:
edyciu wybij sobie z glowy od nas odchodzic bo bedziesz miala ze mna do czynienia :)

Pani Moderator nie wolno tak straszyc :o

....Matka trzyma Cię za rekę tylko przez chwilę, w sercu nosi całe życie.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc forumki moje kochane!!

wczoraj cos kiepsko sie czulam i do was nie zagladalam ....

Agnieszko24 beta ladnie rosnie!!! Nie zamartwiaj sie na zapas!! :D

Edytko24 .........nawet o tym nie mysl zeby do nas nie zagladac czy sie nie udzielac!!!!!
Jestes razem ze mna juniorkiem tutaj i ja cie potrzebuje :wink:

A tak na powaznie........wyszlo wczoraj male nieporozumienie......
mysle ze zadna z dziewczyn nie chciala drugiej zrobic przykrosci.......bo prawie kazda z nas zna historie Edyty i z calego serca cieszymy sie jej szczesciem.........
i kazda z nas zna bol i cierpienie po stracie swojej wyczekiwanej......upragnionej.....i juz bardzo kochanej fasolki!!

Sliwko- robaczywko twoj bol jest bardzo swiezy.........ja tez wiele lez wyplakalam.......nic do mnie nie docieralo......chodzilam jak cien!!!
Dlatego rozumiem twoje cierpienie!!
Ale tak jak dziewczyny wczesniej pisaly........kazda forumka po stracie ktora jest w ciazy to dla nas iskierka nadzieji na lepsze jutro......ze za jakis czas i my bedziemy chwalic sie swiomi brzuchami i dawac wiare innym dziewczynom .....ze bedzie dobrze ......ze sie UDA .....
Sliwko zostan z nami kochana .......mi to forum bardzo pomoglo......przytulam cie mocno!! :wink:

['][']

Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 8:31 am przez Maranellka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zycze wam abyscie wszytkie zafasolkowaly i ciaza przebiegala prawidlowo i abyscie urodzily piekne zrowe dzidzie. Sucham sobie Seweryna Krajewskiego Wielka Milosc az mi lezka w oku sie pojawia taka to piekna piosenka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przepraszam ze tak panikuje......................ale po ostatnich doswiadczeniach tak trudno o rozwage i spokoj.....................................ale juz sie uspokajam :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wszystkie kiedys bedziecie w ciązy, to kwestia czasu
ja jestem juz w 5 mięsiącu, a czasami nie dociera to jeszcze do mnie, nie moge uwiezyc, że po stracie dane mi bedzie zostac matka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Przepraszam, za wczoraj, że się tak "uniosłam" ale jak przeczytałam ... to co napisała Śliwka nie wiem może to hormony a może i nie (bo przed ciążą też tak miałam) zrobiło mi się słabo - to przez tą moją panikarską nature...jak się czymś zdenerwuje mdleje...fajnie nie..już kilka razy na karetke tak zareagowałam jak zobaczyłam jak kogoś z bloku wynoszą... :roll: :oops: bry
Może się wyda Wam to dziwne ale tak poprostu mam.

Agnieszko co do tarczycy "moimzdanie" wynik ładny bo tsh musi mieścić się w normie 0,400 do 4,000 więc jest TSH ładne a co do ft3 i ft4 nie jest złe. ft3 tyć po za norme ale nie tak by było niepokojące. Miałaś robione usg tarczycy już kiedyś???
a panikowaniem się nie przejmuj ja to mistrzyni...co drugi dzień coś "wymyślam" mężowi ...a to że brzuszek nie rośnie a to że dzidzia się nie rusza..itp

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyta24 pisze:
Przepraszam, za wczoraj, że się tak "uniosłam" ale jak przeczytałam ... to co napisała Śliwka nie wiem może to hormony a może i nie (bo przed ciążą też tak miałam) zrobiło mi się słabo - to przez tą moją panikarską nature...jak się czymś zdenerwuje mdleje...fajnie nie..już kilka razy na karetke tak zareagowałam jak zobaczyłam jak kogoś z bloku wynoszą... :roll: :oops: bry
Może się wyda Wam to dziwne ale tak poprostu mam.

Agnieszko co do tarczycy "moimzdanie" wynik ładny bo tsh musi mieścić się w normie 0,400 do 4,000 więc jest TSH ładne a co do ft3 i ft4 nie jest złe. ft3 tyć po za norme ale nie tak by było niepokojące. Miałaś robione usg tarczycy już kiedyś???
a panikowaniem się nie przejmuj ja to mistrzyni...co drugi dzień coś "wymyślam" mężowi ...a to że brzuszek nie rośnie a to że dzidzia się nie rusza..itp

Heh to witaj w klubie panikar. :lol: :lol: :lol:
Usg juz mialam ................wszystko w normie..............tarczycyca troche mniejsza.....................ale to przez Haschimoto.

I jeszcze jedno
Pierwsza bete robilam 5.11 a druga 8.11...........................czyli minelo 3 dni...............................................czy to nadal jest ok??
Przepraszam ale naczytalam sie w internecie odnosnie przyrostu..........................i im wiecej czytam tym mniej wiem. :? :x

Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 8:52 am przez agnieszas24, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez jestem panikara :lol: :lol: :lol:
Teraz doradzam spokoj ........a jak ja bede w ciazy .....a wierze ze jeszcze bede.....to tez bede panikowac :lol: :lol:
Tak sobie mysle ze kazda z nas ktora stracila swoja fasolke bardziej bedzie sie denerwowac ......swoja ciaza ...niz dziewczyny ktore nigdy nie poronily ( czego nigdy w zyciu im nie zycze!!)

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj tak Maranelko, z pewnością każda nasza ciąża już nie będzie beztroska. Ja od 3 dni ciągle jestem poddenerwowana, piję meliskę, ale mnie nie uspokaja. Po prostu się boję..... boję się cieszyć. Mialam iść dziś na betę, ale się boję ... nie poszlam, może w poniedzialek pójdę. Jeszcze wtedy będę musiala zrobić morfologie i krzepliwość.

Biorę luteinę dopochwowo, wieczorem przed snem, więc w środku zostanie, ale rano jak sobie aplikuję, to potem chodzę, ruszam się ... czy luteinka mi nie wyplynie??

Powinnam sprzątać, robić pranie, ale tak mi się nie chce. Caly czas znajduję sobie wymówki, np. forum, żeby odwlec te nieprzyjemne obowiązki. Tym bardziej że pranie bialych rzeczy muszę robić ręcznie. Nie wiem dlaczego ale w Wa-wie chyba taka woda jest, że jak do pralki wloże biale rzeczy to szare wychodzą, a jak ręcznie krótko piorę to jest ok. Więc tak się męczę i coraz mnie jasnych rzeczy kupuję :lol:
Taraz jem śniadanko, jajeczka z majonezem - bomba kaloryczna, ale pycha. Tylko nie spojrzalam na zegarek i za wcześnie jajka wyjelam i są takie na pól twardo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asienka82 pisze:
Powinnam sprzątać, robić pranie, ale tak mi się nie chce. Caly czas znajduję sobie wymówki, np. forum, żeby odwlec te nieprzyjemne obowiązki. Tym bardziej że pranie bialych rzeczy muszę robić ręcznie. Nie wiem dlaczego ale w Wa-wie chyba taka woda jest, że jak do pralki wloże biale rzeczy to szare wychodzą, a jak ręcznie krótko piorę to jest ok. Więc tak się męczę i coraz mnie jasnych rzeczy kupuję :lol:

ja juz posprzątałam, w miedzyczasie czytając forum
została mi tylko łazienka :)

asienka82 pisze:
Taraz jem śniadanko, jajeczka z majonezem - bomba kaloryczna, ale pycha. Tylko nie spojrzalam na zegarek i za wcześnie jajka wyjelam i są takie na pól twardo :lol:

takie sa najlepsze :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asieńko u nas tez jest taka woda do kitu w E-gu, pewnie z kanału elbląskiego hihi:)

Co do śliwki robaczywki, ona nie znała historii Edyty, nie wie przez co przeszła, więc tak zareagowała. Ja po zabiegu przez tydzień leżałam w szpitalu z babkami do porodu - masakra! Tak samo w tej ciąży, gdy plamiłam położyli mnie z babkami, które miały wielkie brzuchy i czekały na skórcze porodowe...a ja się zastanawiałam czy moje dziecko żyje. Uważam, ze powinni oddzielać nas w szpitalu od tych rodzących, tak jak było w przypadku Balbinnki - dostała osobną salę i to uważam za plus tej Irlandii, rozumieli jej stratę.

Jeśli chodzi o stetoskop - nie działa:( Albo ja tego serducha znaleźć nie mogę, nie wiem.

Maranelko, dziewczyny po stracie nam zawsze w ciazy będzie towarzyszył strach. Ja Wam powiem, ze nie mogę uwierzyć, ze może się udać, ze mogę mieć dziecko, nie dociera to do mnie...

W E-gu dzisiaj piękne słonko, :lol: Idę dzisiaj do fryca podciąć włosy trchę, bo wyglądam jak upiór :twisted:

Nowo afasolkowane chciałam Wam coś powiedzieć. Gdy na początku tej ciązy lekae mowili, ze mogę ją stracić, ze niestety nie mam się przyzwyczajać i kiedy kazda wizyta u gina była dla mnie koszmarem jedna dziewczyna - lekarka powiedziała mi coś takiego:" Daria, musisz wierzyć w swoje dziecko, ono czuje, ze nie wierzysz, pamiętaj o tym, wyrządzasz mu ym krzywdę". Wtedy postanowiłam wierzyć, mocno wierzyć, ze jest na tyle silne, ze da rade.

Edytko, mocno Tobie kibicuję i podziwiam. Na blogu Marysi ryczałam jak bóbr. Nie wyobrażam sobie jak silną jesteś kobietą, ze dajesz radę, ze masz w sobie tyle nadziei. Dzięki Tobie trafiłam na modlitwy do Św. Gerarda i on również mi pomógł. Zostań tu z nami i pisz o sobie i brzuszkowych postępach, to dla nas wazne!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam babeczki, niedawno wstalam, mezus wrocil z otwarcia baru i zrobil mi sniadanko...jajko sadzone na chlebku..mniamu mniamu.....

no wczoraj troszke sie dzialo, ale doskonale rozumiem obie strony...

dariamp...w e-gu ta woda naprawde jest tragiczna, jest cholernie twarda, i po kapieli bez oliwki to moja skora odpadala by chyba plastrAMi heheheheh

zafasolkowane panikary.....mialam to samo, co chwile sciskalam sobie cycki, biegalam do ubikacji i patrzylam czy nic "podejrzanego" nie leci, to normalne w naszym wydaniu....

dariamp--zareklamuj fryca do ktorego lecisz n:))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Natalko masz PW

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak Daria, ale z drugiej strony przecież śliwka nie mogla zacząć od czytania 1200 stron tego forum, żeby poznać nasze wszystkie historie. Chciala się wyżalić, wyrzucić swój ból, tym bardziej że pisala że jest sama w domu, bez męża, bo wyjechal. Ja ją rozumiem, pewnie poczula się o wiele gorzej, bo kilka dziewczyn jej odpisalo i nagle zobaczyla pomiędzy tymi pocieszeniami brzuszek edytki.
Wyobrażam sobie jak się poczula... ja jej nie winię, napisala co myśli i miala do tego prawo. Z czasem pewnie ochlonie, nabierze trochę dystansu i do nas zajrzy. Czekamy śliwko.

Edytka też już ochlonęla ... będzie dobrze, każdego nerwy ponoszą czasem. Edyciu a ty dbaj o siebie, bo z tymi omdleniami to nie ma żartów kochana.

A tak z innej beczki.... żeby dyskusję rozpocząć w ten mroźny zimowy poranek ... dobra dobra sprzątać mi się nie chce i ciągle tu siedzę :lol:
Ale czy nie denerwuje was to, że zaraz po 1listopada ludzie wieszają w centrach handlowych ozdoby świąteczne, zaczynają się reklamy świąteczne itp. Ja tego nie znoszę. Dla mnie początek listopada to czas pamięci o mojej zmarlej mamie, babci i o mojej chrześnicy, chodzę na cmentarz, palę świeczki ... myślę że wiele ludzi tak ma... ale marketing i komercja bierze górę. Jeszcze kilka lat temu tak nie bylo. Za wszelką cenę wlaściciele tych sklepów chcę upodobnić się do Ameryki. Choć przyznam, że spędzilam 1,5 roku w stanach i nawet tam ta gorączka zaczyna się dopiero pod koniec listopada. Ot.. to takie moje zdanie... bo w poprzednią sobotę 3 listopada dopiero co po przyjeździe z grobów bylam w centrum handlowym i wlaśnie tam już ozdoby, choinki, dzwonki, gwiazdki na calego. A teraz już prawie w calej wa-wie tak jest.

.... Moje posty są strasznie dlugie ... pewnie wam się czytać nie chce ... :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak piszecie o sniadankach...........a ja jeszcze nic nie zjadlam!
Tylko kawke rano wypilam :oops:
Ide cos zjesc ........bo az glodna sie zrobilam :lol: :lol:
Moze jajeczko sobie zrobie :lol: :lol:

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

asienko---co do sliwki to trafilas w same sedno....nie wiem czy czytalas ale podobnie pisalam w moich postach...zal mi jej niezmiernie.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To mamy podobne zdanie Natalko. Rozumiemy je obie.
Dziewczyny ja będę szczera, mnie strasznie dolowaly ciąże na tym forum, na ulicy, wśród znajomych... tym bardziej zaraz po poronieniu ... ale staralam się dostrzec w tym nadzieję dla siebie. Już napisalam kilka stron wcześniej hani, że to jest takie kólko, u mnie minęlo już 5 miesięcy więc sporo czasu, u wielu dziewczyn dużo mniej i mają prawo czuć sie źle jak ktoś pisze o ciąży bo ich rany są o wiele bardziej świeże. I musimy uszanować to że są tu na forum dziewczyny tuż po poronieniu, które nie rozumieją w danym momemcie tego, że zafasolkowane dziewczyny mogą być dla nich nadzieją. Każda ciężarna dla nich w tym momencie to ostatnia rzecz którą chcą oglądać i o której chcą slyszeć. Przecież wszystkie przez to przechodzilyśmy
Ale nadejdzie czas na was kochane.
Na wszystko trzeba czasu .....

Dziewczyny, o 9 wzięlam luteinkę dopochwowo, o 11 wyplynęla :oops: Czy to co się mialo wchlonąć to się wchlonęlo???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

asienko---ja poronilam miesiac temu...ale juz 3 raz...ciesze sie szczesciem dziewczyn i to pewnie dlatego ze sama nie zaczelam jeszcze staranek...to troche egoistyczne ale mam nadzieje ze mnie rozumiecie...marzy mi sie niezmiernie taki brzuszek jak edyci czy dariamp i uwazam ze zasluzyly one na szczescie, i teraz odbieranm to tak----sa dla mnie nadzieja....to kwestia czasu by ciezaroweczki traktowac jak nadzieje a nie inaczej ...choc poczatki byly przysiegam---tragiczne

co do luteinki---to wedlug mnie co sie mialo wchlonac to wchlonelo...przeciez nie masz napisane zeby po aplikacji lezec z nogami do gory hehehhehehh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dbb ... de50b.html moja pysiulka to zdjecia nalezy do moich ulubionych http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7de ... 6767e.html brudaski i ogrod jest teraz inny ladniejszy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]