Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:52 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Serdecznie gratuluje sierpnioweczkom!

Niedawno sama dolaczylam do czerwcowek a tu juz sierpnowki

Zycze najszczesliwszych 9 miesiecy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gratuluje :!: :!: :!: moj synek tez jest sierpniowym dzieciaczkiem,wiec tym bardziej ciesze sie z waszego przyszlorocznego sierpniowego szczescia :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z wielka radoscia dolacze do sierpnioweczek bo ja w sumie przelom ale termin mam na 1.08

Z suwaczkiem tez mi sie cos tymtyrymta bo pokazuje roznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anulka ja też bardzo liczę, że będę sierpnióweczką, ale czekam jeszcze z teścikiem?Czy Tobie tak prędko wyszły kreseczki, czy byłaś u gina..a może beta???też bym chciała już wiedzieć, ale nie wiem czy teścik wyjdzie :wink: dziwnie się czuję....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kpunia cieszę się bardzo że dołączyłaś, już myślałam że narazie sama jestem :shock:

Bet_tinka robiłam zwykły test strumieniowy bobo-test, jak byłam w aptece to powiedziałam żeby kobitka mi dała najczulszy test jaki ma i bobo test niby może wykryć 2-3 dniową ciąże :shock: choć wydaje mi się to nie możliwe. Ja go zrobiłam jeszcze przed spodziewaną @ i wyszły piękniutkie 2 krechy :D Powodzonka z testowaniem ja robiłam na 2 dni przed planowaną @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Kochane Sierpnióweczki !!!!!!! Gratuluję Okruszków w brzuszkach !!!!!! Życzę wiele radosnych chwil i mało dolegliwości - ciąża jest super :D
Betinka, ostrzegam, że mi pierwszy test (po 5 dniach od ostatniego seksiku bez gumeczki) wyszedł negatywny, powtórzyłam po kolejnych 4 i wtedy dopiero ujrzałam dwie cudne kreseczki. Też robiłam bobo-test. Pozdrawiam i życzę powodzenia i nie poddawania się !!!!!!!! Jak nie wyjdzie od razu, to powtórz ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochaniutkie planowałam teścik na 6 grudnia, ale z tego co piszecie to chyba zrobię go wcześniej, bo nie mogę się już doczekać..jeszcze ten tydzień jakoś wytrzymam :wink: koniecznie muszę dopaść ten bobo-test jeśli Wam przyniósł szczęście to mam nadzieję, że i mi przyniesie :lol: BUźKI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez robilam bobo kreska wyszla bardzo slaba, nastepnego dnia robilam quika i tez wyszla slaba chyba czwartego dnia zrobilam pre-test i juz wyszla normalna. Nie wiem czemu tak sie dzialo wszystkie robilam po spodziewanej @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratuluje wam sierpniowki i zycze wam spokojnych 9 miesiecy :)

Jezu, jak czas szybko leci...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!
Dbajcie o siebie :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeju jaki tu zastój, malutko nas narazie, mam nadzieje że to się szybciutko zmieni :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dodam tylko , że ja też robiłam bobo test, dzień po spodziewanej @ i tez przyniósl mi wielkie szczęście!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dbajcie o siebie sierpnióweczki. Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magdula sorki że nie odpisałam wcześniej, wiesz zabieg miałam 21 czerwca i do teraz miałam 4 @, piątej już nie doczekałam. Zaczęłam starania po 4 @ i jakiś cud się zdarzył bo znów za pierwszym razem zaszłam w ciąże. Pamiętam twoje posty na forum odnośnie poronienia, dobrze Cię kojarzę z różnych temacików. Życzę powodzonka kochana będę trzymać kciuki mooooooooocno :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anula25 trzymaj mocno kciuki bo my zaczynamy od stycznia :D jak wczoraj przeczytałam ze jestes w ciąży to tak bardzo się ucieszyłam że aż z radości mi łezka poleciała i opowiedziałm mężowi, że jest kolejna forumianka która po poronieniu zaszła w ciążę, ja rozmawiam dużo z mężem i praktycznie na wszystkie tematy, jest moim przyjacielem... zapytał po jakim czasie zaszłaś to mu powiedziałm ze po 4 miesiącach bo sobie obliczyłam, wieżymy, że nam też się uda... a ty kochana dbaj o siebie i bierz witaminki i nie biegaj (nawet do autobusu) nie dzwigaj i nie przemęczaj się.... zaglądam tu do Ciebie codziennie... pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anula25 mam jeszcze jedno pytanko, czy my nie za szybko chcemy się starać bo już po 2 @ od zabiegu, to będa trzy miesiące od zabiegu... ? czy rozmawiałaś z lekarzem na ten temat ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to robimy tabelkę ******SIERPNIÓWECZEK******* :D :D :D

Aga80------------termin na 23 sierp.----imię Agnieszka-----lat 27-----z Irlandia
Agnica------------termin na 20 sierp.----imię Agnieszka----lat 32-----z okolice Mikołowa
alaaa--------------termin na 20 sierp.----imię Ala ------------lat 26 ----z Kraków
alexa--------------termin na __ sierp.----imię ______-------lat __-----z Czechowice-Dziedzice
anamelia---------termin na 12 sierp.----imię Ania-----------lat 25-----z Sława
Aneta27----------termin na 12 sierp.----imię Aneta---------lat 27-----z Rudniki
AnetaLekWet---termin na 08 sierp.-----imię Aneta---------lat __-----z
Anka1979-------termin na 04 sierp.-----imię Ania----------lat __-----z Warszawa
anula25---------termin na 10 sierp.------imię Ania---------lat 25-----z Bielsko-Biała
B14
----------------termin na __ sierp.----imię Beata---------lat __-----z
bajeczna----------termin na __ sierp.----imię _____---------lat __-----z
barbarka----------termin na __ sierp.----imię _____---------lat __-----z
bazik--------------termin na_______-----imię Basia----------lat 26-----z Norwegia
bazylia------------termin na 02 sierp.----imię____-----------lat 29-----z Warszawa

bemik--------------termin na_______-----imię _____--------lat __-----z
betinka84---------termin na 09 sierp.----imię _____---------lat 23-----z Wrocław
bjedrąka----------termin na 10 sierp.----imię Ania-----------lat 21-----z Wrocław/Katowice
cisowianka20----termin na 23 sierp.---imię _____---------lat __-----z Gdynia - Cisowa
dominiquez------termin na 21 sierp.----imię ____-----------lat __ -----z
Domiś------------termin na __ sierp.-----imię _____----------lat __-----z Lublin
DORITKA--------termin na __ sierp.-----imię _____----------lat __-----z Bielsko-Biała
Dziuba82--------termin na __ sierp.-----imię _____---------lat __-----z Wrocław
ewulaaa----------termin na 09 sierp.----imię Ewa------------lat 23 -----z Radzionkowa
Franka------------termin na __ sierp.----imię Magda---------lat __ -----z Gdańsk
gabito-------------termin na 06 sierp.----imię Eliza---------lat 27-----z Poznań
Gossia------------termin na 02 sierp.-----imię Małgosia------lat 28 -----z Warszawa------mail: smeaqol@qo2.pl
GrazkaS----------termin na 07 sierp.----imię ______-------lat 32-----z Francja/Szczecin
Haifa-------------termin na __ sierp.------imię ____----------lat __ -----z pomorskie
Iwona261-------termin na __ sierp.-----imię Iwona--------lat __ -----z
Iwona.K.---------termin na 31 sierp.-----imię Iwona--------lat __ -----z Gdańsk
Iwonka_23------termin na 11 sierp.-----imię Iwona-------lat 23------z Mielec
iza23--------------termin na 10 sierp.----imię Iza-------------lat 23-----z
izox----------------termin na 24 sierp.----imię _____---------lat __-----z Szwecja
jagna--------------termin na 17 sierp.----imię _____---------lat 30-----z Kielce
jagnaj22----------termin na 13 sierp.----imię _____--------lat __-----z Londyn
JANKA-------------termin na_______-----imię _____---------lat __-----z
JJ------------------termin na __ sierp.-----imię Justyna-------lat 27- ----z NY
juleczka----------termin na __ sierp.-----imię _____---------lat 28-----z Toruń
justyna21*------termin na __ sierp.-----imię Justyna--------lat __-----z
kamilcia----------termin na 17 sierp.-----imię ______--------lat __-----z
kasik18-----------termin na_______------imię Kasia----------lat___-----z Wrocław
kasik81-----------termin na 02 sierp.-----imię Kasia-----lat 25----z Zgierz koło Łodzi----mail: kasik_081@o2.pl---nr gg:3323100
kojka-waw-------termin na 16 sierp.-----imię Karolina-------lat 25-- ---z Warszawa
Koleżanka--------termin na __ sierp.-----imię _____---------lat 24--- -z Kraków
Kotek--------------termin na 25 sierp.-----imię____-----------lat __-----z
kpunia-------------termin na 01 sierp.-----imię Kasia---------lat 23 -----z Warszawa
lalla22-------------termin na __ sierp.----imię _____---------lat __-----z
Lidiaa--------------termin na 10 sierp.----imię Lidia-----------lat 30------z Warszawa
lidka_torun--------termin na 10 sierp.----imię ____---------lat __ -----z
Madziusia----------termin na __ sierp.----imię _____--------lat 28-----z Złotoryja
magdab-----------termin na 13 sierp.-----imię Magda-------lat 21 -----z Warszawa
Magdarado--------termin na __ sierp.----imię _____---------lat __-----z
maja07------------termin na 03 sierp.----imię Maja----------lat 26------z Port Erin (WB)
maju---------------termin na 22 sierp.----imię _____---------lat __-----z
malazosia---------termin na __ sierp.----imię____-----------lat __-----z
maria82-----------termin na __ sierp.----imię Kasia----------lat 25-----z Rybnik
Mariszka----------termin na 14 sierp.----imię _____----------lat __-----z
marzenka---------termin na __ sierp.----imię _____---------lat __-----z Przemyśl
Martusiah---------termin na 27 sierp.----imię _____---------lat __-----z Gdynia
Meggie------------termin na 09 sierp.----imię _____---------lat __-----z Kraków
mischeel----------termin na 20 sierp.-----imię Marta--------lat 21------z Leszno
mitosia------------termin na__ sierp.-----imię Paula----------lat 24------z Barlinek koło Gorzów Wlkp.
MoniaL-------------termin na 09 sierp.----imię Monika-------lat __ -----z Warszawa
MONIK-------------termin na __ sierp.----imię _____---------lat __-----z Tarnów Opolski
monika28---------termin na 16 sierp.----imię Monika--------lat 28------z Świętochłowice
mostapowicz------termin na 12 sierp.----imię Magda-------lat 28 -----z NJ USA
nana77------------termin na 21 sierp.-----imię _____-------lat __-----z
Nynuś-------------termin na 27 sierp.----imię Agata---------lat 24-----z Poznań
oktavka-----------termin na 14 sierp.-----imię _____-------lat __-----z
perełka------------termin na __ sierp.-----imię _____-------lat __-----z wielkopolska
pola81-------------termin na 07 sierp.-----imię ____--------lat 25 -----z okolice Bielska-Białej
pppa5--------------termin na_______-----imię _____-------lat __-----z
pysiek-------------termin na 31 sierp.-----imię Monika------lat 24-----z Madryt
rene----------------termin na __ sierp.----imię _____--------lat __ ----z
rybkamonia-------termin na 28 sierp.----imię Monika-------lat 24-----z Podkarpacie
sandrusia---------termin na __ sierp.-----imię Sandra-------lat 20--- --z
smiszkat----------termin na 07 sierp.-----imię____----------lat __-----z Czeladź
souris--------------termin na 03 sierp.----imię Asia-----------lat 30------z Tarnów
Tigra---------------termin na 04 sierp.----imię Ania-----------lat 31-----z Wrocław
tikhana------------termin na 09 sierp.----imię _____---------lat __ -----z Niemcy
Tasia---------------termin na __ sierp.----imię _____---------lat __-----z Kowale
tysia06------------termin na 20 sierp.----imię Justyna-------lat 24------z Ruda Śląska

Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2007 4:26 pm przez anula25, łącznie zmieniany 148 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magdula o ile wiem to liczy się ilość @ od zabiegu czyli po 3 @ można zacząć choć mi ginka mówiła że to takie minimum więc ja jeszcze czekałam troszke. Chodzi poprostu o to, że podczas zabiegu zdarli nam śluzówke(czy jakoś tak, nazwy nie jestem pewna) która wyściela całą macice a ona jest potrzebna przy ciąży i po pół roku jest ona w 100% odbudowana, a 3 miesiące to taki minimalny okres czasu. Wiesz każdy gin mówi co innego, moja ginka strasznie się upierała że mam poczekać te pół roku i jak teraz do niej poszłam to nie była zachwycona że już zaszłam w ciąże. Przepisała mi duphaston i dzienna dawkę kwasu foliowego 15 mg i błagała - dosłownie - żebym to wykupiła i brała. A ginka która mnie wcześniej prowadziła powiedziała że po 4 miesiącach mogę się starać o dzidzie, także każdy gada co innego i ciężko wyczuć co jest dobre.Tzn wiadomo że lepiej odczekać ale jak się pragnie tak bardzo dzidziusia jak my to mamy dylemat co tu zrobić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

witaj anulka!

ciesze się bardzo, że Twój wątek ruszył. Ja dalej bez @ więc mam małą nadzieję, że się może udało i dołączę do was.

A jak narazie to życzę Wam zdrówka !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój lekarz powiedział że po trzech miesiaca można zacząć tak samo jak lekarz który robił mi zabieg, ale jak mi napisałas o tej śluzówce co chyba poczekam do 3 @ jedna w tą czy w tą a może mieć to wpływa na moją ciążę, więc lepiej mieć pewność że sie poczekało...

a czy ty po poronieniu robiłaś jakieś badania? czy kazali ci robić i jaką masz gr. krwi? jak mam A Rh+.

A jaki Ci przepisała kwas że aż 15mg ? bo folik edna tabletka ma tylko 4 mg. a ja biorę po 2 i jeszcze prenatal, a ty bierzesz jakies witaminy oprócz KF ?? i na co jest ten drugi lek na literę D?

Ostatnio zmieniony śr lis 29, 2006 11:40 am przez Pelagia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewulaaa zatestuj jakimś czułym testem bo sie nie cierpliwie kochana :lol: :wink: Trzymam kciuki, dobrze że nie masz @

Magdula Po poronieniu żaden lekarz - a byłam u trzech - nie kazał robić żadnych badań, wszyscy mówili zgodnie że po pierwszym poronieniu się nie robi. Ale ja i tak zrobiłam toxoplazmoze , bo wcześniej nie miałam, cytomagalie i chlamydie aha no i tarczyce ale wszystko wyszło dobrze. Pokazałam wyniki badań lekarzom i wszyscy znów zgodnie powiedzieli że dobrze że zrobiłam, bo teraz się ma pewność że te choróbska nie były przyczyną. Więc ja już zabardzo nie słucham lekarzy bo to co gadają to się wyklucza. Trzeba sobie wziąść poprawkę na to co bredzą. Jeszcze sobie postanowiłam że jak do 3 miesięcy nie będę mogła zajść to od razu robie badania hormonalne, no ale na szczęście nie musiałam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]