Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:07 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

wiosna25 pisze:
mukaa hejka cos nas ostatnio nie odwiedzasz na majowkach ladnie to tak :D

z reklamacją do syna mego ;)
ale dziś zajrzę obiecuję

majówka a jeśli mocz nie ma zmienionej barwy to mogą i tak być te bakterie? tzn moze zrobić pomimo tego?

choć może to w takim razie ząbkowanie = tylko z przerwami na dni względnie ciche...
dziś znowu marudził - a teraz śpi chyba od dwóch godzin!

przykro mi z powodu synka... cóż w szpitalach najwięcej w końcu bakterii - ale w gestii persolenu jest zadbanie żeby dzieciaki się nie zaraziły...
z tego co widzę to nawet taka błahostka jak częste mycie rąk tam nie jest przestrzegana - a wiadomo że tym sposobem najbardzije się wszystko roznosi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mukaa

wiesz... to ciężko wykryć... bo teraz miał czysty mocz - tak na oko (a i tak miał E.coli.... ale jak miał ostatnio zapalenie nerek- to od razu w woreczku było widać, że coś jest nie tak).... :? :roll: był mocz mętny, cosik tam pływało.... śmierdział chole%^%
No, i wtedy miał gorączkę :!: :!: :!: (teraz - nie)

A mojego syna czasami nie bolą dziąsełka i tydzień.... zobacz czy dziąsła ma rozpulchnione....czy się ślini na maksa...... czy ma takie białe kreseczki???
Dotknij w "te dni" paluszkie, jego dziąsełka i masuj.... jak będzie happy - to mamy ząbkowanie!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam ząbkowanie już gdzieś od miesiąca i też mam czasami "ciche" dni..i całe szczęście!!!u mnie to na pewno zęby(górne :lol: ),chociaż czuje że jeszcze szybko ich nie zobaczę :( .i dowiedziałam się że ma takiego strasznego refluksa że marne szanse że jakieś leki pomogą,żołądek po napełnieniu mu sie wcale nie zamyka i jedzonko mu cały czas "lata" pod gardło i z powrotem.potrafie sobie wyobrazić jakie to nie przyjemne,nie dziwie się że ryczy... :(
mukaa,odnośnie badanaia moczu to mnie lekarz pytał czy płacze podczas sikania.swoją drogą to porąbane że nikt nie chce ci dać skierowania na te badania.przecierz kurde to ich obowiązek!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jamajka muka kiedy czytam co wasze maluchy robia to czuje sie troche pocieszona ze nie moj jeden synek jest taki marudzacy;p moj najgorzej z jedzeniem ahhh tragedia no i spanie w nocy nie mam juz sil na to...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jamajka a laczego nie zrobisz tego badania prywatnie zwykłe badanie moczu kosztuje u nas 7 zł a posiew 30 ja zrobiłam sobie sama bo mały nagle zaczął strasznie płakać iokazało się że miał bakterie w moczu po jednej dawce furaginum odrazu oprzestał płakać bakterie niestety nadal się utrzymują i mały bierze ten lek już 2 serie, teraz ma e. coli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majówka82 pisze:
Mukaa

A mojego syna czasami nie bolą dziąsełka i tydzień.... zobacz czy dziąsła ma rozpulchnione....czy się ślini na maksa...... czy ma takie białe kreseczki???
Dotknij w "te dni" paluszkie, jego dziąsełka i masuj.... jak będzie happy - to mamy ząbkowanie!!!!

ślinotok to ma zaawansowany - czasem trzy razy dziennie śliniaka muszę zmieniać
czy ma rozpulchnione - nie wiem jak to wygląda :P ale lubi jak mu się masuje - no i wgryza się we wszystko
a kreseczki jakie? musze się jutro przyjrzeć jego dziąsełkom

jamaika nie widać żeby miał jakiś problem z sikaniem..
chyba to ząbkowanie..
antka tez refluks paskudny męczył
teraz ma mniej ale do tej pory mu się ulewa i cofa - czasem twarożek taki

też nierozumiem dlaczego tak niechętnie dają skierowanie na jakiekolwiek badania...

laguna dla mnie to tez pocieszające że nie tylko mój taki rozdarty... Już myślałam że po prostu ze mną coś nie tak i wyolbrzymiam...

antek w sumie nie ma problemów z jedzieniem - choć jak go zaczyna w brzuchu buzować to się pręży przy cycku i - to akurat na szczęście coraz rzadziej tfu tfu - drze się. Jak miał te dni kiedy wydawało mi się że ząbkuje to też tak łapał cyca, odwracał się, znów łapał i tak dopóki sobie nie rozmasował i wtedy dopiero normalnie jadł. A wkurzał się że hej!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Laguna czy twoja pociecha jest na piersi? czy dajesz jakis inny pokarm? moja mala tylko mleczko mamusiowe ssie :? rwe wlosy z glowy bo przyuczam ja do jedzenia czegokolwiek ale mam histerie w domu ,normalnie zbiera jej sie na wymioty jak usiluje jej cos wcisnac :cry: do tego te ząbkowanie koszmar :evil: ...........czasami nie mam juz sily i czekam do wieczora kiedy zasnie bo wtedy mam chwilke dla siebie :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiunia pisze:
jamajka a laczego nie zrobisz tego badania prywatnie zwykłe badanie moczu kosztuje u nas 7 zł a posiew 30 ja zrobiłam sobie sama bo mały nagle zaczął strasznie płakać iokazało się że miał bakterie w moczu po jednej dawce furaginum odrazu oprzestał płakać bakterie niestety nadal się utrzymują i mały bierze ten lek już 2 serie, teraz ma e. coli

ale ja wcale nie miałam zamiaru robić badania moczu,ja juz robiłam i jest ok....mukaa miała robić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sory źle zrozumiałam twoją odpowiedz cieszę się że badanie wyszło ok :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiunia - mój bakterie ma już 3 raz.... pierwszy raz był w szpitalu (zapalenie nerek się z tego przeistoczyło)... drugi raz - lekarz prywatnie wyczyścił mu pod napletkiem... terez ma ten lek co i Twoje maleństo.... Ja daję po 1/2 tabletki przez 2 tyg. ) a Ty???

Mukaa rozpulchnione... jak by Ci to wytłumaczyć... takie "rozgajdane"..... "flapaki"...... A kreseczki pojawiają się dopiero po pewnym czasie w tzw. trochę późniejszym czasie (czyt. jak odpowiednio długo boli :roll: ). Ale skoro lubi jak go masujesz i śluinta się co nie miara..... to życzę..... wytrwałości :)

No, przy tych bakteriach to maluch ma prawo płakać przy siusianiu... zapomniałam napisać..... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nikt się jakoś nie skarży...wszystkie maluszki grzeczne....??
mój im starszy tym większe rogi pokazuje,coraz bardziej zaznacza swoje JA i musi być tak jak on chce bo inaczej "będę wściekły i będę gryzł"!!już się boje jak pomyślę o tym co będzie za rok :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jamaika:) pisze:
nikt się jakoś nie skarży...wszystkie maluszki grzeczne....??
mój im starszy tym większe rogi pokazuje,coraz bardziej zaznacza swoje JA i musi być tak jak on chce bo inaczej "będę wściekły i będę gryzł"!!już się boje jak pomyślę o tym co będzie za rok :?

Jamajka - będzie dobrze..... podobno jak dzieci jako maleństwa pokazują rogi, to w dorosłym życiu są tacy :okk: :okk: :okk:

:) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majówka82 pisze:
kasiunia - mój bakterie ma już 3 raz.... pierwszy raz był w szpitalu (zapalenie nerek się z tego przeistoczyło)... drugi raz - lekarz prywatnie wyczyścił mu pod napletkiem... terez ma ten lek co i Twoje maleństo.... Ja daję po 1/2 tabletki przez 2 tyg. ) a Ty???

mój ma 2 raz dostaje przez 2 po przepisaniu 3x1/4 tabla po tych dwóch tyg po 1/2 tabl wieczorem przez 6 tyg i potem kontrola

na czy polega to czyszczenie pod napletkiem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Suliska maly od dwrugiego miesiaca jest na sztucznym mleku teraz jak ma 10 mcy to juz normalnie zupy itp wszystko je aczkolwiek niechetnie;p niejadek maly jak sie go czyms zajmie to zje i nawet nie zauwazy ze buzie sam otwiera ale zeby sam usiadl i nic nie robiac zjadl to marzenia....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiunia pisze:

na czy polega to czyszczenie pod napletkiem?

Pediatra ściągła mu cały napletek i wyczyściła w środkuą tą maź..... potem był m-c spokój...... Teraz jak podaje mu Furagimun - to ta maź podczas kąpania mu wychodzi - niewiem czy dobrze czy nie :roll:

Muszę tylko dodać, że jest to zabieg wielce nieprzyjemny dla dziecka....jast duż płaczu..... leci krew z siusiaka - no i potem przez kilka dni ropka :(

A ściągasz małemu napletek podczas kąpania? Ja tak, ale oczywiście nie tak jak to zrobiła pani doktor :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przestawiam moja mala na kleik ryzowy ale marnie mi idzie i tak lepiej niz sloiczki gerbera bo to jedzenie ohydne nawet mi nie smakowalo :x ale i tak afera nawet jak glodna jest bedzie mi ryczala tak dlugo az nie dam jej cyca :evil:
do tego mi kaszle boje sie ,ze sie rozchoruje juz panikuje nie wiem czy podac jej nurofen ten od 3 miesiaca ???czy trzymac kilka dni w domu i zobaczyc jak rozwinie sie sytuacja......

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja odciągam siurka po kąpieli - bo ma zwężony napletek. Teraz i tak już lepiej choć dalej cały nie schodzi - a na początku nawet koniuszka nie było widać...
Jak miał taki bardzo zwężony i zaczynałam odciągać to często zbierał się tam biały nalot - teraz tego nie widzę - widocznie podczas kąpieli lepiej się myje odkąd bardziej mu schodzi ten napletek

mały w dzień często marudzi i się wścieka - dlatego rzadziej tu piszę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

powiedzcie mi czy takie wściekanie sie na wszystko może być spowodowane przez ząbkowanie?bo ja go nie poznaje ostatnio...byle gówno wyprowadza go z równowagi i wścieka sie strasznie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: .marudzi oczywiście cały czas i prawie wszystko jest bleee.a jeśli już uda mi się jakoś go czymś zająć to za chwile sobie jakby przypomina że jest źle i wisk....on nie płacze z jakiegoś bólu tylko się jawnie na wszystko wścieka.a na mnie to już w szczególności....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie dam rady juz na niego patrzeć!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jamaika pewnie to ząbkowanie ja mialam podobnie moja mala co chwila wybuchala placzem i nie mogla sie skupic na niczym tylko mama i mama i na rece.....a ja ją zabawialam jak tylko na chwilke kladlam wsciekala sie no i oczywiscie paluchy wkladala bo buzi i lekka goraczke miala :? trwala to ze 3 tyg potem przeszlo i uspokoilo sie , dziasla jej smarowalam -Dentinoxem-Gelem.A wogole to nie pozwalala sobie nic do buzi wladac to koncowke smoka smarowalam i jak otwierala buzie to szybko jej dziaselka przejechalam żelem.
ps moja zaczela wlasnie w 4 miesiacu ząbkowac

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]