Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:40 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas właśnie przebija się ósmy :D Dolna lewa trójeczka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale mialam zaleglosci :oops:

Co do zabkow to mamy 7. Myjemy je okazjonalnie. Lida bardziej luibi jak sie jej jezyk myje niz zabki :wink: a pozniej z reguly obgryza szczoteczke :roll:

yunnwoh witaj w klubie :wink:

Co do spania to Lidka spi z reguly raz dziennie ok 2 godziny, czasami zdaza jej sie zrobic druga drzemke po poludniu na ok 1 godzine. Wieczorem do godz 20:30 juz spi. Rano pobudka z reguly ok 6. W nocy to nawet nie licze ile jest pobudek :roll:

Co do aerobiku to tez bym sobie poszla, ale tak dla rozrywki, bo ja juz nie ma co zrzucac :roll: chyba, ze kosci :wink: No ale po pierwsze nie mam z kim isc, a samej mi sie nie chce. A po drugie moze bym i poszla sama, ale u nas choda na aerobik same stare babsztyle :wink:

A tak poza tym to chodze ostatnio niewyspana. I chcialabym byc teraz na Twoim miejscu Ewulek. Zadroszcze Ci, ze udalo ci sie wyeliminowac cycusia. W dzien nie mam takiego problemu, bo jak widze, ze chce cycusia to daje jej cos innego do jedzenia. A w nocy to mam straszny problem, bo Lida nie chce sobie dac wlozyc buutelki do buzi i strasznie placze :roll: A moje piersi juz ledwie zyja :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iguś jest chyba najbardziej opóźniony ;) w ząbkowaniu. Może się pochwalić tylko 2 sztukami, na które czekaliśmy do 11stego m-ca. Mam nadzieję że niedługo pojawią się kolejne, bo Igi często marudny i w nocy pojękuje.

Chcę kupić Igusiowi kombinezon na zimę, ale w naszej mieścinie nic ciekawego nie ma a ceny wygórowane , więc spróbuję zapolować na allegro. Mam dylematy: jaki rozmiar 86 czy 92 ?? i jaki model ?? Może Wy koleżanki forumowe coś podpowiecie ?? Kupywałyście kombinezon ?

Pozdrawiam Wszystkie mamuśki i dzidziuśki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oliwcia ma 4 zabki i dosyc chetnie je myje, ale niestety zbyt dokladnie sie nie da ;) czasami jak mi odplywa przy jedzeniu to odpuszczam mycie zebow. ale jak jestem rano w domu to po sniadanku razem idziemy do lazienki, Mala dostaje swoja szczoteczke tylko zwilzona woda i tlumacze jej, ze jest juz taka duza panna ze juz moze sama myc zabki ;)
a dzis moja dorosla panna zrobila kupe do nocnika. przez przypadek oczywiscie. oj nie wiem jak ona sie nauczy wolac....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwonaKG pisze:
Chcę kupić Igusiowi kombinezon na zimę, ale w naszej mieścinie nic ciekawego nie ma a ceny wygórowane , więc spróbuję zapolować na allegro. Mam dylematy: jaki rozmiar 86 czy 92 ?? i jaki model ?? Może Wy koleżanki forumowe coś podpowiecie ?? Kupywałyście kombinezon ?

Ja właśnie zamówiłam i czekam na dostawę.

Adaś ma 6 zębów - 4 jedynki i górne dwójki.

Od 2 dni robi takie kupy że odlot!!!! :wink: Rzadsze i śmierdzące!!!!!!!
Prawdopodobnie z powodu mleka. Zaczęłam go przestawiać na inne mleko, z Bebilonu pepti na Bebiko HA. To chyba jego reakcja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dor zamówiłaś kombinezon przez allegro ?? Mogłabyś zdradzić coś więcej ? np jednoczęściowy, czy dwu ? nówka czy używany ??
Mi przedwczoraj ktoś przed nosem zalicytował kombinezon używany dwuczęściowy, do ostatniej minuty go miałam za 20 zł, a w ostatniej sekundzie poszedł za 20,50zł !!!!!! całkiem dobrze wyglądał, na sanki byłby idealny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zamówiłam nowy za 49 zł dwuczęściowy , niebieski z misiami.
Są jeszcze zielone.
Jak przeglądasz allegro to na pewno się natkniesz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kombinezon ładny, one wszystkie są ładne. Jak otrzymasz przesyłkę to proszę Cię napisz, czy jest ciepły.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też zastanawiałam się czy będzie dość ciepły na zimę, ale stwierdziłam że można dodatkową warstwę ubranka założyć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zu od dłuzszego czasu ma 8 ząbków (jedynki i dwójki na dole i na górze). Czasem się slini albo wszystko namiętnie gryzie, ale nic nowego nie widać.
Lubi myć ząbki, ale też nie daje sobie za długo szorować tylko sama woli gryźć szczoteczkę :lol: myjemy rano pastą z fluorem i czasem w ciągu dnia samą wodą. Najgorzej że wieczorem nie myjemy po kolacji :(
za to (odpukać) ostatnie nocki pierwsza pobudka na butlę jest dopiero ok 4.45. Tylko nawet słodką herbatką nie daje się oszukać i za 15 minut woła o mleko :roll:
A z Darii to mały krokodylek ;););)

Kombinezoniki mamy w spadku po innych dzieciach, Jednoczęściowe. Wyglądają na cieplutkie :)

A na allegro kupilismy jej właśnie 2 pary jesiennych butków. Używane, ale chyba niewiele, bo w ogóle nie mają żadnych śladów. Stwierdziliśmy, że lepiej tak niż za tą samą kasę jedną parę nowych, bo bez stresu może sobie biegać po mokrej trawie i nawet jak przemoczy to nie musi czekać aż wyschną. Chociaż wyglądają na nieprzemakalne ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie mój Radziu ma 4 zabki.
Kabinezon na zime mamy wsumie dwie szyuki jeden dostał od babci jedno czesciowy rozmiar 86 a drugi mamy troche cieszy tez jedno czescio.
Ale osttnio widziałam duzy wybór w Auscham i nawet nie jadrosze. Bo unas po sklepach to i po 100zł były przesadzaja z tymi cenami.

Dzisiaj wziełąm małego na spacer bez wózka na piechotke poszlismy do parku bardzo mu sie podobało ale powród do domu był juz na moich raczkach nózki juz go bolały. A spanie popołódniu trwało 3 godziny tak sie zmeczył spacerowaniem :D

ewulek śliczny mały miał torci a fryzure ma taka dorosła :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja chciałam małemu kupić kombinezon w sklepie ale jak zobaczyłam cenę -150 zł to stwierdziłam, ze poszaleli.
Fakt, że były bardzo grube ale ja nie zamierzam godzinami z dzieckiem po mrozie spacerować.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my kupilismy dwuczesciowy, bo wydaje mi sie ze dla takiego brzdaca bedzie to wygodniejsze. na allegro. spodenki wyzsze, jak ogrodniczki, kurteczka na polarku - milym i cieplym. ponizej zdjecie z przymiarki :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ładnemu we wszystkim dobrze ;) i tu się przysłowie sprawdza :). Oliwcia wygląda bombowo. Nina jaki rozmiar kupiłas ?? bo wygląda, że super dopasowałaś, niunia nie wyrośnie lada moment i do końca zimy śmiało wystarczy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupilam Lidce kombinezon u Wójcika. Dobrze, ze wzielismy Lide ze soba, bo okazalo sie, ze rozmiar 74 jest akurat na nia. W wiekszym by utonela. I jak tu cos kupowac, skoro rozmiar rozmiarowi nierowny....Kombinezon mamy jednoczesciowy,cieplutki, w srodku polarek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enzo przeszedl dzisaj sam siebie, ciagle mialczal .Ugotowalam mu spcecjalnie ryz z marchewka( zmiksowany) dodalam natke pietruszki troche cukru i maslo aby bylo smaczne a on co olal jak zwykle moje jedzenie, chcial tylko mieso albo nic :roll: Chyba ma dosyc tej diety kilkudniowej brrrrrrr.
Dzisaj zrobil tylko raz luzna kupe wiec chyba koniec coraz bilzej co mnie bardzo cieszy .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajnie, że enzo czuje się lepiej :)

Zu ostatnio się grzeczniutka zrobiła :) drzemka w ciagu dnia, zasypianie w góra pół godziny, dziś herbatka o 5 i pobudka o 7 w dobrym humorze :) i nawet w kościele grzecznie się bawiła :lol: muszę się nacieszyć, zanim coś jej się znowu odwidzi ;) we wtorek mamy wizytę u pediatry i nie wiem czy nie jakieś szczepienia???

Zapomniałam wczoraj napisać, że nasz nocnik chwilowo zimuje na szafie, bo służył tylko do hałasowania i zakładania na głowę :lol: :lol: :lol:

życzę wszystkim dobrej nocki i zmykam zmyć szampon koloryzujący z głowy zanim mi resztki włosów wypali ;)

Ps. kombinezonik oliwki bardzo ładniutki :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ależ tu ciszaaaaa...
My zaczęlismy własnie przygodę z myciem ząbków. Maciek nie ucieka mi z kolana. Sam otwiera dzioba i chwilkę szorujemy (tzn. ja szoruję) te jego perełki :)
Nocnika jeszcze nie mamy nawet :oops: Przy najbliżeszej wizycie w kerfju zakupimy i będziemy próbować coś w nim zostawić :D Oby pojął szybko o co biega tak ja pojmuje inne rzeczy :D
Jak już wcześniej pisałam - kombinezona nie mamy. Jak zajdzie taka potrzeba pożyczę od brata. Póki co M wozi się w śpiowrku. I jest ok.
Obrazek

A Oliwka w kombinezonie wygląda fajowo. Nina o co chodzi z tymi jajnikami?? Mogłabym zerknąć do neta, ale nie chce mi się czytać całych artykułów, żeby się dowiedzieć... :?
Ania często bywasz w Pl?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W pl byawam 1 w roku czasmi 2 ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chore byłyśmy :( Zamiast szczepienia w środę Natala dostała antybiotyk na gardło) katar miała okropny i trochę gorączki, a do tego ja też jakoś nie wyraźnie się czułam. Dziś już lepiej , w środę do kontroli i nowy termin szczepienia.

OLiwcia w kominezonie-super. a torty urodzinowe palce lizać.
Daria ma pełną szczękę :mrgreen: Natala 4 , ale cały czas czekamy , bo nie śpi jęczy...

Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2007 11:29 am przez beata77, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]