Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:39 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 159  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

wlasnie leze zaziebiona i nie mam co robic wiec sobie ogladam wozki i zalezy mi na takim, ktorym mozna na rolkach jezdziac
podoba mi sie quinny speedi i bebecar racer st, quinny jest ciut tanszy i lzejszy 3kg, czy ktos ma jeden z tych wozkow i moglby napisac o wadach i zaletach?
zastanawiam sie jak to jest z mebelkami dla dzieci, czy musza byc jakies okreslone, czy chodzi tylko o to aby sie wizualnie podobaly
mi sie zawsze podobal firmy meblik, ale sa dosc drogie i juz sama nie wiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wy o rożkach, wózkach... a ja tak troche z innej beczki... czy trzeba kupić sól fizjologiczną do przemywania oczek? Czy moze być woda przegotowana? A waciki ... czy muszą być takie specjalne z apteki czy mogą być takie płatki kosmetyczne ktorych ja np używam?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bettika Ja polecam sól fizjologiczną. Gdy Adi skończył 3 tygodnie zaczeło mu oczko ropieć i łzawić. Ciężko mu było patrzec... Niemowlaczki juz tak mają niestety z tymi oczkami... Warto mieć w szafce taka sól. Adiemu bardzo pomogła. Przemywałam mu od kącika oczu do zewnątrz i byłu to najzwyklejsze płatki kosmetyczne. W razie czego pamiętaj tylko, by do każdego oczka używać świeżego wacika a nie przemywać tym samym. Obeszło sie u nas bez wizyty u lekarza, bądź okulisty, a już martwiłam się, że ma przytkany kanalik łzowy. Na szczęście niepotrzebnie. Jeśli oczka twojemu dzidzi łzawić lub ropieć nie będą to myślę, że wystarczy przemywać oczka zwykłą przegotowaną wodą.
India 1983 mnie również bardzo podobają się te mebelki, ale są one zdecydowanie nie na moją kieszeń ;) Ja w pokoiku mam zwykłą komodę z szufladami, która doskonale spełnia swoją rolę. Trzymam tam wszystkie niezbędne rzeczy i ciuszki. Kosmetyki mam ułożone na niej ;) Teraz do łóżeczka można dokupić taki fajny przybornik na drobiazgi np. pieluszkę, czy krem przeciw odparzeniom, który mocuje się przy łóżeczku. To bardzo praktyczne rozwiązanie. Mamy małe mieszkanko i preferuję meble, które są funkcjonalne ;) W pokoiku mam również regał na zabawki. Na dole są te, którymi Adi sie bawi, a na wyższych półkach książeczki. Kosz na zabawki np. z IKEA tez jest fajnym rozwiązaniem ;) A maskotki, które Adrianek ma całe multum maja miejsce na oparciu od wersalki, której i tak nie rozkładamy ;) Na prawdę za niewielkie pieniądze można znaleźć fajne rozwiązania i wszystko ma sie w porządku i pod ręką ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

india co do wózków to ja mam quinny speedi i mi się bardzo podoba :D ... gondolka wcale nie jest za mała [tak mówi część matek] i ogólnie wózkiem się świetnie prowadzi [zwłaszcza po ukochanych wybojach mojego malucha - najlepszy sposób żeby przestał płakac na spacerze :roll: ]... tylko chamulec ręczny nie jest konieczny - wogóle go nie używam... a co do wagi to i tak jest ciążki, mimo że jeden z lżejszych :? ..
A co do mebelków dla dzieci, to jedynym koniecznym jest łóżeczko... reszta raczej cieszy rodziców niż niemowlaczki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie...

bardzo fajny ten wasz watek...super pomysl nprawde..bo w sklepach mnostwo rzeczy , ktore ciesza oczy i oprózniaja kieszenie..szczególnie jesli nie bardzo ma sie pojecie co jest potrzebne a co nie....

my póki co mamy tylko wybrany wózek IMPLAST BOLDER,łózeczko prawie też( z szuflada na dole), póki co jeszcze jest czas...ale juz mysle, myslę.....

czy duzo z was inwestuje w pojemnik na zuzyte pieluchy????zasiegłam opiniii innych mam i bardzo go chwala a jak jest w waszym gronie???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tam żadnego pojemnika na zużyte pieluszki nie mam. Kosz i tak wyrzuca sie na bieżąco, bo przy dzieciaczku bardzo szybko się zapełnia ;) Sprawdzałam na allegro i to dość spory wydatek... no chyba, że komuś nie chce sie chodzi śmieci wyrzucać, to już inna sprawa ;). Ale mimo neutralizacji w nim nieprzyjemnych zapachów i tak nie chciałabym mieć długo zużytych pieluszek w mieszkaniu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona81 pisze:
ja tam żadnego pojemnika na zużyte pieluszki nie mam. Kosz i tak wyrzuca sie na bieżąco, bo przy dzieciaczku bardzo szybko się zapełnia ;) Sprawdzałam na allegro i to dość spory wydatek... no chyba, że komuś nie chce sie chodzi śmieci wyrzucać, to już inna sprawa ;). Ale mimo neutralizacji w nim nieprzyjemnych zapachów i tak nie chciałabym mieć długo zużytych pieluszek w mieszkaniu ;)

no to chyba jest logiczne ze smieci wynosi sie raz dziennie, a nie trzyma tydzien....ale znam takowe Panie ktore z jedna pieluszka schodza do kosza....problem robi sie wowczas gdy mieszka sie na 4 pietrze i z okna pieluch nie da sie zrzucac do kosza...a dziecka nie ma z kim zostawiac zeby znosic pieluche kiedy sie trafi mocniejsza sprawa....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bez przesady, zawiązać w jednorazówkę i tez nie będzie czuć. Mi nawet przez myśl nie pzeszło, żeby kupować specjalne worki na pieluchy :D

Wraz z dzieckiem rodzi się mama.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bonsai- a czy to prawda ze quinny ma nierozkladane oparcie w spacerowce?
bo to mnie martwi-gdzies tak wyczytalam
moj dzidziul urodzi sie w marcu, czy wtedy nie musze miec az tak duzej gondolki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do worków na pieluszki to ja kupiłam paklanki 50 szt za ok. 5 zł więc nie drogo, ale specjalnego kosza to ja tez nie zamierzam kupowac. Uważam że to zbędny wydatek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gajdaania to juz problem tych pań ;) że im sie nie chce ruszać z domku. Przyznaje sie bez bicia, że ja tez z jedna pieluszka nie schodze na dół ;) tak jak imavailable wiążę pieluszkę w jednorazówkę i sprawa załatwiona. Mąż na nocki do pracy chodzi, więc wyrzuca śmieci na bieżąco. A i przeciez zakupy się robi, na spacery chodzi... więc po drodze mozna wziąć kosz na śmieci ;) Na 3 piętrze mieszkam, więc też lekko po schodach nie mam ;) no i te paklanki o których pisze bettika sa ewentualnie fajnym rozwiązaniem w sytuacjach kryzysowych ;) np. jak idzie sie do znajomych, żeby kłopotu z kupka dziecka im nie robić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie, w takich przypadkach takie coś się przyda :wink: Dziewczyny, a jakie kupić pieluszki dla noworodka? Nie mam pojęcia jakie są najlepsze no i w miarę nie drogie ... i oczywiście jaki rozmiar :?: 0... :?: 1 :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.
My używaliśmy pampers 1 i sprawdzały się rewelacyjnie.Mają taką siateczkę która chłonie luźną kupkę,super sprawa :D .Teraz kupiłam paczkę huggies,nie są złe ale nie ma jak pampersy.Jak dla mnie najlepsze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bettika ja na pierwszy rzut kupiłam pieluszki DADA z Biedronki. Nie narzekałam, nawet fajne były... Teraz używam tylko i wyłącznie Pampersów. Próbowałam różne ale one najbardziej mi odpowiadaja. Pieluszki huggies mam wrażenie, że jakoś dziwnie do tyłeczka przylegają i często kupki wychodziły poza nieproszony obszar - nie wiem dlaczego... Jesli chodzi o cenę to wbrew pozorom, jesli kupisz jumbopacka to sie opłaca :) Pieluszki huggies sa odrobinkę tańsze, ale ja osobiście nie mam do nich przekonania... A pampersy najlepsze dla noworodka są z numerkiem 1 Dokładnie New Baby w rozmiarze newborn 2-5kg :) albo mini 3-6kg. Tą waga tez za bardzo nie ma sie co sugerować... Adi ma już 5 a do minimalnej wagi na opakowaniu troszke jeszcze nie dorósł ;) W kazdym razie juz teraz sa one na niego dobre :) Jesli o pampersy chodzi to dla noworodka sa w sam raz te od 2-5kg, w tych od 3-6kg dziecko troszke sie topi ;) No zależy jakie sie ma dzidzi, bo mojemu synkowi spieszyło sie na świat i uroził sie z wagą 2850kg ;) Na pewno wiesz, że bobas na początku zużywa kilkanaście pieluszek dziennie i przez pierwsze tygodnie trzeba sie liczyc z duzym wydatkiem na nie niestety... Ja kupowałam DADA na samym początku - są stosunkowo nie drogie, no i Pampersy ale tylko dlatego, że dostał je w prezencie jak sie urodził, chyba ze 3 paczki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki bardzo za podpowiedzi :lol: Mam jeszcze jedno pytanko bo ktoś mi mówił że pampersy maja takie gumki ktore dziecko strasznie w nóżki cisną, czy to prawda?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie wiem nic na ten temat... Jak widzę, że pieluszka za ciasna to kupuje rozmiar wieksze i po kłopocie :) A co do gumeczek, to ważny jest sposób założenia bobaskowi pieluszki. Tam sa w nich takie dwie falbanki przy nóżkach. Jedna ma iść pod spód, drugą trzeba wywrócić na wierzch... zobaczysz sama w praktyce ;) Jak maluszek ma źle założona pieluszke, to wiadomo, że sie marszczy i odbija sie dziecku na noziach... Mówię ci najlepsze sa Pampersy i na pewno będziesz z nich zadowolona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

iwona81 dzięki :wink: jestem zielona w tych sprawach bo to mój pierwszy dzidziuś, w rodzinie nikt nie ma maluszka takiego wiec nie bardzo wiem co z czym sie je :lol: dlatego tak pytam... to tu... to tam... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kto pyta nie błądzi ;) Ja tez byłam zielona, teraz juz ta zieleń nabrała również troche innych barw :) 8) :lol: U mnie w rodzinie tez maluszków nie było za moich czasów... ;) Adi był najmłodszy :) A teraz po roku jest najstarszy :) Po nim pojawiło sie pięcioro bobasów w ciągu minionego roku ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ojej! "rozwiazałaś worek" bocianowi :?: :shock: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no rzucał po kolei ten bociek te worki z tymi bobasami... :lol: i fajnie... teraz jest wesoło no i tematów nie brakuje podczas rodzinnych spotkań :) Na topie jest DZIECKO :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 159  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]