Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:04 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Andzik mozesz spokojnie wychodzic z dzieckiem ale moze na poczatek zacznij od tak zwanego werandowania, tzn ubierz dziecko jak na spacer nie przesadzaj jesli nie zimno z iloscia warstw wystarczy jedna wiecej nyz ty ( nie zapomnij o czapeczce) i posiedz z malenstwem przy oknie otwartm w pokoju, po ok15 min po jakis 3 dniach mozesz juz smialo isc na spacerek, omijaj jednak te dni bardzo wietrzne ( sa gorsze niz mroz) .Na pierwsze spacerki raczej nie wyjdziesz na dlugo bo ja przynajmniej mialam cykora ze mi maly zrobi akcje i co zrobie( nic takiego nie bylo ale chodzilam na poczatku w wielkim stresie)

Udanej wyprawy ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Adaś urodził się 30 października.
Listopad 2006 był bardzo ciepły.
Wychodziłam z małym od 10 dnia życia. Nie werandowalam. Zaczęłam od pół godziny, po 3 dniach ponad godzinkę już byliśmy na spacerku.
Teraz też jest ciepło w słoneczku, chociaż podobno jutro ma być załamanie pogody, więc radziłabym ostrożność.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale całą jesien i zimę praktycznie codziennie zaliczałyscie spacerki?
bo nie wiem czy spacer traktowac jako wyjscie i codzinny fragment dnia czy tez są jakies dni w które za jakis czas nie powinnam wychodzic?
- np przy jakiejś temperaturze czy okreslonej pogofdzie?? (nie mowie o mrozie -15 czy sniezycy bo wtedy jasne ze w domku), tylko zastanawia mnie jak jest jesienią i zimą u maluszka kilkunasotygodniowego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas mowia ze do - 10 stopni mozna wychodzic na spacerek .

ja rez w sumie nie werandowalam ale jak ktos sie boi to moze, tak pisza w ksiazkach ,moj Enzo byj juz w 3 dobie w Supermarkecie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Andzik ja nie werandowałam malej. tak ok po 2 tygodniach(moze nawet szybciej, niepamietam dokladnie) zaczelysmy wychodzic na dwor. Najpierw tylko na 10 min i z kazdym dniem coraz dluzej.Czasami jak nie bylo za zimno to nawet 2 godzinki. Codziennie bylysmy na dworze. Wiadomo jak padalo to nie, bo nie mialysmy wtedy pelerynki,ale tak to staralam sie wychodzic codziennie.Zrobilam po prostu z tego tcodzienn rytual, a i dziecko bylo calkiem inne jak wyszlo na dwor. Wiadomo jak jest bardzo zimno i chlodno to tylko na 15 minut. Mi sie wydaje, ze nawet jak jest duzy mroz to mozna przynajmniej na pare minut wyjsc z dzieckiem na dwor.

A Lidzie coraz bardziej podoba sie samodzielne chodzenie i dzisiaj caly czas wedrowała po calym pokoju :D A teraz to juz spi, padla biedaczka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja małego pakowałam w śpiworek i wychodziliśmy na spacer codziennie - minimum godzinka.
No, chyba że padało.
Dla mnie to była ulga, bo jak łapał świeżego powietrza to zaraz spał i miałam święty spokój.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor- gratulacje ząbala :):):)

Kamillka- duuużo zdrowia dla Klaudusi!!!

Justynia - tak sobie pomyślałam, żeby wypróbować twój sposób na nocnik przed kapielą, ale jak napuszczam wodę do wanny to nie da się niczym odciągnąć Zuzi od patrzenia na wodę i wrzucaia tam zabawek :lol:
A ze zdjęciami uważaj ;) jeszcze jakaś opieka społeczna was odwiedzi, że dziecko głodzicie i kości musi obgryzać ;););)

skorpioneczka
-fajnie, że Szymus okazał się dzielnym chłopcem :)
A z nawałem niestety nie wiem co ci poradzić, bo mnie ominęło. Może w dziale laktacji coś znajdziesz?
Gratuluję powrotu dodawnej wagi :) mi nadal zostałoz 5 kilo (z 20) do zrzucenia :roll:

Andzik
-miłych spacerków życzę :) ja osobiscie nie wychodziłam zbyt często przez zimę, bo bałam się dźwigać po schodach wózek z dzieckiem po cesarce. A skoro mała na spacerach i tak spała to równie dobrze mogła spać na parapecie ;)

A rozmiar ubranek to nawet nie wiem, bo 99% ciuszków mamy "dostanych" w spadku i mają pourywane metki albo opisy wiekowe 9które zupełnie do niczego nie pasują :lol: Zuza chyba jest całkiem spora, ale dowiemy sie dopiero w listopadzie na szczepieniach :)

Moje dziecko jest niezmordowane. Rano była z tata na spacerze. potem ze mną 4 godziny. zdrzemnęła się przez cały dzień pół godziny w wózku. A wieczorem zamiast padać to brukała w wannie i po butli jeszcze w łózeczku wariowała :lol: chyba zacznę pic jej mleczko ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie kiedy idziecie na kontrol roczniaka?
My idziemy juz niedlugo 17tego bedzie szczepiony na osper, rozyczke i cos jeszcze ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

andzik123 Gratulacje .Z Szymusiem wychodziłam od początku na kilkanaście minut a potem coraz dłużej a to już był przecież zimny listopad.Teraz jest o wiele cieplej.Nie masz co się martwić maluszka ciepło owiniesz i można pochodzić.Jak pada , czy bardzo wieje to nie ma sensu wychodzenie.Przecież spacerek ma być przyjemnością.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A my dziś balujemu od 3 w nocy :twisted: Natalka poszła spać o 19.30, przebudziłą się właśnie o 3 nie spała do prawie 6 a potem to już ja do pracy a ona w kimono.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

beata77 pisze:
A my dziś balujemu od 3 w nocy :twisted: Natalka poszła spać o 19.30, przebudziłą się właśnie o 3 nie spała do prawie 6 a potem to już ja do pracy a ona w kimono.
ooo nie zazdroszcze :-(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enzo tanczacy na siedzaco ;-)
http://annxx.wrzuta.pl/film/5fqAHpvh17/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania nie mogę otworzyć zdjęcia :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx rewelacja :D usmiałam sie i zaraz przed oczami pojawila mi sie Lida.Ona tez tak robi jak tylko usłyszy muzyke.Tanczy i na stjaco na siedzaco i wszedzie gdzie sie da :wink: A Enzo wyglada jakby prowadził samochód, taki maczo z niego maly :wink:

Elfnawet nie pomyslałam.... :oops: Lida tez czasami patrzy jak napuszczamy wode tylko wtedy z reguly to sika na dywanik :roll: , bo tatus ja oczywiscie musi szybciej porozbierac.A po kapaniu to wstepuje w nia tak diabel, ze szok.Ma tyle energii, mimo ze wczesniej slaniala sie na nogach. Z reguly po kapaniu da sie tylko naoliwic i pozniej skacze gola po lozku i wrjuje i za nic w swiecie nie da sie ubrac.Musze sie zawsze sporo nameczyc, zeby ja jakos poubierac :wink:

heh Beata znam te przepiekne i wyspane nocki :wink: Chociaz ostatnio Lida pi troszke lepiej.Ale nie bede juz pisac bo nie chce zapeszac :wink:

A na kontrole to jeszcze nie wiem, z reguly dzwoni do nas lekarka i wtedy ustalamy termin. No ale pewnie bedzie to juz niedlugo :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

beata77 pisze:
Ania nie mogę otworzyć zdjęcia :?
to wideo kliknij na link, jak ci sie nie otwarzy to masz bardzo zabespieczona przegladarke moze masz drugo to wklej ten link i musi dzialac ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynia pisze:
Annxx rewelacja :D usmiałam sie i zaraz przed oczami pojawila mi sie Lida.Ona tez tak robi jak tylko usłyszy muzyke.Tanczy i na stjaco na siedzaco i wszedzie gdzie sie da :wink: A Enzo wyglada jakby prowadził samochód, taki maczo z niego maly :wink:
he he Enzo tez tanczy przy kazdej okzji , nawet przy reklamach w tv :lol:
teraz czesto sluchamy polskij stacji bo tam jest radio dla dzieci :-)

Moj tez zawsze zaglada do wanny jak woda leci i chetnie by tam sam wskoczyl, odrazu zadziera noge do gory ale narazie jest na to za niski ;-)

Ostatnio zmieniony pt paź 12, 2007 9:49 am przez annxx, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynia :) ja tylko żartowałam :)

Beata- ja też nie zazdroszczę... na szczęście zaraz weekend :)

Enzo mi też się nie otwiera, ale jeszcze w domu spróbuję :)

PS. o udało się jednak :) hehe :) ale jaki zadowolony :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiem wiem :D :D , ale kto wie co za ludzie ogladaja i czytaja nasze posty.Jeszcze gdzies pozniej wyjdzie :wink:

A ja jutro jae na uczelnie,mamay pierwszy zjazd w tym roku. Duzo nas juz nie zostalo, chyba 100 (druga stówka ludzi odpadła).I znowu sie zaczyna nauka. Ciekawa jestem jak Lida na to zareaguje, bo przez 3 miesiace byla non stop ze mna i sie odzwyczaila od moich wyjazdow.mam andzieje, ze jednak bedziedobrze i obedzie sie bez zbednych placzow :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam o poranku.
Dzisiejsza noc (w porównaniu do wczorajszej mega pobudkowej) była super. Maciek obudził się 2 razy. Pierwszy ok.2, później po 6. Obudziłam się o tej 6 wcale nie pamiętając tej pierwszej pobudki. Wyspana jak nigdy. Wczoraj zjadłam 5 apapów :oops: Już nie dawałam rady...
Ania Enzo superowy :D I rzeczywiście wygląda jakby kierował autem i jeszcze biegi zmieniał :lol:
U nas jak już wiadomo, że będzie kąpanie (tzn. jak Maciek zauważy), to nie daje się rozebrać, jak puszczam wodę, to staje przy wanience i dotyka sobie już nalanej wody :) W wanience wstaje, pluska i cały pokój mokry i ja i tata jak nam towarzyszy.... A wyjmowanie z wody to jeden wielki płacz. Że już się kończy pluskanie. Ubranie Maćka zajmuje mi jakieś 10-15 min. Bo się wyrywa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewulek pisze:
Ania Enzo superowy :D I rzeczywiście wygląda jakby kierował autem i jeszcze biegi zmieniał :lol:
:lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]