Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 8:14 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Tu nawet nie chodzi o to że musiałabym sie opiekować . Szkoda tej istotki. Lekarz mi powiedział ze przy takim uszkodzeniu mózgu dziecko nie rozumiałoby zbyt wiele , ale ból by czuło. Wymagałoby 3 operacji w 1 miesiącu zycia i przynajmniej 8 do ukonczenia 1 roku (jesli by przezyło)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,
przeczytałam cały wątek i postanowiłam do Was dołączyć.
12 września test ciążowy pokazał dwie kreski. Radość połączona ze łzami, że jak to teraz, tak niespodziewanie. Ale ta radość nie trwała długo. Na początku października zaczęłam plamić. 9 paź. pierwsze usg - wszystko dobrze, lekarz zapisał Duphaston i kazał leżeć. 17 paź. krwawienie. Skierowanie do szpitala. Kolejne badanie i usg. Lekarz ogląda i mówi, że ciąża jak dla niego za mała, brak akcji serca, ale każe zrobić następne usg za dwa tygodnie, bo od poprzedniej wizyty kropka urosła więc jest jeszcze szansa. 2 listopad. usg. Diagnoza lekarza brzmiała jak wyrok. Niesterty zarodek przestał się rozwijać. 3.11 miałam zabieg łyżeczkowania. Wypis ze szpitala. Poronienie chybione.
Cały czas dochodzę do siebie. Raz jest lepiej, raz gorzej. Tłumaczę sobie, że tak miało być. Nic innego nie pozostaje.
Klikałam w Majówkach. Miałam termin na 13 Maja. I był to 13 tydzień ciąży. Kiedyś 13tka była dla mnie szczęśliwa... Kiedyś.
Trzymajcie się babeczki. Ściskam i pozdrawiam :)

Jaś 11.03.2008r. godz.9:20 3880g 56cm i 9pkt.
Ada 17.06.2011r. godz.10:25 3610g 54cm i 10 pkt.
*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szkoda by było dziecka....Biedne, chore....A jak teraz się czujesz? Zamierzasz starać sie o kolejne dziecko? A co było powodem, że dziecko miało takie wady? Lekarze cos mówili na ten temat?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Blusia - dopatrzyłam się na zdjęciu napisu specjalnie dla mnie!!! na piasku!!!! jesteś Kochana!!! napisałam do Ciebie dzisiaj maila...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Takie wielowadzie zdarza się niezwykle zadko. Nie wiadomo co było powodem, a ze mam juz córkę (zdrową) lekarz powiadział ze nie ma sensu szukać przyczyny. Tak sie stało i już. Najczęściej takie ciąże są ronione w 1 tygodniach u mnie wyjątkowo sie utrzymała. Nie odebrałam wyniku histopatologicznego , nie byłam w stanie , teraz żałuję. Chciałabym mieć dzidziusia, ale rozstałam sie z tamtym partnerem (nie podołał) Teraz jestem w związku , ale dopiero 1,5 roku , za wcześnie na dziecko, ale gdyby jakimś cudem sie zdarzyło : ))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak się czasem układa....nie wiadomo skąd sie to wszystko bierze....Niestety, nawet lekarze nie wiedza, tym bardziej my...No cóż - trzeba czekac i miec nadzieję, że kolejnym razem będzie wszystko w 100% ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anulajan czytałam, jak tylko wróciłam z pracy to pytam męża czy coś do mnie przyszło mailem :) Jak chodziliśmy po plaży to pomyślałam żeby Cie troszkę na duchu podnieść i skrobnęłam kijkiem po piasku a mąż to sfocił :)

:oops:

*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Blusia - Kochana z Ciebie kobitka, że pomyślałaś o mnie....
Ja własnie czekam na swojego mężusia i robie wszystko, żeby tylko nie siedzieć i nie wymyslać bzdur. Własnie próbuję nowa odżywkę do włosów, jakies błoto afrykańskie - siedzę z błotem na głowie i wyglądam koszmarnie....Ale jak ma być zbawienne dla moich włosów, to mogę wyglądac jak debil...W każdym razie trochę czytam, trochę piszę na forum, nakładam błoto na głowę i jakos czas leci....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja właśnie nadrabiam zaległości forumowe. Ostatnio wcale nie zaglądałam, bo ciężko mi było. Nie wspominając już o wątku majowym. Ale dziś komp jest mój. Mąż właśnie ogląda mecz i się piekli więc korzystam ;)

W piątek odbieram wyniki badania histopatologicznego. I trochę się boję.
I cały czas plamię :( Jak długo jeszcze? U mnie raczej nie zanosi się żeby trwało to tylko 2 tygodnie :(

*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Blusia takie plamienia mogą trwać nawet do 6 tyg...więc sie nie martw jak będą trwały więcej jak 2 tyg...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie minął tydzień od zabiegu....ale plamienia mam juz bardzo małe. Wszystko zależy od organizmu - jeden szybciej sie regeneruje, inny wolniej. Nie przejmuj sie tym zupełnie. Ja juz bym chciała byc na Twoim miejscu jeśli chodzi o badania....ja na swoje muszę czekac jeszcze ponad tydzień...Chciałabym juz je mieć w ręku, iśc z nimi do mojego lekarza i pytac co dalej. Chciałabym uzyskac oczywiście pozytywną odpowiedź, że poronienie po prostu było ale nie ma żadnych przeciwskazań, żeby dalej próbować. Mam nadzieje, że wszystko ułoży sie po mojej myśli. Tobie tez tego zyczę. Napisz oczywiście koniecznie jakie były wyniki. Daj znac na skrzynke mailową. Buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anulajan - to moze się spotkamy w tym samym miesiącu bo my też planujemy uż od stycznia , lutego zacząć się starać.....
Dziewczyny fajnie, ze jest nas tu tyle i każda z nas wnosi cos nowego na to forum a reszta uczy się na jej przykładach.... ja nawet nie wchodzę na stronę poronienia. pl bo jak piszecie że to dołujące to nie chcę tego czytac.
Ja odbieram wynik histopatologiczny w piątek przed andrzejkami a w poniedziałek idę do mojego gin - to pierwsza wizyta po poronieiu, zabiorę też wypis ze szpitala i zobaczę co mi powie, wypytam go o wszystko i wam napiszę co i jak...
dzisiaj zauważyłąm że już nie plamię, ale jeszcze poczekam.. teraz to się zacznie oczekiwanie na pierwszą @.

całuski dla was

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anulajan i Magdula to w styczniu postaramy się razem, tzn. nie razem, ale każda ze swoim facecikiem :D
A co do strony poronienia.pl to wchodziłam na nią na początku, ale każda wizyta tam kończyła się u mnie wielkim płaczem. Wolę tu sobie od czasu do czasu wpadać, bo choć nie zawsze jest wesoło, to zawsze ktoś pocieszy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tragedia - jak sie czyta o poronieniach - ja dzis bylabym w 12 tyg ale 4 tyg temu poronilam, wiecie co bylo najgorsze? Najgorzej bylo kiedy po szpitalu, chcialam na internecie poczytac o przyczynach i otworzylam strone - "umarlo mi moje dziecko". Ten napis mnie dobil. Dobijajace bylo tez to, ze czekajac u ginekologa na usg spedzilam 40 min w poczekalni bo jakas dziewczyna usuwala swoje dziecko, mieszkam w stanach, tu jest to legalne. Lekarz, ktory wlasnei usunal ciaze nawet nie popatrzyl mi w oczy. Szlag mnie trafil tam na miejscu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dołujące sa wypowiedzi panienek, ale można znaleśż artukuły secjalistów i poczytać troche fachowych raprotów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam taka nadzieję, że styczeń, luty będzie należał do mnie!!! Ale wszystko okaże się po wizycie u lekarza...może mi np. nie pozwolić tak szybko ponownie zachodzić w ciążę...może nie będę mogła? Ale póki co nastawiam się pozytywnie i mam nadzieję, że nie będzie żądnych przeciwskazań.
Co do czytania artykułów na temat poronienia to nie dajmy sie zwariować - czasem nie ma sensu wiedzieć więcej niz powinniśmy, bo faktycznie człowiek może się zdołować na maksa. Ja wolę pogadać tutaj na formu, nie chcę się wkręcać w jakies okropne historie, artykuły dotyczące poronień, bo przez to wszystko mogę stracic ochote na dalesze starania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karzoo - jasne, że się spotkamy i ja w to wierzę, i zycze tego wszystkim dziewczynom...

narazie nie wchodze na tamtą stronę bo nie mam takiej potrzeby i jak napisałyście lepiej nie wiedzieć za dużo... za to forum nasze jest super i tu mi jest dobrze.

Wiecie co, pisałam ze chciałam aby mój mąż zaczął zażywać witaminy, a któraś z was napisała że nawet śmiało może przyjmować kwas foliowy, a jak wpadłam na pomysł, że może poprostu prał by tez prenatal, tylko nie wiem jak bedzie się na to zapatrywał i czy tpo coś pomoże bo to w sumie są tabletki dla kobiet i nie wiem czy na facetów będą tak samo działać, więc może nie przesadzać i wystarczy sam kwas foliowy..... co o tym myślcie ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja czytałam, że kwas foliowy ok i magnez....Ja i tak będąc na kontroli za tydzień zapytam sie lekarza co i jak. Ale z tego co wyczytałam na forum dobrze by było, żeby faceci też się trochę "nawitaminizowali" i kwas + magnez jest w porządku.
Poza tym cholera ale reguły nie ma. Moja koleżanka nie jadła nic przed ciążą, jej partner jest totalnym imprezowiczem i żadne witaminy w ogóle nie wchodziły w grę, dziewczyna paliła szlugi w ciąży, a i tak urodziła zdrowego synka....Nie mamy na to wpływu. Ale jeśli można sobie czyms pomóc, to pewnie. Ja cały czas biore folik, mąż łyka magnez...a czy cos dodatkowo będziemy musieli brać, to juz lekarz mi na pewno powie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zgadza się, też mam taką koleżankę, że całaciąze paliła jak smok, jak ja u niej siedziałam (ja nie palę) to myślałam że się uduszę i prosiłam aby okno otworzyła, a już sobie wyobrażam co musiało znosić jej maleństwo w brzuszku, a jej facet też jest imprezowiczem co sobotę na baletach i takie tam... ale są też efekty nie dość że miała cesarkę - nie powiedzieli dlaczego, dziecko ważyło 2,5 kg i 48 cm. długi , dostało 5 pkt w skali abgarda i leżało w inkubatorze, a ajka wychodziła z nim do domu (synek) to podnieśli mu punkty do 8,5 w skali abgarda. I wiecie co ona po odstawieniu tabletek antykoncepc. nie mogła zajść w ciążę 2 lata, a jak zaszła to nic w swoim życiu nie zmieniła, tylko zaczeła folik brać i ma dzidziusia, ja się oczywiście bardzo cieszę bo ona bardzo chciała mieć to dziecko tylko dziwi mnie ze nie zuciła chociaż papierosów.

ALE TEN ŚWIAT JEST POKRĘCONY

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ach....duzo by tu gadać...nic nie zmienimy, co ma byc to i tak będzie. najważniejsze, że robimy wszystko, żeby nasze dzieci urodziły się zdrowe...ja dbam o siebie, przynajmniej od jakiegos czasu. może to przyniesie pozuytywne efekty

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]