Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 4:14 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ej co z wami????????? :evil: :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

stara "małpa" z Ciebie :lol: :wink:
Leniwa jestem, pakuje się jedziemy imprezować do znajomych. Jutro wracamy ;;)
Ślicznie masz córeczki Aga ;) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czemu staraaaa??? :evil: :evil: to ze malpa to wiem :lol: :lol: :lol:

udanej impry :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ej bez obrazy :)
hehe stara w sensie że dzieci Ci szybko dorosły ;)
kaca leczę zdycham.
pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :lol:

a ja wczoraj bylam w odwietkach u mego meza siostry :lol: potem przyszli sasiedzi i tak zlecial dzien :roll: dzis nocka byla ciezka mala to juz wogole pobija rekordy :evil: :evil: :evil: budzi sie non stop (jak ja nienawidze smoczkow :evil: :evil: :evil: co mnie podkusilo zeby smoka dawac :evil: :evil: :evil: ) teraz mam za swoje :evil:

smoczek to przeklenstwo :evil: :evil: :evil: smoczkom mowimy stanowczo Nieee !!!!!!!!!

:D :D :D :D

moniaa a niech ci wybacze za ta stara :lol: :wink:

nio a dzis pani mojej malej powiedziala ze jak do Natalki mowi sie po francusku to ta od razu placze :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ;)
Ehhh żyję ledwo. Młoda w domu do środy :? kaszel ma jak gruźlik ale nie jest chora, ma tylko bakterię w nosie i trzeba leczyć katar antybiotykiem.
wariacji już dostaję w domu :evil:
A czemu Natalka płacze?? :roll: a Wy mówicie do niej w domku po francusku? chociaż takie pojedyncze wyrazy? to na pewno pomoże.
Mi się wydaje iż ona nie rozumie i temu czuje się nie pewnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojedyncze mowimy slowka ale tylko pare

moje tez zakatarzone a mala to nawet brzydko kaszle :evil:

a do tego dzis mi sie slabo zrobilo jak poszlam po Natalke do szkoly :shock: :shock: :shock: albo zmeczenie albo......(bosheee oby nie tooo co mysle :shock: ) bo bym sie zalamala :( :(

noce dalej mam zarwane teraz to juz wogole nie zlicze ile razy dzis wstwalam :evil: :evil:

co sie dzieje z dziewczynami????

maminek jest na forum ale nas nie odwiedza :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O jeju Aga przemęczenie.. a czego się tak obawiasz ? jeśli to nie tajemnica ;).
Eh ciekawe czemu Twoja mała tak słabo sypia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniaa pisze:
O jeju Aga przemęczenie.. a czego się tak obawiasz ? jeśli to nie tajemnica ;).

moniaaaaaaa znowu tego Obrazek Obrazek

co do Justynki to ja juz sily tez na nia nie mam :evil: :evil: jak sobie pomysle co mi ta dzis noc przyniesie to az szlag mnie trafia :evil: a jeszcze zeby mnie czekaja Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe no co Ty ;).
Eh a może okres koszmarów? Bo moja to miała.. ale jakoś mineło u nas pomogło zapalenie maleńkiej lampeczki ;).

A z ząbkami to róznie... niektóre dzieci cierpią inne nie.
A może już ząbki ida Justynce??? dobrze tam zajrzałaś? bo moja mała już miała 4 ząbki w jej wieku ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eh dzis znowu marna noc :evil: zagladalam i nic tam nie widze nawet dotykalam to tez ani twarde ani czerwone :roll: wiec raczej to nie zabki :evil: marudzi mi caly czas myslalam ze teraz usnie a tu wchodze a ona stoi w lozeczku :evil: i cieszy sie jak glupia :lol: mi sie oczy zamykaja :? do tego Natalka juz od samego rana wyla :evil: bo nie te rajstopy majtki itp :evil: a wczoraj we dwie szykowalysmy ubrania :evil: normalnie jeszcze troche i sfiksuje :evil: nie mam sily na nic :evil: a w sobote zapowiada sie sie impra :evil: u nas :evil: i nie wiem co szykowac :evil: :evil: slaba ze mnie kucharka :evil: :evil:

:shock: same emotikony :evil: :evil: :evil: :evil: :shock: :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
hehe same ikonki dobre ;)
No ciekawe co Twojej malej dolega.. a powiedz ile razy sypia CI w dzien?
bo moze jedna drzemke zlikwidowac :twisted: wtedy powinno byc ok ';)
co do impry to i ja sie wybieram, mamy babsko-dziecinny wieczor,a chlopaki do naszej chatki i tutaj jakis maraton filmowo -whiskowy robia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

spi 3 razy :roll: a pozniej zasypia o 20 i zle i dobrze bo troche czasu mam dla siebie ''powiedzmy dla siebie '' :lol:
a u mnie impra 'ala parapetowa zapraszamy na tury bo wszystkich nie da rady zaprosic :?

kurcze cos zle sie czuje :? :roll: :( mdli mnie w zoladku kreci :shock: oby znowu nie grypa zoladkowa :evil: spac sie chce normalnie szok ze stresem :lol: a gdzie jeszcze dom ogarnac, poprasowac :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie babolki:)
Agnieszka Ty mnie szpiegujesz :lol: :shock: ?
Lipcoweczki mnie wciagaja,a was podczytuje,takze jestem na biezaco.

Aga kup tescik,nie chce krakac,ale to chyba nie grypa :? co masz sie stresowac ;)
A co do corci. Lepiej teraz niech placze ,ale w koncu zalapie w ktoryms momencie niz by miala problem jak pojdzie do szkoly. Proponuje bys kupila jej slownik obrazkowy i bawila sie w slowka,gramatyke z czasem zalapie,a podstawowe slowa ze slownika jej pomoga szybciej rozumiec co do niej mowia. Trzeba kuc zelazo poki gorace! albo bajeczki po francusku tez zeby ogladala oprocz tego,a najmepiej zeby sie zaprzyjaznic z jakas mama francuskojezyczna z dzieckiem w podobnym wieku,zeby sie razem bawily oprocz przedszkola.
Jesli masz dobry piekarnik,to mozesz zrobic chicons au gratin,tylko jesli lubicie cykorie,albo pieczone warzywka cukinia,marchewka, baklazan, cebulka, papryka i pomidory z oliwa,pychotka,albo zrob faszerowane papryki miesem mielonym z ryzem i nacia pietruszki. albo idz na latwizne salatki,albo... jak w komedii kogel mogel slone paluszki :lol:

U mnie nic nowego. Jakos leci,mala zdrowa. Mamy wizyte az 11go w ONE,tego dnia mala bedzie miala szczepionke. Musze do tego czasu chuchac i dmuchac,zeby nie zachorowala do tego czasu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello
maminek spokojnie nic jej nie bedzie ;)
Moje dziecko w końcu super śpi u siebie.. bo ona od urodzenia uwielbia sypiać zimą w temp 18stopni. Bo ja koleryferów nie używam ;)

jakoś leniwa jestem....
AGA a czujesz że to może być to? bo wiesz.. ja to tam czułabym jakbym była w ciązy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maminek pisze:
Agnieszka Ty mnie szpiegujesz :lol: :shock: ?
Lipcoweczki mnie wciagaja,a was podczytuje,takze jestem na biezaco.

.

Nie szpieguje :punk: :D ja i szpieg :mrgreen:

lipcoweczki tak :evil: a my to co :evil: :evil: tu puchy to sie gadac nie chce co :evil: :evil:

moniaa czekam wlasnie na okres jak nie bedzie to sie zalame a tescik mam ale jeszcze poczekam bo szkoda go zmarnowac jakby co :lol:

maminek ta starsza to juz chodzi do szkoly :lol: czasem placze czasem nie :lol: ale widze juz ze checi troche sa do szkoly oby tak dalej :lol:

a gdzie ja to moge kupic???? te chicons au gratin i czy to mrozonki jakies :shock: aaa no i najwazniejsze piekarnik mam a jakze :P: tylko nie podlaczony jeszcze :lol: ale zeby ludzie nie gadali ze nie mam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szikony zapiekane mozna kupic z mrozonek,ale nie polecam,bo nie warto. Latwo sie robi samemu. Gotujesz chicony do miekkosci z odrobina masla,sola,pieprzem i galka muszkatolowa. Pozniej owijasz szynka( takie co maja duze plastry) ukladasz w polmisku i zalewasz bialym sosikiem,posypujesz serem i zapiekasz. Dobre o tyle,ze mozna zrobic duzo wczesniej,a pozniej tylko do piekarniczka na zapieczenie sera chrupkie i gotowe. A sos bialy to robie tak: topie odrobine masla w garnuszku,zasypuje odrobina maki i wlewam smietane. Dopawiam sola , pieprzem i tez galka. Musi sie zrobic gesty od maki.

A jak! puchy u nas na tym watku,ale dzieki wam on zyje :D

Trzy latka to juz szkola :shock: ? nie wiedzialam,ze tutaj tak.
Polozylam wlasnie mala lulku i ide chyba sie rozpieszcze dobra kolacja :roll: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E ten przepisik ten znam ;) i polecam hehe.
u mnie to wszyscy uwielbiają owoce morza, więc ciągle szukam jakieś nowe pomysły na to ;)

bo np na prostą sałatkę to moge Ci dać taki przepisik:
kupujesz malutkie wędzone krewetki wrzucasz je do miseczki, sparzasz 1-2 pomidorki, obierasz ze skórki kroisz w kosteczkę i dodajesz do krewetek, a potem łyzka majonezu, sól pieprz i gotowe ;).
Ja to lubie robić potrawy szybkie i dobre, stanie w kuchni to nie dla mine ;)
Tak to jest szkoła pomimo iz nazywa się Maternelle czyli przedszkole.. ale to nie ma nic wspólnego z polskim przedszkolem ;).
dzwonek jest i lekcje się zaczynają, przerwy etc :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki dziewczyn :lol:

ja tam tez sie nie nadaje do pichcenia :oops: :? obiad zrobie ale nie taki wystawny i wykwintny :( :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo to ja sprobuje koniecznie tych krewetek z pomidorem.
Moniaaa a gdzie zwykle kupujesz owoce morza? w jakims Delhaizie czy w specjalnym rybnym? ja jak jem to zwykle tylko rybki. Prosta i pyszna jest dorsz gotowany w wodzie osolonej z odrobina masla i sola i pokropiony cytrynka ;)
Moniaaa jak masz fajne przepisiki to sie chwal na biezaco,ja lubie eksperymentowac w kuchni :P

Aga, zrob koreczki na wykalaczkach jesli to zwykla nasiadowka co tam bedziesz pichcic przy dwojce dzieciaczkow.

Dobra ide wreszcie zjesc,bo se smaka narobilam.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]