Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:05 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale tort!!!!!!!!!!!!!!!
Na pewno pyszny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Serdeczne życzenia dla wszytskich dzieciaczków i te dzisiejsze i te zaległe;) Obrazek

Darunia mi dziś pół dnia przespała:) Dalej tylko nic oprócz cycusia nie chce jeść :? choć wczoraj spóbowała trichę schabowego z kapustą i jej smakowało :D
Byłyśmy wczoraj w galerii i ten mały brzdąc tak się rozchodził, że jej złapać nie mogłam i tylko uciekała między ludźmi do sklepów zwiedzać:D

pozdrowienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A Adasiowi druga dwójeczka na górze wychodzi. :lol: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Patryka, Igorka, Natalki i Wikusia :):):)[color=green] [/color]

Smoka zuza traktowała zawsze jako zabawkę, teraz też czasem tylko jak znajdzie go w koszu z zabawkami to chodzi ze smokiem w buzi po domu dopóki nie porzuci go dla innych atrakcji :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[size=24]duzo zdrowka i usmiechu dla Igusia, Patryka, Natalki i Wikusia[/size]

gratulujemy Adasiowi kolejnego zabka.

Oliwcia juz nie chodzi, tylko biega. A ja za nia :roll: Lece skubac jej winogronka :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lat od nas dla Patryka, Igusia, Natalki i Wikusia!!!
Obrazek
Życzenia spóźnione, bo sami imprezowaliśmy, ale bardzo szczere :)
Wczoraj w nocy Maciejowy nie dał już tak pospać. Obudził się o 1.40, padł o 3 :shock: Nie dałam cyca, nie chciałam lulać, nie chciałam, żeby zasnął z nami w łóżku... I tyle się zeszło...
Gratulki dla Adasia za kolejnego ząbalka :D
Justynia nie mam ani cierpliwości, ani stanowczości :roll: Bardzo mi szkoda Macieja. A jak jeszcze słyszę, że któraś karmiła dłużej, to zaczynam sobie mysleć, że przecież i ja mogłabym dłużej. Ale już bym chyba chciała zakończyć, dla samej siebie, dla mężyka :wink: .
Iwonka śliczne zdjęcia :) Ty jeszcze karmisz?
Zmykam spać. Moje chłopaki już chrapią :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie kochane kobietki
Troszke mnie zwami nie było ale mniał lekka rewolucje w domu.
Mąz pojechał do Irlandi a ja u tesciowej była .
Fajnie było ale pepiej jak mieszkamy osobno.
Męzus wraca jutro to bedzie lzej.
ten tydzień był dośc ciezki jeszcze radek mi sie pochorował dostał strasznego kataru masakra zesciaganiem go, drze sie zakazdym razem tak jakbym go zeskury obdzierała.

A wszystkim maluszka które miały urodzinnki wszystkiego najleszego !!!!!!!!!!!!!!

Zdjecia superanckie a tory :D

Musze teraz nadrobic to co pisałyście bo tylko przeleciałam szybko.

Spokojnej nocki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona super torcik, mniam mniam :-)

A to moj smerfus z drugich urodzin ;-)
Obrazek

ostatni prezent :-)
Obrazek

kolezanka Ala rozdaje calusy a Enzo nic sobie z tego nie robi ;-)
Obrazek

mamo a ja nie mam takiej zabawki w domu :-/
Obrazek

i to moj nowy prezent :-)
Obrazek

Co mamo spacerowac nie mozna????
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Super zdjęcia.

Ewulek - najlepiej zacząć od zlikwidowania cyca w dzień, w nocy pozwól mu się przytulic do siebie. Za jakiś czas zobaczysz, że przyzwyczai się że ma mniej cysia i mleka w nich tez będziesz miała mniej, wtedy czas na następny krok - zamiast cysia w nocy- picie. Może twój mały wymaga więcej czasu.
Ja w nocy jeszcze daję mu pociumkać, chociaz właściwie moje cycki robią już za smoczka, bo niewiele w nich jest.
W dzień nie karmię juz ponad 2 miesiące. Myślę że jeszcze ze 2 tygodnie i zupełnie małego odstawię.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry z samiuśkiego rana :)

Ja karmiłam piersią przez 8,5 m-ca i jestem zadowolona, że odstawienie od piersi przebiegło u nas bezboleśnie. Przez pełne 5 m-cy Igor nie znał innego mleka, tylko i wyłącznie z piersi. Na pół m-ca przed powrotem do pracy przyzwyczajałam Igusia do butli i nie było tak całkiem łatwo. Początkowo wypijał bardzo malutko i musiał dopić cycusiem, a z czasem było coraz więcej butli, a mniej piersi. Wróciłam do pracy gdy Iguś miał 5,5 m-ca, początkowo karmiłam go piersią po powrocie z pracy, ale często spotykała mnie sytuacja, że zastawałam go już nakarmionego, bo nie mógł się mnie doczekać i babcia dawała mu butlę, więc w dzień piersią nie był zbytnio zainteresowany i pozostawały nam tylko karmienia nocne i poranne. Wieczorem dostawał kaszkę z nadzieją że prześpi noc, ale nic z tego, w nocy średnio co 2 godziny miałam pobudkę. Po pewnym czasie zmęczenie (praca-dom-niewyspanie) dały górę i postanowiłam w nocy tez dawać butlę i tak pozostało mi do nadal, tyle, że teraz Igor jest karmiony co 4 godz, a nie co 2 godz. Żeby piersi zbytnio mnie nie bolały to dawałam je Igorowi przed wyjściem do pracy, po pewnym czasie gdy rano nie czułam się pełna zaprzestałam zupełnie karmienia :).

A czy którejś z was udało się pogodzić pracę z karmieniem piersią do tej pory ??? Ewulek czy Ty pracujesz ?? Dor ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Adasia :-)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja również ślę buziaczki dla Zuzi i Adasia i przyłączam się do najserdeczniejszych urodzinkowych życzeń !!!!!
STOOO LAT, STO LAAAT w zdrowiu, szczęściu, pomyślności :):):):):):):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Buziaczki i życzenia dla Zuzi i Adasia:
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dużo uśmiechu i radosci wspaniałych prezentów, miłych gosci aby rodzcie zawsze się uśmiechali i z miłością na Was spoglądali, byście im łez nieprzyspozyli i szczęśliwi zawsze byli

Sto Lat dla Zuzi i Adasia

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My również dołączamy się do serdecznych życzeń dla Zuzki i Adasia!
Obrazek
Iwona ja w domku. Już od jakiegoś czasu szykuję się, żeby poszukać pracy, ale jakoś mi ciężko jest zostawić Maciusia. Składałam już dokumenty do jednej firmy, ale się nie powiodło. Teraz będę składać do kolejnej i do banku. Jak się nie uda zwrócę się o pomoc do ciotecznej bratowej mojego A, ona ma możliwość "pomocy" w tej kwestii, więc może wtedy coś wyjdzie.
Dor ja już nie karmię Maćka w dzień. Cyca dostaje tylko na noc. Dziś spał bardzo ładnie. Od 21 do 6.40. Potem jeszcze wzięłam go do łóżka i chrapaliśmy do 8 :D
Justynia Ty kiedyś pisałaś, że z tatą Lidzi (nie wiem, czy pisałaś jak ma na imię ;) ) nie macie ślubu, planujecie tą uroczystość? Czy dobrze jest tak jak teraz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewulek tak planujemy :D Tatus ma na imie Jarek. Slub odbedzie sie ale chyba dopiero za dwa lata. Nawet jakbysmy chcieli teraz to i tak prawie wszystko zarezerwowane. A poza tym to wchodza tylko 3 miesiace w gre(albo lipiec,sierpien,albo wrzesien), bo ja studjuje i nie chcialabym, zeby moje wesele wypadlo akurat jak mam zjazd i na dodatek mialabym jeszcze jakis egzamin. Dlatego prawdopodobnie za 2 lata odbedze sie nasz slub, daty w sumie jeszcze nie ma konkrtenej ale plany jakies sa. Pierscionek zareczynowy mam ale na raie lezy w pudeleczku bo jest troszke za duzy i musze go zminiejszyc,a jakos nie moge znalesc na to czasu :wink: Jest nam jak na razie dobrze, w sumie nie odczuwam tego, ze nie jestesmy malzenstwem-no moze tylko brak obraczki mi o tym przypomina-ale poza tym to mieszkamy razem. jarek w sumie nas utrzymuje i zyjemy jak rodzina tylko wlasnie bez slubu. Najgorsze jak ksiadz bedzie chodzil po koledzie :roll: bo juz ostatnio sie pytal o date slubu, a my, ze juz prawie ustalona :D a tu nadal nic :wink: ciekawe co teraz wymyslimy :D :D acha jeszcze cos...czemu nie wzielismy slubu od razu :?: W sumie ja mlodziutka bylam jak sie dowiedzialm, ze jestem w ciazy, mialam 19 lat, on 25.Jarek w sumie chcial slub, ale ja jakos nie chcialam sie spieszyc,bo to jednak decyzja na cale zycie.Wiadomo jak sie pojawi dziecko na swiecie to zmienia sie zycie o 360 stopni i u nas sie tez tak zmienilo. W sumie bylo ciezko,troche klotni i roznych innych problemow. jednak mamy juz to za soba i wydaje mi sie,ze wlasnie teraz nadchodzi czas na slub. wiemy, ze umiemy sobie poradzic w kazdej sytuacji i pogodzic sie bardzo szybko po najwiekszej klotni.i co najwazniejsze liczyc na siebie.Nom i to tyle :wink: Oj ale sie rozpisalam :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hi hi my tez nie po slubie ;-) tylko ze tu sa troche inne przepisyi wg wielu instytucji to my jak po slubie :lol: W sumie to ciezko sie zabrac za ten temat bo rodzina porozrzucana ale cos moj chlop przebakiwal ze zanim bedzie drugie to przydalo by sie juz ta sytuacje wyprostowac ;-) Zobaczymy .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja myslałam,że ja jedyna :D Annxx to chyba tylko my zostałysmy jeszcze pannami :wink: oby nie na zawsze :wink: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie no dziewczyny co sie tak obijacie :wink:

Lida juz padla i pewnie jutro rano znow wstanie po 5 :roll: jakos nie moze sie przestawic do nowego czasu.Cycus nadal najwazniejszy. Jednak staram sie dawac jej go coraz mniej, za to Lidka nie odstepuje mnie przez to na krok

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]