Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:20 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ile czasu w najgorszej wizji trwa ząbkowanie????bo u mnie tak ostro to gdzies dwa tygodnie trwa horror.i nie dzialaja na niego zadne zele ani paracetamole...norma,na niego nigdy nic nie dzialalo :roll: .i pewnie znajac zycie po górnych jedynkach beda szly zaraz nastepne,albo cos innego go złapie :evil: ...czy ja dozyje kiedys przespanej nocy i chwili spokoju????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Moj ma 6 zebow . Ząbkowanie zaczelo sie jak mial jakies 3 i pol miesiaca . Pierwszy ząb wyszedl jak mial 4 miesiace i 5 dni a ostatni jak mial 6 miesiecy i 30 dni :lol: . Narazie mamy spokoj . No czyli trwalo to 3 i pol miesiaca . W tym okresie marudzil ze zmiennym nasileniem :roll: Oczywiscie im blizej byl ząbek tym gorzej . Teraz to zupelnie inne dziecko !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jamaika:) pisze:
a u mnie zęby idą :roll: ...kurde od 2-go miesiąca cos go meczy-najpierw bylo uszko,potem alergia,refluks...i jak juz powinno byc lepiej to zeby wychodza,masakra!!a przechodzi to strasznie,cały dzien marudzi,płaczze a noc to koszmar istny,wogule nie da rady spać!!!moja noc to wędrówka między jego łóżezkiem a moim,kładę się i nawet usnąć nie zdążę bo zaraz musze wstawać.jedyne miejsce gdzie moze przysnąć to moje ręce.KOSZMAR!!!kiedy to sie skonczy!!!???

No, moje maleństwo też nigdy do najgrzeczniejszych nie należało :roll: :roll: :roll: .....
Kiedy się urodził (jeszcze w szpitalu) - inne dzieci spały - on ryczał... czy to dzień czy noc....
Po powrocie do domu - miał bezdech...
szybko szpital.... Diagnoza: obustronne zapalenie ucha środkowego... potem były oczywiście kolki (czasami trwajace od 5.00 - 20.00)... następnie nieprzyjemne pleśniawki.... by znowu trafić do szpitla: ostre odmienniczkowe zapalenie nerek.... W miedzyczasie miał [problemy gastryczne[/b] -nie pasowało mu mleczko.... no i nawrót w bakterii moczu.... Teraz znowu czekam na wyniki posiewu....

Do 3 m-ca nie można go było normalnie kąpać.... zanosił mi się jak masakra..... :( No, i do 3 m-ca nie spał mi w dzień w ogóle ... zero....(zasypiał ok. 21.00, a wstawał o 5.00 - oczywiście z pobudkami na amciu)

Przez to wszytsko to nauczył się noszenia oraz "huśtania"...

Od prawie 2 m-cy wychodzą mu ząbki... a jak narazie to widać tylko jego zmierzlotę...

Ale ogólnie to teraz jest

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

W dzień mi już śpi (oczywiście są gorsze i lepsze dnie)..... jak go kapię - to choć się nie śmieje - ale również nie płacze... Na razie zdrowy (odpukać)...w nocy śpi zajebioza (od 20.00 - 7.00) .... A te zęby... cóż.. są żele... są czopki.... a w zasadzie codziennie to nie ma ataków....

Jamajka - też będzie dobrze... każde dziecko ma swój czas.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert

chyba dolaczam do klubu...
moje dziecie ma okrutne kolki, czasem przez caly dzien marudzi, placze...
jak nieraz wrzasnie to mam wrazenie ze mu ten bidny brzuszek rozrywa :?
normalnie jak nic go nie boli to spokojniutki jest ale jak ma kolke a ma czesto to bidulek placze okrutnie...
w dodatku uspokaja sie tylko u mojej mamy a ja pare minut musze lulac zeby przestal sie zanosic...
eh, pewnie dlatego ze jestem po cieciu i na poczatku ja go nie moglam wogole nosic i to mama go lulala...
bozszzz...mam nadzieje ze to szybko minie, bo mnie ta kolka nerwicy nabawi :roll:

Ty moje dziecko ja Twoja mama
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka82,no właśnie..zawsze cos,zawsze cos....a złe nawyki się utrawalają.ale przeciez nie bede dziecka np. uczyc samodzielnego zasypiania jak wiem ze mu cos jest.tylko że on juz prawie 8 kilo waży i jest co nosić...ehh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anka1979 sprpboj dac malenstwu proszek troisty w aptece do kupienia.

a moj maly nagle wstaje teraz raz, do dwoch razy w nocy. i to od kiedy ja zaczelam mu jesc dawac, gdy moj chlopak mu dawal to co pol godziny pobudka... ale mnie kocha ta dzidzia;p

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

laguna pisze:
Anka1979 sprpboj dac malenstwu proszek troisty w aptece do kupienia.

a moj maly nagle wstaje teraz raz, do dwoch razy w nocy. i to od kiedy ja zaczelam mu jesc dawac, gdy moj chlopak mu dawal to co pol godziny pobudka... ale mnie kocha ta dzidzia;p

Proszek jest wycofany z aptek. Ale dobry jest Infacol lub dostępny w necie lub za granicą ( w Czechach i Niemczech) Sab Simplex, poza tym może warto zastosować dietę eliminacyjną zaczynając od produktów z krowiego mleka. Na mojego syna to podziałało. Wiele dzieci ma na nie alergię.

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wycofany?A to nie wiedzialam , moj maly juz od dawna nie ma kolek ;) to sie nie interesowalam. infacol jak ja probowalam to malo pomagal, moze troszeczke i na samym poczatku potem juz nie.ale ten sab simplex to nie probowalam go ale wlasnie mialam kiedy to znalazlam proszek troisty ;) mozna sprobowac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

krótka historia rozdarciucha Daniela:
Mój synal juz na sali porodowej przywitał wszystkich głosnym 'aaaaaaaa'.Lekarze cieszyli sie, ze "jaki silny chlopak, no pluca to on ma", a ja nieswiadoma co mnie czeka cieszyłam sie razem z nimi.
A potem juz codziennie towarzyszyło mi wymienione juz "aaaaaa".
Najpierw-brzuch. Pomagała suszarka.Potem chłopak odkrył, ze nie umie sie przemieszczac do zabawek-coz było robic-otwarł buzke i ..."aaaaaa"!!!
Gdy zaczał raczkowac-pojawił sie lek separacyjny, wiec kazde zniknieie ukochanej mamusi konczyło sie...no zgadnijcie czym;)
obecnie Daniel ma 9 miesiecy i sam sie soba zajmuje np. przez pol godziny ale niech no tylko mamusia nie zwraca na niego zbyt długo uwagi.... chyba nie musze pisac czym to sie konczy:)
dlatego własnie pozdrawiam wszystkie mamy rozdarciuchów!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jamaika:) pisze:
Majówka82,no właśnie..zawsze cos,zawsze cos....a złe nawyki się utrawalają.ale przeciez nie bede dziecka np. uczyc samodzielnego zasypiania jak wiem ze mu cos jest.tylko że on juz prawie 8 kilo waży i jest co nosić...ehh

no... mój prawie 9 kg :wink: :wink: :wink:

Mamy co nosić :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja w końcu nie załatwiłam tych skierowań :evil: pediatra mówi że nie widzi potrzeby bo nie ma powiększonych narządów i ma miękki brzuszek i że po prostu jego układ pokarmowy dojrzewa bardzo powoli - a to co ma to są... kolki tylko w łagodniejszej wersji (wcześniej to miał ataki trzy razy dziennie - na szczęście nie w nocy...)

a posiew siuśków można zrobić na własną rękę? w aptece je zebrać i dać do laboratorium?

antek już grzeczniejszy
choć wciąż nad ranem marudzi z powodu brzuszka
no i czasem ma dzień marudy i jest wtedy upierdliwy do granic!
i taki towarzyski się zrobił że nawet chwili ni eposiedzi na leżaczku czy nie poleży na macie z zabawkami... Bawi się nią tylko.. jak siedzi u mnie na kolanach :lol:

szkoda że ten proszek wycofali - bo chciałam spróbować
infacol jak dla mnie - :zł:
trudno mi było tym zakraplaczek dozować tym bardziej że antek od razu się na to rzucał i ssać chciał i jak puszczałam ten tłoczek to mu język zasysało :P nie działało to na jego brzuszek no i mało wydajne - szybko się skończyło
najbardzije zadowolona jestem z espumisanu

jak miał megakolki to dostał debridat na receptę - i skończyły się takie mocne ataki (chyba że zjem coś co mu nie spasuje)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a tu cisza jak zwykle mamy rozdarciuchow sa tak przemeczone ze nie maja sily nic napisac ;p;p
Artus nie chce nic jesc://// podczas karmienia go zupka ze slika urzadzamy takie akrobacje ze ehhhh w kuchni stoimy i pokazujemy mu garnki onsie czyms zajmuje i wtedy am!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny , tak jak wy przezywam koszmar ząbkowania teraz padam boli mnie krzyz i mam ochote zostawic babci dziecko i uciec gdzies chocby na kilka godzin w jakis spokojny kacik polozyc sie i przespac z 4 godzinki:) nie slyszec krzykow i placzuu :x moja coreczka jest posiadaczka 1 zęba ale lada dzien wyjda jej 2 kolejne!!!! stosujecie czopki Viburkol?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

co moze powodowc bezsennosc u takiego malucha?mój śpi 7-8 godzin na dobę-ok.3-4 w dzień i ok 4 w nocy,oczywiście nie ciągiem...już chyba z dwa tygodnie tak :( .czasami to widze ze cos go meczy,wije sie,pręży,płacze ale czasami to po prostu nie chce spać,obudzi sie w środku nocy,oczy jak złotówki i ani mu w głowie...i do rana walcze zeby zasnal,bez wiekszego rezultatu.idą mu ząbki ale to chyba nie jest powód...
a dziś miał taki atak(nie wiem czego...) że myślałam że się przekręci,juz dawno tak nie krzyczał.nie wiem juz co z nim robić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny!
Kiedyś Wam pisałam, że robię posiew moczu Małego, bo cosik pieluszki mu śmierdzą..... po ponad tygodniu czekania, pielęgniarka z mojej miejscowości zlitowała się nademną i zadzwoniła do laboratorium w Jastrzębiu (zapomniało im się wysłać wyniki... wrrrr :evil: :evil: :evil: ), no i niestety Dominik ma znowu bakterie E.coli :( :cry: :( :cry: :( :cry: :( :cry: :( :cry:
Ma 10 do potęgi 5.... pewnie niewiele Wam to mówi, ale to niedobrze (chociaż jak miał ostre odmienniczkowe zapalenie nerek to miał 10 do 7....)
Idę do lekarza.... po cichu liczę, że mu ściagnie napletek i mu to wyczyści.... ewentualnie antybiotyki.....Qrwa... no to ładny mam prezent na urodzinki..... Pochlastać się i tyle..... :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

majwóka przykro mi bardzo! biedaczek się męczy! czyli że jakieś bakterie w moczu to po zapachu mozna poznać? no i czy trzeba mieć skierowanie na posiew?

ja przez pewien czas myślałam że antkowi zęby idą - wściekle gryzł wszystko, był nieznośny - nawet jak nie wyglądało żeby brzuch go męczył gorzej sypiał, z jedzeniem też miał problem - łapał cycka i puszczał jakby go dziąsła bolały dopiero jak trochę sobie rozmasował to jadł
teraz sama nie wiem co to było? bo jest spokojniejszy a zęba nie widać?
czy może być "przerwa" w ząbkowaniu?????
aha miał tak przez chyba miesiąc

a po chrzcinach na prawdę się spokojnieszy stał :P:P:P choć wciaż daleko nam do klubu superspokojnej dzidzi :lol: :lol: :lol:

czopkow vibrucol używałam - tzn antek używał :P - i jestem z nich zadowolona - pomagały przy najgorszych chwilach kiedy darł się dzień cały bez przerwy
ich działanie jest jakieś dwugodzinne w przypadku antka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jamaika ja mialam to samo ok 4-5 mies. w sumie co jakis czas u nas sie to powtarza tylko,ze moja mala piszczy przez sen i rzuca sie po lozku :? teraz jabky mniej ...znam ten bol jak chcesz zasnac a dziecku nie w glowie sen tylko zabawa:( wplyw na to ma oczywiscie ząbkowanie .Marys ma juz 1 zęba ale widac ,ze jej 2 juz wychodza dzisiejsza noc to byl koszmar :evil: pomiedzy 1 ząbkiem a teraz wychodzacymi mielismy spokoj .
majówka to musi byc straszne jako mamy jak jej maluszek choruje na cos tak powaznego :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wczoraj pochwaliłam antka i całą drugą część dnia przemarudził :evil:
oczywiście wszędzie szpilki były: na leżaczku, na macie edukacyjnej nie mówiąc o lóżeczku! nawet na rękach było eeee a jak nie daj boże siadłam z nim na rękach ojjjj to już tragedia...

dziś była szczepionka
nawet nie jęknął :shock: :shock: :shock: bardzo go grzejnik (taki żarzący się ) zainteresował i ukłucia chyba nie zauważył

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mukaa hejka cos nas ostatnio nie odwiedzasz na majowkach ladnie to tak :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mukaa pisze:
majwóka przykro mi bardzo! biedaczek się męczy! czyli że jakieś bakterie w moczu to po zapachu mozna poznać? no i czy trzeba mieć skierowanie na posiew?

ja przez pewien czas myślałam że antkowi zęby idą - wściekle gryzł wszystko, był nieznośny - nawet jak nie wyglądało żeby brzuch go męczył gorzej sypiał, z jedzeniem też miał problem - łapał cycka i puszczał jakby go dziąsła bolały dopiero jak trochę sobie rozmasował to jadł
teraz sama nie wiem co to było? bo jest spokojniejszy a zęba nie widać?
czy może być "przerwa" w ząbkowaniu?????

Posiew można zrobić i prywatnie, ale nie jest dość tani (waha się od 20 - 50 zł)....Na wyniki czeka się w zasadzie ok. 4 dni (czy po prostu wyhodują bakterie).
Mocz wtedy śmierdzi... jest mętny.....

A co do ząbkowania to mogą być przerwy.... mój Mały ma dni "ciche" i dni, że q%&% pożal się Boże....
Pierwsze zęby wychodzą b. długo.... Dominikowi "rosną" już 2 miechy i nadal nic nie widać :roll: :roll: :roll:

Ps. Dominik ma przepisany antybiotyk.... ponoć tą odmianę co on ma - to szcep szpitalny ... ch%^%& Polska.... wszędzie syf..... nawet w szpitalach.... :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]