Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:30 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

niewiem dlaczego :( tak mysle ze moze dlatego, ze dziadki przyjechali z nim jak jeszcze lezalam na sali poporodowej, dwie godz po porodzie :D .. moze tam gdzie pozniej lezalam z Maksiem, mogly wchodzic dzieci? ale Dawidziu byl strasznie zawiedziony :( fajnie ze tobie sie udalo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Masz rację na poporodową nie wpuszczają dzieci, ale na ten drugi oddział już tak :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madzia
Ja lezałam długo -6 dni, bo Kacperek miał żółtaczkę. Oczywiscie całe świeta spedziłam w szpitalu, i tez nie mogłam doczekac się wyjścia. Ale to było dla dobra Kacperka, bo zastanawiali sie już czy pod lampy go wsadzić, w końcu w 6 dobie bilirubina spadła i mnie wypuścili.
Mam bardzo dobre wspomnienia z Lutyckiej, jest tam może taka jedna niemiła położna - na porodówce zakładała mi kroplówke z oksytocyną i na szczęście skończyła dyżur, potem była bardzo fajna i dużo mnie wspierała w trudnych momentach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kacha nic mi nie mów ja byłam 11 dni :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja też tyle..6 przed porodem i 5 po..Ale po urodzeniu już było super..Zresztą miałam fajne laski na pokoju, więc było fajnie.Minus..już nigdy nie dam się położyć kilka dni przed porodem..łazienka na korytarzu, faceci łażący, nawet nóg nie miałam jak ogolić...nie podobało mi się..ale już po urodzeniu to bajer, nawet pokój z telewizorem mi się trafił..bajer..3 osoby i zaraz koło noworodków, jak co to można było lecieć..ja nie musiałam..obiady niezbyt dobre, ale reszta znośna..I majtki poporodowe!!Ja miałam cc więc nie musiałam, bo tylko brzuch oglądali ale laski przed wizytą leciały się przebierać..Pół godziny wcześniej piguły ostrzegały..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jolka a ja 10 dni 8)
I lezalam na sali na przeciwko kanciapy poloznych, oki tylko rano przed mierzeniem cisnienia i temp.taki rajbach robily, ze nam sie dzieci budzily :shock:
W srodku lazienka z prysznicem, sala 3 osobowa.. fajnie bylo.. eh.. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sylvianna pisze:
Jolka a ja 10 dni 8)
I lezalam na sali na przeciwko kanciapy poloznych, oki tylko rano przed mierzeniem cisnienia i temp.taki rajbach robily, ze nam sie dzieci budzily :shock:
W srodku lazienka z prysznicem, sala 3 osobowa.. fajnie bylo.. eh.. :wink:

Ja też jakoś tak na przeciwko tej kanciapy leżałam :wink: chyba nr 22 sala miała :lol:
A dlaczego tak długo leżałaś :?:

A ja dodatkowo swoje imeniny tam przeleżałam :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sala 23, czekalismy na malego az zacznie jesc no i przybierac na wadze, do tego dostawal antybiotyk bo ja rodzac bylam porzadnie zaziebiona :|

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam was dziewuszki... To sie naczytałam o waszych przeżyciach... ale ogolnie opinia dobra wystawiłyście o szpitalu na Lutyckiej :) ja tez zamierzam tam wlasnie rodzic a strasznie sie boje mało że porodu bo każda powiada o nim inaczej to jeszcze potem tych lekarek czy położnych nie miłych tego najwięcej. Teraz jestem w 32 tyg termin mam na 14 grudnia niby ale z usg wychodzi ze ciąża jest starsza wiec może sie uda pod koniec listopada? nie chciałabym spedzic świąt w szpitalu... czy ktos tez bedzie w tym czasie :) ha ha zawsze byloby raźniej ha ha . Pocieszcie mnie buziaki :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mam jeszcze jedno pytanie do was? :D rodziłyście same czy z mężami? ja to przeżyli? jak potem to opisywali? bo my nie wiemy ja mam mieszane uczucia z jednej strony chciałabym bardzo ale z drugiej sama nie wiem. A w ogóle ile kosztuje poród rodzinny na Lutyckiej? Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

poród rodzinny jest za darmo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo fajnie że tyle napisałyście o porodzie na Lutyckiej zastanawiam sie własnie na tym szpitalem wprawdzie przede mną jeszcze troche czasu ale powolutku czytam opinie i się zastanawiam :) nie chce rodzić w moim rodzinnym mieście

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

honda masz rację, nie polecam, ja też tam miałam najbliżej :wink: a jednak pojechaliśmy na Lutycką i nie żałuję :lol:

Na lekarki i położne nie można było narzekać :wink:
Ja rodziłam z mężem. To znaczy nie rodził w końcu ze mną, bo miałam cięcie, ale siedział ze mną do czasu przewiezienia mnie na operacyjną. Zniósł to raczej źle :lol: Po nocce wyglądał na tyle źle, że jak go położna zobaczyła to nawet kawę mu zaproponowała :lol: a po wszystkim stwierdził, że żadnych więcej dzieci :wink:

Dobrze, że go nie zabrałam na pierwsz poród, bo Jacek zostałby jedynakiem :)

A co do opłat to tak jak pisała Marysia :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodziłam z meżem.
Całą ciąże zarzekał się że nie da rady być przy porodzie, potem rano dostałam kroplówkę z oksytocyną , bo ciąża był przenoszona, mąż do mnie przyjechał koło 8 rano i tak już był do porodu czyli to 19, z przerwami na papierosa, picie, jedzenie.
Wogle nie żałuje, właściwie nic nie widział czego nie powinnien zobaczyć, bo przy samym porodzie ojcowie stoja z tyłu, przy głowie żony i nie widzą co się dzieje.
Bardzo mi się przydał, bo ja miałam ogromne bóle, przez długi czas - bo dali mi ta paskudna oksytocynę na wywołanie, a on mnie bardzo wspierał, wypytywał się lekarz o sytuacje, i wogle był ze mną, a przeciez połozna przychodziła tylko co jakis czas i zostawiała nas. Nie wyobrażam sobie być sama w tej sali przez 9 godzin z takimi bólami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki KACHA czyli jednak warto byc ze swoim partenerem... tylko od czego to zalezy ze raz chce tak raz inaczej???? :( mam nadzieje ze przezyje... :)
buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To znaczy ile jeszcze masz czasu HONDA? w ktorym jestes? Widze ze jestes z Wągrowca ... wcale sie nie dziwie ze nie chcesz rodzic w swoim miescie.. Ja tez mam zle wspomnienia o szpitalach z Wągrowca ale nie dotyczy to akurat porodów itp ale... slyszalam zle opinie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hm, nie rozumiem jak poród rodzinny jest za darmo??? to pierwsze słysze wszędzie gdzie nie czytam to jest odpłatny!!! czy ktoś może mi to wytłumaczyć ? z góry dziekuję.... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ogólnie to dla nich lepiej, ze ktoś z tobą jest, bo nie muszą koło ciebie tak latać, ale rzeczywiście to chyba jedyny szpital gdzie nie trzeba z to płacić

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czermag pisze:

To znaczy ile jeszcze masz czasu HONDA? w ktorym jestes? Widze ze jestes z Wągrowca ... wcale sie nie dziwie ze nie chcesz rodzic w swoim miescie.. Ja tez mam zle wspomnienia o szpitalach z Wągrowca ale nie dotyczy to akurat porodów itp ale... slyszalam zle opinie...
rodze w maju i powolutku rozglądam sie w temacie.... i mam nadzizje że zdaże dotrzec do Poznania.... szpital w Wągrowcu to dla mnie ostateczność! nie chce slyszłam opinie i jakos nie mam zaufania tym bardziej że moj gin tez jest z poznania. W Wągrowcu składali mnie po wypadku i to wsytarczy

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D
A ty MARYSIA 19 rozumiem ze juz zostalas mamusia??? :D rodzilas na Lutyckiej? to jednak to prawda ze tu za poród rodziiny nie trzeba placic? a mialas swoja położną czy nie? i czy rodzilas sama czy z mezem? napisz pare slow bede bardzo wdzieczna buziaczki :lol2: [/quote]

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]