Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:24 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Jyz wczesniej pisalam. Mieszkam w Anglii tutaj nie robia zabiegu oczyszczania ani nie robia zadnych Zadnych podkreslam badan po poronieniu! O usg nie ma wogole mowy. Na kontrolnej wizycie Pani doktor tylka ze mna pogadala i tyle. Powiedziala ze jesli bedzie sie cos dzialo czyli silne bole wymioty omdlenia czy goraczka to wtedy przyjechac na ostry duzur . Niezle co :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anulajan a w ktorym bylas tygodniu jak poronilas?
Na cale szczescie czuje sie dobrze fizycznie oczywiscie, bo z psychika jeszcze nie jest ok. tak do konca i chyba to zostanie juz na zawsze, bo o takim wydarzeniach i aniolkach nie da sie zapomniec :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Blusia mi kazali zrobić bete bo chcą wiedzieć jak spada bo było podejrzenie zaśniadu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też słyszałam że w Anglii to nie robią zabiegu a ewentualnie podają tabletki wczesnoporonne, ktore u nas nawet nie są dopuszczone do obrotu. No ale nie ma się co dziwić jak ostatnio jęczeli że prezerwatywy u kobiet mogą wywoływać niepłodność. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niuska a co to jest ten zasniad :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sama dokładnie nie wiem, ale coś związane z nieprwidłowym rozwojem kosmówki, i może powadzić do naciekań i nowotworu kosmówki w drastycznych przypadkach. Ponoć już na samym początku ciązy beta za szybko rośnie i po zabiegu bardzo wolno spada. I chyba w wynikach hitopatologicznych wyjdzie czy to zaśniad czy nie. Ale takie ciąże są rzadkością, a u mnie na słabszej jakości sprzecie USG, lekarz stwiedził zaśniad tak na czuja, a w szpitalu na 3D USG raczej wykluczyli zaśniad bo za pęcherzykiem już był skrzep krwi. Dmuchają na zimne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój gin jak napisał takie rozpoznanie to w szpitalu się przejeli i może dlatego bardzo szybko robili zabieg. Już mój gin powiedział że on za tą diagnoze to sobie ręki obciąć nie da. Więc się nie przejmuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Effka jak nie miałaś zabiegu to w zasadzie możecie się starać o dzidzię już po miesiącu, bo po zabiegu żeby się śluzówka odbudował to trzeba troszkę poczekać. Ale jak bede u gina to sobie z pogadam na ten temat.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam troche pracy i nie moge siedziec caly czs na necie a szkoda!
Dzieki niuska za wyjasnienia . I jest tak jak piszesz z tym staraniem lekarka powiedziala nam ze mozemy sie starac zaraz po pierwszej miesiaczce. To jest bardzo pocieszajace . Jeszcze poczekamy i zobaczymy co powie moj lekarz w Polsce oby to potwierdzil!!! :)
O ta dzidzie staralismy sie prawie rok i bardzo sie boje zeby sie to nie powtorzylo :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Effka - ja byłam w 10 tyg. jak robili mi zabieg, natomiast ciąża podobno była już obumarła od 6 tyg...chociaż już w szpitalu na wypisie napisali, że była to ciąża mniej więcej 8 tyg. Zabieg miałam we wtorek 7 listopada, czyli tydzień i 3 dni temu. Już nie mam żadnych plamień więc z tego b. sie cieszę.
W każdym razie jak będziesz w Polsce to o wszystko sie zapytaj...w sumie co kraj to obyczaj, może akurat w Twoim przypadku nie było to konieczne...ja miałam tak samo własnie w pierwszej ciąży. Trzymaj się i daj znać co Ci powiedzieli polscy lekarze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wlasnie co kraj to obyczaj. Tu zupelnie podchodza do tego inaczej. I powiem Wam ze mam taki metlik ze nie wiem co jest lepsze. Z jednej strony ciesze sie ze nie mialam zadnego zabiegu bo wiadomo to ingerencja w organizm, ale wychowalam sie w Polsce z inny podejciem do tego typu spraw. A do tego studiowalam poloznictwo i troche sie napatrzylam i nasluchalam o powiklaniach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja poronilam dzien przed Taba anulajan. Tez w 10 tygodniu tyle ze nie wiem na jakim etapie ciaza u mnie przestala sie rozwijac, a pecherzyk byl pusty :( :( widzialam go na wlasne oczy. Razem z mezem spalilismy go :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewuszki może wy będziecie wiedzieć, bo mam wątpliwość
w szpitalu nic na ten temat nie powiedział mi lekarz i prawdę mówiąc nie przyszło mi to wtedy do głowy.
Dziś mija dokładnie tydzień jak jestem po zabiegu, do tej pory brała tylko prysznic, ale czy sądzicie, że bez problemów mogę się wykąpać? (naturalnie woda średni ciepła bez żadnych płynów do kąpieli itp.)
Nie mam już właściwie plamień, dobrze się czuje fizycznie, choć szybko się męczę...
Co wy na to? można...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Plummy mysle ze tak . Nie mozna brac goracych kapieli, bo moze to wywolac krwotok, a skoro juz nie masz plamien to ...milej kapieli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja zabieg miałam w 13 tygodniu, a z ostatniego usg wynikało, że ciąża zatrzymała się na poziomie 8 tygodnia.

Ciąża zaśniadowa - zamiast normalnego embrionu, w macicy po zapłodnieniu rozwija się zwyrodniała materia :shock:

Dziewczyny mam dziś doła. Byłam dziś w szpitalu i to mnie dobiło. Zaraz się kładę, bo mam już dzisiejszego dnia powyżej uszu. Już się wypłakałam. Teraz tylko przytulić się do męża. I oby do jutra.

Brakuje mi właśnie takiego długiego posiedzenia sobie w wanience pełnej cieplutkiej wody i pachnącej pianki. Po pierwszej @ będę nadrabiać :)

Jaś 11.03.2008r. godz.9:20 3880g 56cm i 9pkt.
Ada 17.06.2011r. godz.10:25 3610g 54cm i 10 pkt.
*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mi się dzisiaj na płacz znowu zebrało, uświadomiłąm sobie, że bardzo bardzo nadal przeżywam startę maleństwa (prowadzimy z męzem sklepy z odzieżą) dzisiaj jescze przyszła jakś baba i mówi tak: chciałam jakieś majtki dla mnie i wszystko mi nawyciągała porozwalała, no to ja jej pokazuje a ona na to, ale ja muszę mieć trochę większe bo brzuszek będzie rusł.... a mnie w tym momencie jak by ktoś w twarz uderzył..... po co mi to gada??????????? wiem , że nie jej wina ale nie może powiedzieć że poprostu chce większe.. :twisted:

Dzisiaj to tak zaczęłąm ryczeć i musiałm się wygadać do męża, jak bardzo mnie boli starata dzidziusia i nadal nie mogę się z tym pogodzić i bardzo pragnę mieć brzuszek, być w ciąży i urodzić maleństwo, ale dzisiaj tak sobie wyobraziłam że jestem znowu w ciąży i ogarnęła mnie panika.... Boże czy ja jescze będę umiałą normalnie żyć ?????????????????????

Mój mąż powiedział że mam sobie powiedzieć że jak zajdę w ciążę to urodzę to dziecko i będzie wszystko dobrze i mam w to uwierzyć i absolutnie nie myśleć że może być inaczej....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dolaczam sie do zyczen a ty magdulka juz sie nie lam.. trzy dni temu minelo dwa miesiace jak stracilam Marcelka.. tez jakos tak dziwnie bylo.. caly dzien o tym myslalam i w pracy nie moglam sie skoncentrowac..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jutro idziemy z męzem na urodziny do dziadka, będzie całą rodzina, mam nadzieję że nie będą o nic pytać... bo nie wiem jak to bym zniosła...

jeśli chodzi o andrzejki to nie chcę iść nigdzie, nie mam ochoty się bawić śmiać i rozmawiać na głupie tematy.. postanowiliśmy, ze pójdziemy sobie na kolacyjkę gzdieś do restauracji a później do kina na jakiś dobry filmik, ja bardzo lubię kino i częśto chodzimy w soboty.....

jejku jejku... Boże dlaczego zabrałes mi mojego aniołka, dlaczego :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magdulka, ja też do mojego męża ciągle się lepię i w kółko o tym samym mu nawijam. Ale powiem Ci, że mi jest o niebo lepiej jak się wygadam. Przynajmniej nie duszę tego w sobie. Też marzę o tym, żeby być w ciązy, patrzeć jak brzuszek mi rośnie i poczuć pierwsze kopniaki. Ale z drugiej strony panicznie boję się tego, że znów coś może pójść nie tak. Ale będzie dobrze, musi być dobrze.

Jaś 11.03.2008r. godz.9:20 3880g 56cm i 9pkt.
Ada 17.06.2011r. godz.10:25 3610g 54cm i 10 pkt.
*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziara 20 jaki masz piękny suwaczek.... kochana jak się czujesz??? długo nic nie pisałaś.... kiedy masz wizytę u lekarza... ??

ja to od wczoraj mam doła, wczoraj minął tydzień od zabiegu... :cry: :cry:

jakaś płaczliwa się zrobiłam, i wogóle to mam objawy jak przed @... czy nie za szybko....?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]