Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:16 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Który wątek ma pozostać????
Czas głosowania minął ndz lis 11, 2007 8:36 pm
Październikowe szkraby 61%  61%  [ 11 ]
Październiczki 2007 39%  39%  [ 7 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja pierwszy ból miałam ok.8.30, Janek wyszedł o 10.10, a wcale nie uważam, żeby poród był lekki... :shock: :? :?

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam cesarke, wiadomo nie bolalo, ale nieprzyjemny zabieg :? ja w ogóle jestem panikara i dla mnie wenflon w reku to juz był szczyt..prawie zemdlałam :? takze ja sama na bank bym nie urodziła :) :)
A po zabiegu tez czuje sie super, juz nic nie boli, rany prawie nie widac, szwy sie wchłoneły..bardzo ładnie wyglada.

Dzisiaj pierwszy spacer, fajniusio, mimo tego ze było zimno, ale Iga cieplutko ubrana, takze ok..teraz sobie śpi :)
A smoka czasami chce, a czasami pluje. A tak jak u karolci..sam jej zawsze wypada po chwili..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze a mnie czasmami jeszcze krocze boli :( a do tego do tej pory mam krwawienie...czy u Was też tak długo-przecież to już ponad 3 tyg. po porodzie :shock: :(

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z tego co wiem to jesli krwawienia sie nie zmniejszaja (od porodu) a nawet sa wieksze to warto skontaktowac sie z ginekologiem. Ja mam juz tylko brazowe plamienia, ale caly czas mam i tez mam juz ich dosc...
czy stosujecie jakies diety bo mi polozna kazala i moge tylko gotowane i suche :( a co ze swiezym jabluszkiem i pomidorkiem :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie no zmniejsza się...ale ciągle jest... :?
A diety nie stosuje. A jabłuszko i pomidorka możesz zjeść-ale bez skórki :)

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie tez mniejsze krwawienie, ale jest..a nie wiem ile ma trwac??
Ja pomidora sie boje, a ostatnio tesciowa powiedziała, ze jabłko powinnam gotowac :shock: i juz w ogóle nie jem..

Jestesmy po kapieli, mała nie płakała :)

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jadłam pizzę, fasolkę po bretońsku i jeszcze pare ciekawych rzeczy, ale Małemu nic nie było.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matko :shock: :shock: karolcia...ja dzis na obiad dla odmiany ziemniak i gotowana piers z kurczaka :? :? bo tak to tylko ryz z naturalnym jogurtem..
Jedyne na co sobie pozwalam to herbatniki....

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,
Drogie mamy,
Pozwólcie, że się przedstawię:
Jestem mamą Celestynki i Lucjana urodzonych 3 października 2007.
Malce są wcześniakami (tp 22.11.07), leżały prawie miesiąc w szpitalu a teraz jesteśmy razem w domu.
Mam też synka,urodzonego w 26tc, niestety nie żyje.

Ja karmię moje malce swoim pokarmem, odciąganym. Z kolei ja jem wszytko co mi w ręce wpadnie ;-)

oto moje dzieci:
Obrazek

Czy możemy do Was dołaczyć?
pozdrawiam,
e

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

U nas tak sobie Po rozmowie z lekarzem dowiedziałam się że przy mojej ANEMII nie ma mowy o karmieniu cycem Myślałam że może jeszcze coś da się wymyślić z odciąganiem ale nie.... Podobno mam bardzo mało czerwonych krwinek, i musze stosować dietę która nie nadaje się zbytnio przy karmieniu piersią, pozatym mam przepisane jakieś tabletki których nie można brać w czasie karmienia bo sa za silne a słabszych brać nie mogę
W nocy kolejny "cios wplecy" mała nie umie zrobić kupki po tym sztucznym mleku Nie spałyśmy od 02:00 w nocy do 07:00 nad ranem bo mała się prężyła i nic.... do tego płacz nerwy itd... nawet masaż brzuszka nie pomógł a ona od wczoraj nie zrobiła kupy... nie wiem co robić herbatki z korpu włoskiego też nie pomagają

Z innej beczki: Ola ma już 56 cm i waży prawie 4kg I jest bardzo śliczna (tak powiedział lekarz)

Do mam karmiących sztucznie :

Jak to jest z kupkami przy sztucznym karmieniu :?:
Ile powinno ich być na dzień :?:
Czy może być tak że dzidzia nie zrobi kupki przez 2-3 dni :?:
Co stosować na problemy z wykupkaniem się jeśli herbatki z kopru , ani masażę brzuszka, ani "operacja" z termometrem nie skutkują :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

exupery WITAMY SERDECZNIE WŚRÓD NAS :!: :!: :) :)

FunkyGirl Mój Maluch po Bebiko robił normalnie kupki, tzn. pare na dzień, natomiast po Nan HA robi mniej więcej 1na dzień i jest paskudna. Ale nie pręży się, więc nie mam powodu do obaw. Nie wiem, jak wam pomóc, ale czasami wystarczy zmienić mleczko. A propos-jakiego używacie :?: A z "opoeracjami" z termometrem to bym uważała-ponoć bardzo łatwo "uszkodzić" Maluszka-lepszy czopek glicerynowy.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny przeniosłam Wasz wątek z Ciąży do tego działu i albo ten albo tamten musze zamknąć, na którym wolicie pisać??????

Stary :arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... tart=18860

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiście, że chcemy tu pisać :!: :!: :D

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aaliyah pisze:
Dziewczyny przeniosłam Wasz wątek z Ciąży do tego działu i albo ten albo tamten musze zamknąć, na którym wolicie pisać??????

Stary :arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... tart=18860

ja też wolę tutaj (tamten się nieco rozpadł :wink: )

karolcia82 Podawałam jej Bebiko 1 ale widzę że chyba ma zatwardzenie (to się zdarza przy tym mleku) posłalam męża po Bebiko Omneo 1 (zapobiega kolkom, wzdęciom,i zatwardzeniom - widzę że małama do nich skłonności) zobaczymy, a z tym termometrem to moja mama delikatnie jej zrobila (bo ja się bałam) ale nic nie rusza :roll: Kupiłam też z HIPP-a herbatkę ułatwiającą trawienie... zobaczymy, jak coś to do lekarza w poniedzialek pójdziemy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myślę, że przejdzie, tylko poczekaj cierpliwie, aż nowe mleczko zacznie działać. Ja też niedługo zmienie mleczko, bo po tym ma ochydne kupki :? :zkr:

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

funky Girl tamten się napewno nei rozpadł ,cały czas działa i pisze się bardzo dużo ( więcej jednak niż tu). Ty się niestety u nas w ogóle nie udzielasz, więc dlatego pewnie jesteś za tym tutaj, bo nas nie znasz. Kiedyś Was wszystkie serdecznie zapraszałyśmy do nas, jak tylko ten wątek założyliście.

Aaliyah Bardzo bym chciała, aby wątek październikowe szkraby był kontynuowany, bo jest nas tam więcej, więc łatwiej by było. Powinniśmy się wszystkie poznać. Byłoby super! Na wstępie możecie o nas trochę się dowiedzieć , bo mamy też naszą galerię http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... &start=400

i tabelkę:

Obrazek

chętnych z przyjemnością dopiszę!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ?????????
Awatar użytkownika

a wiec juz nie wiem... :? to mozna tu pisac czy juz nie :? a mi sie tu podoba :kjk:
moje dziecko tak dziwnie charczy i pediatra twierdzi ze to tzw "sapka"-ona sapie swoja droga ale tez charczy jakby mila katar, ale go nie ma... czy wasze szkraby tez tak maja :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

młoda_mama fajnie i tu i tam jest :wink: Ta sapka, to tak dzieci mają - najlepiej jak najczęściej malca kłaść na brzuszek i czyścić nosek spray-em: Sterimar, Nivea, Marimar lub Unimer Pediatric ( ja polecam ten ostatni, aplikator jest dobrze pomyślany - zaznaczono miejsce, do której głębokości można noworodkowi wkładać do noska.). U nas na październikowych szkrabach tą sapkę i charczenie ma każdy niemowlak. Przechodzi ponoć po miesiącu, ale może trwać to nawet do trzech

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kobietki jakiś wątek musze zamknąć jak ja tego nie zrobię to zrobi to inny moderator a nie chce zamykać czegoś wbrew Wam dlatego zrobie ankiete bedzie ważna jedeń dzień i według niej zamknę jeden wątek ;) proszę głosowac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

młoda_mama sapka to coś normalnego u noworodków-nic się nie martw każdy to przechodzi.Słychać, jakby maluszek miał zapchany nosek i właśnie charczy.

Aaliyah wiadomo, że mniej osób będzie głosowało na nasz wątek, bo jest nas poprostu mniej. A z drugiej strony, to nasz wątek na temacie "po narodzinach" był pierwszy.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]