Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:30 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Który wątek ma pozostać????
Czas głosowania minął ndz lis 11, 2007 8:36 pm
Październikowe szkraby 61%  61%  [ 11 ]
Październiczki 2007 39%  39%  [ 7 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ja też mam taką huśtawkę fisher pirce 3 w 1 :) i też jestem bardzo zadowolona :) mój Maluszek uwielbia te żyrafki co wiszą :) normalnie potrafi leżeć pół godziny i sie na nie patrzeć :)
jak Igorek nie śpi to ja z nim gadam, kłade na brzuszku no i wsadzam do leżaczka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :)

Ja dzisiaj w nocy podjęłam męską decyzję.... koniec z cycem :( Ola się nie najada moim pokarmem więc czas dzialać.... o 02:00 w nocy po kilkugodzinnych męczarniach, i bezowocnych próbach przystawienia jej do piersi (któa byłą miękka jak flak) dostala butlę z Bebiko 1 i najadła się :D i na dodatek zasnęla jak aniołek :D a jak Wam minęla noc :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój Maksio się najada, ja mam dużo pokarmu, ale dzisiaj i tak spać nie chciał w nocy. Jakiś nerwowy był. Ale już jest wszystko ok !! Rano sie wyspał i jest wesoły :)

A nad taką huśtawką poważnie się zastanawiam żeby też kupić ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My mamy za soba dobra nocke. Iga dostała wczoraj kropelki esputicon i slicznie spała, jak sie naprezała to zaraz leciał bączek i juz była spokojna. Z zegarkiem w reku 24, 3,6,9 budziła sie na karmienie :) :)
Dałam jej wczoraj 1 raz smoka, bo coś juz wydziwiała ok 24..ssała cycka, za chwile puszczała, za chwile znowu chciala..i znowu puszczała...itd...
teraz tez spi ze smokiem :)

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fanky i przynajmniej się denerwować oby dwie nie będziecie :!:
Ja miałam tak samo, dlatego maluchowi zaczęłam podawać sztuczne :)

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny czy Wam tez leci mleko? ja bez wkładek nie dałabym rady :D
Musze sobie kupic stanik do karmienia, bo mam tylko dwa, a w zwykłych mi nie wygodnie :) a po za tym wszystkie małe :wink:
Mój aniołek zasnął a tak ładnie swieci słonko, ze mogłybysmy isc na balkon, ale jak ja zaczne ubierac to sie moze obudzic..ale moze spróbuje?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania1980 nie martw się , jak się obudzi-na dworze zaraz zaśnie :)

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolcia82 pisze:
Fanky i przynajmniej się denerwować oby dwie nie będziecie :!:
Ja miałam tak samo, dlatego maluchowi zaczęłam podawać sztuczne :)

żeby nie było że jestem jakąś wyrodną matką, która nie próbuje innych metod:

wpadlam na inny pomysł :) Odciągnęłam dzisiaj z obu piersi 120ml mleczka i podałam malej. Wypila ok.80ml i widzę ze nie jest jak narazie głodna a było to ponad 2 godziny temu, z czego mogę wnioskować że ona zamiast ssać i jeść to tylko sobie moją pierś mamlała :shock: a od tego jest smoczek..... i tak sobie myślę że na noc będę jej dawać Bebiko 1 (odciągnę pokarm gdyby w nocy się obudziła) a w dzień mój pokarm.... jeszcze to uzgodnię z lekarzem bo dzisiaj mamywizytę na godz.16:00... Nie poddam się bez "walki" :wink: co wy na ten pomysł :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

....masz tyle mleka... :?: :?: Ja po godzinnym odciąganiu nazbieram jakieś 30ml......... :shock: :shock: :shock:

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mam tyle mleka, że mogłabym wykarmic cały oddział noworodkowy i conajmniej 2 razy dziennie muszę odciągać mleczko bo by mi cycki eksplodowały :o i przy karmienie leje się ze mnie na boki i na twarz dziecka a po nocy to jestem cala mokra :wo:
Pytanie do dziewczyn z huśtawkami: znalazłam tylko jedna huśtawkę z pozycja leżącą, tańsze huśtawki mają tylko pozycje półleżącą-ma to jakies znaczenie?
Będziecie szczepić swoje dzieci przeciw rotawirusom i pneumokokom? Kurcze drogie te szczepionki :? a mamusia zamiast kupic sobie nowe buty to zbiera na huśtawke... :g^^:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Skąd wy te mleko bierzecie :?: ja nie mam :?
A co do hustawki, to moę podać linki chętnym-co do pozycji leżącej, to nie ma takiej całkiem-bo pomyślcie jak się huśtać na leżąco :?: :wink:
Ja podstawiam jaśka Małemu pod pupcie i jest bardziej "leżący" :D

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolcia82 pij specjalne herbatki mlekopędne dostępne np. w sklepach zilarskich-ja taka pije i dodatkowo jest ona wiatropędna wiec mój szkrab pierdzi ile wlezie :lol: chyba ze ma gorszy dzien i dopadnie go kolka ale na szczescie nie zdaza to sie czesto.
caly czas sie zastanawiam nad tymi dodatkowymi szczepieniami... czy nie jest to czasem nabijanie kasy jakims firmom farmacełtycznym :? chociaz na zachodzie wszyskie te szczepionki sa w standardzie :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

młoda_mama ja nie wiem, czy te szczepionki skojarzone coś dają i czy są lepsze od normalnych..ale jak mam synusia kłuć 3razy, to dam te 180zł i ukłuje raz...On i tak był biedny w szpitalu, bo miał żółtaczkę i co 2dni go kłuli, więc teraz ulże mu w bólu..

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam! :)
my wczoraj byliśmy u pani doktor :) zbadała Igorka i stwierdziła że potrzebujemy leków na żółtaczke bo jeszcze troche Igorek jest zółty :) no i bierzemy już witaminki :) ogólnie bardzo miło było :) mój Skarbek przytył duuuużo... aż się przestraszyłam... jego waga urodzeniowa to 3400 a teraz Szkrab waży 4250... :) grubasek mi Mały rośnie... no ale ja nie potrafie mu odmówić jedzenia przecież!!! :)
ale mieliśmy ciężki wieczór wczraj... Skarbek za nic w świecie nie chciał usnąć... padł dopiero po 21... i spał do 1 w nocy... :) a ja sie dizś wyspałam :) spałam do 9 :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eniii wsztstiego najlepszego dla Okruszka z okazji 3 tyg.
Mój synuś też mał żółtaczkę i to bardzo wysoką, bo w 3dobie aż 19,2...ale nie dostaliśmy żadnych leków na to.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

młoda mama a co za herbatke pijesz? ja piłam ta z hippa, ale moze sa jakies inne.
My dzisiaj znowu ciezka noc..tzn. Igunia..meczyła sie bardzo. Teraz spi :) czekam az sie obudzi, zje i idziemy na 1 spacer :D :D
Wczoraj pojechaliśmy popołudniu do moich rodziców, pierwszy raz wyprawa z domku..fajniusio, tylko ja zjadłam u mamy karpatke i pewnie przez to mala sie meczyła :(
Moja mała juz nie ma zółtaczki..jakas taka bladziutka sie zrobiła :wink:

A my chyba tez zdecydujemy sie na te skojarzone..po co kuc 3 razy jak mozna raz? Ale musze sie jeszcze dowiedziec co i jak?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolcia82 dziękujemy za życzonka :)
mój Igorek w szpitalu przechodził normalnie, tylko długo mu się utrzymuje i nie schodzi... to takie lekkie zażółcenie jest, tak że ja już nawet tego nie dostrzegam :) przyzwyczaiłam się już :)

dziewczyny używacie smoków? bo ja próbuje bez... jak na razie nam to wychodzi, ale nie wiem jak długo nam się to uda. jak jest u was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Janek uwielnia smoka, ale też staram mu się dawać tylko do usypiania, jak płacze...ale to jest bardzo sporadycznie i tylko na kilka minut, bo i tak mu wypada :)

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja na razie się bronię jak nie wiem :)

wczoraj babcia została z Igorkiem i nie mogła go uspokoić i mało brakowało a wsadziłaby mu smoka :) wróciłam do domu w ostatniej chwili :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniu1980
ja niestety nie pamietam jaka to byla herbatka bo wyrzucilam opakowanie a nie kupilam nastepnego, ale tego typu herbatke pila jeszcze moja mama jak mnie karmila :wink: wiec na pewno w kazdym sklepie zielarskim (moze w aptece tez) taka herbatkę dostaniesz. Na mojej bylo napisane wiatropędna i mlekopędna.
A moje dziecko nie chce smoka :wo: i juz probowalam kilka razy wepchnac do buziaczka i tylko zostalam opluta :P:
wczoraj byla u mnie polozna i stwierdzila ze mialam lekki porod bo rodzilam bez znieczulenia i tylko 5 godz :?: :?: :?: czy ona oszalala :?: czy wy tez miałyscie tak "lekko" jak ja :?: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]