jamapi A ja Cię zapraszam na forum gdańszczanek - tam są na bierząco te szpitale i porody w nich komentowane. A propos Wojewódzkiego to nasza forumowiczka ostatnio tam rodziła i była bardzo niezadowolona z obsługi - położne średnio miłe i jeszcze źle ją pozszywano, już się bała, że będą to robić jeszcze raz... Inna dziewczyna tam rodziła i była bardzo zadowolona.
Ja rodziłam na zaspie i a propos tego szpitala mogę powiedzieć, że położne na oddziale połozniczym są super ( oczywiście dwie czarne owce się znalazły ale pod koniec mojego pobytu nawet one wydawały się być miłe). Pomagały przystawiać dziecko do piersi, pokazały na początku jak przewijać malucha. Dość długo tam leżałam, wiec miałam okazję poznać większość tamtejszych połoznych

. Jeżeli chodzi o porodówkę to trafiłam na dyżur znajomej a w końcu i tak mi cięcie zrobili więc nie wiem za bardzo jaka jest tam opieka przy rodzącej. Ważną rzeczą są też pediatrzy. Mojego synka "prowadził" taki trochę rutyniarz który nie miał "zdrowego" podejścia do przekazywania mamie "złych informacji" :-/ ale do dzidziusia miał dobre podejście, inni pediatrzy także.