Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 4:28 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale super kompleciki, widziałam je na allegro, ale mam tak dużo śpioszków po siostrzeńcu i po córce, że nie opłaca mi się kupować wyprawek ze śposzkami, ja sama kupiłam wyprawkę z takimi półśpiochami z pomarańczową lamóweczką, bo jeszcze wtedy nie widziałam jaką płeć ma moja dzidzia
<link>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też nie mam za dużo nowych ubanek a to z tego względu że są bardzo drogie, a dzidzi i tak szybko z nich wyrasta. Nosidełko już kupiłam:) w przyszłym tyg pojadę z M po kołyskę:) fajne są łóżeczka, ale my nie mamy na to miejsca:( więc kupujemy kołyskę. A jak dzidzi urośnie to myślę że do tego czasu zdążymy się wyprowadzic do czegoś większego:)
No i muszę kupić jeszcze wanienkę i laktator. Drogie są te laktatory :shock: ale co zrobić... Nie będę non stop siedziała w domu przy dziecku. Niech M też nim czasem zajmie;)
Pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kupiłam te same hehe też 3 komplety z każdego rozmiaru :-) Jestem zadowolona z nich. Ładne i miły materiał.
Ale... coś mnie tak tchnęło i poszłam do sklepu z ciuchami na wagę czego nigdy wczesniej nie robiłam. I kurcze szkoda, że nie umiem dołączać fotek :oops: na forum.
Kupiłam super, ładne, jakościowo bardzo dobre i nie sprane rzeczy dla maleństwa od rozmiaru 56 do 67. Po 2 zł za sztukę. Nie dość, że nie były sprane, zmechacone to jeszcze większość miało metki :shock: Jestem w szoku. Przeważnie z firm H&M i Cubus. Teraz wiem, że jak mała się pojawi i za nim wyrośnie z tych ciuszków to będę od czasu do czasu polować na takie używane :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bo zdarzają się takie okazje i warto kupować używane. Dziewczyny nie wstydźcie się kupować używanych ubranek:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie dziewczyny!
super wąteczek-wiele ciekawych info wyłapałam z waszych postów :D ja nie szaleje z zakupami narazie.nie mam praktycznie nic.po prostu do tej pory wolałam dmuchać na zimne ale teraz już hamulce zniknęły i pomału zaczynam sie rozglądać za rożnymi rzeczami.przed świętami kupiłam cienki polarkowy kocyk dla maluszka niebieski w zielone żabki .płci jeszcze nie znam ale był tak słodki ze nie mogłam sie oprzeć :D no i dostałam w spadku ciuszki dla maluszka ale to takie od 4-9 m-cy wiec narazie leżą w szafie.po 15stym będę miała przypływ gotówki wiec zacznę nadrabiać zaległości :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja to musze się powstrzymywać w sklepach z ciuszkami, bo wszystko jest tak śliczne a ja mam już tego tak dużo, że nie wiem gdzie to upchać. Większość ciuszków mam po siostrzeńcu, troche po mojej córci (ale mało bo teraz będzie synek to się nie przyda za wiele), i troszkę dostałam po kuzynce.....
muszę jeszcze kupić materacyk nowy do łożeczka bo ten po mojej córci to już wyleżany i nie nadaje się dla maleństwa.... no i troszkę kosmetyków musze dokupić, ale jakoś nie mam weny na takie zakupki teraz... ale muszę ją znaleźć bo to już nie dużo czasu mi zostało, a mój M nie ma kiedy pojechać żeby to kupić....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehhe no faktycznie niewiele czasu ci zostało :D
ja narazie sie nie martwię i narazie tylko sie rozglądam ale już niedługo zacznę zakupowe szaleństwo a wtedy to zamykajcie wszystkie sklepy :lol: :lol: :lol: a takie zakupy to sama przyjemność wiec już nie mogę sie doczekać :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ja tez narazie nic nie mam oprocz slodkich bucikow ktore kupilam swojemu M zeby mial sie czym cieszyc:)) mysle ze zaczne kupowac tak pod koniec ciazy..a takie rzeczy jak wozek lozeczko musze pochodzic i poszukac...u mnie we Wroclawu w pasazu jest super sklep i tam sa naprawde fantastyczne artukuly...oczoplasu mozna dostac:))fajnie jest ogladac te wszystkie cudenka:))ja marze o takim wozeczku lekkim i w miare malym...pewnie cos takiego sie znajdzie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fabie wybor wozka wbrew pozorom nie jest latwy....przy nim kupno samochodu to pestka...

a lozeczka zobacz tez na allegro , zdaza sie ze sa tansze i to sporo! niz w sklepie...

co do ciuszkow...to jakbym miala corcie to bym sfiksowała...bo dla dziewczynek sa przesliczne ciuszki, a te malutkie sukieneczki... :roll: piekne...a dla chlopca...sa ladne rzeczy ale nie tak ladne jak dla dziewczynek... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkie rzeczy dla maleństwa kupiliśmy w 7-mym miesiącu. Mały urodził się prawie miesiąc przed terminem chociaż nic tego nie zapowiadało- warto brać taką możliwość pod uwagę i przygotować się wcześniej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hihi no to fakt nie jest latwo:) ja wlasnie na allegro widzialam taki cudny wozek 4 w jednym:)) za 1200 zł ma nawet fotelik samochodowy:) i jest lekki i maly kolezanka bardzo go chalila:) odrazu sie zakochalam:))a co do lozeczka patrzylam tez na allegro ale jakos nic narazie miw oko nie wpadlo...zgodze sie z Toba ze ciuszki dla chlopcow nie sa az takie fajne:) moj kiedys wszedl do sklepu tydzien po jak dowiedzila sie ze bedzie tata i krzyknal :czy sa tu jakies stroje dla malych kowbojów???hehehehe:) a ja mam nadzieje ze corcia bedzie u nas w rodzinie same chlopaki jak dotad:) a ja najmlodsza i bede miec corcie:) hehehe w sumie ostatnio moj mezczyna stwierdzil ze tez chcialby corke..zglupialam :shock: :D hehe ale najazniejsze zeby bylo zdrowe:)

gorace wysylam WAM caluski moje kochane ciezaroweczki:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fabie a jaki to wozeczek byl? jak podasz mi miesiac zajscia w ciaze i swoj wiek to sprawdze ci plec...mam w kompie zainstalowany taki program i póki co nie oszukal nikogo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja zaczynam od jutra 25 tydzien ciązy i jeszcze nic dla synka nie mam.. Jakos bałam się zapeszyc do tej pory, poza tym wydaje mi się wciąz że mamy duzo czasu. W lutym chcemy kupic łóżeczko i jakies ciuszki dla małego, potem resztę cudów :wink:

Jakos boje sie kupowac dla dziecka rzeczy z allegro, wolę dotknąc materiału, bo bawełna bawełnie nierówna. Wolę miec mniej, ale lepszych gatunkowo.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tusiaczek27 uwazaj bo mozesz sporo przeplacic kupijac takie same ciuszki w sklepie..j.a niemalze dalam sie nabrac na wyprawke ktora tutaj byla tansza o 12zł, a jak pozaawiasz sporo rzeczy u jednego sprzedawcy to zobaczysz sama ze sie oplaca i jest taniej....
no ale nie wszystko sie oplaca to fakt!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tusiaczek nie bój się kupować na allegro, szczególnie od super sprzedawców, jak zamawiasz u nich sporo rzeczy to płacisz tylko raz za przesyłkę i może ci się opłacić, w sklepach często ubranka są droższe niż na allegro... ja żadko kiedy kupuję w sklepie ubranka dla córci i teraz dla synka (podobno to chłopak) też prawie nic nie kupowałam w sklepie ....
fakt zdarza się że niektóre rzeczy są droższe...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pewnie macie rację, ale jesli korzystac to tylko ze sprawdzonych sprzedawcow. Ja się niestety natknełam juz kilka razy na nierzetelnych. Od 25 listopada czekam na dwie tuniczki ciązowe, własnie od super sprzedawcy, ani odzewu nie ma.. a kasa dawno poszła. Korzystam z konta meza, ktory ma tez dobry status, wiec olew z serii kopertka nie wchodzi w grę. I jakos tak sie wystraszylam :) A ostatnim razem super sprzedawca wysłał mi zdezelowany zegar.. Wiem, ze nie wszyscy są tacy, ale to juz tak bywa że jak się raz sparzysz, to dmuchasz na zimne.

Jednak te komplety z boboszyku, co pokazywałyscie, są prześliczne i tez jakis czas temu zwrociłam na nie uwagę. Tym bardziej, że ceny są kuszące.. Nie przelewa nam się, wiec chetnie skorzystam ze sprawdzonych okazji.

Poradźcie mi, czy kupowac ciuszki na rozmiar 56 czy od razu brac 62, bo spotkałam się z różnymi opiniami. Wg ginki nasz synek będzie całkiem spory, bo juz jest grubasek. Moze lepiej kupic wieksze niz zeby sie okazało, że 56 starczą na tydzien?

.. jejciu.. jeszcze chwila i kupię jakies ciuszki :) tak łatwo się nakręcic :wink:

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tusiaczek27 a kupowalam i na 56 i na 62, mimo ze moj malec tez zapowiada sie sporym chlopcem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tusiaczek ja mam dużo na 56 (ale to po moim siostrzeńcu i od kuzynki) a sama kupowałam na 62 lub 68, lepiej jak mają starczyć na dłużej... mój bobasek też malutki nie jest, wczoraj byłam na USG i dowiedziałam się że waży 3226 :shock: , moja córa jak się urodziła ważyła 2890 a dodam że miałam z nią większy brzuch i więcej przytyłam niż teraz... ale już wiem dlaczego tak boleśnie odczuwam wszelkie jego ruchy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O to widzę, że nie tylko ja mam dylematy :)

Milka, to Ty juz doświadczona mama jestes.. i cierpiąca ;) Mnie też pewnie to czeka, choc moj synek to spokojne dziecko. Częsciej się przeciąga niz kopie, ale jak się wypnie.. oj to bywa naprawde nieprzyjemne..

Gajdaania.. Ty też juz na ostatnich brzuszkowych podrygach :)
Wcale się nie dziwię, że juz macie tyyle ciuszków.

A ja doszlam do wniosku, że moge kupic jakies dwie pary śpioszkow mniejszych, na pierwsze dni maluszka, ale generalnie wiekszosc wezmę wiekszych, przynajmniej nie będa mu krępowac ruchów, a nim się obejrze i z nich wyrośnie.

Dziękuję Wam za podpowiedzi :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

milka83 moj w skonczonym 36tc wazyl 3350 wiec zobacz jaki cudak :)

tusiaczek kup sobie najlepiej 1-2 zestawy(spioszek,kaftanik,pajacyk) w 56 i beda na poczatek, a pozniej najwyzej w kaftanikach 62 bedziesz podwijala rekawki sobie...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]