Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 10:24 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość

ha mam problem chcę zakupić stanik dla karmiących ale już zgłupiałam, bo ma jeszcze trochę do planowanego porodu i nie wiem czy mam kupować stanik dobry na dzis czy trochę za duży czy jaki?

czy kupić jakiś taniutki na początek, a potem lepszej jakości?

Słyszałam że biust w czasie laktacji może się jeszcze powiększyć więć nie ma sensu kupowanie drogich stanikow tak od razu. Ale gdzie kupic tani i w miare dobry stanik z mozliwością jego zmierzenia w Wawie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupilam troszke wiekszy i wlasnie taki sie przydal... zakupilam go w hurtowni dzieciecej.... tam sa takie rzeczy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja kupiłam stanik takiego samego rozmiaru jaki miałam w 9 mies. ciązy. I jest dobry. Kupowałam bez przymierzania w swiecie dziecka na Okopowej. Kupiłam 2 jak najlepsze. Koszt 80 zeta.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U kazdej z Nas to roznie bywa... ja tez kupowalam w 9 miesiacu i u mnie zdal egzamin stanik o rozmiar wiekszy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez kupowałam taki jak w 9 m-cu ciąży, bo u mnie niewiele pod tym względem się zmieniło. Jednak teraz to te do karmienia zakładam tylko na noc żeby wygodniej się spało a w dziń noszę zwykłe na fiszbinach jednak z miękką miseczką żeby łatwo można było odgiąć i to jest chyba najlepsze rozwiązanie bo w sumie ładnie wygląda i jest bardzo wygodne, tylko tez zwykły stanik przezd wszystkim musi być właśnie wygodny nie za sztywny :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zdecydiwanie najlepszy jest
Biustonosz do karmienia Mame - Mitex
ten konkretny model i firma elastyczny ladny estetyczny i dobrze podtrzymuje wzglednie odrobine rosnie z biustem (mnie po porodzie urusl biust a biustoniosz nadal pasuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

beatka mi sie piersi zmniejszyly o rozmiar, ja za rada paru mam kupowalam staniki - takie w ktorych wszedzie chodzilam - dopiero po porodzie a wczesniej kupilam taki najtanszy byleby jakis byl :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chyba nie ma zasady. Ja prawie wrocilam do poprzedniego rozmiaru - z 70C do 75B, wiec miseczka taka sama, tylko obwod nieco wiekszy, teraz piersi nie moga byc uciskane.
W pierwszych tygodniach piersi sa bardzo nabrzmiale, ja nie nosilam bielizny wcale, mialam poranione sutki i najlepiej mi bylo w nakladkach i obcislej bawelnianej koszulce.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupowalam na sam koniec ciazy, ale nie w WAwie,
mialam dosc duze piersi, pani w sklepie poprosila o rozmiar z przed ciazy, i tylko obwod dopasowalysmy, mierzylam byl ok, po porodzie troszeczke byl zaciasny wiec musialam wieksze kupic.

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupowałam w 8 miesiącu. Miseczki trochę większe. Był potem akurat. Kosztował 35 zł. Jakaś zwykła firma, ale sprawdził się.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja nie kupowałam wogóle przed porodem- stwierdziłam, że kupię po. Niestety jak jeszcze miałam pokarm to nigdzie nie mogłam dostać rozmiaru, a potem to już pokarm zanikł . :-(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ja kupilam taki rozmiar jak w 9 miesiacu ale kompletnie nie uzywalam.
Wygodniej bylo bez

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

80zł?? :shock: kupiłam dwa w 9 mc,a po porodzie jeszcze 2, nieco większe-które były kompletną pomyłką, bo miałam je na sobie może dwa razy. Mogłam kupić jeszcze 2,ale w tym samym rozmiarze.
Kupiłam w zwykłym sklepie z bielizną, 12zł sztuka. Zwykłe,bawełniane, mięciutkie i na fiszbinach, odpinane oczywiście. Nie widzę sensu kupowania staników za więcej niż 20zł. No chyba,że kogoś stać -to zwracam honor ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam!! podczas ciąży biust mi się niewiele zwiększył i kupiłam jakiś zwykły trochę większy niż normalne zawsze mialam miseczke c a kupilam dd. :shock: Przydaje się podczas karmienia zwłaszcza jak się gdzies na miescie karmi. Jednak miseczki sa troche za duze, dobry jest zwłaszcz wtedy jak piersi są pełne mleka. ale przynajmniej nic mnie nie uwiera.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

:)

Ostatnio zmieniony ndz paź 21, 2007 9:09 pm przez basik334, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kup najtańszy, jaki znajdziesz i odrobinę luźniejszy w miseczkach niż w 9 miesiącu - bo od nawału piersi "puchną" :twisted: Ale potem, jak napisała basik334 spada obwód pod biustem - mi spadł z 90 do 80 (po prostu żebra wracają na swoje miejsce) i taki biustonosz nie trzyma dobrze piersi. Kup porządny po porodzie i nawale, jak Ci się już ustabilizuje rozmiar. :D Bo nie wiem, jak inne dziewczyny, ale ja muszę spać w biustonoszu i naprawdę musi być ekstra wygodny. :D

w Wawie duży wybór biustonoszy do karmienia jest w sklepach M jak mama :D Za 30-40 zł można kupić niezły sprzęt :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]