Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:11 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Kochana Tiaro,

przeczytalam Twój post i .... odżyły wspomnienia z dzieciństwa :(
Mieszkanie 40 m kw, w 1 pokoju Babcia - tesciowa mojej Mamy, w drugim Rodzice , ja i młodsza o 6 lat siostra...
Nam nic nie było wolno - ani zaprosić koleżanki, ani pójść do koleżanki, ani pobawić się w piaskownicy (bo sie pobrudzimy), ani głośno się bawić bo Tata zmęczony, do łazienki można było wejść gdy on pozwolił (czasem robił "rezerwację" i nie można było bo on miał wejść za kilka chwil.......). Mama nieraz przez niego płakała, i nadal tak jest. Została z nim mimo bicia - jej i nas, i tata bił i teściowa.... Mówi że jej żal było nas i sama nie miała dokąd nas zabrać :( Nienawidziłam ojca przez całe życie, teraz mam do niego trochę litości i współczucia - ale od 3 lat nie mieszkam w domu, wyszłam za mąż - wcześniej nie wolno było mi zamieszkać z chłopakiem..... Wszystko musiało być pod jego dyktando, on karał i nagradzał, on pozwalał i zakazywał. Nieraz bił za to że na podłodze w łazience znalazł kropelkę wody lub włos.... Teraz w domu została siostra i nieraz mają ciche dni czy tygodnie po wielkich awanturach między nią a ojcem, a mama nadal płacze bezsilna...

Kochana - maż super przyjaciela w Nowym Mężczyźnie, zabieraj córeczki, chroń je i Wasze najmłodsze dopiero poczęte Dzieciątko, daj im i sobie szansę na normalne życie, na szczęście - zasługujecie na to!!!

BUZIACZKI !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tiaro wiesz co ja powiem jedno odejdz od tego typa zwiaz sie z tym mezczyzna dla dobra tego nienarodzonego kazde dziecko potrzebuje ojca nie awantur i braku poczucia stabilizacji walcz o swoje szczescie i szczescie juz tych dzieci ktore sa i widza jak ojciec sie stacza ja tez odeszlam od swojego bil mnie kopal stracilam dziecko przez niego bo go niechcial . Podjelam decyzje o odejsciu w kiedy ja podjelam odeszlam mielismy dziecko juz wiec tez zrobilam to dla dziecka po co ma widziec jak ojciec stacza teraz mam drugiego meza i jestem szczesliwa i moje dziecko jest szczesliwe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tiaro...Co u Ciebie?? nie dajesz znaku zycia od tak dawna...odezwij si prosze...

Jakub Jacek 14.08.2013 r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny,

istotnie, dawno mnie tutaj nie było. A sprawa przedstawia się tak: właśnie urządzam sobie drugie mieszkanie ale jeszcze jestem jedną nogą w jaskini lwa. Dziewczynki już wiedzą o przeprowadzce, nie wiedzą tylko jakie mam plany na później (że to nie ten tata dzidziusia i że niebawem złączę się z Nim). amin wyjdą na dobre - muszę jeszcze załatwić jedną sprawę a mianowicie zabezpieczyć się. Załatwiłam już papiery do notariusza aby teściowa przepisala to mieszkanie, w którym cały czas jesteśmy - na mojego męża. Na mniee nie chciała pomimo tego, że sama je wykupiłam - chytra co? Chcę doprowadzić do tego przepisania bo dzięki temu będziemy jako wspólnota majątkowa posiadali 2 mieszkania a to oznacza, że jeśli będziee chciał się mścić i zabrać mi wszystko co można lub zmusić do powrotu - nie będzie mial szans. Dwa mieszkania - dwie osoby. Nie zabierze nam dachu nad głową. Co o tym sądzicie? Chyba po 18 latach małżeństwa będzie to traktowane jako wspólny majątek?

3 października mialam omniopunkcję ale wciąż nie ma wyniku. Martwiłam się i zadzwoniłam, powiedzieli, że wyslali półtora tygodnia temu :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tiaro, jeśli mieszkanie nie będzie potraktowane jak mienie spadkowe, to pewnie będzie należało do wspólnoty majątkowej. Jeśli Ty je wykupiłaś ze swojego odrębnego majątku (wyłączonego ze wspólnoty), to może nawet być jako Twoje... Tak czy inaczej, jak będą dwa, to spokojnie jedno będzie należalo do Ciebie. Zwłaszcza, jak dzieci będą mieszkały z Tobą :) Aby jednak uregulować sprawy majątkowe potrzebna jest osobna sprawa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tiaro, życzę Ci powodzenia, bądź silna w swych postanowieniach i choćby pod prąd, ale przyj do swojego szczęścia. Każdy ma tylko jedno życie i chciałby je przeżyć jak najpiękniej.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]