Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:04 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj nie chodzi sam ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze mają czas nasze dzieciaczki. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pomalowane, przemeblowane :) Padam na ryjek kolejny raz...
Maciek po wczorajszej kaszy z kleikiem obudził się tylko RAZ!!!! SUKCES :okk:
Sadzacie już swoje smyki na nocniczek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja sadzam jak widzę że stęka.
Czasami uda mi się ,,złapać" kupkę.
Adaś zaraz zagląda do nocnika i bije brawo, jak coś jest.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale sie postaralyscie. bylo co nadrabiac ;)

ja robie tak samo jak Dor - probuje "lapac" ;)

kroczki czasem stawia same, jak sie postara to przejdzie nawet ze dwa metry, ale i tak konczy na czterech lub pupie ;)

ze spaniem nie ma klopotow, naleze do wyspanych mam 8) ale od wczoraj pogorszylo sie z jedzeniem - marudzi i odwraca buzie w druga strone, przygryza lyzeczke,wystawia jezyk... a przeciez dostaje to, co dotychczas. zadnych nowosci :?

zycze duzo wytrwalosci dla niespiacych mamus i zdrowka dla cierpiacych maluszkow.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maciejowi -gratulacje prawie przespanej nocki! :)
(dla odmiany u nas nocne płacze i utulanie na rączkach wielokrotne, przyczyna niepoznana jeszcze ;) może po prostu nic w przyrodzie nie ginie i jak jedni spią to drudzy płaczą ;) )
Ewulek dla ekipy remontowej też gratulacje :):):) może chcecie też u nas pomalować
? ;)

Radziowi- szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Nocniczek..hm.. Zuza chyba będzie z niego korzystać dopiero jak zacznie kojarzyć fakty, że coś jej się chce ;) na razie nocnik parzy w tyłek ;) a ja nie naciskam (nie chce mi się ;) ) A kupki złapać byłoby mi trudno, bo zu nie stęka ;) Cichnie na chwilkę i już jest po wszystkim :roll: zreszta zanim bym ją rozebrała z rajstopek, bodziaka i pieluchy... ;)

skorpioniczka79- jesteś dzielna! powodzenia!
PS. Zuza od kilku tygodni już jest człowiekiem pionowym i tylko do zabawy zniża się do podłogi (no i oczywiscie jak łapie zająca :lol: )

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gratulacje dla Zu postepow, dla dzieci co daja mama pospac i dla igorka co zaczyna wiecej jesc ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A Adasiowi 2 wyszła na górze. :D
Nawet bardzo nie marudził.
A może przyzwyczaiłam sie do tych pobudek nocnych i nic już mnie nie wzrusza?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to gratuluje nowych zeboli ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ładnie Skorpionioczku to ujęłaś. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!! :)
Przed chwilą wróciliśmy z kontroli od lekarza, Klaudia znów dostała zastrzyk i niestety będzie je musiała brać do niedzieli wieczora :( Pielęgniarka przyjeżdża do nas 2 razy w ciągu dnia i Klaudunia dostaje raz w jeden a raz w drugi pośladek :( Teraz to jak już widzi tę pielęgniarkę to płacze :cry: a co dopiero jak dostanie zastrzyk :cry: Przez cały roczek była zdrowa a teraz pod sam koniec tak się pochorowała.... :( :( :(

Skorpioniczka- Klaudusia już od 2 tygodni zaczęła się puszczać :brv: teraz to już super opanowała chodzenie. A ciuszki kupuję jej na 80 cm, waży 9.500
chociaż teraz, przez tę chorobę, napewno trochę schudnie. :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie rozumiem dlaczego jak ostatnio kupowałam ubranko na 80 i pani zapytała o wiek , to stwierdziła, że na 11 miesięcy z hakiem 80 jest zdecydowanie za małe. A jak widzę to nie tylko moja Natalka nosi ten rozmair.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rozmiar 80 za maly:?: :!: heh, Lidka to nie wiem kiedy go bedzie nosic :wink: Ona jest strasznie szczupla i ciezko w ogole mi cos odpowiedniego na nia znalesc. Bo labo bluzki sa szczuple to maja baardzo dlugie rekaki, a znowu jak rekawki w sam raz to strasznie szeroki.Z reguly nosi rozmiar 74, ale w 80 tez czaami ubierze.Zalezy od firmy, wiadomo rozmiar rozmiarowi nierówny. A wazy chyba tez ok 9500.

A mi to marudzeie na nocne spanie Lidii chyba wyszlo na dobre.Dzisiajw nocy wprawdzie obudzila sie z 3 razy, ale raz dałam jej herbatke i o dziwo wypila.Drugi raz jak sie obudzila to buszowala po lozku z pol godziny i chciała mi buziaki dawac :roll: :D , no i ok 6 rano znowu pobudka na szybkiego cycusia. I wiecie co usnela dalej i spalysmy do 8:20 :oops: juz nie pamietam kiedy tak długo leżałam w łóżku :wink:
Chyba wiem czym to jest spowodowane. Wczoraj Lida spala tylko raz w dzien, zauwazylam, ze przesunela sobie dzienne spanie na ok 12-13, tak wiec jedna drzemka w dzien widac juz jej wystarczy. Moze dzieki temu i noc beda spokojniejsze :D

A co do chodzenia to trzymajac sie maminego paluszka chodzi a nawet biega. A sama to juz coraz bardziej zaczyna. Ona umie tylko sie boi, bo to taka mala bodupka.No ale jak to Dor napisala, jeszcze maja czas :D

Na nocniczek od czasu do czasu sadzam, ale tyko na siku. Z reguly przed kapniem,jak puszczam wode do wanienki, to sadzam ja na nocniczku i wtedy uda sie jej nasikac.A tak to nawet nie mam szans bo ie chce na nim siedziec :wink:

Zyczymy szybkiego powrotu do zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow

No i na koniec zdjecia, co Lidzia lubi objadac najbardziej :wink:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lidzia super. Ja tez zachaczam o 74 :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamillka sa takie plasty znieczulajace, przykleja sie 2 godziny przed zastrzykiem i nic nie bili, u nas sa na recepte nazywaja sie Emla.

My ciuszki nosimy od 80 cm ale nie kupuje zabyt duzeu( zalezy od firmy ) bo jak maly raczkuje to mu to przeszkadza .Zreszta teraz smerfy nie beda juz chyba tak rosly wiec jest czas na ponoszenie nie tak jak wczesniej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie !

To wspaniale że nasze pociechy tak pięknie się rozwijają.

Wiecie jestem w szoku bo Szymuś wcale nie tęskni za cyciem.Myślałam że będzie podchodził i podciągał koszulkę do góry by się przyssać.Tylko raz dzisiaj podszedł powiedziałam że mleczko w cyciu się popsuło i dałam mu "dorosły " obiadek.Oczywiście zjadł bez protestu.Od wczoraj wieczora zasypia bez protestui szybciutko z tym że u mnie na kolanach na siedząco.Wiem że to kolejny nawyk.Ale na leżąco nie ma mowy by usnął i tak sam siada.
Nocka była ciężka.Budził się jak zwykle często.Trzeb było przytulić.Ale od 20tej do 1 w nocy spał bez budzenia.Gdybym wiedziała że tak łatwo pójdzie szybciej bym się na ten krok zdecydowała.Szymuś już wcześniej dawał mi znaki ale nie widziałam lub nie chciałam ich widzieć.Po prostu do wszystkiego trzeba dorosnąć.
Kolejny sukces to picie mleczka .Z butelki nie chciał więc dałam w kubeczku z ustnikiem i pije.
Śmieję się że mam bardzo mądrego synka bo nie chce smoka .

Szymuś chodzi przy meblach, dużo stoi, chętnie chodzi za rączkę a sam zrobił 2 kroczki. Ale nie ma to jak bieganie na czworakach.

Kolejna rzecz którą się chciałam pochwalić to moja waga.
W ciąży przytyłam 30 :shock: kilo.I w 11 miesięcy zrzuciłam wszystko.Ważę tyle co przed ciążą, czyli 52.Jestem szczęśliwa i dumna z siebie.

Dziewczywny jeszcze proszę o pomoc.
Nwet nie wiedziałam że jak odstawię Szymusia aż będę miała taki nawał.W nocy obudziłam się z bólem .Pierni miałam jak kamienie.Odciągnęła.Odciągam ż przestaje boleć.Przykładam liście kapusty ale nie wiem jak często i na ile mam to robić.Bardzo miło piję.Co jeszcze mogę robić>?
Wczoraj głupia wypiłam kilka szklanek szałwi.Słyszałam że szałwia zmniejsza laktcję ale przecież dostarczyłam tyle wody że produkcja ruszyła aą parą.
Dlaczego nie mogę pisać na niektórych topikach?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

annxx pisze:
kamillka sa takie plasty znieczulajace, przykleja sie 2 godziny przed zastrzykiem i nic nie bili, u nas sa na recepte nazywaja sie Emla.

:)

U nas też są.
Tylko bardziej krwawi po tym ranka. Trzeba zakleić plasterkiem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co ty nie moze to miec zwizku z krwaawieniem, porostu zalezy od szczepionki do tej pory nie bylo nam potrzebne bo Enzo nie plakal ale jak ma byc cos mocniejszego teraz do dali nam plasterki.
jak jak bylam w ciazy to kazde pobieranie krwi mialam z tym bom panikara i nic nie krwawilo wiecej ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Może i tak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć,

ja wprawdzie nie jestem październik 2006 ale mój maluszek urodził sie ostatniego wrzesnia 2007 ... i mam wielki dylemat jesli chodzi o spacery - kiedy powinnam zacząć i jak często wychodzic? czy powinny byc spacerki codziennie - chocby na 20 min czy tez moze w deszczowe i wietrzne dni nie wychodzic?? nie mam zielonego pojęcia jak często chodzic z takim maluszkiem na spacerki - wiec baaardzo proszę Was, doświadczone juz mamuski o pomoc

andzik

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]