Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 11:16 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

cześć dziewczyny :D

nie macie pojęcia jak się nudze :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Taka piękna pogoda, szkoda siedzieć w domku ;) idziemy na spacerek. Wczoraj cały dzień się czymś dołowałam a dziś chyba słoneczko mi poprawiło humor.
Nawet zrobiłam ciacho ;)

Wiola jak będę po wszystkim i już się będę dobrze czuła to zapraszam :)

Persefona a jak Twoje samopoczucie, coś Cię tu mało widać ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dobry wieczór :lol:

kurcze dziewczyny zgubiłam Was...
nie przychodziły mi powiadomienia :?

a ta klinika no naprawde robi wrażenie :lol:
sama sobie weszłam chociaż ja już PO

ja dzisiaj mimo pogody humor do bani :roll:
oczywiście powodem jest teściowa...
bosiu nie cierpie tej kobiety
chociaż stara sie nawiązać normalne relacje ze względu na Kaje
ale ja nie potrafie :!:
jak zbliża sie weekend to wymyślam najrózniejsze rzeczy żeby tam nie iść
a jak już jestem to tylko na zegarek żeby sie zaraz zbierać :roll:
już mi sie kończą pomysły :shock:

ehhh uciekam spać bo kompletnie nic mi sie nie chce po tej wizycie

dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ehhh stary temat teściowe :D , ja wprawdzie z Ł. nie jesteśmy pod ślubie jeszcze, ale razem od prawie 5 lat, więc jego mama dla mnie jak teściowa :wink:
Nawet ją lubię tyle że muszę się cały czas na bacznośc trzymac, bo nigdy nie wiem do czego zmierza i myślę że nie jest w stosunku do mnie całkiem szczera. Zdarzały się już różne probolemy....
Tyle że my Ambra do teścioej mamy 300km :D i chwala :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jolkus pisze:
Persefona a jak Twoje samopoczucie, coś Cię tu mało widać ??

Tak w kratkę niestetety, coraz częściej mnie skurcze macicy łapią :(. Znowu mialam dzień biegunkowo-wymiotny, ale na szzęście przeszło. Także staram się najwięcej leżeć, bo leżenie mi najbardziej pomaga. Kukam tu do Was cały czas i kontroluję sytuację ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczynki
Ja to mam tesciowa zlota.Nigdy mi nie powiedziala niczego przykrego, dba o mnie jak o corke, dalaby mi wszystko co chce.I jesli cokolwiek by sie stalo, to wiem ze moge na nia liczyc, jest po prostu kochana.Przynajmniej mam ja, bo rodzicow niestety jakbym nie miala.
Ja juz nie umiem sie prawie ruszac, odliczam do porodu, a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, a ja sie nie potrafie oszczedzac ani troche.
Szymon kopie i juz pewnie tez ise nie moze doczekac moich i tatusia ramion...
Milego dnia kochane :D
Ainka co słychac?????czemu sie nie odzywasz???
MukaaTez zaginelas i daj chociaz znak zycia :wink:
Patulka1to samo!!!zapomnialyscie o nas :wo:
Persefona duzo zdrowka i nie daj sie, juz niedlugo i bedzie po wszystkim!!!! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WiolkaZabrze ja to mojej ani lubie ani nie lubie :?
poprostu nie moge jej słuchać :!:
jest tak nieodpowiedzialną kobietą że głowa mała
uważa sie za najlepszą matke
a ciężko nazwać ją tak bo nie powiesz mi że matka piła by do upadłego przez całą ciążę (przez to urodziła dziecko z porażeniem mózgowym) do tego taka pijaniutka jezdziła autem,zostawiała 3letnie dziecko i miesięcznego wcześniaka z 13letnim synem :!:
na calutka noc i jeszcze chodzi i sie chwali do tej pory no głupota totalna jak dla mnie
no i normalnie wykorzystywała (żeby nie powiedzieć okradała) mojego męża jak jeszcze nie byliśmy razem a pozniej jak mu otowrzyłam oczy i przestał dawać jej pieniądze to ja byłam ta najgorsza ale nigdy w twarz mi nie miała odwagi niczego powiedzieć
przez to mam do niej taki uraz...
w ogóle dużo by mówić o niej ale niestety nic dobrego bo zawsze patrzy jak by tu na kimś zarobić albo sie napić za free...

Persefona bidulo Ty :-{:

a moje dziecko ma nową atrakcje...
psa mojej mamy :roll:
siedzi w leżaczku patrzy na sunie i gada do niej
jak sie pies ruszył to ona w ryk
no i musi siedzieć przed nią psinka

uciekamy na spacerek bo podobno ostanie dwa dni ciepła...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przepraszam dziewczynki ze sie nie odzywalam. Niestety znow sie nam nie udalo :(. Wlasnie dostalam @ :(. Juz sama niewiem co o tym myslec. W dodatku mam problem z noclegiem w Opolu. Za tydzien mam 1 zjazd na studia wiec dzwonie do akademika w ktorym nocowalam z kumpela a tu mi Pan mowi ze akademika juz nie ma :(. Poprostu idzie sie pochlastac. Humor straszny, dol :(.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ainka sory ze pytam, ile masz lat>?
Nie przejmuj sie tak bo dopieo nie zajdziesz.Wyluzuj i powiedz sobie co ma bc to bedzie.ja wierze ze bedzie dobrze.
Ja zaszlam w wieku 29lat.Nie chcialam miecdzieci nie myslalam o tym i zaszlam.tobie tez sie uda :D :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minika pytaj ;) i nie ma sie co wstydzic. Ja juz mam 27 latek. Mam nadzieje ze to w niczym nie przeszkadza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ainkanie martw sie skarbie bo to nie pomaga.Na pewno zakielkujesz.A jakby co to masz jeszcze mnostwo czasu.ja wlasnie wrocilam ze szkoly rodzenia i musze sie zrelaksowac, bo po cwiczeniach dzidzia mnie strasznie kopie....
zostaly 3tyg.Nie moge sie doczekac.Juz sie nie boje porodu bo tam jest swietnie.
Calusy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ambra ja choc nie znam Twej tesciowej, to już jej nie lubię :oops: , po tym co opowiedziałaś. To moja jest prawie aniołem :?

Minika mam nadzieję że do lutego jak na mnie przyjdzie czas ;) Klinika się nie zapłeni :D . Zastanawiam się szczerze mówiąc jeszcze bo obawiam się jak tam dojadę, nie mamy samochodu, Ł. pracuje ładny kawałek od Zabrza, tata też nie jest cały czas w domu a jak by mi się wcześniej zaczeło :?

A wogóle mieliśmy robic malowanie w ten weekend i przemeblowanie, ale w tym tygodniu nici z planów, Ł. coś z reką w pracy sobie zrobił jakieś pęknięcie czy cos :? , lekarz władował mu w szynę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie forumowiczki i Ciebie Jagodzianko.
Musze przyznac, ze Twoj opis porodu robi wrazenie...
Tylko nie do konca opisalas prawde. A raczej nie dopisalas kilku rzeczy. Ja tam tez bede rodzic, u dr Sleczki (przemily lekarz), ale nie chce, zeby inne dziewczyny byly wprowadzone w bład.
Po pierwsze znieczulenie zewnatrzoponowe jest dodatkowo platne jak w kazdym szpitalu, tam akurat 500zl. Troszke dziwnie opisujesz to jk sie po nim czulas i jak krotko dzialalo, ale to osobliwa sprawa, troche o tym czytalam, i jesli bylo jak mowisz, ze po nim kucnelas, bylas w stanie sie ruszac, to dziwne, ale nie jestem ekspertem.
Druga sprawa, ktora mnie zdziwila, to swiece na sali porodowej. Kazda z nas chce , zeby byla to wyjatkowa chwila, ale chyba jest to logiczne, ze przy swiecach nikt dziecka nie odbierze. Przeciez to powazny zabieg a nie masaz relaksujacy. Wiec z calym szacunkiem badzmy realistkami a nie marzycielkami.
Trzecia rzecz ktora mi sie nie zgadza, to opis pokoju jednoosobowego w ktorym spaliscie ze swoim narzeczonym. Personel od razu powiadamia, ze istnieje mozliwosc skorzystania z pokoju jednoosobowego o standarcie hotelu 4gwiazdkowego, ale za DODATKOWA OPLATA.
Sale poporodowe sa dwuosobowe, przepiekne ale darmowe.To co opisalas jest dodatkowo platne, a o spaniu z mezem nikt nie wspominal.Moze mialas szczescie, moze traktowano Cie tam inaczej ale pisze to, zeby inne ciezarowki nie liczyly na to samo na nfz.
Stojac twardo na ziemi, bedac w tym szpitalu prawie w kazdej dziurze, stwierdzam: nigdy nie widzialam tak wyposarzonego, pieknie wystrojonego, zadbanego szptala z tak kompetentna i przemila obsluga. A moge cos o tym powiedziec bo sama pracowalam przd ciaza w tej branzy. To fakt za ktory realnie nie musimy placic.
Jagodzianko wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojego malenstwa, pozdrawiam wszystkie forumowiczki.
musialam to napisac bo troche sie dziewoja zagalopowala.A zadna z nas juz w bajki nie wierzy... ide pakowac torbe do szpitala.calusy na dzien dobry :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ainka a robisz sobie dokładną obserwację cyklu? Chodzi mi o mierzenie temperatury, obserwację śluzu... etc... To naprawdę może pomóc :).
Często jak człowiek za bardzo sie stara to nie wychodzi, bo może się przyblokować. Także na spokojne obserwuj siebie i strzelaj w dziesiątkę :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Persefona, nie nie mierze tempki. Patrze na sluz ale wydaje mi sie on taki sam w calym cyklu. Ostatnio cykle mam regularne 29. Mam nadzjeje ze nie bedziemy mieli powaznych problemow.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczyny !!!!!

A jednak chłopczyk, właśnie wróciliśmy z Kliniki z Katowic. Miałam robione usg, wszystko jest w porządku. Rzeczywiście jest to szpital na poziomie, chociaż nie miałam okazji aby go dokładnie obejrzeć, bo sala porodowa była zajęta. Trudno ;)

Za to bardzo dokładnie widziałam swojego synka, spał sobie i miał taką cudną minkę, cały czas go widzę i już naprawdę nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę i dotknę... Kuba też zadowolony że będzie miał brata.
Teraz to już zrobie wszystkie zakupy i będę czekać. Bo w sumie ciąża już jest donoszona i mogę sobie rodzić - tak powiedział lekarz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jolu gratuluję :) . ostatecznie jesteś zdecdowana na Ochojec?

Mnie dziś dziewczyny w pracy namieszały w głowie, że po co tak daleko że tu nie jest źle na Traugutta i takie tam, że poza tym gdyby coś nie tak z dzidzią było to nie wywożą nigdzie dzidzi....ehh tylko mętlik mam w głowie...a tu jeszcze 4 miesiace czasu na przemyślenia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jolkus-gratulacje :D wreszcie nie jestem sama :)

wiolka-może nie uwieżysz,ale mi to samo mówią,co prawda już nie pracuje,ale komu bym nie powiedziała o katowicach to wszyscy tak samo reagują :?
nie wiem może zazdroszczą :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powiem szczerze, że raz jestem zdecydowana innym razem się waham. W każdym razie mam skierowanie i jeżeli bym chciała tam rodzić, to mam to pewne. W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa i powiem mu o tym szpitalu. Mam tym bardziej dylemat bo raz już rodziłam na Traugutta i w sumie nie narzekałam.

Ale z dzisiejszej wizyty i tak się cieszę, bo widziałam dokładnie synka i jest wszystko ok. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jolkus gratulacje :D .

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]