Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

A tu dzisiejszy zimowy chlopak ;-)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kubusiu kochany z okazji roczku dużo miłości, zdrówka i prezentów
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lat i duzo zdrowka dla Kubusia

Chciałam sie dziewczyny Was zapytac o fotelik samochodowy. A mianowicie czy już zmieniałyscie na wiekszy. Wprawdzie Lida nie wazy nawet 10kg ale mam zamiar kupic jej nowy fotelik na zime bo jak bedzie miala gruba kurteczke to ciezko bedzie ja zapiac (juz w tamtym roku byly problemy). Myslalam zeby kupic taki 9-36 kg kurde ale ogladam i nie moge nic interesujacego znalezc. A moze Wy sie orientujecie bardziej niz ja, jak ta to pomozcie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynia, ja Natalce zmieniłam fotelik jakieś 2 tygodnie temu. Ona też nie wazy jeszcze 10 ale w tamtym było jej już niewygodnie. Ten jest od 9-36, firmy meggy kosztował 130 zł, w sumioe niedroga jak na ceny fotelików,a jesat naprawdę dobry Polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lat dla Kubusia.

Co do fotelikow to jest ich duzo zobacz na allegro na ; fotelik concord trimax , Deltim MAŁY PODRÓŻNIK, RECARO YOUNG SPORT, Britax Romer Evolva 1-2-3 to moj faworyt ;-)
Jest ich wiele z firmy Coneco jest duzo i nie za drogie ale nic ci nie powiem na ich temat bo tu ich nie ma ;-)
Wazne chyba aby byl chociaz troszke rozkladany w razie drzemki :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczynki :)
Mam do Was zapytanie- o której spać chodzą wasze dzieci? Mój się przestawił. Zasypia w okolicach 23 w nocy, wstaje o 9-10 rano... Wczoraj wieczorem tak się rozchodził (hehe w urodzinki), że już miałam serdecznie dość...
Co do fotelików. Ja też byłam napalona na taki 9-36kg, ze wskazaniem na deltima. Ale jak zobaczyłam go na żywo to mi chętka odeszła. Kupilismy coneco zenith i polecam go z czystym sumieniem. Jest głęboki, ma ocgraniacze na główkę, rozkłada się tak, jakby dziecko nadal jechało sobie w foteliku do 13kg. Justynia jest wątek chyba nawet w po narodzinach o fotelikach, więc możesz zobaczyć, co dziewczyny kupują ;)
Ja teraz M zamówiłam śpiworek do wózka. Kocyk nam ucieka, M się rozkopuje. Tylko nie wiem, czy teraz nie będzie tak, że on będzie szedł, a ja będę za nim gnała z wózkiem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mojego syna wozek nie parzy w tylek siedzi grzecznie byle bym nie stala w miejscu za dlugo :lol:

Ewulek a moze zamiast spiworka kup cieply kombinezon i gdyby maly zdecydowal uciec to tez bedzie mu cieplutko ;-)
Co do spania to moj spi od ok 21 do 7.30- 8 rano mysle ze twoj smerf za pozno robi sjeste i pozniej nie chce spac ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny :D , wlasnie myslalam o takim toszke rozkladanym.
Wiem, ze jest taki temat i anwet pisalam, ale tam dziewczyny bardziej na mnie najechaly niz zaproponowaly mi jakis foteik :roll: Ale mniejsza z tym...

Ewulek u mnie Lida chodzi spac gdzies miedzy 20 a 21. pobudka z reguly ok 7 rano. w dzien spi tylko raz. kombinzeonik to rzeczywiscie swietna sprawa, my juz taki mamy. A piworek mamy z zeszlego roku, ale chyba sie nie przyda bo lida nie chce w ogole w wozku siedziec :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lat dla Kubusia!!!!!!!!!
Obrazek

Kombinezonika nie mamy. Ale M ma ciepłą kurtkę, rękawiczki, w których nie chce chodzić ;) A śpiworek już do nas jedzie. Bo kuiłam przez allegro. Nie było w sklepach w naszej okolicy...

Justynia kupisz, co będziesz chciała. Ja polecam swój :mrgreen:
Jeszcze jakbyś miała mozliwość kupić na allegro własnie to można zaoszczędzić ok.30 zł plus jakieś gratisy dostać, jak sprzedawca oferuje. My kupiliśmy w sklepie. A jak wróciliśmy z zakupów to ja do neta i patrzyłam. I takie mieliśmy straty w porównaniu sklepowym i allegrowym. Plus jeszcze gaz. Bo musieliśmy do wwy jechać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My też mamy kombinezonik :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

.....dziś trochę lepiej czyli tylko 4 pobudki zamiast 6 ;)

Fotelik mamy renolux 0-18kg. Mi się podoba, Zuzia nie narzeka a mąż jak zwykle marudzi ;)

:):):)
Serdeczne życzenia urodzinowe dla Kubusia oczywiście!!!
:):):)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja tez mam jeszcze taki do 18 kg Concord Ultimax ale gdybym miala teraz kupowac to napewno bylby to Britax do 36 kg ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My mamy fotelik ,, z odzysku" po synku sąsiadki chicco, regolowane nachylenie.
Stary, ciężki, ale masywny i bezpieczny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Adaś zrobił dziś samodzielnie 2 kroczki!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratulacje dla Adasia!!! :brv: :brv: :brv:

Sto latek dla Kubusia!!!
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój rozchodził się już na dobre :D Od rana do nocy łazikuje. Rączki rozkłada dla złapania równowagi i tak sobie spaceruje :)
Dziś mój syn załatwił mnie raz ze spaniem - poszliśmy na spacer, a ten komarka przyciął. Ale potem ja go załatwiłam - wstał o 14 i teraz padł ;)
Dziś z mężutkiem tatutkiem zrobiliśmy radykalny krok - obcięliśmy naszemu dziecku włoski :D Pierwszy raz. Tata poszedł do łazienki, posadził sobie synka na kolankach, wziął maszynkę do strzyżenia i do dzieła :mrgreen: No i mamy teraz takiego prawdziwego bandyte w domku ;)
Jak zdążę dodam później kilka fotek.
Pytanie do mam karmiących - macie zamiar odstawić dziecię od cyca? Któraś z nas już rozpoczęła tą praktykę, ale nie pamiętam która. A nie dużo już chyba nas takich zostało... Ja właśnie zaczęłam. M dostaje cycy tylko na wieczór w nocy. Za kilka dni, jak produkcja zmaleje przestanę dawać w ogóle. Dziś biust miałam niczym Pamela Anderson ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor pisze:
Adaś zrobił dziś samodzielnie 2 kroczki!!!!!
gratuluje :-)
moj po ostatniej euforii ze juz niby chodzi przestal cwiczyc i smiga na 4 a jak idziemy do ogrodu to nogi porwadza tylko do hustawki w inne strony nie ida :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewulek pisze:
Pytanie do mam karmiących - macie zamiar odstawić dziecię od cyca? Któraś z nas już rozpoczęła tą praktykę, ale nie pamiętam która. A nie dużo już chyba nas takich zostało... Ja właśnie zaczęłam. M dostaje cycy tylko na wieczór w nocy. Za kilka dni, jak produkcja zmaleje przestanę dawać w ogóle. Dziś biust miałam niczym Pamela Anderson ;)

Ja karmię tylko w nocy, jak mały płacze i domaga się cyca, ale właściwie to niewiele z nich mozna wyssać.
Do 20 listopada na pewno odstawię go od piersi , bo muszę wziąć zastrzyk przeciwzapalny a on zawiera jakieś sterydy, więc nie mogę potem karmić małego. Chociaż w zasadzie to i tak już nędzne karmienie. Nawet nie czuję pełnych piersi po 20 godzinach od ostatniego ,,ciągnięcia"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor no właśnie - gratulki dla pierwszych kroczków Adasia!!!

No a z moich piersi leci... i leci.... Dziś rano karmiłam M o 4, potem przez cały dzień nie. Dopiero teraz na noc. Od ok.15, może nawet wcześniej już czułam, że mleczko przybiera. Do tej 20 sama nie wiem, jak wytrzymałam... Bolało jak przy początkach karmienia, przy nawałach... Ale już muszę go odstawić. Musze pomysleć o porządnej anty .... ;) i w ogóle M już duży chłopak... Teraz z tą fryzurką wygląda jak prawdziwy bandyta. A jak w łóżeczku - to jak za kratami :mrgreen:
I obiecane zdjęcia:
Mój chodziarz
Obrazek

Czuprynka w urodzinki po zdjęciu czapy :D
Obrazek

I wielkie cięcie w wykonaniu tatusia. Mama strzela foty ;)
Obrazek

^
/ Przód już obcięty :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A jak Maciuś wygląda po strzyżeniu?
Nie ma zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]