Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:32 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ainka pisze:
Dziewczyny niestety w tym miesiacu znow dostalam @ i sie nam nie udalo :(.

Taka już ironia losu, dziewczyny wpadają kiedy nie chcą, a trudniej zajść jak sie chce. A jaki może być z tego wniosek? Odpuuuuuuuuuuuścić i iść na żywioł ;). Zacznijcie po prostu cieszyć się seksem, bo psychika może przyblokować :).
A obserwuje swoje cykle i "przytulacie" się w okolicach owulacji? Najlepiej na tydzień wcześniej, przed owulacją, w ogóle się wstrzymywać. Aby materiał (plemniiki) mogły dojrzeć na spokojnie. A potem popuścić wooooodze fantazji ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ainka głowa do góry :). Persefona ma rację, w życiu tak bywa że jak się czegoś bardzo chce to się nie udaje a w naj mniej spodziewanym momencie "niespodzianka" i jest. Ja starałam się w sumie 6 lat ale nie piszę tego by Cię zdołować ale by Cię pocieszyć. Nam lekarz mówili, że w takim wypadku tylko in vitro (koszt wraz z tabletkami 15000). Więc stwierdziliśmy, żę jak musimy przygotować się na takie wydatki (do nas to jest duża kasa) to stwierdziliśmy, że weźmiemy duży kredyt kupimy autko, zrobimy mieszkanie a jak to spłącimy to przemyślimy nad in vitro. No i miesiąc po zaciągnięciu kredytu i wyremontowaniu mieszkania (kredyt na 5 lat) największa i najwspanialsza niespodzianka w życiu okazało się że jestem w ciąży. Teraz to już oboje nie możemy się doczekać ze względów finansowych wiemy że będzie ciężki ale jest to dla nas najwspanialszy i najpiękniejszy prezen w życiu. Więc nie zawsze w życiu jest tak jak byśmy chcieli. Trzymam Ainka za was kciuki i życzę owocnych "przytulanek".
A tak pozatym dziewczynki nie wiecie co z Miniką nie odzywa się nie piszę więc chyba się coś ruszyło. Trzymam za nią i za was wszystkie kciuki powodzenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje dziewczyny za pocieszenie. Wlasnie nie wiem w ktory dzien dokladnie mam owulke. Mam programik ktory wylicza mi kiedy sa dni plodne i to tyle ale niewiem ktory to jest ten dokladnie dzien. :(.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ainka pisze:
Dziekuje dziewczyny za pocieszenie. Wlasnie nie wiem w ktory dzien dokladnie mam owulke. Mam programik ktory wylicza mi kiedy sa dni plodne i to tyle ale niewiem ktory to jest ten dokladnie dzien. :(.

Kochana... codziennie rano mierz temperaturę. Od razu jak się obudzisz, zanim wstaniesz z łóżka. Zapisuj to dokładnie. Poza tym obserwuj śluz, po miesiączce go nie będzie, a potem będzie coraz bardziej rozciągliwy i śliski. W momencie gdy zobaczysz, że poranna temperatura Ci skoczyła o minum dwie kreski niż średnie temperatury z ostatniego okresu, a śluz będzie będzie bardzo rozciągliwy i śliski - to zabieraj chłopa natychmist do łóżka, bo będzie mieć około doby na działanie :).
Po skoku temperatury nadal ją mierz, zobaczysz dzięki temu jak długa jest faza lutealna. Wtedy też "matematycznie" na oko, będzie mogli z więszym prawdopodobieństwem ustalić kiedy u Ciebie jest owulka.
Poszkuaj na stronach o NPR, tam znajdziej dokładne wskazówki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny! jestem z Mikulczyc, choc przed slubem mieszkałam na Koperniku. Zrobiłam test i ...będzie maluszek. Mam roczną córeczkę Alicję. A teraz jestem szczęścliwa dwukrotnie. Na pierwsze dziecko czekałam 2 lata, a drugie to super niespodzianka. Już obliczam termin porodu i muszę zapisa sie na wizytę do lekarza. Aha polecam szpital w Gliwicach, tam rodziłam. Sale o.k., początek porodu w wodzie, potem na piłce i wspominam dobrze. buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

krysiag gratulacje!!! Teraz tylko dobrze się odżywiaj i dbaj o siebie i Twoje maleństwa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny :)

Ainka :-{: myślę, że Persefona ma rację, trzeba może troszkę przystopowac, dac szanse by materiał genetyczny nabrał mocy ;)

Witaj Krysiag :)

A ja na chorobowym jestem do końca tygodnia, wczoraj i dzisiaj wyleżałam się w łóżeczku i już czuję że zatoki puszczają, łeb mi już tak nie pęka.... A zaraz mykam na wizytę do ginki

Pozdrawiam

Ambry dalej nie widac :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej !!

Krysiag - gratulacje

Wiola wracaj do zdrowia :)

Ainka zobaczysz , stanie się to w najmniej oczekiwanym momencie -
nie martw się kochana.

Ja dzisiaj byłam z moim maluszkiem na pierwszej wizycie w poradni.
Maksiu przybrał na wadze i to srogo - waży 4350 g. I na szczęście wszystko jest ok.

Ciekawe co z tą naszą Ambrą??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maksio to kawał chłopa, rośnie jak na drożdzach. A jak śpi w nocy? Często się budzi?

Dziś z rana z mężem i córką wybraliśmy sie na zakupy do reala na Teatralnym. Moje najwwiększe zdziwienie to ilośc kobiet oczekujących maleństwa To rzeczywoiście baby boom. Już wyobrażam sobie siebie za kilka chwil z pięeknym brzuszkiem, lśniącymi włosami i oczywiście w dobrym humorze. Dla mnie pierwsza ciąża to był najpiękniejszy okres w moim zyciu. Rozpieszczałam siebie najmniejszymi upominkami, no i nikt z rodziny niczego mi nie odmawiał. To cudowne znów to przeżyc. A tak poza wszystkim w realu jest promocja body dla maluszków- długi rękaw za 3,99zł. Mozna cos wybrac. Jeśli wyczaiłyście cos na innych promocjach lub wyprzedarzach to dajcie znac.

Pozdrowionka i buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny :)

Już mi się nie chce w łóżku leżec, a to dopiero 3-ci dzień. Zrobie sobie małą przerwę bo się już zdecydowanie lepiej czuję :) .

Super mam urodzinki :roll: , samiuśka narazie w domku siedzę czekam aż Ł. przyjedzie. Za to brat z bratową i kochanym Kacperkiem przyjadą do mnei w sobote :D

A wczoraj na wizycie, ginka się wystraszyła że mam taki mały jak na koniec 6-go miesiąca brzucholek, ale na usg wyszło że malutka ma odpowiednie wymiary, tylko trochę mało mam wód płodowych. Wiec dzis pije wode mineralną na umór, już mi uszamy wychodzi haha...może to coś da.

Jolkuś to Twoj Maksiu już duży chłopak się robi :lol:

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sie nie ma co cieszyc...
Nie urodzilam, mecze sie jak cholera, zaraz jade na kolejne ktg.
Jakby tego bylo malo, to mialam od 22 do 8 rano skurcze co 15 min, oczywiscie przeszly. teraz znow mnie lapia wiec jade, pewnie znow mnie odesla do domu. Nie ma lekko. Ale zyc trza jakos, choc juz nie jest to latwe. Zrobily mi sie takie rozstepy na brzuchu od skurczy ze sie zalamalam.
Ainka uszy do gory. Widocznie to jeszcze nie czas.Tak jak na mnie...
Martwie sie Ambra...
calusy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam ja minika martwię się o Ciebie, że tak długo to trwa miałam nadzieję że już po wszystkim z tego wynika że chyba co do terminu porodu nie sprawdziły się obliczenia wogóle, ale głowa do góry trudy niedługo zostaną CI wynagrodzonę Twoim Skarbem trzymam kciuki by było to jak najszybciej. Co do Ambry też zaczynam się już mrtwić.
Wiolka życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia jedyne co mogę Ci polecić to na katar Otrivinb Extra Care jest bezpieczny i stosować go mogą nawet noworodki mi tez pomógł - super ulga i nie jest stosunkowo drogi.
Dziewczynki trzymajcie się cieplutko bo nadchodząc chłodne dni a my musimy być zdrowe za 2. Buziaki miłego wieczorku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oo rany minika trzymaj sie!

Wiolka wszystkiego najlepszego :D :cmo: :cmo: :cmo:

krysiag dzieki za info odnosnie promcji :)

ja dzis po wizycie i wszystko dobrze - dzidzia wazy 3 kg, jest duza i dlatego moge wczesniej urodzic :) za tydzien mam odstawic leki i zobaczymy co sie bedzie działo :shock:

pozdrawiam ciepło :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minika, jeszce troszkę i będzie po wszystkim. Ten trudny czas zostanie wynagrodzony. A za kilka chwil maluszek leżac w twoich ramionach zacznie słodko ziewac. Sprawdz, czy wszystko masz spakowane do szpitala, spójrz na te śliczne ciuszki dla twojego szkraba. Twoje ostatnie chwile ciąży - myśl pozytywnie. Więc głowa do góry. Wiem, że ci ciężko, ale niebawem to minie.

Wiolka, najserdeczniejsze życzenia z okazji urodzin, spełnienia tych najskrytszych marzeń...
Ja już kładę mała spac, tylko kilka kołysanek (jak co wieczór) musze zaśpiewa i będę miała chwilke na dłuuugą kąpiel. Dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję ślicznie dziewczyny :D

Ainka w najnowszym numerze MjakMama jest artykuł o pozycjach najbardziej sprzyjających zajściu, poczytaj może Ci się przyda, a jak nie to zawsze to jakieś urozmaicenie :wink:

Dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiola spóźnione ale szczere - życzenia z okazji urodzinek :)

Dostałam rano eska, to Wam szybko przekazuje. Nasz Szymuś jest już na świecie, i obydwoje z Miniką mają się dobrze .

Gratulacje Minika !!!!!!

Wczoraj wieczorem trochę się wystraszyłam. Maksia bolał brzuszek i płakał mocno ze trzy godziny. Chyba miał problem z gazami. Masowaliśmy go na zmianę i nosiliśmy i nic, ale w końcu zasnął koło północy. Ale przespał całą nockę ( tzn. z przerwą na karmienie ) i dzisiaj czuje sie dobrze.

Anielka to teraz na Ciebie czekamy !!!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Super :!: Minika gratulacje :cmo: , jak tylko dojdziesz do siebie pochwal się swoim skarbkiem :D

Jolkus dziękuję, dobrze że z Maksiem wszystko ok :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiolka dziekuje za rade ;). W tych pozycjach podobno cos jest i ma jakich wplyw. Co o tym sadzicie? Ostatnio uslyszalam nawet ze pozycja ma wplyw czy dziecko bedzie lesbijka czy gejem. Ale to tak na marginesie ;).

Kurcze ja tez sie martwie sie o Amber. Mysle ze odezwala by sie jakby wszystko bylo w porzadku. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczynki :) Minika gratuluję :) czekamy na wasze pierwsze fotki, w końcu się doczekałaś. Wioluś wszystkiego naj naj -spóźnione ale szczere.
Ainka to teraz nasza kolej trzymam kciuki i mam nadzieję że już niedługo i my dołączymy do grona szczęśliwych Zabrzańskich mam.
A tu dziewczynki w taki dzień zadumy jak komuś jest przykro zamieszczam linka do stronki o porodach na wesoło (osobiście pękałam wczoraj ze śmiechu jak to czytałam), to na tyle zmykam coś przekonsić pozdrawiam i życzę miłego wieczorku papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeszcze link:
<zakaz wklejania linków> magdulka
Przepraszam sierota ze mnie, buziaki

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]