Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 5:44 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witajcie

Co prawda długo zbierałam się by napisac na tym dziale, ale nie moge już wytrzymac i chce sie upewnić. Może ktos miał podobnie i mi podpowie.
Otóż poprzedni cykl był o 180% inny niż zazwyczaj. Zaczne może od objawów które mnie nękały i podejrzewałam że to ciąża.
Od zakończenia sie okresu w poprzednim cyklu pare dni przed owulką zaczęły mnie bolec piersi i był to bardzo specyficzny ból, bo najbardziej po bokach i od góry. Bolały mnie praktycznie jak na okres, przez ponad połowę cyklu i przestay bolec po zakończonym plamieniu. Były cięzkie, wrażliwe na dotyk, bolały mnie tez brodawki przy dotyku. Nigdy wcześniej tak długo i tak dziwnie mnie nie bolały, zawsze tylko z 3 dni przed @. Potem pojawiły się bardzo widoczne niebieskie żyły na piersiach i dwie na dole brzucha po dwóch stronach. Przez cały cykl miałam sucho, nie zaobserwowałam śluzu płodnego, a w pochwie miałam bardzo ciasno, nawet mój Narzeczony to zauwazył;) Wykonałam test i wyszedł negatywnie, ale mam świadomość że był wykonany za wczesnie, bo w połowie cyklu, więc wynik musiał byc negatywny... Tempke miałam jak to w II fazie cyklu wysoką, czyli od 36,9* do 37,4*. Dzien przed spodziewanym okresem złapały mne nagle silne mdłości,które zakończyły się w toalecie. I mdliło mnie od tamtego momentu jeszcze dwa tygodnie, do tej ostatniej niedzieli która minęła w tamtym tygodniu. Do tego straszne zawroty głowy. Okres przyszedł w terminie, jednak były to 3 dniowe brązowe plamienia i różowe. Mój okres zawsze był dość obity i trwał 7 dni. W jego trakcie temp. była na poziomie 36,7* przez dwa dni, a potem spadła do mojej normalnej. Przez te dni bardzo bolał mnie brzuch i krzyz jednocześnie. Do tego byłam strasznie rozdrażniona, plakałam ciągle, bardzo duzo jadłam dziwnych potraw -przewaznie ogórki kiszone i raz odrzuciło mnie od mięsa jak smażyłam z Narzeczonym. Jemu natomiast nic nie śmierdziało... A mi taką nieświezością. Wydało mi się to dziwne takie bole miałam w pierwszym dniu, a potem ustawały, te jednak się nasilały. W 2 dniu @ byłam u lekarza rodzinnego z tymi zawrotami i mdłościami, kazała zrobic test. Zrobiłam, negatyw, a na drugi dzien rano druga wyraźna kreska. Po zakonczonym okresie poszłam do mojej giny. Po badaniu ręcznym zgrubienia śluzówki nie stwierdziła, wykonała USG dopochwowe i powiedziała tylko że zbliża mi sie owulka, bo na ekranie było widac pęcherzyki. Zawroty i mdłości jednak nie ustawały i gdy miałam iść koljeny raz do rodzinnego, w poniedziałekwszytsko przeszło po 2 tyg. jak reka odjął. Super się czuję.
Dodam jeszcze że gdy miałam te plamienia na papierze miałam jednorazowy skrzep krwi, który był dziwnego kształtu, na końcu z jakims ogonkiem i miał dł. 1cm. :shock: :shock: Nie wiem co myślec....:( Czy to mogło byc poronienie :?: :?: nie mam nawet kogo zapytać, bo każdy jest ciemny :( Ja juz z resztą też. A tak sie cieszyłam gdy badanie krwi i moczu wyszło mi super i nie stwierdzono zadnego wirusa, pozostawała mi tylko ciąża... Czy ktos mi podpowie? bo ciągle towarzyszy mi uczucie że straciłam moją dzidzię... :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolci przy poronieniu krwawieni było by obfitsz, a u ciebie było słabsz....
Moim zdaniem to nie było poronienie.
Jak ja poroniłam, to leciało ze mnie strasznie dużo krwi....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aha :(

No to co to bylo? Ten cykl z kolei jest normlany, taki jak zawsze, bez żadnych rewelacji żołądkowych i bóli cycków...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trudno powiedzić co to było.....ale poronienie wyklucz....

Cykle nie zawsze muszą byc takie same, czasem natura płata nam figle :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To raczej nie było poronienie. Testy negatywne, to że rano ci wyszła kreska to nic nie znaczy. Mnie kreski wychodziły już po godzinie i to nie była ciąża. Zresztą piszą nawet żeby nie odczytywać wyniku po więcej niż 15 min, bo wtedy zachodzą jakieś reakcje w teście.
Lekarz ci powiedział że nie byłaś w ciaży, więc nie ma się czym przejmować. Okres mniej obfity niż zwykle mógł świadczyć np. że nie miałaś owulacji, albo miałaś jakąś infekcję, już tego sie pewnie nie dowiesz.
To że cię piersi bolały, albo było ci niedobrze to też o niczym nie świadczy, może po prostu w jednym cyklu powariowały ci hormony i tyle.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Własnie ze mna wszystko w porządku. Robiłam badania z krwi i moczu-i perfekt. Potem gina mi powiedziała że infekcji żadnej nie ma, jajniczki zdorwe, jajowdy drozne, macica i trzon tez.
Ale uspokoiłyście mnie, nie chciałabym nigdy stracić mojej Dzidzi, bo by mi serce pękło...
Ginka mi jeszcze powiedziała, że raz do roku może się tak zdarzyc że cykl lub miesiączka będą zupełnie inne, bo nie jest powiedzane że wszystko ma byc jak w zegarku.
Dziękuję:* Lece pod prysznic :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

ZAPRASZAM DO GŁÓWNEGO WĄTKU:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... bb7c7a5b78

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]