Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:33 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 165  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

serduszko1983 - baaardzo Ci gratuluje. Mam nadzieje, ze do końca Twoja ciąża przebiegnie super dobrze. My na tym wątku nadal sie staramy i jestesmy dobrej mysli, że juz niedługo zamiast jednej kreseczki pojawia sie dwie. Ja bardzo się cieszę, ze Tobie sie udało, bo rozumiem, ze jesli leczyłaś się luteina i clo to też miałas pewne problemy z zajściem. A dla mnie to dobra wiadomość, że kolejna staraczka z problemami zaszła w ciążę. To pokazuje, że my też mamy szanse. Dziekuje, że trzymasz za nas kciuki i serdecznie Cię pozdrawiam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ześć dziewczyny!!!
Na tym wątku jestem nowa- chyba wypada mi się do Was przenieść z "objawów ciąży" :evil: :evil: :evil: :( :( :( !
Dziś nie wytrzymałam i znowu zrobiłam test- chyba z 5 w tym cyklu!
I co???? Wielkie nic!!!!!!!!! :evil:
Jedna, jedyna krecha! - i nawet przy wielkim wpatrywaniu i bez mała prześwietlaniu testu- druga się nie pojawiła (poza tą w moich marzeniach)!
Co z tego, że dziś jest 32 dzc ( zazwyczaj 28-29), temperaturka 20 dzień po owulce 37,0 - 37,5?
Co z tego, że wydaje mi się, że mam mdłości.... i takie tam???????
Prawda jest taka, że jak nie było drugiej krechy- tak jej nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Oluśka 26 widzisz objawy Twoje wskazywałby na ciąże a tu lipa, tak to jest.... co nam począć jak nie dziecko ;)
ehhh jakoś to będzie

tylko że ja alleksia cały czas dostawałam @ bez luteiny od stycznia do lipca było w miarę , strasznie nieregularnie ale dostawałam okres, a w sierpniu lipa nie przyszła @ i teraz też jej nie ma.... więc teraz postanowiłam wziąść sama lutkę, bromergonu mam 2 opakowania po 30 tabl.czyli jak na dniach dostanę okres to starczy mi w następnym cyklu do ok. 50 dc (heh już prorokuję, że tyle dni będzie miał mój następny cykl...) i i tak będę musiała iść po receptę do gina... więc spytam czemu po tym bromergonie się nie stabilizuje co dalej.... itd.
a luteinę poprzednio gin kazał mi brać 2 razy dziennie przez 5 dni i teraz też tak biorę (dziś jest 5 dzień więc pojutrze powinna @ przyleźć)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

czesc dziewczyny moja opowiesc z kreskowaniem zaczeła się ponad pół roku temu, po pierwszych 3 testach juz regularnego starania sie nie było źle trochę byłam podłamana to wszystko ale tak przy piątym wpadłam w taką histerię bo chyba tylko tak mogę to nazwać nie mogłam się uspokoić przez dobre 2godziny, teraz regularnie testuje i mimo że ciągle nic jakoś staram się wierzyć i już (prawie)nie płaczę

Chciała bym żeby ktoś wymyślił lek który niezależnie od tego co nam dolega mogła mieć to o czym tak marzy tak po prostu bierzesz tabletke, robisz romantyczną kolację..... i juz tylko czekasz 9 miesięcy na swoje małe szczeście

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przenosze sie tu chyba na stałe z "objawów ciąży"...wszystkie objawy jakie mialam dotychczas ustały wczoraj :( :( :( :( :( :(
nawet jeść i przytulać z moim mi się odechciało...ech w sobote upije się do upadłego :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny kochane,
strasznie mi przykro, że Wasze objawy okazały się nietrwałe :-{: Jak każda z Was przechodziłam juz wiele razy fazę objaw ciąży .... no i na tych objawach sie kończyło, bo gdy robię test i wychodzi ta jedna krecha to zaraz pojawia sie ta wstrętna @. No a przy tym to straszne rozczarowanie i ból i łzy i rozpacz.... same przecież wiecie. A tu jeszcze dookoła mnie same nowe mamusie. No a mi pozostaje tylko to czekanie i czekanie i czekanie, że moze nie w tym, a moze w nastepnym.... Mam nadzieję, ze od tego nie oszaleję (czasem mi sie zdaje, że jestem tylko krok od totalnego obłędu).
Rosesmania - to będziemy obie pijane do upadłego - bo ja też mam na sobote taki plan. Wypiję Twoje zdrowie i oczywiście za nasze przyszłe fasolki. Wogóle wypije za zdrowie i zaciążenie nas wszystkich (chyba sie nie podniosę spod stołu).
Afka - fajny pomysł z tym lekiem.... szkoda tylko, że nie realny. Ale moze za kilka lat medycyna coś takiego wymyśli :lol:
Oluśka_26 - wiesz moim zdaniem dopóki nie przyjdzie @, to zawsze można mieć nadzieję. Czytałam tu o dziewczynie, której test pokazał dopiero ciążę w 47 dniu, a wszystkie poprzednie testy pokazywały jedną kreche.
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć kobietki. Troche mnie nie bylo bo w pracy meksyk na calego hahaha. Zaczyn am do pewnych rzeczy podchodzic juz ze smiechem bo inaczej bym zwariowala. Napalilam sie na te testy owulacyjne, kupila 20 szt i heja robić. W zeszlą środe zaczelam.. w czwartek pojawila sie druga ledwo widoczna kreseczka ... szczyt szczęścia ... w piatek troszke mocniejsza ... :lol: :lol: :P :P ... wiec zrobila 3 testy bo tak mnie ciesyzla ta druga kreska zwiaztujaca jajeczko, potem taka sama byla w sobote, taka sama w niedziele, takak sama w poniedzialek .. we wtorek znikła :cry: :cry: :cry: . Najgorsze w tym wszystkim ze żaden test owulacyjny nie byl poprawny zgodnie z instrukcją :cry: :cry: ... za każdym razem druga kreseczka byla cieniutka :roll: . Przytulałam męża taaakkkk mocno że az raz za mocno :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: ale nie szkodzi hahaha wyglada na to ze znowu cos nie tak w tym miesiacu :cry: zrobilam juz dokladne badania ogolne razem z mężem. On ma wszystkie badania super, ja tez poza jednymi ktore troche mnie martwią :( bo nie mam pojecia co to, musze czekac na wizyte ale mam powypisywane jakies bakterie :( :( ah szkoda gadać. Najgorsze ze mam 16 dzien cyklu i nagle pojawil sie jakis zabarwiony na czerwono śluz, boje sie jak cholera bo 2 miesiace temu wydawalo mi sie ze jestem w ciazy, potem przyszla @ jak cholera po kostki i gin stwierdzil ze chyba cos było i poszlo :cry: :cry: :cry: jezeli teraz bedzie to samo to zalamka. Ah ale trzeba byc optmiastką, cieszyc sie jedna zdrową dzidzią i nie rozpaczać .. chociaz cieżko. Caluje wszystkie starające :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzicie dziewczynki!!!
U mnie to jest tak!!!!!- znowu dzisiaj rano temp. 37,1, @- brak- więc sobię myślę- zrobię test- a tu- dopatruję się i coś widzę- ale to chyba tylko omamy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hahaha gratulacje Oleńka !!!!!! Rob zaraz rano drugi test szybciochem i daj znac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oluska_26 - tak, tak zrób tescik i dawaj znac z samego ranka :wink: Na pewno to nie Twoje przywidzenia tylko wreszcie wyczekana druga krecha.
Buziaki Wam przesyłam i czekam na pozytywne wiadomosci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Mam pytanie które Wam może się wydać banalne ale nie mam kogo zapytać, mam tylko Was, więc zapytam choć jest mi strasznie głupio... od 4 miesięcy staramy sie o dzidziusia -naczytałam się że ważne jest żeby mierzyć temperaturę- jak to zrobić! Cieszę się że jesteście i mogę się zapytać o wszystko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

83kasiek - pytanie wcale nie jest banalne. Ja też musiałam się najpierw o wszystko wypytac doswiadczone kobiety :D Wiec tempke należy mierzyc codziennie o tej samej porze zanim wstanie się z łóżka, najlepiej zaraz po przebudzeniu. Albo pod jezykiem albo w pochwie przez 5 minut. Trzeba zawsze zapisac wysokośc tempki, bo naprawdę sie zapomina albo sie myli z poprzednimi wynikami. Ja mam nastawiony zegarek na 6.00, a wstaje ok 6.10. Przez te 10 min mam czas na obudzenie się i zmierzenie tempki. Ja mierzę w pochwie, bo nawet jak troche przysne to nie jest to takie niebezpieczne jak mierzenie pod jezykiem. A i pamiętaj, zeby codziennie wieczeorem ztrząchnąc termometr, bo rano sie prawie nigdy o tym nie pamięta. Mierzę termometrem rtęciowym, ale są też do kupienia w aptece czy na allegro takie specjalne owulacyjne, które zapamiętuja wynik pomiaru. Mam nadzieje, ze Ci pomogłam. Gdyby było coś nie jasne to się odezwij. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Witam wszystkie starające się przyszłe mamy :D , jestem nowa na tym forum, 1 grudnia wychodze za mąż w tym roku kończe też studia i od jakichś kilku miesięcy włączyło mi sie coś co zwie sie chyba instynktem macieżyńskim :lol: nie czuje presji ze strony otoczenia, rodzina o nic nie pyta, wśród koleżanek i znajomych narazie pojawiło sie dwoje dzieci, rozmawialiśmy na temat dziecka z moim narzeczonym , on jest jak najbardziej za, ma satysfakcjonującą dobrze platną pracę, byłby w stanie utrzymać mnie i dziecko dopóki ja nie znalazłabym pracy po studiach, nic tylko zacząć starania....., niejedna z was tych długo starajacych się mogła by powiedzieć ,że panikuję bo nawet nie zaczęłam sie starać, ale obawiam się , że będę miała problemy z zajściem w ciążę, moi rodzice starali sie o mnie prawie 5 lat, jestem ich jedynym dzieckiem chociaż wiem, że chcieli miec więcej , poza tym mam dwie koleżanki które maja przykre doświadczenia w zwiazku ze starniem sie o dziecko, jedna poroniła 4 razy zanim urodziła dziecko, druga pół roku temu starciła dziecko w 3 miesiacy ciąży, tyle sie dziś mówi o tym, że coraz więcej kobiet ma problemy z zajsciem w ciążę, nie moge poprostu złapać pozytywnego nastawienia przed rozpoczęciem starań, a wiem ,że to właśnie negatywne nastawienie może być przyczyną niepowodzeń, boję sie porażki, boję się kolejnych niespełnionych złudnych nadzieji... boje się poczuć jak to boli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie moje drogie:)
ja tez jestem tu nowa:)
i oczywiscie tak jak WY mam ten sam problem, nie mozemy zajsc w ciaze z moim melzulkiem
staramy sie jakies 7 miesiecy, i wiecie jak to jest - lekarze mowia ze ok jest a dzidzi jak nie bylo tak nie ma
wczoraj mialam kolejna nadzieje i dzis z mezulkiem zrobilismy test no ale niestety znowu jedna kreska :(
ale my sie nie poddajemy i czekamy teraz na @ a pozniej kolejna proba - chyba tym razem juz na zywiol!!
pozdrawiam WAS moje drogie:)

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony sob paź 13, 2007 10:06 am przez asiek83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczyny,
Ja widzicie na naszym wątku jednej kreseczki jest dużo dziewczyn starających sie. Jedne dłuzej, drugie krócej ale dla każdej z nas te comiesieczne rozczarowanie jest okropne.
Ja staram sie 16 m-cy, także juz przechodziłam wiele faz psychicznych - czasem lepszych, czasem gorszych. Cały czas mam nadzieję, że wreszcie dzidzia w tym moim brzuchu zafasolkuje.
Poniewaz obie staracie się krócej niz 12 m-cy to w Waszym przypadku nie można jeszcze mówic o bezpłodnosci. Ale sama wiem, że jak sie bardzo chce i jeszcze jak się właczy instynkt macierzyński to trudno trzymac się terminów medycznych. Ale niestety tak piszą, że zdrowa para ma czas 12 m-cy... strasznie to dużo czasu.
Mam nadzieje, że Wszystkie zafasolkujemy juz bardzo niedługo.

Oluśka_26 - co z Tobą??
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje drogi ja juz tez slyszlam o tym od lekarzy ze czesto jest tak ze glowa przeszkadza i wiecie co za kazdym razem sobie powtarzam ze juz sie nie bede tak przejmowala i odpuszcze ale znowu (juz chyba podswiadomie) mysle o tym.
jednak pojawila sie roznica bo na poczatku po kazdym rozczarowaniu i ukazaniu sie tylko jednej kreski plakalam i sie wkurzalam ze tyle kobiet moze a ja nie....
a teraz wiem i staram sie w to uwierzyc ze bedzie co ma byc:)
czekam na malenstwo i zobaczymy kiedy BÓG zrobi mi i mezowi niespodzianke:)

musimy byc wytrwale a bedzie dobrze;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiek83 - ja bardzo bym chciała sie nie przejmowac, ale nie daje rady. Za kazdym razem jak czekam na tą @ to przezywam objawy ciąży i okropne rozczarowanie. Juz probowałam sobie zanalezc różne inne zajęcia, zeby o tym nie myślec i niestety nie daje rady. Może Tobie się to uda. Tak, tak musimy byc wytrwałe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka kobietki. U mnie z tempką to kanał ja zawsze mialam dziwną 35.8, 35.9 więc e moim przypadku tempka ok 37.1 to juz katastrofa - znaczy się jestem n a full chora :lol: :lol: :lol: . Ale na powaznie nie mam :lol: cierpliwosci do mierzenia systematycznego , bo jestem strasznie narwana a poza tym wstaje o bardzo roznych porach i czasami od dzwonka budzika jade na pelnej parze .. no coż takie życia, taka praca, takie obowiązki dlatego olałam mierzenie temperatury i po prostu czekam, tulam :oops: :oops: męża, dbam o siebie i robie tesciki w okolicach @. Jak sie @ pojawi no to mam dw dni doła a potem znowu sie nakrecam i jest ok. Myśle że u wiekszości z nas to nie bezplodność tylko notoryczny brak czasu, zmęczenie, praca po naście godzin dziennie na dwoch etatach (praca - dom :roll: ), zanieczyszczenie powietrza, rozregulowane cykle itp itp ale bądźmy cierpliwe w końcu kiedys musi sie udać :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ula76 - masz racje pewnie jeden z czynników, albo kilka na raz wpływa na brak dzidzi. Ja mam bardzo rozregulowane cykle i pewnie dlatego jeszcze nie zafasolkowałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alleksia dzięki bardzo za odpowiedz, ale mam już następne pytanie, ok mierze temperaturę i co dalej? Chodzi mi oto że ta temperatura ma mi pokazać...co? I jak odczytywać jej wyniki?

Dziękuje bardzo za pomoc, dobrze być z Wami choć mam nadzieje że będziemy się mogły wszystkie w niedalekiej przeszłości wykrzyczeć światu że my też będziemy miały śliczne bobasy :)
Pozdrawiam Was kobietki :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 165  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]