Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx a ja myslalam,ze tylko moja jest za miesem. Normalnie dalaby sobie reke uciac, zeby tylko jesc codziennie miesko :wink: Dobrze,ze enzo wraca do zdrowka.

U nas nocnik jak an razie stoi w łazience, nieuzywany.Elf u nas tez zaczal robic za czapeczke :wink:

Co do zabkow to chetnie je myje tylko na razie na sucho, bez pasty, bo pewnie paste by zraz zjadla :wink:

A tutaj filmik
http://smyki.pl/prg/img.php?wideo=339585

i zdjecie
http://img1.smyki.pl/0711/03/m/11145811722.jpg

wszystko pod tytule: "lidzia i Matrix" :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justynia gratuluję ci córci :), faaajna i odważna ;), a piszę tak dlatego, że Igorowi też próbowałam założyć okulary słoneczne, ale się bał i migiem zdejmował.

Co do nocnika to Iguś wysiaduje na nim max 3 sekundy, więc nie dziwota,że nie udało nam sie jeszcze nic w niego złapać.

Co do ząbków, to myjemy sporadycznie, samą wodą. Obiecuję sobie, że będę systematyczna i kupię pastę jak tylko pojawi się kolejny ząb, bo w dalszym ciągu jest ich tylko dwa.

A co do kombinezonu, to nadal przeglądam allegro i się zdecydować nie mogę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My byliśmy dziś na szczepieniu. Naczekałam się 1,5h. bo w środę było nieczynne, tak samo w piątek (ciekawa jestem czy odrabiali? ;) ) i dziś dziki tłum...
Maciejowy waży 10,5kg i ma 78cm. :D
Justynia filmik z Lidzią rewelacja :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dor, a jak Adaś na bebiko HA ?? Toleruje je?? czy nadal kupy nieciekawe ?? Ja mojemu daję od czasu do czasu bebiko soja i nie było reakcji. Teraz się skrobie i jest wysypany, bo dałam mu przedwczoraj kostkę czekolady.

Ewulek współczuję odsiadki 1,5 godz, a jednocześnie zazdroszczę, bo macie już kłucie za sobą. My na szczepieniu jeszcze nie byliśmy, boję się !!!!!!!!!!!!!!!!!! i odwlekam w czasie, muszę się zmusić, bo mały zdrów i nie ma na co czekać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwonaKG pisze:
Dor, a jak Adaś na bebiko HA ?? Toleruje je?? czy nadal kupy nieciekawe ?? Ja mojemu daję od czasu do czasu bebiko soja i nie było reakcji. Teraz się skrobie i jest wysypany, bo dałam mu przedwczoraj kostkę czekolady.

W sobotę mały dostał wysypki na karku - odstawiłam bebiko. :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze, jak tak czytam o wysypkach, to tak sobie mysle, ze MiniDziewczynka to prawdziwy skarb - wcina wszystko bez zadnych konsekwencji...

dziekuje za wszystki komplemenciki :wink:

iwonaKG - wzieliśmy 74 (sprawdzalam z siatka centylowa ;) ) - poki co nogawki mozna troszke wywinac i wyglada to nawet fajnie. a poza tym na szeleczkach jest dodatkowy guzik, zeby je jeszcze nieco wydluzyc. kurtka jest fajna dlugosciowo, bo za pupe, ale wg mnie ma za dlugie rekawy. tez chcielismy wojcika, bo mielismy w zeszlym roku i sie super sprawdzil, ale wojcik kosztuje. ten tez nie byl najtanszy, ale i tak sie ciesze. popatrz na stronie mariquity, ten znalezlismy akurat w kolekcji dla chlopcow :roll: ale jakos wydaje mi sie ze moja panienka za duza juz na rozowy :wink:

Ewulek - generalnie to mam klopoty z hormonami, produkcja i uwalnianiem jajeczek. wiec czasem @ mam jak nalezy, a czasem nie mam np. 3 m-ce. wiec bez lekowej stymulacji to zakrawa to na ruletke ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak się zastanawiam o jakich szczepieniach wy piszecie?? Bo mi pielęgniarka napisała, że następne 13-14 miesiąc :?:

Co do kombinezonika to na szczęście my odziedziczyłyśmy po moim bracie ( 4latka :) ) trzy takie "dorosłe" z szelkami, a dwa (jedno- i dwuczęściowy) dostała od babci w tamtym roku ale, że były wtedy ogromniaste to teraz sa akurat :)

Co się tyczy nocniczka to dostała na urodzinki ale jak na razie leży na szafie bo wyczytałam, że dopiero ok 18 miesiąca jest sens sadzać dzidziusia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie
Mój mały wczoraj przeszedł sam siebie wieczorem jak zawsze chodzi ładnie spac po kąpieli to tym razem stwierdził ze nie i biegac chciał po całym mieszkaniu wkońciu usnał o 22. A do tego wypił 210 kaszy i jeszcze mu było mało to zrobiłam mu 120 mleka i tez wypił i tak sie zachowywał ze wypił by jeszcze, ale jakos udało mi sie go oszukac smoczkiem bo długiej batalji. Myslałamże jak tak duzo zjadł to bedzie spał do rana a tu nie o 2 znowu chciał jesc i o 5:30 znowu. Spał bardzo niespokojnie. Zjadł strasznie dużo i bałam sie że bedzie go brzuszek bolał. Pierwszy raz tak zjadł dużo.
Dzisiaj juz było normalnie tylko zrobiłam mu wiecej kaszy 240 i prawie wszystko zjadł.

My na szsczepienie idziemy 21 listopada.

A mój radziu pierszy raz skusił sie na parówke cieleca. Jadł ja swoim widelczykiem i był bardzo dumny.
My nadal na mleku bebilon pepti lecimy ale mały je bakusie i danonnki jajko i masło i naszczescie nic mu nie jest. Narazie nie zmieniamy mleka.
A wy czemu zmieniłyscie mleko????

Spokojnej nocki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yunwoh Pewnie dziewczyny piszą o tych samych szczepieniach.
Wszystkie październiczki zaczęły 13 miesiąc, a niektóre nawet 14! :shock:

Malinka - moja pediatra zaleciła próbę zmiany mleka.
Jeśli Radzio może jeść danonki to pewnie i zwykłe mleko ,,łyknie".
Po co go trzymać na leczniczym, skoro już się wyleczył?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beata- duuuużo zdrówka!!!!

Justynia- zuza też ma zabawkę na kijku do turlania (misia co wali w bębenek) i też zwykle nosi go w powietrzu zamiast jechać nim po ziemi :lol:

z jedzeniem (alergiami) na szczęście już nie mamy problemu. A mięsko, wędlinki i paróweczki są najlepsze :lol: no może tylko czekolada jest konkurencyjna ;) Widelec rzeczywiście okazał się fascynujący. I w ogóle kupiłam w końcu plastikowy śliniak z rynienką, bo Zu koniecznie chce jeść sama tylko łyżeczkę często do góry nogami donosi do buzi ;)

Malinka- niezły agent z twojego smyka :)

dzisiejszy sukces ;) przez kawałeczek spaceru rękawiczki Zuzi znajdowały się na jej ręczkach :lol: hehehe normalnie zanim zdążę nałozyć drugą to pierwsza już w zębach dynda :lol:

dobrej nocki dziewczynki (duże) :) i maleństwom płci obojga kolorowych snów też zyczę oczywiście :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny jakie to widelce, moze sa w necie chetnie bym kupila bo z lyzeczka to nie bardzo wychodzi :roll: a chciala bym aby zaczal sam jesc ,tym bardziej ze sie rwie do tego ;-) Co dajecie do jedzenia samemu? Co z daniami papkowymi czy makarnem z sosem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie! :D

Nina81- kombinezon bardzo ładny :) mała wygląda w nim uroczo :) ja też chcę mojej kupić dwu częściowy...........a ale ile zapłaciłaś? i to jaki rozmiar, bo moja to 80 cm będzie miała wystarczająco, nawet będzie trochę większy.........

Klaudia ma już 8 ząbków: 4 na dole i 4 na górze :) W ciągu dnia ucina sobie dwie drzemki jedną do południa ok. 1,5 godz. i drugą po południu ok. 14.30 i śpi mniej więcej godzinę :) a wieczorem zasypia ok. 20.00

Ewulek, yunnwoh- śliczne te wasze pociechy :D a torty mniam.........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ostatnio jak byłam u lekarki to narazie mamy jeszce nie zmieniac mleka powiediał że jeszcze czas, jednak co lekarz to inna djagnoza

ja widelec i łyzeczke kupiłam małemu w kaplecie razem z tależyliem.
mały do samodzielnego jedzenia dostaje ziemniaczki makaron a i czasem zupe ale pier to ja go troche pokarmie a podkoniec pozwalam mu jesc samemu bo zabarzdo by sie nie najadł bo ten posiłek wtedy jest zazwyczaj wszedzie ale i troche w bizi jak trafi :lol:

mały zazwyczaj dostaje jedzonko do samodzielnego jedzenia jak tata je objadek to jedza razem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iguś w dalszym ciągu jest na bebilonie pepti, a tylko dla urozmaicenia wprowadziłam mu bebiko soję. Poza tym u mnie w przychodni "skąpią" recept na pepti, uważają że puszka ma wystarczyć na tydzień, a nam wystarcza na 5 dni.

Dajecie jeszcze Vigantol ?? Mi ostatnio pediatra powiedziała, że Igor wypija dużo pepti w którym jest D3 i żeby nie przedawkować to mam już nie podawać Vigantolu. Zgadzam się z Malinką, że co lekarz to inna diagnoza. W najbliższych dniach odważę się się pójść na szczepienie to zapytam innej pediatry.

Kurcze, ja zamówiłam na allegro kombinezon jednoczęściowy w rozm. 92 cm !! i aż się boję co to będzie, bo to nówka za 30 zł !! Obawiam się że to lichota będzie, ale jakby co to niewielka strata.
<link>zakaz :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwonka ja juz nie podaje od jakiegos czasu wit.D3. patrzylam sie na kombinezonik i na zdjeciu wyglada fajnie, ale jaki jest to sie okaze w rzeczywistosci :wink:

Malinka my juz tez od kilku dni podajemy lidce paroweczki, ale na razie probowala z indyka i wcina je, ze az sie jej uszy trzesa. Potrafi zjesc cala paroweczke na sniadanie :D

sztusce mielismy kupione w zestawie z talerzykiem i mieseczka,a raczej dostalismy :wink: Jednak jak na razie w gre wchodzi tylko jedzenie paluszkami :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HORROR !!!!!!! Słuchałam wiadomości w radio i jestem oburzona !!!!! Odnaleziono roczne dziecko bez opieki samo w mieszkaniu z groźnym psem amstafem, dziecko było wygłodzone i z odleżynami, bo od tygodnia było pozostawione samo sobie w łóżeczku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sąsiedzi zaalarmowali bo płakało !!!!! STRASZNE, nie mieści mi się to w głowie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona to okropne co piszesz, karalne, w głowie się nie mieści.Płakać mi się chce jak pomyślę o mojej Natalce...To małe to w wieku naszych dzieci. :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wczoraj czytała że czterolatek spłonął w mieszkaniu, bo babcia wyszła... Zawsze byłam wrażliwa, ale odkąd sama jestem mamą to cierpienie dzieci jeszcze bardziej mnie boli...

Skrót z dnia dzisiejszego ;)
1) byliśmy na przeglądzie (77cm/9,6kg) i szczepieniu (MMR), Zu popłakała się jak zwykle na widok pani doktor (chociaż nigdy nic nieprzyjemnego jej tam nie spotkało) i przy zastrzyku, ale potem brykała w najlepsze :)
2) rękawiczki z paluszkiem utrzymały się przez cały spacer :lol:

Widelczyk dostaliśmy w prezencie w komplecie z łyżeczką. Przyleciał w paczce z USA ;)

Zuzia zajada łyżką papki ze słoiczków i bakusie/danonki. Widelczykiem ziemniaczki, parówę... Pozwalam jej machać łyżką i ewentualnie wsadzać rączkę do miski, ale jak chce rozrzucać jedzonko dla zabawy to już tak nie wolno ;) Szybko się nudzi i po ok 1/4 porcji muszę ją zabawiać zabawkami i mogę "spokojnie" karmić ;)

Wit. D latem nie dawałam prawie wcale a teraz mało słonka i mniej mleczka pije więc daję jak mi się przypomni ze 2-3 razy w tygodniu :)

A propos nieudanych zakupów -zamówiliśmy niedawno butki dla zuzi na jesienne bieganie po liściach (bo miała tylko materiałowe) no i jedne są super bo są wyższe i cieplutkie. A drugie takie jakby mokasynki skórzane, ale obawiam się, że jak się pogoda nie polepszy to nie wiem czy jej założę w ogóle, bo się boję, że za zimno... Zaraz zimowych trzeba będzie szukać ;)

Pozdrowienia dla wszystkich :) może zajrzę jeszcze w domu po pracy ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem jak wasze pociechy ale Darunia z dnia na dzień jest coraz nieznośniejsza :twisted: Jak jej się coś nie spodoba to rzuca główką i kopie nóżkami :shock: Ale za to też coraz fajniejsze minki strzela i coraz więcej rozumie...a jak całuuuje ;)

Jak na razie to głównie je rączkami ale zawsze jak jaj daję zupkę to ma łyżeczkę (zwykłą małą bo plastikowych nie chce) i już bezbłędnie trafia do buzi. Łyżeczka z reguły jest wywrócona więc pojeść sobie nie poje ;)

Co do witaminki D to jestem zła na siebie ale rzadko ją dostaje bo z reguły zapominam :?

Jeszcze nie próbowałyśmy paróweczek ale jutro rano nadrobimy straty :D Póki co Darunia naprawdę ma ograniczoną dietę.

Też słyszałam o tym dzieciaczku z psem :( serce się kraja :cry: i nóż w kieszeni otwiera :evil: Najgorsze, że to było do przewidzenia bo już przy wczesniejszym dziecku (5lat) interweniowała policja. Gdyby wszystko było lepiej pomyślane to można by zapobiec wielu tego typu nieszczęściom :x Tylko oczywiście są inne rzeczy które władze państwa zajmują :evil: A takiej matce to podwiązać jajniki i do paki (tam za maltretowanie dzieci by jej się współwięźniarki odwdzięczyły) i do kamieniołomów!!
wrrr...
Wcześniej tez byłam mniej czuła na takie historie ale teraz jak pomyślę, że takie malenstwo jak moja Daria... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj tez sie zrobil nieznosny, testuje mnie i musze strasznie uwazac bo bacznie obserwuje ,malpuje i powtarza co mu wpadnie w ucho.
Moze nie jest tak tragicznie ale ewidentnie mnie sprawdza :roll: cwaniak!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]