Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:21 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Buziaczki od Adasia dla Zuzanki.

Obrazek

I dziękujemy za życzenia. :P

Adaś strasznie dzisiaj rozrabia - jak przystało na solenizanta. :wink:
Byliśmy dziś u pediatry bo pokasływał od kilku dni. Na szczęście nic groźnego. Dostał Mucosolwan.

Ja wróciłam do pracy od połowy kwietnia, ale w szkole pracuję więc idę na 4-5 godzin dziennie. Nie było afery o cyce z tego powodu. Ztesztą mały od maja jest też na bebilonie pepti.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lat, sto lat dla Zu i Adasia :) :) :)

Iwona - ja wróciłam do pracy jak Oliwci amiała 5 m-cy. Udało mi się ją karmic do 7 m-ca. Niestety ilośc mleczka malała z dnia na dzień. Ale tez często jak wracałam z pracy, to Mała była akurat po jedzeniu, ja stęskniona nie miałam ochoty wisiec na laktatorze, a w pracy czasem ciężko było z pilnowaniem godzin ściągania. No i przez ten czas oswajałam się z myślą, że w każdej chwili może nadejśc koniec karmienia... Ale podziwiam Cię za te nocne pobudki. Moja Mała jak wróciłam do pracy budziła się w nocy tylko raz, a od kiedy mleczko się skończyło, śpi całą noc...

Annxx - ależ Enzo się zmienia... Czy mi się zdaje, czy robi sie coraz bardziej podobny do taty? ;)

Justynia - to jest właśnie fajne - wiedziec wcześniej, że byle sprzeczka Was nie podzieli. Osobiście jestem zdania, że ślub tylko z powodu dziecka jest totalną bzdurą. Na wszystko w końcu przychodzi czas... ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój synuś ma dziwne hobby :? Nie mogę odgonić go od muszli klozetowej !!!!!!! Gdy tylko zostawię otwarte drzwi do wc, to on biegnie, żeby coś w muszli utopić, a potem ma zabawę z wyławianiem. Fuuuj, feeee, brrr. Dzisiaj "kąpał" bączka, którego bardzo lubi, a dostał go w prezencie urodzinowym. Bączek był tylko skromnym dodatkiem do prezentu gotówkowego, a okazał się najciekawszą zabawką, więc jeśli szukacie niedrogiej zabawki dla pociechy to polecam bączka :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nina81 pisze:
Annxx - ależ Enzo się zmienia... Czy mi się zdaje, czy robi sie coraz bardziej podobny do taty? ;)

byc moze ,jak sie urodzil to byl caly tata, potem zmienil sie i byl jak ja a raczej moj ojciec , pewnie jeszcze bedzie tak przez jakis czas sie zmienial az wkoncu bedzie wiadomo w kogo sie wdal ;-)

iwona niezly twoj agent, moj tez lubi toalete ale zamykam drzwi i wyganiam bo pewnie tez by tak robil ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

serdecznych życzeń dla Zuzki i Adasia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze raz dziękujemy za życzenia.
Świeczkę dmuchamy dopiero w niedzielę - siła wyższa. :wink:

Zapomniałam napisać, że mały ma niedowagę.
Waży 9100, a powinien 11 100.
Przez ostatni miesiąc tylko 200g przybyło.
Dostaliśmy skierowanie na badania krew i mocz. :cry:
Na razie zamiast jednego picia nocnego postanowiłam wprowadzic dodatkowe mleczko. Może to coś pomoże.
Za miesiąc mamy pokazać się znowu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla Adasia gratulacje ząbka i gorące życzenia- duuużo zdrówka i radości w zyciu, rośnij zdrowo i niech cię dobre Aniołki strzegą!!! i udanej imprezki :):):)

Dziękujemy za wszystkie zyczenia :)

Zu wczoraj i dziś zasnęła o 21.30 :roll: a potem 2.30, 4.30 i 6.30 witaj nowy dniu :roll: kilka dni chorowania było a naprostować zwyczajów nie mogę... Rano to ledwo wstaję :roll: ale jest taka kochaniutka, że szybko mi złość przechodzi :)

dziś zrobiłam Zuzi kapiel z dużą pachnącą pianą :) ale było fajnie :)

Czas spać, bo terrorysta pewnie szykuje już niespodzianki ;) może jutro w pracy posiedzę na necie :)
Dobrej nocki wszystkim!
mężatkom i panienkom ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor mam nadzieje, że Adasiowi badanka wyjdą dobre. I oby nocne mliko nadrobiło niedowagę :? My może jutro wybierzemy się na szczepienie. Muszę truknąć rano do ośrodka, bo jest 4 pediatrów. Jednej nie lubię, bo to pani, która już powinna być na emeryturze. Niedowidzi, niedosłyszy, a dziećmi się zajmuje. Druga jest fajna, ale kilka razy mi podpadła. Ale ją lubię najbardziej. Trzecia jest mi ciut obojętna. Chociaż w sumie oki. A czwarty pan doktor jest podobno najlepszy, ale ciężko się z nim dogadać - taki jego urok, że mało mówi. A ja lubię wiedzieć, co się dzieje z moim dzieckiem...
Iwona fotki super :D Maćka w łazience interesuje szafka pod umywalką. Wyjmuje z niej wszystko. Od kosmetyków zaczynając, przez suszarkę, po inne takie :D
Justynia w sumie fajnie wam tak. Ja też jestem zdania, że nie ma co na siłę się pobierać. Poza tym całe to zamieszanie, szybko, szybko, bo w ciąży... A wszystko po to żeby ludzie nie gadali :? Moja siostra cioteczna brała ślub jak była w 5mcu ciąży. U niektórych nie wiadć jeszcze wtedy brzuszka. Ale K miała w brzuszku dwójke maluszków :D i do tej pory jak sięgnę pamięcią to nic tylko pani Shrekowa :D A że poród był przedwczesny, bo maluszki urodziły się chyba w 7,5 mca, więc niecałe 2 mce po ślubie.
Ania a wy kiedy drugie? A Enzo był planowany czy tak wyszło ;) ?
Ja to i bym chciała i boję się. Znajomi mają dwójkę z różnicą 1 roku i 10 mcy. I jak widzę jak Iwonie czasami często to mi ochota przechodzi :D Teraz to chyba dopiero jak M zacznie więcej kumać :D Bo jest zazdrośnik na potęgę. Czasami z mężem go troszkę wkurzami, niby się przytulamy, a on od razuu w płacz :D Mój obrońca :mrgreen:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie slub z brzuszkiem u mie odpadal tz z innego powodu- nie moglambym nawet wypic grama alkholu, a to nie wchodzi w rachube :wink:

Iwonka niezle, Lida tez lubi bawic se baczkiem,heh ale jeszcze nie wpadla zeby bawic sie nim w kibelku :D

Dor mama nadzieje, ze wyniki okaza sie dobre i zycze szybkiego przyrostu wagi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój Skarbek urodził się 19 października :) ma na Imię Igorek :) a jego wymiary 3400 i 55 :-) poród przez CC :-) ale bardzo miło wspominam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Eniii gratuluje nowego lokatora w domu ;-)

Co do Enzo to byl planowany a drugie hmm za rok moze starania ;-)

Ostatnio zmieniony śr paź 31, 2007 8:03 am przez annxx, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Serdeczne życzenia dla Zuzi i Adasia z okazji wczorajszych urodzinek!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

annxx dziękuję :) jak na razie to mamy tyle do roboty że nie moge spokojnie posiedzieć przy komputerze :) staram się odkryć jak tu sie dodaje zdjęcia :) i emblemat :) :) tzn to drugie odkryłam ale jeszzce z tym walczę :)

a Igoreczek grzecznie śpi w kołyseczce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

musiasz najpierw zmniejszyc zdjecia a pozniej wrzucic je na jakas strone np. wrzuta.pl czy tinypic.com

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam nową mamusię :) Eniii! tak możesz wkleić zdjęcia na stronkę
1. Wejdź na http://www.imageshack.us/
2. Kliknij 'Przeglądaj' (lub 'Browse' zależnie od wersji językowej systemu na Twoim komputerze) i wybierz zdjęcie ze swojego komputera, które chcesz zamieścić w naszej galerii
3. Zaznacz pole 'resize image?' i niech zostanie 320x240
4. Kliknij 'Host it!' (przycisk 'Host it' może zmienić się na 'uploading') i poczekaj aż zdjęcie zostanie wczytane. Powinna pojawić się nowa strona.
5. Skopiuj adres, który pojawił się w polu opisanym jako [Hotlink for forums (1)] np.:

[I M G]http://img63.imageshack.us/img63/3989/visaud8.jpg[/I M G]

6. Teraz wystarczy, że wkleisz ten adres w wybrane miejsce w galerii.

Mam pytanko, czy któraś z mam dawała swojej córeczce przekłuć uszka??? bo moja dostała kolczyki na urodzinki i niewiem czy iść z nią teraz czy lepiej zaczekać :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no wląsniejuz jestem na tym etapie tylko jak zmieniejszam zdjecia to sa takie malutkie że ich nie widac :) ale juz mam koncepcje :) zmniejsze rozmiar w aparacie, tylko na razie muszę naładować baterię :) a ładowarke ma moja koleżanka:) mam nadzieję że rozkminie to wszystko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj enii :) twój Igorek jest z tegorocznego października? Jeśli tak to zajrzyj też do dzieciaczków z 10.2007 http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=17585 będziesz mieć podobne tematy, radości i problemy (oby jak najmniej :) ). Ale oczywiście do nas też zaglądaj :):):) czekamy na fotki małego kawalera :):):)

W łazience Zu uwielbia kosz na śmieci :lol: więc przestał pełnić swoją funkcję i jest tylko zabawką i z każdym głupim patyczkiem do uszu trzeba wędrować do kuchni :roll: Deski na szczęście jeszcze nie podnosi ale jak wyczai okazję to też z ciekawością zagląda :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enii gratulacje z urodzin synka :D

Kamilka ja przekułam Lidce uszy, bodajze jak miala 7 miesiecy. Nie ma takiej daty umownej, ktora bylaby najlepsza do przeklucia uszow. Lida akurat plakala jak bóbr, ale kolezanki córka miala przeklowane uszka jak miala 5 miesiecy i nawet jej lezka nie poleciala. Ja na Twoim miejscu bym poszla, a zrobisz jak zechcesz :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justynia- a uszka dobrze się goiły?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak uszka goily sie bez najmniejszych problemow. Lida nie ciagnela za kolczyczki,wiec nie bylo problemu.Teraz juz mamy zmienione na inne, bo w tamtych pogubily sie zaczepki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]