Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:42 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mj bąbel śpi już od poł godziny. Ciekawa jestem, co będzie w nocy :shock:
Dor moj maciejko też bez czapeczki jak słonecznie. Jak wiaterek zakładam czapkę. Ale ostatnio mojemu synkowi czapa nie pasuje i prześcigamy się, kto szybciej założy a kto zdejmie :D Zdecydowanie szybciej on zdejmuje :wink:
Nina życzymy zdrwka dla Ciebie i dla Oliwci. Moj Maciej też pociąga noskiem. Ja już prawie zdrowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oki dziewczyny juz wszystko poprawione :wink:

Ja tez z reguly zakladam Lidzie czapeczke, tylko jak nie wiej to chodzi bez. Dor u mnie dziewczyny ma synka, 2 dni starszy od Lidki, i on czapeczki to prawie w ogole nie nosi. Pamietam kiedys bylo zimno, chyba z 10 stopni i wialo a on z gola glowa. Widac przyzwyczail sie :wink:

Na roczek Lidka dostala juz rowere i kombinezon na zime

Obrazek

I jeszcze niedzielny spacerek

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja zawsze zakładam Oliwci czapeczkę - nawet jak wychodzę tylko przed dom. ale jak walcze jak ewelinka_t z Maciusiem, to czasem daje na chwile za wygraną - jak już postawi na chwilę na swoim, to później przeprasza się z czapą ;) za to mój mąż jest z tych, co to jak nie ma wiatru i świeci słońce to nie trzeba. eh... ma pojęcie... ;)
a ja zamiast wcisnąc się z ciepła herbata do łóżka to kuruję się przy kompie. chyba siłą woli ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wieczorową porą :)
Dor , a czy próbowałaś kiedykolwiek dac Adasiowi mleko sojowe? np. bebiko soja?? pytam, bo mój Igor też ma skazę i też miewam problemy z receptą, zastanawiałam się kiedyś czy by nie spróbowac sojowego, ale nie odważyłam się. A może inna mama która ma bobasa ze skazą testowała soję ?? jeśli tak, to proszę odpiszcie mi.
Ewelinko, jakiegoś masz psiaka?? i jak reaguje na Maciusia??
Ja mam 2 letnią suczkę, która miała byc owczarkiem niemieckim, a jest dużą kundlicą ;), ona boi się Igora jak ognia, nigdy na niego nawet nie warknęła, ale nie pozwala Igusiowi na pieszczoty, bo mu ucieka
Kamillko, dziękuję za instrukcję jak wkleja się zdjęcie, właśnie testuję, a efekt będzie :), albo nie będzie :( poniżej :
Obrazek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W mojej aptece mogę kupić bebilon bez recepty, ale na 100%.
Dzisiaj nie miałam rano bo wczoraj skończyło mi się, a nie zorientowałam się, że mi nie starczy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale się rozpisałyście :) super :)

I tabelka jest :):):) rzeczywiście byłoby łatwiej szukać urodzin gdyby były po kolei ;)
Przy okazji: sto lat dla Laury!!! :)
o rety :lol: nie mogę uwierzyć, że to już prawdziwe urodzinki zaczynamy :shock: z jednej strony to jak patrzę na Zuzę to taka duża dziewczyna już, ale z drugiej przecież dopiero co wyszłyśmy ze szpitala ;)

Fotki wszystkie po prostu śliczne :):):) jesienne słońce jest niesamowite :) jak wrzuce nowe z aparatu to tez może coś wkleję ;) kupiliśmy szybszy aparat (właśnie przyszła paczka :) ) i może w końcu Zu nie będzie uciekać z kadru ;)

Zu też wojuje z czapką. Ratowaliśmy się kapturkiem, ale też nauczyła się już ściągać :lol: jak nie jest zimno i wietrznie to często daję za wygraną...
Jak były chłodne dni kupiliśmy małej rękawiczki. Potem się ociepliło i jeszcze nie miałam okazji jej załozyc, ale obawiam się, że nie będzie to łatwe :lol: ona nawet skarpetki ściąga (zębami :lol: )

Miałam już kończyć, ale muszę się wyżalić... W pracy padła propozycja dyżurów w niedzielę :? niby to wypada 1 w miesiącu i tylko 2 godziny, ale ja nie czuję niedosytu pracy :( dziś jak wychodziłam to Zu się rozszlochała :( dlaczego nie mogę siedzieć w domu i cieszyć się dzieckiem? ech... Niby mam swoją firmę (przynajmniej w 1/3 ;) ), ale trzeba walczyć o klienta... do bani to wszystko ;)
No dobra ;) generalnie nie jest tak strasznie ;) ale wkurzyły mnie te niedziele i musiałam sobie ulżyć ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.

Justysia fajna tabelka tylko ja tez jestem za ulozenie wg daty :wink: wygodne jestesmy :lol:

Dziewczyny dlaczego dajecie danonki? to naprawde sama chemia, nic tam nie ma naturalnego sam proch, probonuje bakusia ;-) podobno najlepszy.

Nina moj ma dwa laptopy i co z tego :lol: nie ma to jak dorosly ,tak samo telefon :roll:

Elf biedna jeszcze ci niedziele zabrali :cry:

Co do czapeczki to jak jest cieplo to nie trzeba, to nie prawda ze zapalenie uszu ma sie bo przewialo.No chyba ze naprawde wieje i mroz jest :)

STO LAT DLA LAURY :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enzo urodzil sie o 8.01 wazym .3350g i mial 51.5 cm .

Swoja drogie dlugie te wasze dzieciaczki byly jak patrzylam w tabeli :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

STO LAT I DLA MALWINKI :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja chcialam tylko powiedzie dzien dobry z samego rana. Tabeleczke wkleje jak Lida pojdzie spac.

A u nas juz sie skonczylo fajne sloneczko i pada :roll:

Dobra pozniej cos wiecej napisze bo teraz mala buszuje :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wczesnym rankiem!!! :)
a u nas jeszcze słoneczko świeci, i mam nadzieję, że tak będzie przez cały dzień :)

Justynia- to dopisz jeszcze, że moja Klaudusia urodziła się o 13.45, ważyła 3540 g., a mierzyła 59 cm :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry :)
Malinko , ja też borykam się z problemem nieprzespanych nocy. Odkąd jest Igor nie udalo mi się przespac w całości ani jednej nocki. Igor wymusza butlę kolo 1-ej i 4-ej w nocy, tez próbowałam dawac mu np herbatke, ale konczyło sie histerią i tylko butla ratowała sytuację. Bardzo czesto nawet przy butli Igor wybudza się w nocy, przez 20 minut chce sie bawic, a później jest zmęczony, trze oczy, ryczy, a zasnąc nie może i trwa to czasem nawet 3 godziny !! Ani czopki viburcol, ani przeczytane poradniki na temat jak zrobic z dziecka spiocha w niczym nam nie pomogły. Pozostaje tylko cierpliwie czekac, aż kiedyś się to zmieni.
Ponawiam pytanie do Dor : czy próbowałas dac Adasiowi mleko sojowe??
Życzę wszystkim udanego, pogodnego dnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to jak wy podajecie godzinę porodu to i ja też: rowno 17. Miała któraś z was cc? Ja niestety tak. Po 14h porodu sn. Chciałabym drugą dzidzię "normalnie", żeby wiedzieć, jak to jest. Ale jak o tym myślę i przypominam sobie co przeszłam, to już sama nie wiem... :?
Coś mi o z kreską nie wchodzi. Muszę zobaczyć, czy w word'zie działa.
M wczoraj troszę się budził, ale generalnie do przeżycia. No i od jakiegoś czasu bierzemy go do nas na łóżko. Nie wiem, czy to jest takie super dobre. Ale chociaż noc ma więcej godzin :D Bo Maciek mniej się budzi jak śpi między nami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona - Nie próbowałam mleka sojowego.
Po wczorajszych doświadczeniach pozostanę na razie na bebilonie.

Od nas też życzenia urodzinowe dla
MALWINKI!!!

ewelinka - ja miałam obie cesarki.
Pierwszą po 4 godzinach próby sn, a drugą od razu.
Nasz Adaś też śpi między nami od połowy nocy, ale mleka nie daję my.
Niechcę go przyzwyczajać do jedzenia w nocy.
Daję pić i trochę cyca.

Ostatnio zmieniony wt paź 02, 2007 7:55 am przez Dor, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinka mozna rodzic za derugim razem normalnie o ile poczekasz troche z druga ciaza ;-) nastepnym razem wez znieczulenie i pojdzie raz dwa bez bolu i cesarki ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja wiem, że możliwy jest poród siłami nau. po cesarce. Moja koleżanka tak miała :D I chyba nawet bez znieczulenia. No my na razie poczekamy. Teraz musimy kupić działke i dom postawić. Bo tak bardzo bym chciała już po porodzie na swoim. Dziś umówiłam się z agentem z a. nieruchomości na spotkanko. Gdzieś w T. jest do sprzedania działeczka. Mam nadzieję, że nie na samym końcu T, bo mi zależy żeby było w miarę blisko wszędzie. Bo jak ma być daleko to pójdę na wieś i tam będę miała dużo lepsze warunki (blisko do pkp, do kościoła, sklepu...)
Najlepsze życzenia dla LAURY i MALWINKI!!!!!!!!! :kjk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

I oto nasza tabeleczka z prawdziwego zdarzenia:)

A poza tym to tez chciałam złożyc najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów Obrazek

Ostatnio zmieniony wt paź 02, 2007 11:14 am przez Justynia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justynia- super tabeleczka :)
Ewelinka- moja mała też śpi z nami w łóżku. A już się bałam, że tylko my ją tak rozpieszczamy :? Będę trzymała kciuki za to aby udało się z tą działką :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

heh to chyba wzystkie tak rozpieszczamy nasze szkraby. lida zasypia w lozeczku i tak do ierwszego karmienia. A pozniej spimy w trojke. Juz troche malo miejsca sie robi :wink: Wiem, ze to nie jestdobry sposob ale jedyny zebym sie w miare wyspala. Lidka budzi sie z 4 razy w nocy na cycusia. Myslalam, ze sie slabo nim najada, ale nawet jak dostawala butle to bylo to samo. :roll:

jesli jestesmy w temacie, to wlasnie wczoraj czytalam artykul "przespanych nocach" czyli jak nauczyc dziecko,zeby przespalo cala noc. Ale wiecie co ja chyba nigdy nie zastosuje tych metod co byly tam opisane. Np. jak dziecko sie obudzi wziasc poglaskac po glowce i zostawic w lozeczku i mam niereagowac na placz, bo i tak w koncu przestanie i usnie :roll: ja bym tak nie umiala... Tak wiec pozostalo nam cyba czekac, az sama z tego wyrosni...

I co tu jeszcze mialam napisac?? Aha, moj Jarek od wczoraj jest w szpitalu. W niedziele byl na meczu pilki noznej i skrecil sobie kolano czycos takiego. On zawsze mial problemy z klanami a i ak gral, chociaz wiedział, ze moze sie to zle skonczyc. No i teraz ma robione usg i przeswietlenie rentgenowskie i takie tam. Wiec musze sama sobie radzic z Lida

Dobra ide juz b musze zupe ugotowac :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie

Tabelka super
może uzupełnie dane Julki 20.10.2006 godz. 20.35
waga 3950g, obw głowy 36, obw klatki piersiowej 35, długość 59cm, a jeszcze jest miejscowość: Rydułtowy na śląsku

Mamy roczek dokładnie w dzień Mszy Świętej w sobotę 20tego - ale nam sie udało:)

Mamy 3 zęby:) nie wiem kiedy wyszły ale to jeszcze nie koniec, bo jakoś marudzi mo ostatnio

pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]