Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:09 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 279 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

renya popłakałam się jak to czytałam... tak to wszystko opisałaś że niemalże widziałam to swoimi oczami..
straszne to jest...
a przed chwilą czytałam dialogi z Madzią. Tak mnie rozbawiły! kto by pomyślał że tyle macie za sobą.....?
ważne że teraz jest juz dobrze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze poplakalam sie jak przeczytalam Twoja historie Renya_24 :):) :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maminka...anioły są wśród nas i przychodzą kiedy juz myślisz ze w Twoim życiu nic już się nie wydarzy...Tak jak ja...myślałam że zycie mam już za sobą...a ono nagle zakwitnęło..wszystkimi kolorami :)

mukaa, Kate...ja płakałam pisząc...jeśli przechodzi się przez takie rzeczy nawet z własnej głupoty to boli i zostaje juz gdzieś w środku...nie muszę to chyba tłumaczyć samotnym mamom prawda? grunt żeby wierzyć ze jeszcze nie wszystko za nami...byc otwartym na ludzi pomimo tego że to cięzkie...
bo jak powiedziała jedna z przyszłych mam na tym forum... (zreszta kibicuje mi w oczekiwaniu na fasolkę)

nadzieja nie umiera...nigdy!

:)

A moja maleńka? Moja maleńka jest bardzo dzielną mądra dziewczynka z tysiącem pytań na końcu języka...życie ją doswiadczyło choroba i częściową samotnością ale przez to stała się bardzo silna...i jej usmiech nigdy nie schodzi jej z buzi :)
jest jak małe :sw:

jej biologiczny ojciec nie zasługuje na taki skarb...

A my...cała nasza trójeczka..a moze zaniedługo czwóreczka jesteśmy szczęsliwi...wiadomo mamy swoje małe smuteczki ale kto ich nie ma? ;)

pozdrawiam cieplutko mamusie...
przesyłam dużo :sw:
świeci dziś w Krakowie jakby chciało zawrócić lato :D

Jakub Jacek 14.08.2013 r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

renya dołączam się do trzymania kciuków ;) owocnych starań życzę !

widzę że z krakowa jesteś! ja tam będę w polowie października :) mam zjazd na studiach
może kiedyś poznam moją małą imienniczkę??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:) myślę że to całkiem możliwe ;)

nie dziękuję ale baaardzo doceniam...( kciuki) podziekuję jak zajdę ;)

Jakub Jacek 14.08.2013 r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane dziewczyny teraz ja chce zrzucic z siebie los który za tyle lat wtarł we mnie wszystkie te dni kóre miałam przez prawie 5 lat.Lat które chciiałbym zeby były jz jak przez mgłe ale niestety jeszce zywo we mnie siedza pewnie za pare lat pojdą w najciemniejsze zkątki podswiadomosci ale na razie.........

Zaczęło sie tak poznałam go w knajpce wzbudził moje zaufanie pokochałam go a on mnie po roku spotykania zaszłam w ciaze by cudowny nosił na rekach i pprosił mnie o reke jego matka była straszna kobieta ale mam do nie jeden zal ale opowiem o nim za chwile... w 9 tyg ciazy przed slubem 3 miesiace straciłam dziecko łzy i rozpacz moja bo to pierwsze dziecko przeogromne nieszczescie na mnie spadło. potem był slub i wieka feta a po tyg zaczeło sie piekło. Moj mąz okazało sie ze sie maskował tesciowa moja mi powiedziała ze jak ode mnie wyjezdzał to do domu przyjezdzał pijany i ze u mnie musiał pic ja w :shock: .i na koniec dodała to nie wiedziałas ze moj syn leczył sie psychiatrycznie??? ale mnie dobiła a on zaczał chlac na umór przepił wszystkie pieniądze z wesela szlajał sie nie wiadomo gdzie pomyslałam z ulgą Boze jak dobrze ze zabrałes tego aniołka do siebie bo nie wiadomo co by to było jakie by sie urodziło.
Pobił mnie rozbijał okan w mieszkaniu wybaczałam i prosiłam zeby sie porawił jego agresja narastała a ja przestałam byc szczesliwa i po11 miesiacach kiedy wsiadł w moje auto i je rozbił po pijanemu powiedziałm ze nigdy wiecej nie pozwole mu na to by niszczył mnie i moja ciezka prace
Wziełam szybki rozwód i dałam sobie spokój na 2 lata

iiiiiiii poznałam nastepnego był dobry pracujący ujmujacy nie przeszkadzało mu ze jestem po rozwodzie zakochał sie i ja w nim tez zamieszkalismy razem i po 8 miesiacach zaszłam w ciaze oboje tego chcielismy cieszyłam sie ze mam takiego fajnego faceta i od kiedy dowiedziałam sie o ciazy moj swiat zaczał sie walic.......Miałam wyjsc za mąz po raz drugi ale nie miałm odwagi Boze i dobrze ze tak sie stało on stracił prace pomyslałam powtórka z rozrywki, ja wogóle go nie interesowałam tylko moje pieniądze.Chulał za nie szumowina przepijał potem zaczał mnie bic w ciązy a ja głupia kochałam go. Pomyslicie wariatka ale ja myslałm ze on sie po porodzie zmieni i pokocha dziecko

iiiiiii urodził sie Kamilek sliczny zdrowy chłopczyk ale on nie dawał kasy kradl mi z portfela pieniądze a ja utrzymywałam cvały dom i uwierzcie było mi tak ciezko ze ja na chleb nie miałam lae na mleko i pampresymusiałm miec wszystko dla dziecka mojego a on cham własne dziecko okradał

iiiii wyobrascie sonbie ze nawet syna swojego nie uznał nie dał mu nazwiska w sądzie powiedział ze nie ma dowodu ze to jego syn ale nie mozna dziecka uznac bez dowodu osobistego ze on ma tylko paszport załamałam sie.....i wkurzyłąm na niego wycofałam sprawe ze sądu
a po rozprawie splunełam mu w twarz i powiedziałam zeby dał sobie spokoj ze nie jest godzien byc ojcem dziecka ze go zdradziłam z ijnnym i ze to nie jego dziecko zeby mi dał spokoj raz na zawsze..
W ostatniej z ni rozmowie bo na dziecko nie łozył powiedziałm mu ze ja znajde sobie kogos kto pokocha mojego syna i mnie a on zgnije w wiezieniu za swoje przekrety pijacka morde i za zachowanie

I wiecie co niedługo musiałam czekac do mojej pracy przyjął sie chłopak młodszy ode mnie o 2 lata swietny facet wiedział o mnie wszystko podpytywał o mnie a potem dostał moj nr tel i tak sie zaczeło trwało to rok tylko same telefony i smsy moze mi nie uwierzycie ale taka cierpliwa byłam i czekałam kiedy mi zaproponuje spotkanie. Po roku czasu nareszcie cos drgneło poszłam na randke i on wpadł po uszy ja nieee ja nadal kochałam ojca dziecka porabana !!! ale dzieki mojej kolezance zrozumiałm jaki bład popełniałam zebymdała sobie spokoj za tamtym i dała szanse nowemu. I dałam powolutku sie zakochałam moja miłosc dojrzewała powoli i jest gorąca do dzisiaj On teraz jest moim mezem zakochał sie w moim synu który teraz takze jest jego bo go przysposobił inaczej mówiac zaadoptował ja na dzien dzisiejszy ciesze sie ze ojciec biologiczny go nie uznał bo mielismy wona droge do adopcji. Naprawde jestem szczesliwa Kamilek miał 1,5 roku nie pamieta tamtego ojca i a tylko jednego do kórego mówi tatusiu kocham cie , tym kims jest mój mąz!! Najwszpanialszy człowiek na swiecie.

KOCHAM CIE PIOTRUS !!!

P.S Kobiety pamietajcie ze nigdy nie meczcie sie ze swoimi partnerami jesliczujecie ze cos jest nie tak idzcie za głosem serca i to co jest dobre dla was i dla waszych pociech dziecko w niczym nie jest przeszkodą wrecz przeciwnie. Szkraby naprawde umieja podbic serce mezczyzny ale dobrego i wspaniałego. Dziecko nigdy sie nie myli.

Zycze wam z całego serca zeby i was to spotkao co i mnie czyli duzo szczescia i odpowiedzniego partnera na całe zycie

Kurcze ale sie rozpisałam :oops:hahaha i najciekawsze ojciec biologiczny siedzi w wiezieniu i jeszce długo sobie posiedzi za wszystkie krzywdy które
zrobił!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to jednak jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie!

piękna historia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mukaa jest jednak jest choc myslałąm ze jej nie ma

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja na razie obstaję przy opcji że nie ma....

obym się myliła!!!!!!!

bo chyba w moim przypadku pani sprawiedliwość sobie wolne zrobiła...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zycze ci zeby w koncu odwiesiła wolne i zebys wreszcie była szczesliwa :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

beatka2221 pisze:

P.S Kobiety pamietajcie ze nigdy nie meczcie sie ze swoimi partnerami jesliczujecie ze cos jest nie tak idzcie za głosem serca i to co jest dobre dla was i dla waszych pociech dziecko w niczym nie jest przeszkodą wrecz przeciwnie. Szkraby naprawde umieja podbic serce mezczyzny ale dobrego i wspaniałego. Dziecko nigdy sie nie myli.

Zycze wam z całego serca zeby i was to spotkao co i mnie czyli duzo szczescia i odpowiedzniego partnera na całe zycie

!

Dokładnie tak Beatko dokładnie.
Dziewczyny czytam Wasze historie i ryczę jak bóbr, takie potworności i zobaczcie wyszłyście z tego całe. Ja jestem na etapie dopiero co wyszłam i jest mi jeszcze ciężko o tym pisać, ale to co Wy przeszłyście...
Renia masz super córeczę. Bardzo fajnie opowiadasz, powinnaś się rozwijać w tym kierunku np. bajki i opowiadania dla dzieci. masz talent (czytalam inne Twoje posty)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamyku przynajmniej wiesz ze ty tez mozesz byc szczesliwa i odnalesc kogos albo ktos odnajdzie ciebie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Beatko ja już na to nie licze i nawet na dzień dzisieszy nie chcę. Poza tym mam 37 lat a wy jesteście młodziutkie :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja mam 30 latek ae tez mysle ze yo juz nie taka młoda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamyk ty masz 37??? :shock: :shock: :shock: i to ty na tym zdjęciu w podpisie?????????
w życiu bym nie powiedziała! bardzo młodo wyglądasz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Zastanawiam się dlaczego jedne przyciągają do siebie facetow ktorzy nas ranią, a inne od razu trafiają gdzie trzeba. Co nas lączy? Co mamy wspolnego ,że takie podobne mamy historie? :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamyku niestety przyciagamy tych złych ale wybór nalezy do nas i trzeba byc ostroznym po wielu doswiadczeniach człowiek potrafi drugiego przelustrowac wszystko bierz z poczatku na zimno i obserwuj 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

mukaa naprawdę mam 37 lat. Dzięki za komplement :D :wink: Na tym zdjęciu się podobam sobie i dlatego je wkleilam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D

co do tych cech wspólnych - to nawet często się ten temat przewija na samej przez ciążę
zwykle to są jakieś drobnostki, błahostki ...

nie wiem jak to jest, ale ja już trzeci raz trafiłam na takiego typka! z tym że wcześniej nie miałam dziecka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W życiu tak mi się poukładało, że od 7 miesiąca życia mojego dziecka zostałam sama.
Właściwie już "sama" byłam odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży.

Nie było mi łatwo bo mój syn bardzo chorował. Potrzebował stałej opieki i badań lekarskich ze względu na poważne schorzenie nerek.
Na szczęście mój syn jest już zdrowy.

Początkowo nie miałam czasu myśleć o związaniu się z kimś, bo nawet nie miałam na to czasu.
Kiedy już go znalazłam, jakoś nie bardzo miałam jak nawiązać z kimś kontakt.
Teraz z perspektywy czasu wiem, że nie bardzo tego chciałam.

W moim otoczeniu byli albo sami żonaci (zakazany owoc), albo nałogowi alkoholicy.

Z czasem podłączyłam sobie net.
Poznałam tu kilka osób, i nawet nawiązałam dłuższe kontakty.
Przeszłam też zauroczenie internetowe (tak często przytrafiające się osobom długo samotnym).
Założyłam bloga i dzieki nawiązanym tam kontaktom doszłam do siebie.
Później spotkałam się z kilkoma osobami (na gruncie koleżeńskim), i jakoś nic nie zapowiadało, że uda mi się z kimś na dłużej zostać.

Przypadkiem weszłam na generację gg. Bardziej z ciekawości niż w poszukiwaniu tej drugiej połówki.
Zrządzeniem losu, że w tym samym czasie odwiedził generację mój obecny partner.

Mój syn mu nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie. On sam wychowywał swojego syna.
Po dwóch m-c pisania na gg postanowiliśmy się spotkać.
Przez kilka następnych miesiecy spotykaliśmy się w miarę wolnego czasu. Przer rok spędzaliśmy razem weekendy, a od czerwca tego roku mieszkamy razem.
Zamierzamy sie pobrać, ale czekamy jeszcze na pewien dokument.

Ze swojego doświadczenia i doświadczenia innych znajomych mi osób wiem, że bycie mamą, nie oznacza, że jesteśmy skazane na samotność.
Jest tylko jedna zasada, nie szukać nikogo na siłę

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 279 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]