Nie wiem jak to ciasto nazwać ale jest bardzo dobre i pięknie wygląda
A oto przepis:
Składniki:
Arrow 6 paczek pierników katarzynek (zwykłych, bez polewy)
Arrow 1 kg twarogu
Arrow 2 jajka
Arrow 3/4 kostki margaryny
Arrow 1 budyń śmietankowy + 1/2 szkalnki mleka
Arrow 1/2 szklanki cukru
Arrow cukier waniliowy
Arrow 2 gotowe polewy lub polewa wg własnego przepisu
Do zmielonego twarogu dodać roztrzepane jajka i cukier. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Wlać ją do masy twarogowej i gotować 10 minut ciągle mieszając. Pod koniec rozprowadzić paczkę budyniu w 1/2 szkalnki mleka i wlać do twarogu. Zagotować.
Katarzynki rozłożyć na blaszkę (jedną warstwę), polać ciepłą masą twarogową, na to ułożyć druą wartwę katarzynek i polać je gorącą polewą czekoladową.
Jak ostygnie trzymać w lodówce.
Polecam!