Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:18 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Który wątek ma pozostać????
Czas głosowania minął ndz lis 11, 2007 8:36 pm
Październikowe szkraby 61%  61%  [ 11 ]
Październiczki 2007 39%  39%  [ 7 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Jakie jest wasze zdanie na temat szczepionek skojarzonych? Bo w 6 tyg nasze beksy beda mialy az 3 szczepionki (z tego co wiem) i przeciez to bedzie je strasznie bolec i beda plakac a my razem z nimi.. (ja na pewno... :cry: ). Może macie jakis link z tym tematem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Chciałam się pochwalić. 23.10.2007 urodziłam piękną córeczkę Michasię. Mała ważyła 2750 kg i przyszła na świat przez cc, bo sobie owinęła pępowinę 2x wokól nogi. Michasia trochę się pospieszyła na ten świat i przyszła 10 dni wcześniej. Pierwotnie termin miała na 1 listopad, ale zdaje się, że wolała zostać Wagą.

Mój mąż tak oszalał na punkcie małej, że założył jej stronę internetową i prowadzi bloga w jej imieniu :)
Także zapraszam na stronę naszego małego "piorunka". A dlaczego piorunka, to powinny wyjaśnić zdjęcia :)

www.michasia.gecon.pl

Pozdrawiam wszystkie październikowe maluchy i mamy
Duża i mała Michasia (M&M's)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

młoda_mama ja też myśłała o skojarzonych, idę z małym w środe do dr i wypytam co o tym sądzi.

Oczywiscie WITAMY SERDECZNIE :) potem poprzeglądam waszego bloga i tak apropo, to mój diabełek też ma bloga, więc zapraszamy na:
malenstwo-karolci-i-marcina.blog.onet.pl, link też w moim profilu.

Dobranoc :papa: [/b]

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny !!!

Moja siostra ma córeczkę z lipca i Blanka dostała szczepionkę skojarzoną za 120zł i tak mała miała temp ale mniej kłuć. Co do nazwy szczepionki to nie wiem, bo co przychodnia to inne rodzje szczepionek zależy jaka firma farmaceutyczna tam panuje. ja idę za 2tyg i wybiorę po konsultacji z pediatrą on zawsze nam doradzał z Julją i teraz też mu zaufam.

Gratulacje dla młdych mam i dzieciaczków z pażdziernika

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi coś mówiła położna o jakiejś za 60zł i za 100zł...no nic, dopytam w środe.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć, a ja 26.10.2007 urodziłam Sliczną córcię Igę 3100g i 51cm 10pkt.
Jest kochana i grzeczniutka, ale ma problemy z gazami :(
Wczoraj dałam jej herbatke koperkowa, wypiła troche w dzien i potem pół butli wieczorkiem i ładnie spała, wkońcu sie nie meczyła :) dzisiaj zrobimy tak samo i mam nadzieje, ze tez bedzie dobrze..
Dziewczyny, a po ilu dniach wyszłyscie na spacerki? My jeszcze nie byłyśmy. Narazie chyba zaczniemy od balkonu, ale nie wiem kiedy?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gratuluję młoda_mama mój Szkrab wczoraj nie spał prawie cały dzień... tylko prae godzin i to też niespokojnie bardzo... 20 min temu usnął... :) już nie pamiętam kiedy miałam tyle czasu dla siebie :) :) :) ale i tak go Kocham :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Była dzisiaj połozna i powiedziała, zebym załozyła małej czapke, przykryła kołderka i otworzya okno w pokoiku, no tak zrobiłam...spi sobie jak anioł :D a ja oczywiscie panikuje czy nie zmarznie :shock:
młoda mama moze Twoja niunia tez ma gazy??

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój maluch miał dziś wycieczkę swojego życia.
Pojechaliśmy prawie na cały dzień do Opola-caly czas spał, ale oczywiście po powrocie oczy otwarte jak 5zł :lol:
Teraz sobie leży w łóżeczku i fika rączkami :)

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolcia82 pisze:
Mój maluch miał dziś wycieczkę swojego życia.
Pojechaliśmy prawie na cały dzień do Opola-caly czas spał, ale oczywiście po powrocie oczy otwarte jak 5zł :lol:
Teraz sobie leży w łóżeczku i fika rączkami :)

moj Igorek jest z 19 :) ale jakoś boję się z nim wychodzić... dziś u nas mróz... na razie bylismy tylko u pradziadków i werandujemy się codziennie :)
teraz Maluszek śpi... ale to kwestia kilku minut... zaraz bede miała zajecie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eniii mi wszyscy mówili, żeby z Maluchem jak najszybciej wychodzić. Położna śr. jak przyszła, to powiedziała, że jak najbardziej Maluch ma wychodzić. Zresztą i tak będziesz musiała niedługo z Małym iść na kontrole do pediatry, więc zacznij go już przystosowywać do warunków na zewnątrz.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolcia a po jakim czasie wyszliscie na dwór? ja jakoś jeszcze sie boję. Wczoraj tylko leżała w czapie przy otwartym oknie, pod kołdrą. Dzisiaj zrobię tak samo, a jutro moze na balkon..a moze w niedziele juz wyjdziemy?
My dzisiaj miałysmy ciezką nockę..znowu paskudne gazy..dzisiaj chyba kupimy kropelki Infacol, bo juz nie mam pomysłu jak jej pomóc :( :(

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolcia82 do lekarza wybieramy się w czwartek :) a jeśli jutro będzie tak śliczne słońce jak dzisiaj to wybierzemy się na spacerek...
już dzisiaj bym poszła ale mam bardzo ciezki wózek, mieszkam na 3 pietrze i jestem po cc a tatusia nie ma w domku :(

a jak ubierasz swojego Szkraba jak wychodzicie na spacer?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My byliśmy na pierwszym spacerku jak Janek miał 10dni, a na balkoniku spał już 8dnia :)
I dziewczyny nie bójcie się, bo to lepsze dla dziecka niż tekie siedzenie w domu-świerze powietrze i hartowanko :)
A mój Maluszek na spacerku ma body, dresik, kurteczkę lub lekki polarkowy kombinezonik i śpiworek taki z cieńszych. Ale dziś jest trochę zimniej, więc założyłaby coś grubszego. Zawsze warto mieć jeszcze kocyk i folie przeciwdeszczową na wszelki wypadek.

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Gazy chyba sa (bo jak pierdnie to zastanawiam sie czy to rzeczywiscie ona czy moze tatus... :wo: ) ale czasami wydaje mi sie ze ma kolke bo tak strasznie placze i w zaden sposob nie jestem w stanie jej pomoc (probuje karmic ale ona nie chce, nosze, bujam, skacze, tancze :wink: i nic) i placze razem z nia. Zastanawiam sie nad kupnem herbatki PLANTEX może to jej pomoże. Czy wasze dzieci maja kolki i moze wiecie jak z tym walczyc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

młoda_mama, nie poradze Ci nic, bo mój maluszek kolek na szczęśćie nie ma...

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

młoda mama ja tez nie wiem jak pomóc mojej malutkiej. Sa te kropelki Infacol..podobno super, ale na ulotce jest od 1 miesiaca i boje sie dac jej teraz, ale wiem ze mamy podaja. Podobno przynosza ulgę..
Ja pije herbatke koperkowa i Iga tez, tylko ze ta z hippa, czasami wydaje mi sie ze pomaga..a czasami nie...
Teraz mój anioł spi :D :D ale pewnie zaraz sie obudzi :D
A długo wasze maluchy mialy te paskudne pępki?
i jeszcze jedno - kąpiecie codziennie i jak wasze maluchy znosza kapiel? Mojej sie bardzo nie podoba :?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania1980 pisze:
młoda mama ja tez nie wiem jak pomóc mojej malutkiej. Sa te kropelki Infacol..podobno super, ale na ulotce jest od 1 miesiaca i boje sie dac jej teraz, ale wiem ze mamy podaja. Podobno przynosza ulgę..
Ja pije herbatke koperkowa i Iga tez, tylko ze ta z hippa, czasami wydaje mi sie ze pomaga..a czasami nie...
Teraz mój anioł spi :D :D ale pewnie zaraz sie obudzi :D
A długo wasze maluchy mialy te paskudne pępki?
i jeszcze jedno - kąpiecie codziennie i jak wasze maluchy znosza kapiel? Mojej sie bardzo nie podoba :?

Aniu1980 tez myslalm o tych kropelkach ale one rzeczywiscie sa od 1 miesiaca wiec wole nie ryzykowac, jeszcze tydzien sie przemęcze. Pije taka specjalna ziołową herbatkę wiatro - i mlekopendna ale ona też czasmi pomaga a czasami nie.
Moja Laurka jak juz zaśnie to śpi 3 a czasmi nawet 4 godz-jak dobrze pójdzie :P tylko ze prawie zawsze zasypia u mamusi na rączkach i kręgosłup zaczyna mi padać... :?
Pępek to mialam chyba z tydzien-przy kazdym przewijaniu smarowałam go spirytusem i raz zrobił to tatuś i przez przypadek urwał :lol: i strasznie sie wystraszył i przybiegł do mnie prawie ze łzami w oczach :wink:
A jeśli chodzi o kąpiel to mój krenciołek czuje sie w wannie jak rybka w wodzie i kapie ja zawsze tatuś, ale moim zdaniem to zależy od dziecka. Ja do wody dodaje oilatum-moze ten zapach sie jej podoba... :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na kolki ponoć najlepiej rozgrzewać brzuszek. Ja kupiłam specjalnie taki fajny termoforek-hipcia.
pępek odpadał ponad tydzień, przyszła położna i go do końca oderwała.. :lol: teraz ma już śliczny pępuś :)
Kąpałam Malucha codziennie jak miał jeszcze wysuszoną skórkę. A teraz co drugi dzień, ale w lato znów codziennie.
Karmicie swoje maluchy tylko piersią :?:

www.garnek.pl/jan07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: karmienie
Awatar użytkownika

Ja karmię tylko piersią ale mam też mały problem bo muszę nauczyć swoją "damę" jeść z butelki-za 2 tyg muszę wrócić do szkoły bo mnie wywala z uczelni... :? -a ona jest bardzo niechętna :cry: i jak próbuje jej dac butelkę ze swoim mleczkiem to ona sie krzywi i patrzy na mnie jakby chciała powiedzieć: nie oszukasz mnie, ja wiem że to nie cycuś :P:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]