Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:22 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanie :) dajecie swoim maluszkom witaminę D? w jakim preparacie i jak im smakuje? Ja mam DEVIKAP. Jest strasznie alkoholowy i musi nieźle szczypać małą w buzię bo okropnie się krzywi i nawet mleko nie opomaga...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hehe :lol: tak do tematu zasypiania :lol: Zuza się obudziła po podwieczorku więc ja czym prędzej naszykowałam kąpiel a tu patrzę a susełek znowu śpi :lol: jak kamień :lol:
Ale założę się, że jak tylko ja spróbuję się zdrzemnąć to się obudzi :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elf, ja też daję małemu Devikap i też mu nie smakuje, bo okropnie krzyczy i wypluwa wszystko. PrObowałam trochę rozcieńczać, jak podali w ulotce, ale niewielki skutek to odniosło.

A co do postępów, to trochę sztywniej trzyma główkę, szeroko otwiera oczka, czasem chwilę ogląda telewizję :) śmieje się głośno, ale przez sen :)
Do leżenia na brzuszku chyba się przyzwyczaił, ale wydaje mi się, że woli leżeć na moich kolanach z tyłkiem w górze :)

A tak wogóle to widzę, że nasze maleństwa mają bardzo podobne dolegliwości: kolki, zatwardzenia i biegunki... Mój właśnie wczoraj nie mógł zrobić kupki i strasznie płakał przez całą noc, ale na szczęście jakoś udało się po herbatce i obeszło się bez tremometru.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesć ja mojemu małemu daje witaminke A +D bo miał uczulenie diostaje 4 kropeli na łyzeczce i mieszam go z moim pokarmem mały w tedy chetniej połyka.

elf jesli chodzi o to że twoja mała niechce sac piersi to sprubój prez nakłatki silikonowe. Moj mały tak sie nauczył ciagnac cyca i chyba cały czas mysli ze to butelka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a jeśli chodzi o postepy małego to ostatnio wydaje z siebie dzwieki jak gołabek grucha sobie i coraz cześciej sie usmiecha lubi ogladać telewizor (chyba go interesuje swiatełko)
A wczoraj z grzechotkami go próbowałam zainteresowac nawet troche zwracał na nie uwage.
Leżenie na brzuchu lubi i głowe do góry podnosi wysoko :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc
ja wlasnie od wczoraj przezywam kolki malego :cry: :cry: :cry: Maly nie mial takich kolek wczesniej nie wiem co sie dzieje!!! Bylam u lekarza dzisiaj i pani doktor mi powiedziala ze nie mam nic prawie jesc normalnie nie wiem czy to dobry pomysl. Zakazal mi pic sokow z kartonow,jesc owocow surowych tylko moge z kompotu zadnych surowek. A powiedziala ze lepsze sa kropelki z Niemiec. dobrze ze mamy kuzyna ktory jezdzi do Niemiec to nam przywiezie. Pozdrawiam papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aha a co do tej witaminy D to lekarka zakaza mi narazie dawac ich. Przez te bole brzuszka :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suseł raczył otworzyć oczka :) znalazłam kupę po same pachy :lol: jak chciałam wyjąć pieluchę to tradycyjnie poleciała fontanna siusiu :lol: wsadziłam na wisząco Zuzi pupę pod kran a potem dopiero nalałam wody do kąpieli (kąpiemy się w umywalce bo tak mi wygodniej niż w wanience :) ) Myję brzusia a tu najpierw bączek do wody poleciał a potem kupa :lol: Dobrze że w umywalce łatwo wodę wymienić :) wypuściłam brudy, nalałam czystej a tu znowu plum i kupa :lol: Na wszelki wypadek darowałam sobie napuszczanie wody i zostawiłam cieplutki strumień na brzuszek aż się mała buzia śmiała :lol: :lol: :lol:

Jak to było? "dzieci to kupa radości -z przewagą kupy" ;)

Malinko -silikonowe nakładki też próbowałam, ale mała jest taki irytek że nawet na butelkę się często złości :lol:
A z twojego smyka to już duży chłopak jest :)

Ewelincia -mam nadzieję, że te okropne kolki szybko przejdą. Życzę ci dużo sił i cierpliwości a Maleństwu zdrowego brzuszka!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nareszcie Was odnalazłam!!!
Jestem juz szczęsliwa mamą od miesiaca, ale od tygodnia dopieru jestesmy z Julka w domu. Miałam cięzki poród i wyladowałysmy w Klinice w Katowicach. Na szczeście po obserwacji dosc długiej wszystko jest OK wiec nas wypuszczono.
Narazie jest cudnie mała spi po 2-3 godz w dzień a w nocy nawet 5-6 godzin, pije z piersi a jej braciszek doporowadza mnie do szału, jest taki zbyt troskliwy:)
Pozdrawiam!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Justyna :):):) dobrze że jesteś i że wszystko w już porządku :) a takiego grzeczniutkiego maleństwa to tylko pozazdrościć :)

Zuzia od 4 rano nie spała dłużej niż pół godziny (jeśli gdzieś w ogóle tyle się uzbierało ;) ) :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oliwka tez wcina devikap. nie smakuje jej to, ale jej nic poza cycem nie smakuje. ostatnio zaczela sie irytowac na smoczek. i budzic na spacerkach. chyba ich nie lubi, bo jak juz sie obudzi, to marudzi.

a tej nocy postanowila zrobic wystrzal z kupki. i niestety mi tez sie oberwalo. a potem jeszcze zaczela machac nozkami i rozciapciala wszystko jeszcze bardziej. eh. z przewaga kupy...

a postepy. owszem. wpatruje sie, ale wcale nie jestem pewna czy we mnie, czy w jakis punkt obok. ostatnio bardzo polubila wpatrywanie sie w okna. glowke trzyma juz dosc sztywno. a jak ja klade na brzuszku to tak wierci nogami, ze mam wrazenie, ze czolgajac sie dobrnie do konca lozka. juz trzeba miec oczy dookola glowy. a co bedzie dalej..?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny dzisiaj moj malutki narazie jest spokojny,nie tak jak wczoraj plakal caly dzien prawie :cry: Nie wiem dlaczego ale moj synus chyba nie lubi byc na dworze bo czesto placze nie wiem dlaczego :( Tak bym chciala z Nim troche pojezdzic ale nie moge bo On placze,moze mu za goraco jest albo zimno-nie wiem. A ja mam witamine Vigantol tak sie nazywaja Caluski dla Waszych pociech

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My jutro idziemy na szepienia. Kupilismy szczepionke całe 128zł wydalismy. Zdecydowalismy sie na płatne szczepienia ( 5 w jednym ) czego sie nie zrobi dla maluszka. A w piatek czeka nas wizyta u okólisty małemu znowu ropieja oczka i łzy sie pokazały mam tylko nadzieje że jego kanaliki łzowe sa drozne, nie wyobrażam sobie udrazniania kanaliów łzowych u takiegop małego babla.

Mały w nocy budzi sie co 3 godziny ale zato nadranem od 7 do 11 niema ochoty na spanie, wogóle ostatnio coraz mniej spi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A właśnie malinka, apropos oczek, to nie wiem czy tylko mój mały tak ma czy może u waszych dzieciaczków też cos takiego zauważyłyście. Otóż jedno oczko ma jakby mniejsze, trochę opuchnięte. Probowałam już przemywac rumiankiem, ale czasami mam wrażenie, że faktycznie to oczko jest inne :(

Na spacerach mały raczej śpi, ale za to jak tylko go włożę do wózka, to wydziera się jak wściekły :(

Zresztą w nocy nam urządza niezłe koncerty - jakby go ktoś ze skóry obdzierał... :( no i takim cudem spimy sobie potem do południa :( aż strach pomyśleć o zajęciach na 8 rano...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a właśnie, zapomniałam, witaminki zaczęlismy dawać mu na łyżeczce rozcieńczone albo wodą albo herbatką i jakos wypija - chyba już się przyzwyczaił do tego smaku, a one naprawdę są okropne, bo sama próbowałam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
ja daje małej d3...ale lekarka powiedziała że może bedziemy dawać cos innego po 6-tym tyg życia zobaczymy... moja córcia mnie traktuje jak mleczarnie za to tatusiem jest zachwycona smieje sie do niego i aż odwracał całe ciałko jak od niej odchodzi... zazdrosna jestem normalnie:)
u nas kolek ciag dalszy...dzis kupiłam takie kropelki sab z Niemiec koleżanki mi poleciły za 35 zł.!!!! mam nadzieje ze zadziałają dam znać jutro bo dzis jak jej dałam ok 15 to teraz idą takie gazy że hoho wiec może zagdziałają i kolka bedzie tylko wspomnieniem....
kurcze droga ta szczepionka 130 zl. ja słyszałam ze pierwsza kosztuje 60 a kolejne dwie z tej serii ok 130... no ale na zdrowiu nie ma co oszczedzać!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja się "pochwalę" kolejnymi atrakcjami wieczoru :lol: Zuzia znowu atakuje ;) tym razem kapiel przeszła bez niespodzianek za to przed chwilą za przeproszeniem zarzygała mi całe plecy i włosy, fotel i swoje czyściutkie ubranko :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martap Jak nazywaja sie te kropelki z Niemiec,bo ja tez mam kupic takie SOB-SIMPLEX masz takie same,czy inne???
ElfTy to masz przeboje z Zuzka :lol: :lol: :lol: Ja oczywiscie tez mialam kolke dzisiaj i niestety musialam z Nia wlaczyc sama z moim malym bablem bo tatus w pracy :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej tak mam te sab simplex ale znalazłam na ebay za 19 zł. a ja dałam za nie dużo więcej....ale dziewczyny po 4 wieczorach i nocach jazd z kolką dziś moje dziecko śpi jak aniołek....dałam jej 15 kropli ok godz 15 . teraz wieczorkiem 5 kropelek i sama wypiłam 15 niedawno... córcia spi jak aniołek, za ten spokój byłabym w stanie zapłacić więcej :) ulotka jest po niemiecku ale jest tu napisane ze powinno sie podawać do każdej butelki z jedzeniem 15 kropli a jak dziecko jest karmione piersia to przed karmieniem....znalazłam w necie info że pediatra zaleca podawanie ok 10 kropli co drugie karmienie...i ja zastosuje sie do tego zalecenia pediatry zobaczymy jak bedzie bo dizś jestem w niebo wzięta :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

marta.p pisze:
hej tak mam te sab simplex ale znalazłam na ebay za 19 zł. a ja dałam za nie dużo więcej....

To chyba nie najlepszy pomysł kupować na aukcjach w necie jakieś specyfiki dla dzieci. Nigdy nie wiadomo, co sie kupuje... Nawet jak wygląda ok.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]