Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:25 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

W H and M (tam w M1) mają kacik ubrań ciążowych. Ale nie wiem czy są kurtki :(

A co do mieszkania, my mamy ok. 75 m2 i ledwo się mieścimy ;). Jak się ma tyle przestrzeni, to przestaje się ją szanować i dużo gratów się nazbierało niestety.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W centrum Zabrza jest sklep Stokrotka, i z tego co wiem jest sklep w okolicach I LO.
są tam na pewno ubrania ciążowe. Nie wiem czy są kurtki, może po prostu kup sobie zwykłą kurtkę, tylko większą ,
bo szczerze mówiąc nie widziałam kurtek ciążowych. Chociaż teraz to w sumie jest wszystko. Albo poszukaj sobie w internecie :)

Ambra współczuje przeprowadzki, przechodziłam przez nią rok temu
:) Wyprowadziłam się z bloku gdzie miałam 50 m do domku. Teraz mam 160,
(sprzątania w trzy i trochę) ale przynajmniej tu się mieścimy, chociaż ostatnio mam kłopoty ze sprzątaniem.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam sobotnio :lol:

magidb na 3maja otwarli nie dawno sklep ciążowy
nie daleko mosiru
ale czy są tam kurtki to nie mam pojęcia
bo ja ciuchów ciążowych nie umiałam na siebie kupić...
wszystkie mi z tyłka leciały więc kupiłam zwykłe biodrówki numer większe i tak śmigałam :wink:

czeka nas remont i to spory :roll:
musimy tapetować 2pokoje,kuchnie i łazienka do malowania
do tego trzeba podnieść junkers bo nad samą wanną wisi :roll:
wydaje sie że dużo roboty nie ma ale mnie to przeraża :roll:
dobrze że teściowa sie zaoferowała że zafunduje całe chrzcziny
przynajmniej mam taką nadzieje że na słowach sie nie skończy bo z nią to różnie bywa...
więc to co miało iść na chrzciny pojdzie na remont...
no i właśnie tu moje pytanie :lol:
gdzie można dostać tanie tapety :?:
bo narazie nie stać nas na tapete której rolka kosztuje 30zł :roll:
jakby tego mało było lodówka nam coś zaczyna szwankować i będzie potrzebna nowa :evil:
niech to wszystko *&^*%$%

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
ambraja bym Ci polecila sklep na wolnosci kolo ccc na 1wszym pietrze sa firany i tapety. Ja kupilam sobie za5 zl za rolke, jest ogromny wybor, a ceny az czasem smieszne. Mam ta tapete juz rok na scianie wiec moge powiedziec ze to nie szajs, tylko ma malenka wade, nie widoczna, no ale za normalna cene 25zl bym jej nie kupila.tam chyba kiedys byl raj dziecka w tym miejscu.
Jesli chodzi o ciuchy ciazowe, to co prawda nie ze swojego doswiadczenia, ale mozna sie w ciazy w ciagu miesiaca zdziwic jesli chodzi o gabaryty, wiec na Twoim miejscu Magidb nie kupowalabym nic w sklepach ciazowych, bo tak ceny sa chore. Ja na przyklad kupilan sobie spodnie jeansy z h&m ciazowe za 30zl na allegro, a w sklepie kosztuja 200zl. Co prawda zaraz beda mi niepotzrebne, ale sa cieple, pozadne. Natomiast kupilam tez dresowe z h&m na allegro nowe za 30zl i straszna szmata. Jakbym za nie dala ponad 100 w sklepie to bym sie zaplakala chyba. Jesli chcesz, to pomoge Ci chetnie poszukac czegos na allegro, sa czasem takie okazje ze az milo.
Ja oczywiscie jeszcze nic. Juz nie umiem chodzic, raczej caly czas leze, ze lzami w oczach mysle o wieczorze bo sie czuje fatalnie wieczorami.
Ale wytrzymam jeszcze te kilka chwil. Szymonek kopie, wiec pozdrawia wszystkie forumowe ciocie no i swoja narzeczona Kaje :wink:
Milej nniedzielki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

Podobno gdzieś na 3-go Maja jest też sklep z odzieża ciążową, ale niestety nie wiem dokładnie w którym miejscu .

Minika ja nie bardzo umiem sobie wyszukac czegokolwiek na allegro, tzn podobają mi się niektóre rzeczy ale zawsze się boję że nie będą na mnie pasowały. Nawet w sklepie muszę po 5 par przymierzac by cos pasowało w miarę buuu. Dlatego póki co mam tylko 1 parę spodni w których mogę chodzic i chodzę do upadłego :cry: , no po mieszkaniu to spoko bo mam porozciągane spodnie dresowe które jeszcze pasuję.

A swoją drogą szybko zleciała mi dzisiejsza niedziela, a szkoda, jutro do pracy trzeba wcześnie wstac.

Uciekam już. DOBRANOC papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześc dziewczyny
dzisiaj kolejny poranek ( o 5.30 pobódka ) z seri "gadaj ze mną mamo"
1.5godziny beblania,uśmiechania sie do dziecka i tak mnie szczęka boli jakbym po twarzy dostała...
pózniej poszła w kim i spi jakby nigdy nic

minika dzięki Ci bardzo
zaraz lece tam obejrzeć
Twój maluch szaleje a moja śpi całymi dniami... nawet jak je to oczy ma zamknięte
wypoczywa dziewczyna żeby przyjąć Szymonka pełną parą :D

Wiolka jak masz zajęcie to czas szybko leci
ja całą ciąże siedziałam w domu ciągło mi sie wszystko jak falki z olejem a teraz jak mała jest to czas ucieka tak szybko że czasami nie wiem jaki dzień :roll:

wiecie co z dnia na dzień coraz bardziej sie dołuje...tyle wydatków mamy
a tu wczoraj dzwoni kuzynka prosi mnie na chrzestną...dziecku sie nie odmawia no i trzeba iść a z pustymi rękami przecież nie pojde...jeszcze jakby było mało w lutym wesele...znowu kase trzeba dać...w marcu następne wesele ze strony męża
kasa...
wszystkiego mi sie odechciewa
my chrzcziny mamy na dniach a nie ma w czym iść,garniutr trzeba kupić chłopowi sobie też coś bo przecież nie pojde w stroju Ewy :roll:
załamka normalnie :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ambra, nie zalamuj sie prosze. Wiem ze jest bardzo ciezko. Wszystko jest takie drogie :(. Te pieniadze sa naprawde nic nie warte. Ale nie moze sie dolowac poniewaz mozna wpasc w jakas depresje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No z kasa to nigdy nie ma lekko. Chociaz ja nie mam co narzekac, bywalam w gorszej syt niz teraz. Trzeba jakos zyc.
Jesli chodzi o allegro, to kupilam duzo rzeczy i zawsze pisza dokladne wymiary, mozna sie zmierzyc i dokladnie sie wie co sie kupuje. Poza tym kupilam wszystko oprocz ubranek dla Szymona na allegro, zaoszczedzilam kupe kasy.
Czekam i czekam, jutro ide do swojego lekarza, a w piatek do Katowic tam gdzie chce rodzic.Wiem ze z kazdym dniem jestem coraz blizej, ale wcale mi to nie pomaga...jestem juz zmeczona i zaczynam byc marudna i dobrze o tym wiem...co zrobic, Szymusssss wychodz juz!!!!!!!!!! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

Ambra raczej nie narzekam na zbyt napięty czas, aczkolwiek czasami poprostu już zmeczona jest. Ale powiedziałam sobie że póki będę się czuła na sile to chodzę do pracy i na zajęcia, przynajmniej do grudnia ;) .

Minika ufff masz prawo być marudna, jak najbardziej. My będziemy Cię wspierac :) . Właśnie przesyłam Ci pozytywną energię :lol:

A jeśli chodzi o kasę, to zawsze mogło by jej być trochę więcej, bo zawsze człowiek ma jakieś wydatki, a jak nie ma to sam sobie ich szuka :wink:

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

my też nie narzekaliśmy na pieniądze tzn.nie było ich jakoś specjalnie dużo ale zawsze nam starczało tak żeby normalnie przeżyć i jeszcze odłożyć jakis grosz na lokate...ale teraz tak sie zbiegło wszystko że musze dobrze to wykąbinować żeby sie nie zaporzyczać bo już i tak mamy dług u mojej mamy... a tak nie lubie pożyczać pieniędzy :x

ainka jak tam u Ciebie sytuacja :?: mam nadzieje że sie nie poddałaś :?:

minika zmiany nastroju są jakimiś przepowiadaczem porodu :wink:
więc wszystko w dobrym kierunku zmierza :lol:

Wiolka i tak długo wytrzymałaś ja nic nie robiłam całymi dniami leżałam :oops: :oops: teraz mam tego skutki...byłam z mamą na mieście to nie umiałam nadążyć za nią :roll: tak mi kondycja spadła :oops:

dzisiaj mamy wielki dzień :lol:
Kaja idzie na swoje pierwsze szczepienie...znowu stówka pojdzie ale jak mają ją kłuć 3razy to wole jej oszczędzić tego...zresztą na nią mi nie szkoda pieniędzy tym bardziej że to nie ciuch z którego wyrośnie

haloooo gdzie reszta zabrzanek :?:

jeszcze chcemy sie pochwalić 8) tylko nie bijcie ;)
zobaczcie cioteczki jak sie ładnie uśmiecham :lol:
Obrazek
Obrazek
troszke moje dziecko nie uczesane (Szymuś sie przestraszy i nie wyjdzie hehe) ale to zdjęcia jak wstaje rano więc prosimy przymknąć okczko :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ambra no prześliczny uśmieszek :)

Ech jak ja bym już chciała, żeby było za 2 miesiące. Może można zapaś na jakiś sen zimowy? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej, hej dziewczyny!
no coz..z tymi sklepami ciazowymi to prawda ze sa drogie.. i ja czasem zagladam na allegro, ale tez mam lekkie opory przed kupowaniem w ciemno, ale dzis zaszalalam i zamowilam ogordniczki sztruksowe :) ciekawa jestem jak beda na mnie wygladaly.
No, a co do tej co raz bardziej chlodnej pogody, to jestem zalamana :? ciagle chodze w jesiennej kurteczce z grubasnym swetrem pod spodem, i ciagle probuje cos znalezc na zime, ale teraz wsyzstkie kurtki sa zazwyczaj dopasowane, wiec suzkalam juz tez sportowej nawet jedna byla taka co bym ja kupila ale.. ja nigdy w takich kurtach nie chodzilam, nie wiem jak bym sie czula, a dwa, kosztowala 200 a wiem, ze moj brzusio do polowy zimy jeszcze urosnie, i znowu bede musiala cos kupic :roll:
nie wiem, moze ja jestem jakas dziwna :zkr: ale w czym wy drogie Panie bedziecie chodzic?? badz chodzilyscie w mrozik??

a dzis wieczorkiem ide do lekarza, i moze... (mam nadzieje :lol: ) dowiem sie kto siedzi mi w brzuszku :)

pozdrawiam i zycze dobrego dnia!
magda

Obrazek

Obrazek Marysieńka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do ubiorów...

Ja mam nadzieję, że mnie ominą siarczyste mrozy w ciąży. Zakładam, że się "rozpakuję" w połowie grudnia, a to jeszcze kalendarzowa jesień ;). No ale może być róznie.
Narazie chodzę wszędzie i non stop w jednych, czarnych spodniach ciążowych. Są najwygodniejsze :). Na górę ubieram T-sherty zwykłe, bez stanika, bo staniki mnie uwirają. A co.. niech się cycunie luftują ;). Ja muszę gdziś bardziej wizytowo wyjść, to ubieram sportowy stanik (tak zwany TOP) i bluzkę ciążową. W kurtkach się narazie mieszczę :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ciocia ambra!!!!! zakochalismy sie bez pamieci!!!!Jezu usmiech dziecka to najpiekniejsza rzecz na ziemi!!!!
Ja miala szczescie, juz koncowka, a ja chodze w swetrze Artura i juz nie kupie niczego, przynajmniej nie ciazowe.
Bylam u lekarza, dzieciaka szcuja na 3,700 wiec kawal chlopa. Wiecej sie dowiemy w piatek o ile nie wyjdzie wczesniej. :D
Wlasnie jep papryke faszerowana Artur zrobil, ale ja mam super faceta...naprawde nic tylko chwalic...
Kupilismy dzis fotelik dla malego, moze go zachecimy do wyjscia jak juz wie ze moze spokojnie jezdzic furmanka heheh.
ale ten czas powoli leci... maly sie dzis malo rusza, pewnie tez mu juz ciasno...
Dzis sie wazylam.14.5kg.niezle....a teraz to sobie juz niczego nie odmawiam.Wiec zaraz kawka i cukierki orzechowe heheh
calusy dla wszystkich

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wróciliśmy ze szczepienia
waga 5510kg długa na 56cm ale coś mi sie wydaje że więcej bo sie wierciła i nie szło dokładnie zmierzyć
przy szczepieniu był krzyk jakby ją ze skóry obdzierali i łezki leciały a mi razem z nią...nie umiałam powstrzymać płaczu i tatuś musiał uspokajać i córke i żone :oops:
na szczęście teraz śpi na leżaczku przy otwartym oknie

a ja śmigałam w starych porościąganych podkoszulkach i w spodniach od piżamy :lol: na wyjście kupiłam sobie w lumpku białe spodnie z cieńkiego sztruksu z paskiem do przyciągania po bokach za 11zł i uciełam tak że były rybaczki :wink: więc może przejdz sie magi akurat może sie coś trafi wypierzesz i masz za pare groszy na te kilka miesięcy jak znalazł :D

Persefona może akurat zapadniesz w sen bo teraz sie szybko będzie ciemno robiło... fajnie że możesz sobie cycunie powietrzyć ja śpie w staniku już od ho ho i troche... miałam potok mleka jak mała jeszcze w brzuchu siedziała :roll: teraz mam to samo jak nie założe stanika i wkładek to łózko zaleje takim sposobem moje mleczarki odpoczywają tylko podczas kąpieli :roll:

minika Ty nie dobra smaka robisz :D ale fajny klocuszek ten Twój synuś :lol: a to że dzidzia sie mniej rusza to też przepowiadacz :lol: tylko z tymi przepowiadaczami to też różnie bywa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zabrzanka bezdzieciowa ;) się zgłasza :) Weekend był pod znakiem imprez - głównie urodzin babci, które wyprawiała w tym samym loklu co my wesele, więc.. samo wiecie - odleciałam z wspomnieniami ;)

Co do ubrań ciążowych - warto się też przejść "na ciuchy" ;) Często bywają, nawet jeszcze z metkami, ciążowe :P Nawet sama ostatnio kupiłam, nie do końca świadomie, ciążową bluzeczkę H&M 8) Za całe 6 zł :lol: Dużo jest w tej samej firmie co w "rzeźni" - tylko że w Rudzie Śląskiej - na Chebziu. No i tradycyjnie - na allegro :D gdybym chciała kupować wszystkie ciuchy w sklepach to bym zbankrutowała :? A tak - hulaj dusza, piekła nie ma :lol:

Pozdrawiam Was serdcznie.

PS - ambra, masz ślicznego bobaska :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Doberek :)

Leetecia a nie wiesz czy w którymś ciuchalandzie w Zabrzu można kupić ciążowe ubranka?

Ambra malutka Kaja jest po prostu boska :D

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ambra, nie nie podalismy sie. Dalej walczymy z mezem. Mam nadzieje ze sie uda. Jak nie teraz to za miesiac. Musi sie udac. Ja w to wierze ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tylko na chwile i od razu przepraszam ze Was pomine ale jestem taka zła
przyszła szatka na chrzest z imieniem IGA HANNA :evil: :evil: :evil: :evil: normalnie sie cala goruje w srodku pewnie swojej juz nie dostane bo napewno nie zdazy dojsc boszzzzzzzzzzz :evil: :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambraspokojnie. Wiem ze sie latwo mowi...
Moze to nieladnie, ale sie pochwale ze wiem ze jolkus juz ROZPAKOWANA!!!!!!!w poniedzialek urodzila synka. A ja dalej nieeeeeeeeeeee :? :? :? :? :? :? :? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
co zrobic. czekac....Mam nadzieje ze w piatek sie czegos dowiem.Pozdrawiam wszystkich :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]