Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:31 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Który wątek ma pozostać????
Czas głosowania minął ndz lis 11, 2007 8:36 pm
Październikowe szkraby 61%  61%  [ 11 ]
Październiczki 2007 39%  39%  [ 7 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mojemu podaje i moje i sztuczne... Może od tego zależą kolki :?: :?:

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :)

Enii moja Ola teżjest z 19 października :) Ale ja dopiero dzisiaj zamierzam zacząć ją werandować, bo tatuś zaczął chodzić do pracy (koniec urlopu) i nikt nam nie będzie przeszkadzał :D O której godzinie wystawiacie bądź wystawialyście Wasze maluszki do werandowania :?:

Wprzypadku butelek i sztucznego mleka to kolki powstają z powodu nałykanego się powietrza (nie umiejętne podanie malcu butelki), a jeżeli chodzi o karmienie cycem to też powodem moze być powietrze albo zładietamatki :wink:

Ja karmię Ole piersią (ale już mamtego coraz bardziej dość bo bolą mnie sutki) i czasem dopajam ją wodą z glukozą (przeważnie gdy obudzi sie za wcześnie na karmienie :P )

Czy Wasze dzidzie dają Wam się wyspać w nocy :?: Moja Ola ma wtedy gazy :roll: muszę jej przez pół nocy brzuszek masować żeby się ładnie wygazowała.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl w moim mieście tylko Igorek urodził się 19 października :) ale fajnie że ma koleżankę z tego samego dnia :) o której rodziłaś? mój Igorek został wyciągnięty o 8.55 :)
ja wychodziłam z Igorkiem na werandowanie tak w południe jak było najfajniejsze słoneczko.... dziś u nas fatalna pogoda, ale i tak wyjdziemy tak po południu ok 13, 14, bo jutro idziemy do pani doktor i nie chce żeby jutro szok przeżył :)
a wy kiedy wybieracie się do lekarza???
nasza dzisiejsza noc była ciężka jak na nasze noce... ponad godzine Maluszek siedział i pragnął aby z nim rozmawiać.... :) a tatuś spał... :) normalnie coś mnie trafiało, wściekła byłam że szok... :) ale juz jest dobrze...
też mam problem z broawkami, ale używam aphitnu. troche pomaga... albo się przyzwyczajam... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Enii ja mamproblem z jedną brodawką, boli mnie jak małą przystwaiam i zaczyna ciągnąć :? a tak to luzik z tym że nigdy nie wiem ile zjadła i przewaznie budzi się po paru, parunastu minutach i chce (.) więc muszę ją dokarmiać :roll: A co do Aphtin-u to on jest na pleśniawki a nie na zmasakrowane brodawki :)

Ola wyszla z brzuszka o 3:35 trochę wcześniej :P U nas dzisiaj jest ok.10*C słonko świeci, wiatru nie ma więc otworzę okno małą do wózka w śpiworek z czapeczką i podokno na pare godzinek :) chcialbym już zacząć na spacery chodzić bo w domu już umieram z nudów :?

Myśmy już były w poniedzialek u jednego lekarza z przychodni rejonowej (bo tak mąż mial czas żeby nas zawieść) i jeszcze jutro czeka nas kontrola u neonatologa w szpitalu w którym rodzilam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja karmię Igę tylko piersią, nie potrzebuje więcej. A ładnie ssie, takze od początku nie miałam problemu z brodawkami. kupiłam maść na obolałe cycuchy, ale nie mam potrzeby korzystania.
U mnie tez okropna pogoda, pada, zero słonka. A chciałam wyjsć dzisiaj na balkon..
Funky girl moja Iga tez ma gazy i musze jej masowac brzuszek..tylko ze jak ona sie naje to weź ją masuj..dzisiaj od mojego masazu az jej sie ulało :shock: u nas wtedylepiej sprawdza sie lezenie na moim ramieniu i masowanie plecków..czesto tak zasniemy :)
A mój mąż tez spi w nocy, czasami sie budzi, ale własciwie do czego on mi potrzebny? mala chce cycka..on jej nie da :wink: czasami go obudze zeby podal pieluche czy coś..a tak niech sobie spi..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Odkąd mojemu Tomkowi skończył sie urlop nie śpimy razem wpokoju :? Mój maż jest gornikiem, wstaje o 4:30 rano do pracy więc nie mam serca nagażować go do pomocy w nocy... Ztym że jak on wraca ogodzinie 15:00 do domu to jest takpadnięty żeidziespać, i też nici z pomocy,poza tym moj tomasz boi się Oli :shock: Boi się ze jej zrobi krzywdę bo ona taka malutkai kruchutka :wink: Mój mąż tylko leży ze swoją córką, gdy ja już sobie z nią nie daję rady :twisted: Ola też ładnie ssie z tym że ja na początku nie umiałam wyciągnąć jej cycka z buzi gdy już nie piła a tylko ssała samą brodawkę i sobie zrobiłam krzywdę :oops: Ja po karmieniu zawsze bioręją do pionu do odbicia (w tedy przeważnie się zaczyna wygazowywać :wink: ) i potem spokojnie można jej nóżki zgiąć w kolankach i masować (czasami też jej się uleje) :) Wczoraj nauczyłasię ssać smoka :lol: i już mi trochę lżej, bo jak placze o cyca (ktorego już nie powinna chciać bosię najadla tak że jej się ulewa) to wciskam jej smoka i spokojnie zasypia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl mój ból brodawek jest dokładnie taki sam. bardziej boli prawa, no i boli pod koniec jedzenia jeszcze... moja pielegniarka środowiskowa powiedziała że aphtin pomaga też na bolące brodawki, i taka dziewczyna w szpitalu też na to używała :)
a kładziesz swoją Ole już na brzuszku? próbuje już podnosić główkę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

eniii pisze:
FunkyGirl mój ból brodawek jest dokładnie taki sam. bardziej boli prawa, no i boli pod koniec jedzenia jeszcze... moja pielegniarka środowiskowa powiedziała że aphtin pomaga też na bolące brodawki, i taka dziewczyna w szpitalu też na to używała :)
a kładziesz swoją Ole już na brzuszku? próbuje już podnosić główkę?

Moja Ola od 2 doby po porodzie podnosi glowkę :) Teraz już sama sobie ją przekręca jak leży na plecach... z kladzeniem na brzuszku muszę uważać bo ona pełza do przodu tak jakby raczkowac chciała (ale ten nawyk podobno zaniknie za jakiś czas - tak mówila lekarka) i na brzuszku głowkę też sobie przekręcić umie :wink: Aphtinem smaruję brodawkę przed podaniem Oli żeby znowu pleśniawki nie miała (już żeśmy jedną wyleczyły)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no mój dzidziuś tez podnosi juz i jak lezy na brzuszku to przekreca z prawej strony na lewa :) ok ja lece bo mój Igorek właśnie wciaga 1 sniadanie :) i jakos ciezko mi sie pisze jedna reka :) pozdrawiamy!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja czekam azola się obudzi na drugie śniadanie :wink: Bo pierwsze było o 08:30 :D Papatki :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mój P kupi dzisiaj kropelki Esputicon, zobaczymy czy pomoga Iguni na gazy..teraz slodko spi :D ale zaraz chyba bedzie sie budzic, bo czas karmienia sie zbliza..
Moja tez podnosi łepek jak lezy na ramieniu :shock:
A smoka nie chce, krzywi sie i pluje :D :D
Dziewczyny jak werandujecie to juz w zimowych kombinezonach?
Moze uda mi sie dzisiaj iść na spacer :wink: na balkon..chociaz ta pogoda, szro i ponuro :evil:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć, dawno tu nie zagladałam, bo z córeczka mam zajęcie - ale widzę, że wątek odżywa.
Moja Zosieńka ma już 25 dni, ładnie główke podnosi, obraca z boku na bok jak leży na plecach albo na brzuszku - już tak jakoś jak miała 10 dni to obracała - bo to duza i silna dziewczynka. Zawsze ąłdnei je i nei ma kolek, ale one podobno później sie pojawiają.
Ja na bolace brodawki smaruję maść dermopanten, mże też być bepanten - to ten sam skład - nie ma żadnych ranek, tylko czasem Zosia za płytko złapie brodawkę - panie z poradni laktayjnej m to wyjaśniały w szpitalu.
Ja tez na zabawy ze ssaniem bordawki zaproponowałm smoczka i jakoś działa. Pierś jest do jedzenia a smoczek do memlania.
Na spacery chodzimy odkad wybiło 14 dni życia i jest OK, zaczęłiśmy od 30 minut czasem wyjdzie już godzinka. Tylko teraz jaktaka brzydka pogoda, to nie wychodzimy na deszcz i wiatr.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

graulacje nowym mamusia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyn
kurcze jak was tak czytam, to współczuje...
Mój Okruszek nie ma żadnych problemów-ani ze spankiem, ani z gazami, ani z kolką...na szczęście :)
Co do brodawek, to też mnie nie bolą, bo Mały nie ciągnie z cyca. Jeżeli mu podaje moje mleczko, to jest odciągnięte, żebym wiedziała, ile zjadał, a poza tym jest szybciej i maluch się nie denerwuje.

Wróciliśmy właśnie od lekarza. Byliśmy na wizycie patronackiej. Mały ładnie przybiera na wadze. w 5dni przybrał 145g :) Poza tym wszystko super :)

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Myśmy dopiero dzisiaj zaczęły werandowanie :) Właśnie malależy w wozeczkupod otwartym oknem :) Ale tak zimno że na głowkę ubralam jej za duzą zimową czapkę (bo ma takie klapki na uszka) :wink: a ubralam ją w pampersa :P kaftanik śpioszki i czapusie, wsadziłąm do cieplusiego rożka, przykryłam kocykiem i jeszcze takim pokrowcem z wózka i sobie leży i mamla smoczka bo płakała, ale jak narazie jest cicho w jej pokoju :) może zasnęła :)

Miałam zacząć werandować wcześniej, ale moj mąż jest przewrażliwiony i nie pozwolił :? Ależe teraz mu się urlop skończył to robię z małą co chę :P

Co robicie z Waszymi smykami gdy im się nie chce spać :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

FunkyGirl pisze:

Moje Słonko ma huśtawkę, którą uwielbia :) Jak nie chce mu sie spać, to go do niej wsadzam, puszczam huśtanko i mam spokój :D
A tak a propo-serdecznie polecam :!:

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolcia82 pisze:
FunkyGirl pisze:

Moje Słonko ma huśtawkę, którą uwielbia :) Jak nie chce mu sie spać, to go do niej wsadzam, puszczam huśtanko i mam spokój :D
A tak a propo-serdecznie polecam :!:

ile taki bajer kosztuje :?: Bo mnie od bujania wozka już czasem ręce bolą :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam z fisher-prica taką za 300zł, która może służyć jako huśtawka, bujak i leżak. Ma melodyjki i 2poziomy bujania. Ale możesz już taniej kupić. Jak chcesz to ci linka na pv przesłać.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolcia82 pisze:
ja mam z fisher-prica taką za 300zł, która może służyć jako huśtawka, bujak i leżak. Ma melodyjki i 2poziomy bujania. Ale możesz już taniej kupić. Jak chcesz to ci linka na pv przesłać.

poproszę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: NA RĄCZKI
Awatar użytkownika

A MOJ SZKRAB TO W 90 % ZASYPIA NA MOICH RĄCZKACH I JAK TYLKO JĄ ODŁOŻE DO LÓŻECZKA TO ONA ZARAZ SIE BUDZI, I WYDAJE MI SIE ŻE WYDŁUŻA SIĘ JEJ CZAS CZUWANIA BO POTRAFI NIE SPAĆ OKOLO 4 GODZ I CZASAMI TO JEDNA NOGA JA BUJAM I JEM ŚNIADANIE LUB ZMYWAM LUB TAK JAK TERAZ PISZE... NORMALNIE MAŁA AL KAIDA :twisted: ROZPIESZCZAM JĄ?
A JESLI CHODZI O HUSTAWKĘ TO POLECAM ALLEGRO TAM SĄ WSZYSTKIE MOŻLIWE RODZAJE I TANIEJ NIŻ W SKLEPIE!! :!:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]