Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:50 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no no Gocha-Łódź gratuluje babka wielka prawie 4 kg i 63 cm.... :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gocha, gratulacje!!!

Ewelincia, nie wiem czy nie zaszkodzą, chyba nie powinny. Jednak ja chyba za szybko pochwaliłam, bo dziś w nocy mały znowu miał kolkę :( Chyba znowu będę musiała kupić herbatkę...

A tak wogole to ja tez jem prawie wszystko - słodycze też (sporadycznie), bo czasem mam taką ochotę, że nie potrafię o niczym innym myśleć :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jem szarlotke i to na kg i czekolady.. ale Kubusiowi nic po czekoladzie nie jest wiec nie bede sie meczyla tylko wcinam.. za to ma uczulenie na serki homogenizowane :( a ja je tak lubie.. zwlaszcza waniliowe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a za pizze to bym wszystko zrobila.. mogliby mi znowy szwy zakladac:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja sie najadlam czekolady i maly ma lekkie zatwardzenie,ale wsadzilam mu dzisiaj termometr do dupki i zrobil kupke ale mala! :( A jeszcze mam tak dziwnie bo maly jak pije mleczko z cycuszka ( z tego wiekszego) to czesto placze przy jedzeniu,nie wiem dlaczego. chwilke sie uspokaja i po chwili placz nie wiem moze mu za duzo leci,co??? papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a może ma kolkę??

mój się tak krzywi jak go brzuszek boli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelincia, z tego co pisałaś w innym poście, że mały ma twardy brzuszek, to napewno ma kolkę. Ja wtedy swojemu nie daję cyca, tylko smoczek i staram sie go jakoś uspokoić, ponosić, pobujać trochę...

Spróbuj herbatek, a jak nie pomogą to może jakies kropelki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no moj tez tak ma.. wtedy moj maz bieze sobie na brzuszek i kladzie na brzuszku.. jeszcze chwile kwili i w koncu zasypia :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gocha, super ze w koncu z nami jestescie. i szczerze mowiac to chyba lepiej, ze zakonczylo sie cc, bo urodzic sn takiego "olbrzyma"... :D

a ja jak nigdy mam ostatnio ochote na coca-cole :oops: wiec trzymamy sie daleko od miejsc, w ktorych jest ona dostepna.

Oliwci na buzi pojawil sie tradzik niemowlecy, a ja oczywiscie narobilam paniki, bo myslalam, ze to uczulenie, albo nie wiadomo jakie inne paskudztwo. no i przegladam ciuszki - zastanawiam sie ktore z tych najmniejszych uda mi sie jej jeszcze zalozyc. ale niech rosnie... a poki co niezlym usypiaczem okazal sie smoczek. z nim nawet w lozeczku mala usypia :)

usciski dla maluszkow

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja daje mu te espumicon ale dzisiaj sprobuje dac mu jeszcze herbatki jak tak bedzie robil!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny mam pytanie : czy wasze dzieciaczki sapią lub postękują przy cycu? Moja mała tak ma i mam wrażenie jakby się strasznie męczyła ssąc? I czy słyszycie jak przełykają ? Bo Ola to lubi sobie po prostu ssać i nie wiem już kiedy je a kiedy nie ?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj jeczy,steka i strasznie sie pocie :D :D ale karmilam przy poloznej i mowila ze wszystko ok... ja wlasnie wiem kiedy malody tylko chce cyca zamiast cumla a kiedy je bo on bardzo glosno polyka :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj malutki dzisiaj znowu mial kolke tak plakal,ale tatus go troche ponosil pomasowal,na koncu go wykapalismy i w koncu sie uspokoil :D Najadl sie i spi sobie teraz ladnie :lol: :lol: :lol: pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my niedawno wrocilysmy ze spacerku. tak dzis slicznie. wystawialysmy troszke buzie do slonka... mam tylko problem, bo nigdy nie wiem jak cieplo powinnam ja ubrac. noo i zawsze ubieram za cieplo. eh... kiedy ja to wszystko ogarne...
moja corcia przy cycu wydaje takie odglosy ze hoho. az maz sie dziwi. a po cycu jak beka :) moglaby startowac z tatkiem w zawodach. no i kupki tak glosne, ze nawet jak spi u siebie w pokoiku, a my ogladamy tv to i tak slychac, ze czas na wymiane pieluszki. oby jej tak nie zostalo ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ech.. też bym sobie poszła na spacerek... ale wózek jest za ciężki a mąż w pracy... mam nadzieję, że weekend będzie ciepły :) a póki co "chodzimy na spacer" na parapet :lol: mamy okna od południa więc i poopalać się możemy ;) a dziś jest tak cieplutko, że zostawiłam otwarte okna wszędzie :)

A Zuzia coraz więcej płacze i nie wiem czy tylko marudzi czy rzeczywiście coś jej dolega? :( Zabrałam się w końcu za czytanie "języka niemowląt" ( http://www.pokluda.net/manuals/jnth.pdf ) może coś w końcu zrozumiem ;)

Słoneczne pozdrowienia dla wszystkich :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja bylam dzisiaj na spcerku,maly tak smacznie spal,ale jak weszlismy do sklepu to od razu sie obudzil i tatus musial z Nim wyjsc :D Bylismy tez w przychodni maly wazy juz 4200kg Rosnie jak na drozdzach :lol: :lol: :lol: A chcialam sie Was pytac czy w przychodni proponowali wam szczepionki za kase? Bo mi zaproponowala za 120 zl jedna no trzeba zrobic ich az 3 wiec razem by wyszlo 360zl :( Pielegniarka powiedziala ze to nie jest obowiazkowe ale bardziej skuteczne no i co teraz zrobic,skad ja mam tyle kasy wziasc :?: Ale z drugiej strony to dla dziecka jest-no i teraz jestesmy w kropce :?: :roll: pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga - ja jakis tydzien temu nauczylam mala ssac smoka :? i jak sobie marudzi bez konkretnego powodu (np glod, czy bolacy brzuszek) to smoczek sprawdza sie znakomicie. czasem tak sie nim zajmie, ze moge ogarnac dom. bo niestety malo ostatnio spi w ciagu dnia....

Ewelincia - mi tez mowili o platnych szczepionkach, ale lekarz powiedzial, ze jak mamy pieniadze to mozemy wziac te platne (takie, ktore stosuje sie w Europie Zach). Ale te nieodplatne tez sa podobno bardzo dobre. Jeszcze nie podjelismy decyzji, ktore bedziemy brac, ale ja jestem raczej zdecydowana na nieodplatne. Ew. bede sie zastanawiac nad jakimis szczepionkami zespolonymi, zeby zaoszczedzic dziecku bolu klocia. Ale to chyba jeszcze nie teraz...

Czy Wasze brzdace jak wracaja ze spacerku i przekladacie je do lozeczka to tez sie budza? Bo moja mala niestety tak. Wiec dzis ja tylko rozebralam i zostawilam w wozku. I spi w nim juz godzine :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Smoczek rzadko skutkuje niestety (ale trenujemy hehe ;) ) Zuzia szybko się irytuje :lol: to po tacie chyba ;) na szczęście po tacie też ma że jak już zasnie to na dobre i nic jej nie budzi ;)
My dziś "na spacerku" znowu byłyśmy tylko na parapecie. Na szczęście jutro sobota :):):) A z parapetu przekładam małą do łóżeczka z całą podkładką (tzn złożonym na pół rożkiem) więc się nie budzi :) i tylko czapę zdejmuję. Nie chce mi się jej ubierać na takie "wyjście" i tylko zawijam w kocyki więc też jest łatwo, bo potem tylko te z wierzchu zabieram :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć mój mały spi na spacerze ale jak tylko wejdziemy do domu to zaraz sie budzi i woła cyca :),
Mam pytanie czy waszym pociechom tez sie ulewa pokarm bo mojemu małemu bardzo sie ulewa ale tylko w dzien bo w nocy jak je to nie zastanawiam sie czy to normalne.
A czy któras z was ma elektroniczna wersje jezyk niemowlat?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinko :) język niemowląt znajdziesz tutaj: http://www.pokluda.net/manuals/jnth.pdf :) przeczytałam większość ale nie ze wszystkim się zgadzam (ja doświadczona matka hehehehehehe :lol: ;) stąd wzięło się moje pytanie w innym wątku o karmieniu na żądanie :) ) ...wyszło mi że jestem chaotyczna :) póki co dobrze mi z tym :lol: jak kiedyś zacznie to być kłopotliwe to będę wiedziała jak z tym walczyć ;) Ale rzeczywiście podpatruję teraz Zuzię o co jej chodzi wg opisów z książki i trochę mi to pomaga :)

A co do ulewania to Zuzi czasem ulatuje troche przy odbijaniu (trzymam ją na ramieniu i jak zapomnę jej podłożyc pieluszkę pod paszczę to mam ślady na bluzce :lol: ) i parę razy jak już spała to wyleciała biała lawa konsystencji kaszki. podobno to u maluszków normalne bo mają za słabe mięśnie w przewodzie pokarmowym, ale nie pamiętam gdzie to słyszałam...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]