Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 5:31 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
AGA o kurcze zdrówka życzę.. pewno wirus i to może nawet przyniesiony ze szkoły .. bo sama pisałaś że Natalka też wymiotowała :evil:
A u nas spoko... jutro jedziemy sobie nad morze do Oostende ;). mamy tam apartament, ale chyba nie zostaniemy na noc bo Robciu musi isć w niedziele do pracy :evil:
ale cieszę sie że pojedziemy.

Na święta jedziemy do Polski pociągiem :) znalazłam połazcenie z jedną przesiadką w Niemczech, ale o 20 przesiadka a potem do 6 rano możemy sobie pospać na kuszetkach :lol:
Szkoda że nie ma połaczeń lotniczych w moje strony.. bo było jeszcze lepiej, no ale cóż, dobry i ten pociąg :).

dobrej nocki babolki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka zdrowia zycze. A Tobie Moniaa mozena pozazdroscic tego wypadu nad morze i takiej ladnej coreczki. Powalajaca jest na tym zdjeciu ze slubu 8)
U mnie dni takie same. Corcia moja juz sie robi bardziej komunikatywna. Nie moge sie doczekac jak bedzie juz taka jak Natalka Agnieszki. Dobre z tym "tesknilam za ciebie " :lol: a moze ona pomyslala,ze Ty Agnieszka nie tesknisz temu tak powiedziala , hehe. Zapisuj gdzies te jej wypowiedzi, kiedys sie sama z siebie posmieje. Ja dostalam taki journal de mon bébé, tez zamierzam prowadzic jakas dokumentacje od fotosowej,przez usmiechowa,zebowa i na wypowiedzeniowej konczac. :D
A KIM jak nie wida tak nie widac. Odezwij sie KIMMMMMMMMM. Jak sie ma Maya Laura? i jej mama?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

dzis juz troche lepiej ale biegunka zostala Obrazek :oops: na szczescie nie czesto ale jednak :evil: brzuch dalej pobolewa wczoraj wieczorem tak mnie telepotalo ze szok :evil: zbytnio nie moge sie nafaszerowac lekami bo przeciez karmie :roll:

moniaa z pl skad jestes? no i udanego pobytu nad morzem chociaz was ''wipizdzi'' :wink: :D i super ze tam macie apartament ja tez chce Obrazek

maminek u mnie Natalka jeszcze sie myli ze slowami wiec tesknilam za ciebie miala na mysli za toba w sumie dobry pomysl zeby zapisywac ale ja do tego teraz nie mam glowy a taki zeszycik mam dla Justynki i tez zapominam wpisywac :evil:

no a wlasnie co do Justynki to juz robi pierwsze kroki raczkujac :lol: jeszcze z tydzien i pewnie juz bedzie smigac ostro :D

moniaa kiedy u ciebie drugie bobo??? :D ile jeszcze bedziesz czekala :lol: nie obijaj sie tylko pracuj Obrazek

co do Kim no to mam nadzieje ze u niej wszystko jest w porzadku ale to dziwne ze chociaz na chwilke nie w padnie i nie napisze co u niej Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie kochane kobitki
przykro mi ale nie mam czasu zagladac do was :?
jestem przygnebiona , lapie dola jak nie wiem

moj stan sie pogorszyl od niedzieli (chodzi o psyche) :(
pierdzielona infekcja mnie dopadla ,biore caly czas antybiotyki od niedzieli
karmilam ,sciagalam przez trzy dni mleczko mala niespokojna sie zrobila
wymioty zaparcia ,juz sama nie wiem kogo sluchac ,pediatra w szpitalu powiedzial ze moge karmic wiec to robilam do srody , ale mala ulewala a moze wymioty to byly bo chlustalo czasem ze nie wiem :(
zaczelam mieszac mleczko z modyfikowanym a od czwartku dawalam tylko takie , bo sie przerazilam jak ludzie za glowy sie brali ze karmie skoro biore leki :roll: :(
niestety mala ma straszne zaparcia od dwoch dni ratuje sie czopkami :(
dzis w nocy postanowilam ze dam jej jeszcze raz mleczko z cycka , wyproznila sie w nocy ,co znaczy ze tylko te mleko na nia dobrze dziala :roll:
ale najgorsze jest to te pokarmu mam juz tyci tyci :( :( :(
nie wiem co mam robic , zalamuje sie bo tak mi jej zkoda :(
eh

niewiem kiedy zajrze do was ,w poniedzialek przyjerzdza rodzinka roberta
wiec czasu juz zupelnie nie bedzie, zostaja az do konca wrzesnia
29 chrzciny ,
aga zdrowiej nie czas na choroby :wink:
to narazie mamuski chyba ze zdarzy sie cod i bedzie wolna chwila to cos klikne , narazie od tyg mam chwile bo tak to nawet wysrac sie nie mam kiedy :evil: no i zmeczenie , ogromne zmeczenie.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KIM super ,ze sie odezwalas. Rozumiem cie kobitko w 100%,ale nie poddawaj sie ani zmeczeniu ani depresji ani durnym lekarzom. Zaufaj wlasnej intuicji. Przystawiaj mala jesli zalezy ci,zeby ja karmic piersia, nie kazde leki przeciez dziecku szkodza. A jesli to jest za ciezkie to wiecej spokoju i Ty i ona bedziecie mialy na modyfikowanym mleczku. Sama zdecydujesz. Najwazniejsze,zebys dobrze jadla,wypoczywala i nie dawala sie zlym myslom. Na laktacje mi pomaga picie duze ilosci plynow, soki, kawa zbozowa i duzo wody.
Trzymam kciuki,zeby najciezszy okres jak najszybciej minal :!:
a jak wszystko sie unormuje i rodzinka pojedzie to nie zapomnij o nas :!:
Buziaki dla Majeczki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki maminek i nawzajem :D
zbieram sie na spacerek..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hymmm Kim co ci tu powiedziec?? wiec tak malo masz mleka bo juz ci sie przepalalo ale nic straconego im czesciej teraz mala bedziesz przystawiac tym laktacja sie ruszy a dola chyba kazda przechodzi po porodzie wiec glowa do gory ja wiem ze zmeczona jak kazda z nas ja tez mialam ostatnio niemile nocki wiec wiem jak to jest musisz przeczekac bedzie dobrze
jak to mowia jutro bedzie lepiej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello
wróciliśmy znad morza. byliśmy w Oostende.BYło cudownie... pogoda super gorąco, pomoczyliśmy sobie nogi,a mała płucząc muszelkę usiadła w wodę :lol:
a potem już w majteczkach biegała hehe.
później podrzucę fotki :)

AGA jestem z Chojnic :).
Apartament dostalismy "w spadku..." ;).
KIm kochana, każda niestety ma doła.. a skoro mała ma zaparcia po mleczku to trzeba je zmienić :roll: jedz winogrona, one popędne na kupke.
Masuj małej brzuszek, ćwicz nóżkami do brzusia poprzez zabawe i wygłupy ;). No i kładź na brzuszku. Co do tabletek... ja uważam że skoro masz antybiotyk to trzeba odstawić maluszka. Chlustanie pokarmem normalna rzecz, jeszcze nie wykształcony układ pokarmowy, ale antybiotyk też może to powodować. A podajesz małej czasem troszkę wody z glukozą? albo samą wode. to też pomoże na zaparcia.
Uważaj na czopki.. czasem pomagają ale jak za często to mała może się przyzwyczaić i nie będzie kupki sama robić.
Lepiej masować i ćwiczyć brzusio. A poza tym jak 5 dni kupki nie zrobi to nie jest to żaden problem!!! a wrecz normalna rzecz.
Dobra nie będę się wymądrząc :roll: ale może choc trochę się uspokoisz :). Wiem że przy maluszku chcesz jak najlepiej i czasem się za szybko panikuje, każda to zna z doświadczenia ;). buźka KIM dla Was!!!!

Maminek Dawno nie pokazywałaś Twojego maluszka!!!
A wiesz ile mamuś z wózkami było na plaży!!!! kochane pociągiem jedzie się super tylko godzinkę :d bo to pospieszny w obie strony 11euro!!!! co to jest!!! aż się zdziwiłam :lol:

AGA no prosze jak córcia zaczyna już poznawać sama świat na czworaka :) czekaj jak zacznie Ci grzebać po szafkach i innych tego typu rzeczach :twisted: :lol: a potem będzie biegać i za nią nie nadążysz :D tak jak ja za moją do dziś ;) hehehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek
jeszcze w ciuchach :D

Obrazek
moczymy nóżki

Obrazek
spacer po plaży

Obrazek

Obrazek
bez spodni :D

Obrazek
największa frajda ;)

Obrazek
pocztówka znad morza ;)

Obrazek
hej cioteczki!!!

Obrazek
:lol:

Obrazek
przystań jachtowa ;)

Obrazek
wracamy do domu pociągiem. Zmęczone ale prze szczęśliwe dziecko ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniaa pisze:

Obrazek
przystań jachtowa ;)

tez mam wtym samym miejscu zdjecie Obrazek
Obrazek

ale jestem zadowolona wlazlam dzis w panienskie spodnie :lol: troche opiete ale wlazalam :lol: no i brzuch wystaje ale co tam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AGA hihi no prosze :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale co jest dziwne waga nie spada :roll: chyba spodnie sie poszezyly :D

a propo zdjec to super dobrze ze pogoda dopisala :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E tam spodnie się poszerzyły ;) Poczekaj widocznie straciłaś troszkę tłuszczyku który zmienił sie w mięśnie i temu waga stoi ;D hehehe.
a sama nie wiem, ciesz się że wlazłaś w nie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kobieto ja jak wlazlam to doznalam szoku no i pewnie ze sie ucieszylam bo teraz troszke na siebie patrze innym okiem a tak niedawno lapalam juz dola :(

moja mala spi jak wstanie to musze gonic na spacerek bo szkoda takiej pogody :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hello
My poszliśmy na spacerek trochę z przymusu. dziecko musi jutro do szkoły przynieść reklamy z żywnością, czyli reklamy w których są namalowane produkty spożywcze, owoce etc ;).
No i szukaliśmy u kogo w skrzynce będzie :lol: no i po drodze było w kilku więc capnełam z jednej :oops: :lol: a co tam, do mnie nie zawsze dochodzą :evil: ale ja to w ogóle zawsze je wyrzucam. Teraz to kurcze trzeba wszystko w domu trzymać hehe.

Eh mloda miala dzisiaj wieczór lekką temp, mam nadzieję że to nie po tym wczorajszym moczeniu :roll: :? .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
moja dzis do szkoly nie poszla bo ma goraczke ( no dobra poszla ale tylko pod szkole bo niestety musialam dzis zaniesc pieniadze na ksiazeczki a dzis ostatni dzien a nie mialam ja z kim zostawic :evil: wiec zabralam ja z goraczka :evil: ) ale co ja innego mogalam zrobic jezeli bym nie wplacila to tylko ona by nie miala w szkole tych ksiazeczek a oblatalam sasiadow i kazdy do pracy na 8 mial wiec musialam ja wziasc ze soba mama nadzieje ze nic jej nie bedzie w tym momencia jakas babcia by sie przydala :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Eh AGA Nicole tez w domu!
Dostała gorączkę rano i poszłam do pediatry... ANGINA! :evil:
No ale nie jest tragicznie kazała zostawić dzisiaj w domu a jutro juz moglaby iśc do szkoły, ale że jutro w szkole wolne to siedzi 2 dni w domku.
Dostała antybiotyk, ale to dopiero poczatek więc szybko wyleczymy ;).

Zdrówka dla Natalki! i żeby Ci Justynki nie zaraziła!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a czemu jutro wolne???

moja chyba nie ma wolnego ....kurcze nie wiem :roll:

ja tez mam taka nadzieje ze Justynka sie nie zarazi :roll:

no i ladnie moja ma goraczke 39, 4 :evil: :evil: juz sama nie wiem co jej podawac bo syropy przeciw goraczkowe daje non stop i na troche pomagaja a potem przestaja dzialac narazie poszla spac a no i jeszcze okropnie kaszle :evil: :evil: juz sama nie wiem co robic

co do Justynki no to wyczula raczkowanie i wlasnie dobiera sie do moich kwiatkow :evil: :evil: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas jest wolne bo jest rada pedagogiczna.
A ja na taką wysoką temp podaje czopki perdolan, są bardziej skuteczniejsze niz syrop.
Syrop podaje się tylko do temp 38,5.Powyżej już czopki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze nie mam takich czopkow :( mam czopki ale tylko dla Justynki a one moha byc za slabe dla Natalki :(

hymmm zadne mamuski belgijskie do nas nie dochadza :evil: a tak duzo tu polakow :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]