Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:21 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

a zapomniałam a czytałyście o tej malutkiej Kalince biedactwo az misece ścisło taka malutka dziecina a juz musiała odejśc z tego swiata. Co musza przezywac rodzice.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

he he to widze ze wszystkie mialysmy ciezka noc :lol:

<moj nie chodzi wcale tak sprawnie przy meblach, owszem sam wstanie i kawalek przetupta ale to tyle :wink: i mimo ze ma prawie 11 miesiecy to nie sadze ze do urodzin sie wyrobi :D mimo to i tak nie mam czasu na nic bo domaga sie ciagle uwagi ,mialczy i krzyczy jak cos nie po jego nosie :roll:
A kiedys to bylo takie kochane bezplroblemowe dziecko :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nasza noc w miarę spokojna była.

A o Kalince czytałam, ale nie wiem dlaczego tak się stało.
Na co była chora?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A gdzie pisze o Kalince???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też tylko z kondolencji wiem jak się skończyło :( normalnie się poryczałam :cry:

malinko- Zuzak zdrowy :) tylko pisałam co na katarek można dać :) jeśli się nie mylę to w sprawie Enzo się pojawiło takie pytanie :) ale dziękujemy na zapas się przydadzą życzenia ;)

U nas też pobudka o dziwnej porze, do ok 2 zamiast o 4, ale za to do 6.20 spała dalej :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kalinka miała wadę serca.Szkoda Maleństwa, jej Rodziców. Nie umiałabym chyba przeżyć takiej tragedii..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To straszne co się przydazylo...ja troche poczytałam,ale nie za duzo bo az lzy mi w oczach stanely. Śpij spokojnie Aniołeczku [*]

A u nas dzien minał dzisiaj bardzo szybko. lidka jak zwykle busszowala I dzisiaj tak sie dorwala do ota, ze przez pol godziny nie dawala mu spokoju. Chodzila za nim caly czas i wydawala podobne dzwieki do "miau" :roll: ale mialam ubaw :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to fajnie wyszło Elf ciesze sie że Zuzia jest zdrowa czytałam w pospiechu posty i wyszło że czytam nieuważnie :oops:

naszczescie dzisiejsza noc spokojna dwie pobutki.
brakuje mi długich spacerów z małym siedzimy tylko w domu bo na dworze okropnie wczoraj tylko godzunke pospacerowaliśmy bo okropnie wiało a dzisiaj jest nie lepiej ale podobno ma być jutro juz cieplutko, bo w domu to mozna z małym kota dostac a mieszkanie wyglada jak istny plac zabaw.
Ale powiem wam że jestem zaskoczona ze tak dużo osób wpłacało pieniadze na kalinke nie spodziewałam sie .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pochwale sie ze Enzo ma wkoncu podwojne obywatelstwo, wlasnie przyslali mu polski akt urodzenia :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiecie co? Na pewno nie wiecie i wam napiszę :wink: Ale to nie do śmiechu. W mojej poprzedniej pracy, w której pracowałam z moją ciocią, miałam taką koleżankę, 30 lat w tym roku kończy. Jej córeczka jest 1,5 mca młodsza od mojego Maciejka. Wczoraj się dowiedziałam, że ta mała ma jakieś kłopoty z rozwojem fizycznym. Mimo swojego wieku nie siada, nie podnosi się, mało jest "ruchliwa" nawet jeśli chodzi o rączki nóżki... Jej mama, czyli moja kol zawsze uchodziła za osobę baaaaaaardzo oszczędną (żeby nie napisać inaczej). I wyobraźcie sobie, że ona nie robi praktycznie nic, żeby temu dziecku pomóc :shock: Jestem w totalnym szoku. Wiadomo, że to wiąże się z badaniami, wizytami u prywatnych lekarzy (bo raczej normalnie w naszym kraju wszystkiego nie załatwi), w końcu z rehabilitacją, a oni z mężem mają kredyt itd. Ale ja, nawet jeśli miałabym wydać ostatnie pieniądze i przez cały dzień chodzić na głowie, robiłabym wszystko, aby mojemu dziecku pomóc !!! A ona nie!!!!!!!! Boziu, tacy ludzie chyba nie powinni mieć dzieci. Ona się chyba dość długo o małą starała, a teraz taka nieodpowiedzialność. Myślę o tym i nie potrafię tego w ogóle strawić. JAK TAK MOŻNA????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Masz racje !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek
tak sie przeglada w lustrze
Obrazek
tak objada sie ziemniakami
Obrazek
ulubiona zabawka
Obrazek
ide sam Obrazek
myje zabki

Obrazek
tak załatwia swoje sprawy na nocniku i przyokazji szczotkuje zabki
Obrazek
Obrazek
tak moje dziecko sobie wczoraj wykombinowało jak dosiegnąc kuchenki az mnie strach obleciał
Obrazek
Obrazek
a tak chodzi mój Radziu
Obrazek

Mam nadzioeje ż esie nie pogniewacie ż ewas zasypałam zdjeciamu\i ale dawno nic nie wklejałam i sie nazbierało

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malinka supeeer fotki :) dawaj więcej :):):)
Radziu się kąpie w małej wanience na stojaku? Nie wyobrażam sobie tak Zuzy, bo ona nie usiedzi w miejscu... w wannie głównie chodzi od końca do końca, ściąga wszystko do wody i bawi się kranem :roll: nie wiem jak mam ją uczyć siadania na nocnik jak ona nie ma opcji "siedź w miejscu" :?: :?: :?: Czasem z książeczką, albo jak wyciąga zabawki z pudła, ale nocnik i wanna stanowczo nie nadają się wg niej do siedzenia.....

dziś po pracy (ok. 14tej) wyszykowałam Zuzaka i siebie na spacer, wytaszczyłam "małą" w wózku na podwórko, a ona zasnęła jak tylko wyszłysmy za bramę :lol: No to zrobiłam w tył zwrot, wniosłam te pare kilo na 3 pietro i... boję się połozyć spać, bo zasada jest taka, że jak tylko dotkne głową poduszki to Zuza się budzi :lol:

powiedzcie mi czy nie macie ostatnio problemów z forum? mi wieczorami wyskakuje często jakiś critical error... wczoraj wstukałam posta i... zniknął w eterze :?
A dziś pisałam coś na vet-forum i fire fox postanowił nagle bez uprzedzenia się zaktualizować i uruchomic ponownie i musiałam klikać od początku :?

hm.. właśnie... o czym to ja wczoraj pisałam?... a juz wiem :) Byliśmy u ortopedy na kontrole bioderek. jest ok, ale przy okazji się dowiedziałam, że Zuza ma chodzić w bucikach/kapciah z usztywniana pietką. A mi się zawsze wydawało, że lepiej jak chodzi na bosaka ??? Jak zwykle po wizycie u lekarza nic już nie wiem ;)

I jeszcze o mojej koleżance, która ma uposledzoną córeczkę. mała ma 1,5 roku jest zupełnie wiotka- nie siedzi jeszcze- i kontakt z otoczeniem ma taki na swoje potrzeby :( oni z nią chodzą państwowo na rehabilitacje, do psychologa i logopedy- w sumie 6 zajęć w tygodniu. do tego jeszcze mają starszego synka- przedszkolaka. Jak się chce to pieniądze nie są przeszkodą... To tak po poście ewelinki mi sie nasunęło...

Żeby było optymistycznie na koniec- dziś świeci słonko :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinka fajne fotki tylko ciezko sie oglada z glowa okrecona :lol:

Moj juz dawno kapie sie w normalnej wannie i wstaje , siada, raczkuje co tylko a najbardziej lubi wyciagac korek :-/
Do kuchni zwykle drzwy zamykam bo tam tylko sie szafke otworzy to lezy chemia ale jak zapomne to on leci do oszklonych drzwi wyjsciowych na dwor i gada z listkami, smaruje mi szybe ,bardzo to lubi.

Poza tym od tygodnia nie ma apetytu bo nie ma czasu, szkoda siedziec mu w krzeselku. Tak sie przymierzam by sam juz uczyl sie jesc, ale jak widze sciany i kanape zachlapana to mi sie odechciewa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Adaś kąpie się pod prysznicem, w misce. Nie mamy wanny. Jeszcze.
Zaplanowaliśmy w drugiej łazience, ale to daleka przyszłość.
Mycie Adasia polega na tym, że mały jak tylko poczuje wodę, to trzepie rękami w nią i chlapie na wszystkie strony. Dlatego przestaliśmy go kąpać w wanience w pokoju i przenieśliśmy się do łazienki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

my niestety nie mamy wanny a podprysznicem jest narazie niewygodnie. Radek stawał juz w wanience ale juz mu przeszło i jak narazie bedziemy sie kompac jeszcze w wannience jest taka mała kupilismy najwieksza jaka była dostepna.
A Radziu to tego by siedział na nocniku musi miec zabawki i ja oczywiscie musze go zabawiac ale jak tylko zrobi swoje to wstaje na bacznosc.
A przepraszam z enie poodwracałam zdjec nastepnym razem sie poprawie.

A jesli o posta eweliny to prawda niektórzy rodzice mysla że samo przejdzie i bedzie wszytko ok a moze sa nie swiadomi tego co jest ich dziecka.

Annexx mój radiu teraz to najlepiej by jadł w biegu w kszesełku posiedzi minute a najgorsze z enauczył sie w nim wstawac a podono miało to byc nie mozliwe tak mówili znajomi bo ich córeczka nie wstawała a mój mały prosze wymyslił jak to zrobic .
Janiestety nie moge zamnkąć kuchni mamy ja połaczona z przetpokojem ( otwarta jest) zostaje mi tylko go pilnowac wszytko co niebezpieczne chemia jest wyniesione do łazienki i zamkiete szafki to jeszcze moge pozamykac i ich nie otworzy ale szufladami to niemam pomysłu jak je zabezpieczyc by ich nie otwierał nawet jak by były puste to i tak dla niego to super zabawa by je zamyk i otwierać.

A dzisiaj unas w koncu była słoneczna pogoda mały mógł byc długo na dworze ale juz sie boje bo znowu zapowiadaja zimno, zakładałam juz małemu rekawiczki bo tak było zimno a wczoraj w nocy unas było 5stopni i juz zaczelismy palic w kominku bo zimno w chacie, masakra a to dobiero wrzesień. mam tylko nadzieje z epazdziernik bedzie ładny bo jak Radziu sie urodził to było jak wiosna i bardzo ciepło. Bo do szpitala poszłam w długich spodniach i w golfie ciepłym a jak wychodziłam to ludzie chodzili w letnich sukienkach i w klapkach , dobra nie przynudzam ostatnio coraz czesciej zdaje sobe sprawe jak to strasznie szybko zleciało juz niedługo bedzie rok jak nasze dzieciaczki sie urodziły.

dobra życze spokojnej nocki

a cos ostatnio mało dziewczyn sie odzywa pewnie nie maja czasu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No moj tez wstaje w krzeselku :roll:

Co do szuflad to mozna kupic blokady ,n ie sa drogie ja jednak mam tylko jedna wiec nie widze potrzeby ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to musze poszukac tych blokad bo kontakty mamy zabezpieczone ma w marketach nic nie widziałam do szuflad może na allegro cos bedzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hehehe :) telepatia :lol: zobaczcie co przed chwila napisałam w mailu do psiapisiółki :) :

"...dziś chwilami łapki mi opadały :) dlaczego dzieci nie mogą być na samym mleczku aż do momentu kiedy jakimś cudem umieją same grzecznie zjeść obiadek? ;) Zuza w połowie zupki jest już znudzona, wstaje na krzesełku, odwraca się pleckami, o rozrzucaniu jedzenia i upacianych zabawek nie wspomnę ;) ale jak już potem wszystko posprzątam i popatrzę na jej słodki uśmiech to rozbraja mi serducho :)
Co nie zmienia faktu, że lubię też te chwile kiedy mała już śpi, ja ogarnę dom po przejściu tajfuna, ugotuję zupkę z torebki dla męża i zasiadam odpoczywać przed kompem ;) ...."

Dziś odkryłam, że siódmy ząbek wyjrzał z paszczy ;) to by wyjaśniało ostatnie sznurówki śliny i marudność ;) moje biedactwo...

a to fotka z dzisiejszego spaceru :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinka do szuflad ja widziałam w kerfju ;) i w ikea. Także można dostać. A na allegro to już na 100%.
Ja dziś miałam taką chętkę na spacerek, a pojechaliśmy z mężutkiem na zakupy. I zamiast na świeżym powietrzu, kisiliśmy się najpierw w galeriach a potem w krefju właśnie. Chciałam sobie kupić spodnie, jeansy. Jakaś wredna moda, jak dla mnie, nastała - wszystkie spodnie są albo rurki albo w ogóle zwężane u dołu. Wcale nie w moim typie. Ja lubię lekutko ;) rozszerzanena dole nagawki. A tu .... No wiecie.
M tak nam się obsikał, że musieliśmy zakupić nowe spodnie. Ja poszłam małego przebierać, a ojcic poszedł kupować spodnie. I pierwszy raz się pomylił :roll: No ale cóż, trzeba było kupić....
Co do jedzenia w krzesełku - my już od dawna z niego nie korzystamy. Maciek bardzo szybko opanował sztukę wstawania. Niestety. I efekt jest taki, że ganiam go z łyżką i miseczką po mieszkaniu. Wrrr.... Ale muszę nad tym popracować, bo tak nie może być.
Jeśli chodzi o szafki, to chyba najnowsza ulubiona zabawa M. Maszeruje sobie do kuchni i najlepsza jest ta szafka, w której trzymam dla niego deserki w słoiczkach.... Ciągle tylko Macieja z kuchni wynoszę. W szufladach już tyle razy przyciął paluszki, że dziwię się, że jeszcze nie zapamiętał, że czasami tak się zdarza :zł: A bardzo by mi to ułatwiło życie :D Tak samo jest z łazienką. Mamy tylko jedną małą szafkę pod umywalką, a tam ja trzymam kosmetyki i jakieś bzdurki, więc najgorsza chemia na wierzchu. I wzbudza największe zainteresowanie. :twisted:
jeszcze kąpiel - jeszcze w wanience. Bo mamy prysznic. Ale z czasem jak M sam już będzie łaził to nauczę go kąpieli pod prysznicem. Kąpiemy go w pokoju. Pół dywanu, ja cała, mąż tez czasami - jesteśmy mokrzy. M strasznie chlapie, wstaje, siada, wyrzuca zabawki ....
Och nie mogę się doczekać swojego hausa. Na pewno będzie wanna narożna i dzieci będą mogły się pluskać. I ja też :kjk:
I kominek :zkr: Może za 2 lata.....

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]