Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:59 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna

Który wątek ma pozostać????
Czas głosowania minął ndz lis 11, 2007 8:36 pm
Październikowe szkraby 61%  61%  [ 11 ]
Październiczki 2007 39%  39%  [ 7 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
 Tytuł:

czy sie bac znieczulenia???? no coz troche dziwne uczucie to wszystko...odejmuje wladze w dolnej czesci ciala...to wszystko, kazdy czuje sie inaczej...ja jeszcze nie rodzilam , ale znieczulenie mialam takie jak przy cc
ja juz mam dla skarba wszytsko... lacznie z wozkiem i lozeczkiem...teraz to mozemy juz tylko czekac az sie pojawi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam!!!

rudaczemu nie wpadasz czesciej????

O jakie znieczylenia ci chodzi dokladnie????przy cc czy sn??bo ja rodzilam naturalnie to mialam tylko gaz i zastrzyk do miesniowy w noge......z cesarka to sie nie orjetuje..
Wuzio jest super......!!!!! :D

powiem szczeze ze jak bede miec coreczke to wiekszosc rzeczy mam...ale jesli bedzie chlopczyk to nawet wozia jeszcze nie mam :oops: ale mam juz upatrzony wiec moge wam pochwalic sie jaki moze kupie... :)

<zakaz wklejania linków / Xezbeth>

sweethope,a ty czemu sie nie chwalisz jakiemasz wozio i reszte????
zaraz mi tu pokazywac :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hehehe ano moge sie pochwalic..juz to robie dziewczeta
wozio to chicco enyoj <zakaz wklejania linków / Xezbeth> a kolor mam inny granatowo-kawowy
lozeczko z poscielka tez gotowe Obrazek takze torbe mam spakowana wiec czekam tylko az sie nasz synek zdecyduje:)
a ty mnishca bedziesz miala niespodzianke co??? fajnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wozio super!!!! lozio tez!!!!!
tylko sie spakuj bo mozesz ne zdazyc :wink:

Tak ja bede miec niespodzianke...... :) fanie czy nie, niestety moje bobo nie chcialo ujawnic sie mamusce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ach wiec to takiego masz skarba co to sie nie ujawnil...hehe a ja myslalam ,ze moze nie chcesz wiedziec :P...a tu prosze...pupke pewnie pokaze i nic poza tym hihihihi
dodatkowe emocje beda przy porodzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sweethope, tu w UK sa tylko 2 usg i niestety groszek scisnol nogi , pokazal jezyk,mowi nie pokaze.......co za cwaniaczek :) heheheh......
i nie mam wylscie chodz tak mnie kusi i wogle ciekawa jestem.... :roll:
szkoda za nie mam rendgena w oczach........to by byl czad.... :lol:
Emocje to beda napewno wielkie.....!!!!!!
I ostatnio sobie tak mysle ze nawet bym sie nie obrazila jak by byla 2ka jako parka :wink: hehehe ale mam pomysly nie????? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

helo,

kurde chyba cycki mi dziś urosły, hehe, ale pikna pogoda. rzadko pisze bo ja troszki leniwa jestem i nie chce mi sie stukac i niewygodnie juz przy tym kompie. ja w środe mam chyba juz ostatnie usg to sie pochwale ile wazy moj grubasek. a poza tym troszke tez ostatnio jestem zabiegana, kupiłam ostatnio nową kuchenke z elektrycznym piecykiem bo miałam jeszcze gazowy, telefon bezprzewodowy żeby nie zostawiać dziecka samego ani na sekundke, ten wózek no i jeszcze okna mi wymieniali więc i nowe firanki....eh działo sie ostatnio :P
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mi chodzi o znieczulenie zewnątrzoponowe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to tak jak napisalam ...wkladaja cewnik do pecherza po dobie wyciagaja, i znieczulenie dziala od pasa w dol...da sie przezyc:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aaaaach nareszcie koniec z przeprowadzka, cale 2 tyg charowki bylo, ale dzis oficjanie koniec ...superek..teraz mozna si e legnac i poogladac telewizje:)
milego wekendu dziewczynki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie dziewczyny! trafiłam wkońcu na październikowe dzidziusie!u nas "synek" ma przyjsc na świat 20 października. ale zaczynam miec wyrzuty..bo nie chodziłam do szkoły rodzenia,a coraz wiecej mam powtarza mi,ze zrobiłam bardzo duzy błąd. czy taka szkoła ma jakies znaczenie? a moze jeszcze mi powiecie, czy po takim znieczuleniu zewnątrz oponowym sa jakies komplikacje??
powodzenia wszystkim mamom:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam winerka
ja tez nie chodzilam do szkoly rodzenia...niestety z braku funduszy ...poza tym samej mi sie nie chcialo , bo moj malzon ciagle pracuje do pozna..jakos sie tym nie przejmuje...kiedys tego nie bylo...co ma byc to bedzie...jestem pozytywnych mysli i staram sie nie stresowac...kobiety niby sa do tego stworzone wiec wiesz heheh :wink: :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wirenka,witam na naszym skromnym watku...!!!!!!!!
Nic sie nie przejmuj,ja tez nie chodzilam na szkole rodzenia chodz moglam bo u nas jest to za darmo... :D
Ale poprostuz przerazenia nie poszlam wolalamnie wiedziec jak towszystko wyglada od srodka ze tak powiem... :)
I dalam sobie rady bez szkoly....a teraz bede rodzic drugi raz :)
wiec nic sie nie stresuj napewno dasz sobie rady i nie trzeba ci szkoly bo sama bedziesz wiedziec co trzeba zrobic jak juz bedzie czas........ :)

Gratulacje bejbika!!!Napisz cos wiecej o sobie i bejbiku.....????bo ja ciekawa jestem :wink: i wpadaj czesciej!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cze wszystkim
Dawno nie pisałam nie miałam siły
wirenka nie martw sie szkołą rodzenia mój lekarz powiedział ze nie ma sensu chodzenie do niej bo kobiety i tak panikuja przy rodzeniu i nie robia tego czego sie nauczyły Wiesz moim zdaniem i tak wszystko wyjdzie w praniu tak czy siak bedzie cie zżerac stres i bedziesz w panice :)
Ruda42 co do znieczulenia to napisze ci jak ja to przezyłam a wiec byłam kilka razy kłuta bo anestezjolog nie mogła wtrafic w odpowiednie miejsce oczywiscie czułam jak pomiedzy kregami wciska mi "płyn" i to mnie tak wkurzało bo było to za nieciekawe uczucie. A potem było wszystko oki nóg nie czułam itp. wiec nie stresuj sie wszystko bedzie dobrze a zreszta wiesz kazdy przezywa to inaczej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

izul

ale polecasz to znieczulenie faktycznie przynosi ulge, a mogłaś chodzic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ruda42
Ja osobiscie nie rodziłam jeszcze ze znieczuleniem bo to moja 1 ciąża ale z tego co wie lepiej rodzic siłami natury
co do chodzenia to trzeba 24 godz przeleżec jak kłoda nie mozesz wstawac ani podnosic głowy a potem wracasz do normy :)

powiem iz miałam juz to znieczulenie i wiem na czym ono polega to i tak sie boje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ruda....24h po znieczuleniu kaza ci lezec
a dokladnie do momentu az ci wroci czucie w nogach heh nieciekawa sprawa...mroweczki takie nie przyjemne:/ ale kochana da sie przezyc uwierz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to juz wogole sie go boje, ze po nim juz nigdy nie wstane........
Wiec napewno bym go nie chciala!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny!
Ja zaglądam tu rzadko a widzę, że wątek się rozkręca. Dziś byłam u lekarza i na razie wszystko jest dobrze, nawet morfologię mam super - lepiej niż kiedykolwiek w ciąży; córeczka jest dość duża, miesiąc temu miała około 2,5 kg a teraz chyba pomiędzy 3 a 3,5 kg - jest kogo nosić w brzuszku.
Ja też coraz częściej myślę o porodzie, mam spakowaną torbę, ale na szczęście paniki nie czuję - bardzo chciałabym moją córeczkę już przytulić do serca!
Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamuśki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki dziewczyny za miłe słowa pocieszenia...:). Macie racje,ze kiedys tego nie było i dzieci rodziły sie bez żadnych problemów. :). Czytałam,ze niektóre z was mają niespodziankę czy bedzie to synek czy córeczka..a ja jestem pewna na 1000% ze bedzie to chłopak. na ostatnim USG chcielismy miec pamiątkowe zdjęcie naszego synka...tylko ze nasz synek okazał sie bardzo odważny,ze pokazał jedynie swojego "siusiaka" hihi....! wiec z ostatnich chwil w brzuszku mamy jedno wesołe zdjecie.hihihi...! a moze wy macie jakies smieszne historie?pozdrawiam was serdecznie!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]