Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:43 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Robi się sporo tematów dotyczących włosów, więc postanowiłam założyć jeden konkretny. Mam salon fryzjerki, posiadam certyfikaty z kursów przedłużania i zagęszczania włosów, dlatego jeśli macie jakieś pytania-chętnie pomogę i odnośnie fryzjera w ciąży, fryzur, pielęgnacji i wszystkiego co związane z włosami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:) Fajny temat
No więc mam włosy do ramion, dość przesuszone, łamiące się... Ostatnio fryzjerka powiedziała, że mam sobie kupić jedwab do włosów. Gdzie można takie coś kupić, jak to działa i jak się tego używa?

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miło mi że mogę się przydać :) Najłatwiej by było gdyby fryzjerka po prostu Ci go zamówiła. Jeśli jednak nie am takiej możliwości to polecam serum z Avonu, albo jedwab z Allegro, jest ich tm sporo. A stosować można na dwa sposoby-po umyciu i osuszeniu ręcznikiem wciera się go we wlosy przed suszeniem suszarką, ale nie od samej skóry. W sumie to od połowy włosów lub na końcówki. Drugi to wtarcie na sucho, np po prostowaniu, ja łącze oba ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź :)
Ah, to może jeszcze jedno pytanko :)
Jak już pisałam mam dość suche włosy, straaasznie się 'puszą' po umyciu. Po prostu masakra - wyglądają jak siano...
Używałam już naprawdę wielu szamponów, odżywek... - po odżywkach zero efektów, tylko robią się tłuste.
Czy prostownica oprócz prostowania, sprawia, że włosy się tak nie puszą?

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prostownica wiadomo, niszczy i wysusza włosy :( Ale jeśli jest stosowana z preparatem do prostowania to nie aż tak bardzo ;) Dlatego po umyciu i wysuszeniu wetrzyj we włosy preparat do prostowania, np firmy Joanna (bardzo dobry i trwały) i później je wyprostuj. Jak dojdzie do tego serum to nie powinny się tak puszyć ;) A jeśli możesz to wstaw jakąś fotkę, coś wymyślimy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj HeXeN
No to możemy zacząc współprace :D

Jestem fryzjerką z dziesięcioletnim stażem :D .Jestem po wielu różnych kursach i szkoleniach i uwielbiam swoją pracę.Obecnie przebywam na macierzyńskim i siedzę sobie z dzieciaczkiem w domciu więc również służę pomocą.

Zacznę chyba od tego,że nie polecałabym jedwabiu z internetu.Wiele moich klientek nacięło się na nieodpowiadający temu,który jest dostępny w salonach fryzjerskich i sklepach tego typu.Nie polecam również jedwabiu z avonu,bo nie jest skuteczny.Chyba się komuś pomyliło i zrobili jakiś tylko procent tego jedwabiu w jedwabiu :lol: .Zresztą był już poruszany temat tego produktu na wątku o odżywkach do włosów.

Pozdrawiam i liczę na dobrą współpracę :D

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hello HeXeN fajny temat :D

Ja kupilam sobie lakier do prostowania wlosow prostownica i suszarka firmy schwarzkopf got2b naklada sie go na wilgne wlosy - jak myslisz ten z joanny jest lepszy :?:

A co do jedwabiu to wczoraj kupilam w salonie fryzjerskim taka mala buteleczke z serii biosilk dystrybutor Farouk System Polska kosztowal 11zl poj. 5ml - to jakis bubel czy konkret :?:

Ja zawsze wcieralam jedwab na wysuszone wlosy przed prostowaniem, musze wyprobowac Twoj sposob :lol:

I jeszcze jedno pytanie - jaka fryzurky bys mi polecala - dodam ze mam proste wlosy, srednio grube i srednio ciezkie, raczej podatne na ukadanie... (te na zdjeciu w profilu sa nakrecone na walki)

P.S. mritula rowniez czekam na Twoje propozycje :lol:

Ciekawe czy nasze dwie fryzjereczki maja takie same zdanie... :lol: :lol: :lol:

Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ANGELIKAX Nie będę się jeszcze wcinać niech odpowie najpierw pytana osoba :D :sw: .
Ale odpowiem z chęcią na pytanie o jedwab.Tak to ten firmowy.Doskonały zakup :D :!:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mritula dzieki za szybka odp. :D

Cytuj:
Ale odpowiem z chęcią na pytanie o jedwab.Tak to ten firmowy.Doskonały zakup
to super bo icena fajna i taki jedwab jest baaardzo wydajny.
Taaaa..... teraz sobie przypominam, kiedys na targach fryzjerskich mialam robione wlosy farba tej firmy,bardzo mi sie podobal kolorek :lol: :lol: :lol:
Domyslam sie ze ta firma ma cala game produktow do wlosow, jak wyglada sprawa z szamonami i odzywkami, sa godne polecenia :?: Jak to wyglada pod wzgledem cen :?:

Kurcze.... juz nie moge sie doczekac co mi doradzicie odnosnie nowej fryzurki :kjk: :kjk: :kjk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W ofercie tej firmy znajdują się m.in. kosmetyki do pielęgnacji włosów (szampony, odżywki, maski) oraz stylizacji z linii BioSilk, CHI, CHI Infra; Nowym produktem firmy jest linia profesjonalnych lakierów do paznokci - CHI Ceramic Nail Lacquer.

Linia kosmetyków Nourish Intense System składa się z szamponu oraz dwóch specjalistycznych masek, do różnych rodzajów włosów: grubych, szorstkich oraz cienkich, delikatnych. Kosmetyki linii Nourish Intense System Farouk Systems mają poprostu przepiękny zapach :D

CHI Nourish Intense Silk Bath jest to bardzo intensywnie nawilżający szampon o kremowej konsystencji. Mocno pieniący szampon delikatnie myje włosy i nie podrażnia skóry głowy. Włosy stają się miękkie i błyszczące, dzięki zawartym w kosmetyku naturalnym jedwabiu. Szampon pomaga w utrzymaniu intensywnego koloru.U mnie w salonie kosztuje 53.zł

CHI Nourish Intense Silk Masque for Coarse Hair – jedwabna maska do włosów grubych i szorstkich, zawiera specjalny jedwabny kompleks nawilżający. Powoduje on bardzo głębokie nawilżenie włosów zniszczonych i suchych, a przy tym intensywnie odbudowuje strukturę włosa. Maska dostarcza niezbędnych składników do rekonstrukcji i nawilżenia. Pozostawia włosy zdrowe, jedwabne, miękkie ze wspaniałym połyskiem i bardzo podatne na układanie.Cena maseczki wacha się od 70zł do 80 zł

CHI Nourish Intense Silk Masque for Fine hair - jedwabna intensywna maska do włosów delikatnych, zawiera specjalny jedwabny kompleks nawilżający. Zapewnia głębokie nawilżenie włosom suchym i zniszczonym, dostarcza również niezbędnych składników do rekonstrukcji włosów. Efektem działania preparatu są zdrowe, jedwabiste, miękkie i podatne na układanie włosy. Nie obciąża włosów. Cena produktu: 75,30 zł

Dokładne nazwy produktów wkleiłam z orginalnej strony Nourish for Fine.

Wszystkie godne polecenia przy prostowaniu i zniszczonych włosach słońcem :)

dopisane:zapomniałam dodać,że każdy z produktów stosuje się w bardzo małej ilości,w innym przypadku stosowanie trzeba ograniczyć do dwuch myć w ciągu tygodnia,co oczywiście zależy od stopnia zniszczenia włośów. :wink:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co za referat... :brv: :brv: :brv:

dzieki, mam jeszcze kilka pytan odnosnie tych produktow, a mianowicie pojemnosc i czy maske naklada sie po kazdym myciu czy tylko raz na jakis czas? Sprawdze u siebie ile kosztuja te cudenka i jak bedzie drozej to moze skusze sie na zakup u ciebie w salonie (z tego coo zrozumialam to Twoj salon tak?). Szkoda ze mieszkasz tak daleko... mialabym gdzie sie czesac, a tak kicha moj kochany Pan Fryzjer wyjechal do Francji na szkolenia mial wrocic... no wlasnie mial :cry: A byl naprawde swietny :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Angelikax Przykro mi ,ale nie pamietam :oops: pojemności tych produktów.Jeśli znajdę je w necie to Ci napiszę.
Jeśli chodzi o maskę to tak jak pisałam.Nakłada się ją w zależności od zniszczenia włosów.Z Twojego opisu wynika,że nie są w bardzo złym stanie.Więc jeśli zamierzasz używać jedwabiu w płynie po lub przed prostowaniem włosów,to maskę nakładaj raz w tygodniu.

:D :( Niestety swojego własnego salonu nie dorobiłam się jeszcze,ale pracuję w salonie w którym funkcjonuję jako szef(na dobre i na złe) i nie łatwo byłoby mi rozstać się z miejscem pracy.Zarobki mam prawie jak mój pracodawca,więc narazie nie spieszy mi się do własnej działalności :roll: :D

A tak naprawdę to wiele czynników składa się na to.Ciągle było albo brak kaski,albo miejsca,tam gdzie chciałam i brak chęci do działania.Ale niedługo zamierzam pomyśleć o tym na poważnie jak tylko odchowam moją kruszynkę.
Ale ręce palą mi się do roboty,wiec służę.No szkoda ,że daleko coś bym już namodziła Ci na głowie :D :pipi:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ten z Biosilka jest chyba najbardziej popularny. Co do serum z Avonu, ja tam nie narzekam-używam tego zielonego i jak dla mnie jest dobry ;) A do tego jeszcze spray nabłyszczający-do moich przedłużonych, czyli martwych i suchych włosów jest ok :okk:

Angelika co do fryzury to ja jestem po prostu fanką długich gęstych wlosów-bo wg mnie nie ma nic piękniejszego niż długie zadbane włoski ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mritula zycze powodzenia w spelnianiu swoich marzen, oczywiscie jak tylko zaczniesz dzialac to daj znac co tam stworzylas za salonik :wink:

HeXeN bardzo jestem ciekawa tych Twoich przedluzanych wloskow, moze jakies fotka :?: :]

p.s. Mritula tez bym chciala zarabiac tyle co moj szef chociaz w 1/10

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Angelika postaram się dziś wieczorem albo jutro jakoś wstawić fotkę bo najpierw ktoś musi mi ją zrobić ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam panie fryzjerki i klientki :) Ja mam problem z tłustymi włosami. Praktyczne muszę je myć codziennie, bo na drugi dzień po umyciu wyglądają okrutnie. Używam szamponu Pantene ProV dla włosów z łupierzem, bo niestety sypie mi się z głowy i to jest jedyny szampon, który jako tako łagodzi ten problem. próbowałam juz wszystkich szamponów, głównie leczniczych, niestety nie pomagają. Pytanie moje jest takie czy jest sens zapuszczać włosy skoro są one cieńkie, bardzo wypadają no i przetłuszczają się i jaką barwę sobie zafundować - lepszy będzie blond czy może czarne? Naturalny kolor jest mysi więc farbuje się łatwo zarówno na blond jak i na czarny, a odrosty zawsze wyglądają beznadziejnie :) Może kolor blond jest lżejszy dla włosów? Może jakieś rady dla mnie co do pielęgnacji? Wszelkie odżywki jakich używam powodują, ze natychmiast sypie mi się jeszcze bardziej z głowy :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Franny

Trudno mi cokolwiek doradzić i co do łupieżu i przetłuszczających się włosów.Pewne przypadłości można ocenić,zdjagnozować i doradzić co do leczenia ,tylko po przyjrzeniu się problemowi z bliska.Proponowałabym wizytę u dermatologa,ponieważ występowanie tych dwuch zjawisk na jednej głowie :D świadczy o problemach skóry,a nie włosów.

Napisz proszę jakich szamponów używałaś?!

Co do koloryzacji najlepszym wyjściem byłoby nie farbować wlosów na cały kolor,tylko zrobić baleyage.Połączyc dwa kolory.Wtedy włosy optycznie nabierają objętości.Niestety nie mogę doradzić Ci koloru,ponieważ nigdy nie widziałam Cię na oczy 8) :lol: i byłoby mi trudno ocenić to w ciemno.

Ah i jeszcze jedna sprawa to dziwne ,że po użyciu odżywki "sypie Ci się z głowy"najwidoczniej masz zle dobrany również i ten kosmetyk.

ANGELIKAX napewno się pochwalę salonikiem,ale to jeszcze troszkę musi poczekać.Nikolka ma dopiero dwa miesiące.
No muszę Ci powiedzieć ,że śliczna z Ciebie dziewczya!!! :D I mam pomysł na Twoją fryzurkę tylko muszę znalezć jakąś fotkę odpowiadającą mojej wizji.

Ps.Dzięki za linka na priv :) :) :)

HeXeN obraziłaś się na mnie??? Pytałam o współprace i???
No przyznaję Ci świętą rację.Długie piękne włosy ---i wszystko---- :!: w tym temacie :D

pozdrawiam

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jak już ją zaczęłyśmy to co mam odpisywać :)?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mritula dzieki :oops: :oops: :oops:

No i widze ze Cie wena tworcza chwycila :wink: czekam na ta propozycje :wink: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ANGELIKAX dziś popołudniu obiecuje wstawić ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]