Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:27 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny, troszkę dłużej dziś pospałam :D

Minika dziś termin porodu... trzymam kciuki jeszcze mocniej niż trzymałam za Ciebie...Szymek może w końcu zechce się pokazac ;)

Dziewczyny jak się stawia macica to cały brzuszek jest twardy i czy boli wtedy:?: Bo ja jak rano wstaje i czasami w ciągu dnia to mam twardy jak kamień ale nie cały tylko w jakimś miejscu i sobie tłumaczę że to Daria się opiera...bo w sumie to nie boli nic a nic...

Witaj Izunka2510 :)

Ambraaaa odezwij się :!:

Miłej niedzieli :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiolka hej,dzieki za kciuki, na razie bez zmian, czuje ze sie jeszcze pomecze.
Co do stawiania sie brzucha to wlasnie tak sie to objawia, nie boli, ale wcale to nie jest przyjemne. potem staje caly i az nie mozna wziasc oddechu, ale nie martw sie, to normalne, ja sie troche wystraszylam, ale mnie uspokoili, czasem az oddechu nie umialam zlapac.
Co z Ambra????????????????????to juz nie wyglada rozowo. Moze macie do niej nr, moze smsa wyslac, biedactwo nasze...po co jej te stresy, przy malym dziecku...
siedze i dalej czekam. Mam nadzieje ze nie zlapie dola, bo jestem juz na skraju...
Caluje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczynki :). Obserwuję i czytam Wasze wypowiedzi uważnie, chociaż nie jestem z Zabrza tylko z Gliwic a tak wogóle to z Rudy (po ślubie musiałam przeprowadzić się do Gliwic) W Zabrzu za to pracuję już 5 lat więc znam to miasto doś dobrze stąd moje zainteresowanie waszym Forum. Do porodu zostało mi jeszcze troszkę czasu tj 30 dni i nie nadal nie wiem gdzie mam rodzić :(. Najpier oczywiście była rodzinna Ruda Śląska (Godula) ale szpital w tej chwili jest malowany i nie wiem jak to długo potrwa. Kolejnym pomysłym były Pyskowice ale tam jest tyle osób że jak tam byłam to nie szło nawet dopchać się do sali porodowej by ją obejrzeć (klapa :().Moja jedna kumpela w czerwcu rodziła na Traugutta, a druga w maju obie miały cesarkę( z tego co się orientuję nie wiem czy to prawda - to jeśli jestes po terminie to jedyny szpital gdzie zrobią Ci cesarkę na żadanie ale głowy uciąć sobie za to nie dam) w ich przypadku tak akurat było, jedyne zastrzeżęnie że położne nie pokazały jak karmić nie było oczywiście mowy o butelkach i smoczkach bo to przecież szpital przyjazny matce i dziecku i kazały im karmić szczykawką wkłądając maluszkowi palec do buzi - po powrocie do domu nie było już mowy o tym by maleństwa piły z piersi nie nauczyły się dziewczyny do tej pory odciągaja poklarm i karmią butelkami. Czekam na wasze komentarze co do tych szpitali i gdzie macie zamiar dozić . Pozdrawiam i życzę miłej niedzieliki.
Życzę wszystkim szybkiego w mairę mało bolesnego i cudownego rozwiązania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :)
Awatar użytkownika

Mi wszyscy polecają szpital w Świętochłowicach :)

Ale ostatnio wyczytałam o tym na Goduli i tak o nim cały czas myślalam

A teraz się dowiaduje że jest malowany ... buuu :(

Jeśli do czasu mojego porodu tak będzie to wybieram się do Świętochłowic :)
Mam też w planach niedługo wybrać się na zwiedzanie tych szpitali :)

Słyszałam też że w Gliwicach jest jakiś dobry szpital (ale nie wiem nic dokładniej na ten temat... tak mi sie tylko obilo o uszy:))

W Zabrzu mi każdy odradza ...

A czytam tu jeszcze o stawianiu się brzuszka... I myśle że lepiej zapytać lekarza...

Mi brzuch od 24 tygodnia cały czas mocno twardniał, nic mnie nie bolało ale przeszkadzało mi to troche. Jak spytałam o to lekarza to skierował mnie do szpitala, powiedział że to jakieś skurcze przepowiadające (czy coś takiego) a za wcześnie na nie.
Poleżałam 3 dni pod kroplówką a teraz do 37 tygodnia muszę łykać leki.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nikogo nie slucham juz co do szpitali, bo mialam taka matwe w glowie, ze sie zalamywalam. Zdecydowalam sie na lubinowa w katowicach, obejrzalam cala klinike, nie widzialam nic fajniejszego z lepszym personelem, klimatem i sprzetem. Oczywiscie juz znajduja sie osoby wypisujace, ze tam nie ma kto pomoc w razie problemow z malenstwem, a ja tam bylam, rozmawialam z polozna nie raz, z lekarzem tez i wszyscy zapewniaja ze neonatolog jest 24h na dobe do dyspozycji. Nie wiem czemu ludzie wypisuja niesprawdzone info, sama ciaza przyspaza dostateczna ilosc stresu. tyle o szpitalu.
Jesli sie dzis nic nie zacznie, to jutro jade na kolewjne ktg, nawet nie bede pisac jaka jestem zalamana ze to jeszcze nie. Maly ma czkawke wiec sie poloze bo mu niewygodnie. Buziale
Ps. Oczywiscie witam mile nowe kolezanki :oops: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minika trzymam kciuki za Ciebie i bardzo współczuję z powodu czekania ale mam nadzieje że nie długo już będzie po wszystkim i będziesz miała najwspanialszą nagrodę pod słońcem:).

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

minika No ja słyszałam że w Katowicach jest fajnie (jeśli myśle o tym samym szpitalu).
Super klimacik i umeblowanie z IKEI ... Nie byłam, nie widziałam ... ale dużo znajomych zachwala...
Jednak dla mnie to troche za daleko :)

Życzę powodzenia :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wilka Brzuch tak ma prawo Ci się już stawiać. Jeśli to jest częste (więcej niż parę razy na godzinę) lub dzieje się coś z szyjką (skaraca się, robi się miękka) - to wtedy trzeba interewniować.
Zwykle stawianie się to po prostu ćwiczenia macicy :). Powiedz o tym lekarzowi, a on powinieni zobaczyć Twoją szyjkę. Sama możesz brać Magnez. Ja biorę Magnez z witaminą B6, dzięki temu mniej się stawia. Jak mam większe skurcze, to wtedy NOspę biorę, tyleże u mnie jest potwierdzona niewydolność szyjkowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki dziewczyny za informacje :) . We wtorek idę do lekarki to jej wspomnę, mam nadzięję że wszystko będzie jednak ok :)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ambra gdzie jestes slonce, co sie dzieje? 3maj sie malutka ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczynki byłam w czorajw tej Klinice w Ochojcu i postaram się wam przedstawić z mojego punktu widzenia jak to wygląda. Klinika jest suoer jeśli chodzi o wyposarzenie czy personel jest tam 6 pokoi 2 osobowych i 2 jedno osobowe dojazd z Gliwic zajmuje 30 minut. Jedzenie faktycznie z restauracji doworzą, jak byliśmy to było 20 minut po porodzie i rozmawialiśmy z świeżo upieczonymi rodzicami bardzo zadowoleni leżeli sobie w 3 w sali jedno osobowej ( sala 1 osobowa 500 zł, za 2 nic się nie płaci) Jedynie za znieczulenie zewnątrzoponowe 500zł. Lekarz jest 24/h gin, anastajolog i pediatra. Sala porodowa wygląda jak w amerykańskim filmie. Wielka wanna z masażem (ale nie do porodu tylko do 1 fazy) łóżko i fotel masujący plecy, Pokój wielki z radio cd i świecami w takim spokojnym Klimacie. Dla męża fotel z podusią dzidzie myją ważą i kąpią po porodzie na oczach mamy w trakcie szycia :). Potem jest pokój po porodzie i 2 pokoje do pielęgnacji niemowląt tak jest wanienka i cały czas jedna z położnych do uczenia świeżo upieczonych rodziców, uczą kompać karmić ubierać itd. Jedyny warunek jaki stawiają to aby iśc na jedną wuzyte do ich lekarza przed porodem tak gdzieś z 2, 3 tygonie bo wolą się upewnić czy wszystko ok tzn robi badanie + usg 3d + ktg i coś tam jeszcze ale kosztuje to 100zł. Pozatym faktycznie za nic się nie płaci. A co do szpitala w Rudzie dzisiaj zakończył się remont więć sama jeszcze nie wiem któy szpital wybiorę. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowe forumowiczki !!

Jak po weekendziku?? Ja bardziej zmęczona niż wypoczęta, Kuba znowu kaszle, a ja się boję o Maksa , no ale mam nadzieję, że nic mu nie będzie.

Minika jestem ciekawa jak po Twojej dzisiejszej wizycie?? Może Szymonek już niedługo dołączy do kolegi i koleżanki na forum?? trzymam kciuki, oby jak najszybciej ;)

Persefona nie mówiłam Ci jak się zawiodłam na Wróblewskim. Wyobraź sobie że nie przyszedł do mnie nawet raz, chociaż dobrze wiedział że jestem na porodówce. Najpierw powiedział że przyjdzie, a później to już nie odbierał telefonu. Wściekła byłam na niego głównie za to, że mi naobiecywał, że nie będzie żadnych problemów z porodem rodzinnym. Jednak były i chyba wolał się nie pokazywać. Zmienię go na innego, bo straciłam zaufanie. A Ty nie masz z nim żadnych problemów??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jolkus pisze:
Persefona nie mówiłam Ci jak się zawiodłam na Wróblewskim. Wyobraź sobie że nie przyszedł do mnie nawet raz, chociaż dobrze wiedział że jestem na porodówce. Najpierw powiedział że przyjdzie, a później to już nie odbierał telefonu. Wściekła byłam na niego głównie za to, że mi naobiecywał, że nie będzie żadnych problemów z porodem rodzinnym. Jednak były i chyba wolał się nie pokazywać. Zmienię go na innego, bo straciłam zaufanie. A Ty nie masz z nim żadnych problemów??

Hej

Jak urodziłam Maćka, to był u mnie, ale po prostu wpadł na mnie na korytarzu i się spytał jak poszło.

Teraz jak ostatnio byłam w szpitalu, to się bardzo interesował. Znał wszystkie wyniki, wiedział co i jak - mimo że do mnie w sumie nie wpadał. Dopiero przyszedł na ostatni dzień, wziął mnie do badania i wypisał.

Ponoć on taki jest - mało wylewny i mało kontaktowy. Wiele dziewczyn skarży się na niego pod tym kątem, że w szpitalu nie przychodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak chodziłam do niego na wizyty, to mi za bardzo nie przeszkadzało, ale teraz to już nie będę umiała iść do niego. Myślę przepisać się do Tyczyńskiego, on pracuje w szpitalu na Janika, a ja rodzić w najbliższym czasie nie zamierzam ;) To dobry lekarz, tylko nie mam namiarów gdzie przyjmuje, może ktoś wie ??

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

julkus Ja chodzę do M.Tyczyńskiego i jestem z niego bardzoooo zadowolona... bardzo mi pomógł jak trafiłam do szpitala dlatego zmieniłam lekarza właśnie na niego bo na początku też prowadził mnie inny.

Ja chodzę prywatnie- gabinet jest na ul. Dworcowej 6
Ale z tego co wiem to przyjmuje on też na kase chorych na ul. Floriana

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cziki87 interesuje mnie gabinet prywatny, bo na Floriana są straszne kolejki,
całe popołudnie trzeba zarezerwować na jedną wizytę. Masz jakiś namiar telefoniczny , żeby się zarejestrować??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny...

No to chyba mnie dopadło przeziębienie, a tak się trzymałąm, chyba z 5 razy w nocy wstawałam gardełko boli, zatoki zapchane, i stan podgorączkowy póki co. Jutro jak mi nie przejdzie ide do lekarza... Na jutro mam też wizytę u ginka, ale pójdę też...chyba tak powinnam zrobic :?:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

jolkus Tak mam numer telefonu: 601 732 736 :):)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowe dziewczyny:) j sie ostatnio nie odzywałam bo jakies doły mnie łapały :? ale juz lepiej

Wiolka zdrówka życze :)

minika to chyba poszła już rodzić - w końcu :lol:

ambra odezwij sie dziewczyno!

Pozdrawiam i życze miłego dzionka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny niestety w tym miesiacu znow dostalam @ i sie nam nie udalo :(.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]