Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 9:25 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 682 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

naataalia jestem z Tobą, trzymaj się dzielnie. Popłacz sobie to przynosi ulgę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agaga jakie robisz badania? cos juz ci wyszlo? ja mialam dwa razy lyzeczkowanie i powiem szczerze ze wole juz trzeci raz mnie ingerowac w moja macice....ale kurcze polecialo mi lekko 2dni temu i jest cisza...lekkie brudzenia mam teraz tylko sporadycznie .....nie wiem o co chodzi...
gosiu dziekuje...jakos sie trzymam ale dzisiaj jest beznadziejnie......rycze jak bobr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

naataalia ja też tak mam. Niby wiem, że już po wszystkim. Ale jak przychodzi krwawienie lub jestem świeżo po zabiegu tak samo ryczę :cry: . Dlatego ja chyba wolę żeby mi zrobili zabieg, szybciej będę to miała za sobą. Mnie czekanie po prostu całkowicie rozbija. Nie mam ochoty totalnie na nic, nie mam siły ani woli robić czegokolwiek. Jedyne co jako tako mnie uspokaja to siedzenie przy kompie i czytanie forum, tylko wtedy wiem, że nie jestem sama. :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gosia wiesz co ci powiem....mnie to troszke czasami doluje jak widze ilu dziewczynom sie to przytrafia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja najgorszemu wrogowi nie życzyłabym takich przeżyć.

Z drugiej strony jak mówię o tym swoim bliskim to oni to jakoś tak lekko traktują :(. A ja za każdym razem przeżywam to tak samo - oni chyba się przyzwyczaili :(. Tylko tutaj dziewczyny mnie rozumieją. Jasne to niesprawiedliwe, że np. poroniłaś 3 raz. Ale ja np. mogę Tobie powiedzieć, ze ja też miałam dużo takich ciąż a mimo to mam swoją Wiktorię. Tak samo parę dziewczyn udzielających się tym forum też jest w ciąży i wszystko jest na dobrej drodze ku szczęśliwemu rozwiązaniu. Tak więc jest jakaś nadzieja :) i to właśnie jest moją pociechą :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gosiu a robilas jmakies badania?wiesz..mi sie tez wydaje ze np moj maz podszedl do tego jakos tak lekko..jeden wieczor poplakalismy razem a pozniej dla mniego koniec tematu...ludzie mysla ze jak chodzi sie w ciazy 6 czy 7 tyg. to jeszcze nie przyzwyczajmasz sie do myslii ze bedziesz mama...a to chodzi przeciez o sam fakt...o radosc z 2 kresek na tescie...i o nadzieje ze tym razem sie uda... los bywa okrutny...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

naataalia robiłam mnóstwo badań, genetyczne też. Wszystkie ok. Mój lekarz wiedząc o moich problemach przed tą ciążą dał mi namiar do jakiegoś profesora z Łodzi, specjalisty od immunologii podobno normalnie magik. Nie skorzystałam, nawet nie wiem gdzie mam ten nr telefonu :oops: . Myślałam że będzie ok, nie chciałam czekać, znów robić badań. Wiesz teraz postanowiłam, że spróbuje jeszcze raz. Jeśli znowu poronię, zrobię sobie przerwę i chyba wybiorę się do Łodzi :? .

Jeśli chodzi o facetów, przecież oni są z Marsa :wink: . Mój m. wprost mi powiedział, że nie potrafi się postawić na moim miejscu i nie wie co czuje. Myślę, że dla nich to jedna wielka abstrakcja. Jak nie dotkną, nie zobaczą, nie poczują trudno im sobie to wyobrazić :? .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a w gdansku do lekarza gdzie chodzisz, moze do imnvicty????? i te gemetyczne ile kosztowaly?no mja tez mam imumnologa 15pazdziernika zobaczymy co to bedzie....heheheh pisze do ciebie na dwoch tematach....na poronilam tez ci odpisalam..
co do facetow to masz racje...moj to by najmchetnmiej od razu sie ze mna kochal..tego samego dmnia jak sie dowiedzielismy a przeciez wiadomo ze kobieta ma jakis uraz z poczatku....mi juz przeszlo...ale my sie od zawsze kochamy bez zabezpieczenia a ja sie najnormalniejm bojme zachodzic teraz w ciaze bez ukonczenia tych wszystkich badan...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie chodzę do invicty. Dłuugo leczyłam się w przychodni przyszpitalnej na Klinicznej. Dzięki temu zrobiłam wszystkie badania na NFZ. Ale lekarz, który tam przyjmował już tam nie pracuje. Z resztą chodzę do niego bardziej dlatego, że go lubię i raczej nie poleciłabym go Tobie.
Invicta jest o tyle fajna, że można tam zrobić na miejscu wszystkie badania. Oczywiście są płatne, ale na pociechę powiem Tobie, że raczej mają niskie ceny.
Jak byłam w ciąży z Wiktorią to chodzilam do takiego prof. z kliniki AMG. Odesłał mnie do niego mój lekarz i za to go bardzo szanuje.
Co do strachu przed kolejną ciążą doskonale Cię rozumiem. Porób teraz badania, może rzeczywiście jest jakaś przyczyna, połykasz trochę tabletek i będzie ok :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie kobietki zgromadzone na tym forum.
Założyłam wcześniej nowy temat na forum " Opis USG " i tam w skrócie opisałam moją sytuacje.
Mam pytanie,czy któraś z Was w czasie ciąży brała zastrzyki KAPROGEST?Wyczytałam,że kobiety w ciąży i karmiące nie powinny tego leku stosować.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

poltora roku temu przyjmowałam porod pacjentki( ktora zreszta jest teraz moja najukochanszą przyjaciółką), ona tez wczesniej 3 razy poroniła w tym dwa razy lekarz powiedział ze to było "tylko" puste jajo płodowe- bzdura i arogancja moim zdaniem. ale nie do tego zmierzam. Chciałam napsiac ze z własnego doswiadzenia wiem ze nie wrato sie poddawac bo tak naprawde wszystko zalezy od naszego nastawienia, naszej pogody ducha i chęci. Wiem ze trudno tak, wtedy gdy wszystko wydaje sie szare i bez sensu ale z usmiechem na ustach bedzie łatwiej. Ala ma dzisiaj półtora roku, jest usmiechnieta, biega a jej mama-Monika nienadąża za Szkrabem zbierac zabawek.
Nie poddajemy się, wszystko jest w naszych głowach i serduszku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sabimir ja brałam kaprogest w zastrzykach od 14 tc do bodajże 22tc. Kaprogest to jest to samo co duphaston czy luteina tyle, że o wiele silniejszej dawce :roll: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Mam na koncie 1 puste jajo i prawdopodobie 2 czekam na usg ostatniej szansy :(
Ale na szczeście mam wspaniałą córę Majcię która skończyła już 3 lata.

Nie wiecie do którego tyg jest szansa na pojawienie sie zarodka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

panterko---slyszlam ze tak do 8tyg, choc niektore sa przypadkmi ze dopiero 9tydzien...napisz konmiecznmie jmak usg...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ok napisze będę na USG w środę.

Edit chyba jednak nie w środę bo coś źle sie czuję ręce mi puchną zaraz w poniedziałek rano dzwonie do ginia:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczyny jestem tu drógi raz dopiero ostatnią ciąże poroniłam sama wczoraj byłam u gina bo byłam w ciązy dzidzia umarła wogle jej nie ma jest jajo płodowe 8 tydzień. w ponieedziałek ide na zabieg czy któraś z was wie jak to wygląda to wywołanie poronienia wiem że mam dostac jakies tabletki do środka ale jakie i co dalej niewiem . pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

jezu monia tak mi przykro :cry: moniu ja mialam zabieg....jedna dziewczyna natalka z poronilam czekala az sie samo wyroni tyle ze zlapaly ja bole w nocy i mocno krwawila .....napewno lekarz ci powie wszystko.....trzymaj sie jakos

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki lagunka staram sie bardzo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia trzymaj sie, nie wiem jak to jest bo miałam puste jajo płodowe, ale sama poroniłam. W sumie zabieg też miałam bo to był 8 tydzień i nie oczyściłam się zupełnie. Trzymaj się

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monia strasznie m przykro...to ja jestem ta natalka o ktorej pisala lagunka....ja ronilam sama i ide dopiero na badanmie kontrolne czy wszystko sie oczyscilo.....ale przy wczesniejszych razch nie dostawalam tabletek tylko mialam lyzeczkowanie.....boze tak strasznie mi przykro!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 682 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]