Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

mamy juz 2 dolna jedynke :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelinka no wlasnie jak dziecko zabiora to ta pustka okropna. Tydzien temu to przez 2 dni nie bylo Lidki w domu, bo byla u babci, bo ja musialam sie uczyc. I w ogole nie moglam sie skupic, caly czas chodzilam do pokoju i zgladalam czy przypadkiem moze ona gdzies tam jest, alo patrzylam sie w okno i wyczekiwalam kiedy przyjedzie....

U nas tez pogoda okropna od rana strasznie pda, wieje i w ogole do bani

Annxx milej zabawy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelinka_t - ja za to chciałam miec zawsze synka (Karolka), a teraz tak bardzo ciesze sie z corci... Nie mialabym nic przeciwko temu, zeby druga tez miec coreczke. Mala Oktawie, ale maz oczywiscie nie zgadza sie na to imie, bo kojarzy mu sie z autem :?
W kwestii butow - my mamy ich sporo. Sandalki na cieplejsze dni (ale nie upaly), adidaski, tenisoweczki... ale wszystkie maja miekka (materialowa) podeszwe i nie maja usztywnianej kostki, wiec ich glowna funkcja to chronic przed zimnem. Nie wiem jak je kupie buty na zime, bo ma tak mala stopke... Zwlaszcza, ze zima to juz moze zacznie chodzic, wiec jak ja utrzymac??? A jak wielkie stopki maja Wasze pociechy?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hm, Adaś ma całkiem sporą stópkę. Po tatusiu (46)
20 rozmiar bucika.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maciek ma 11 cm, co odpowiada nr 18 buta, ale zgodnie z tymi mądrościami które wyczytałam w mamusiowych gazetkach kupilismy 1 rozmiar większe butki, czyli 19 rozmiar. I tak śmiesznie wyglądają te jego stopy w tych butkach. Bo niby butki małe, ale na stopach M wydają się całkiem spore. Ale tak ma być. Póki co. Nózia rośnie :)
Ja nadal chora. Maciej się dzielnie trzyma. Oby tak dalej. Bo wolałabym uniknąć lekarza.
Chyba Wam nie pisałam - M waży 9,3 kg i mierzy wg pan pielęgniarki 75 a wg mnie co najmniej 77-78. Bo już mi do komody sięga, a komoda 80. A on jak na paluszkach stanie to równy z komodą.
Dzisiaj m wszedł mi na szuflady na których stoi dvd i z łapkami do tv. O zgrozo! Bałam się, że mi fiknie, ale było ok. Potem w łazience, jak ja suszyłam włosy, przyszedł do łazienki i łapał się umywalki i podciągał do góry i machał nóżkami :wo: i potem jeszcze ten sam numer z krzesełkiem do karmienia. Z tą różnicą, że umywalka (jeszcze) na niego nie leci, a krzesełko tak! Chyba muszę mieszkanie ze wszystkich sprzętów opróżnić. Albo Maćka na łańcuszek uwiązać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Poniżej zamieszczam fotkę jak M oglądabaję (to zdjęcie sprzed jakichś 2-3 mcy) i wyobraźcie sobie jak on się wspina do tv :wink:
Fotka otwiera się w dużym roz., ale raz ścierpicie 8) Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinka - mój też patrzy w telewizor
No i wszędzie łazi i wspina się.
I dygocze na tych swoich chudych nożynach bo raczej drobny jest.
Rozbija się nadal.
Ostatnio włożył rączkę do wideo - tam gdzie kasety i pociągnął do siebie.
No i wideo wysunęło mu się na nóżki. Ryczał.
Ale za chwilę znowu tam polazł.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja dziś zapomniałam schować małego stołeczka, zmywam sobie naczynia i nagle kątem oka widzę, że Zuza weszła na stołeczek i podziwia kuchenkę gazową :shock: Na szczęście nic się nie gotowało akurat... A kuchenka pociąga ją od jakiegoś czasu, wspina się i próbuje zaglądać, maca kurki :roll:
I chyba niedługo nadejdzie ten czas kiedy w domu nie ma obrusów na stołach ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to Lidka Was przeskoczy, numer buta 21 w porywach do 21,5 :D :D
Ostatnio wlasnie chcialam jej kupic takie buciki na jesien, no i byl rozmiar 20, pytam sie czy jest 21 a pani sprzedawczyni mowi, ze juz inna pani go kupila i wskazuje na nia. patrze a ona z dziewczynka 2-letnia i to walsnie na nia kupila te butki :wink:

Elf znam ten bol. Lidka wrecz uwielbia kuchenke. Ostatnio nawet nauczyla wciskac guziczek co sie zapala nim gaz :roll: Z Obrusami dala juz sobie troche spokoj :wink:

Aj no zapomnialabym napisac, Lida nauczyla sie bic brawo :D Jak jej nie wychodzi, czytac" nie moze trafic w raczki" to bije brawo w nozki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojojoj ;) spadłyśmy na druga stronę ;)

Dziś w nocy wyjeżdżamy do Solca, jutro będzie weselicho przyjaciela mojego męża. Oczywiście jeszcze nic nie spakowane, a ja odpoczywam po pracy przy kompie :lol: Niby jedziemy tylko na dwa dni, a dziecku całą torbę muszę rzeczy spakować :roll:
Pewnie nie będę mieć neta więc do zobaczenia w poniedziałek.
Miłego weekendu!!! :):):)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Elf udanej zabawy :D
od kiedy mały chodzi za jedna roczke to na nic nie ma czasu a wieczorem padam. a jak pogoda sie zrobiła okropna i jeszce deszcz padał to myslałam że oszaleje w domu z moja wichura. Włazi wszedzie obrusów w domu nie am bo sciaga i szafki uwielbia otwierać. a ostatnio nauczył sie odkrecac kran w bidecie u chlapie sie tam oczywiście zaraz jest cały mokry a jeszcze brodziak kabine czeba zamykac bo pierwsze co to tam sie pakuje wogóle uwielbia łazienke.
My mamy buciki adidasy orginalne ale zeczywiście nie sa za piete i wkładam mu je do wózka czasem pochodzi ale mam zamiar kupic mu bartki. nr nóżki to my mam 18,5.

Postaram sie do was czessiej zagladac bo teraz to popołudniu dzemka bedzie w domu bo lepiej spi niz na dworze tam wieceij zeczy go rozprasza.

a moj mały chyba jest najstarszy z wszystkich dzieciaczków nam do roczku został juz niecały miesiac 6 pazdziernika sie zbliza :D
strasznie szybko to leci a niedawno sie urodził a teraz to potrafi sie juz zemna kłucic :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elf udanego imprezowania.
My też będziemy bawić. W sobotę u znjomków na mini wieczorku pamieńsko - kawalerskim, w niedzielę na chrzcinach Szymka i urodzinach jego siostry Julci. Za tydzień w sobotę na weselu :) Byłam z mężem na zakupach, pod pałacem, chciałam sobie zakupić sukienkę na to weselicho za tydzień.... Lepiej nie pisać. Wniosek jeden - ja robię zakupy, mąż zostaje w domu ;) Jutro jadę polować, ale z siostrą. Chcę coś krótkiego, nie wiem, czy to dobry pomysł na taką pogodę. Ale co tam...
Byliśmy dziś u znajomków, M "bawił" się z Julą która ma (na dniach) 2 latka. Hehe, Jula do niego gada, a on w ramach porozumienia ciach ja za włosy :im: Mój A z tata Juli mówią przy Julce na M Antonio :lol: i Jula chodzi i tak powtarza :lol: Dzieci są bezbłedne :sw: Te słoneczka nasze... Uściski dla wszystkich. Zapewne pojawie się dopiero w pon.. Pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No prosze, co za imprezowicze ;) My wczoraj poszalelismy na grillu. Oprocz Oliwci byla jeszcze 5 m-na Jula, ale to szkrab... Oliwcia byla tak grzeczna, ze az wszyscy sie dziwili. Ja rowniez ;)

Justynia - u nas ze stpokami bedzie pwenie jak z ta dwulatka - rozmiar 17 teraz jest jeszcze za duzy :? No, ale skoro ja tez moglabym sie zaopatrywac w sklepie dzieciecym... :roll: A jak to jest z przekluwaniem uszu? Chcialam jej przekluc na roczek, ale teraz sie mocno zastanawiam - bo kolczyki w moich uszach to dla niej super zabawka. A smarowalas jej uszka emla przed przekluciem? Czy jest jakis inny skuteczny sposob znieczulania?

Dzis po wieczornym mleczku pierwszy raz szczotkowalysmy zabki. Najpierw mama:
Obrazek

a pozniej dziecko przechwycilo szczoteczke...
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elf pisze:
A ja dziś zapomniałam schować małego stołeczka, zmywam sobie naczynia i nagle kątem oka widzę, że Zuza weszła na stołeczek i podziwia kuchenkę gazową :shock: Na szczęście nic się nie gotowało akurat... A kuchenka pociąga ją od jakiegoś czasu, wspina się i próbuje zaglądać, maca kurki :roll:
I chyba niedługo nadejdzie ten czas kiedy w domu nie ma obrusów na stołach ;)

To ja cię przebiję na pewno.
Normalnie Adaś dziś nam takiego strachu narobił że szok.
Spał w kuchni w wózeczku już dłuższy czas a my się gościliśmy.
Nagle krzyk, ale tak przeraźliwy ,że zerwaliśmy się oboje.
Wpadamy w drzwi, a tu Adaś wisi z wózka do góry nogami i na naszych oczach leci na podłogę.
P. rzucił się nogami do przodu na podłogę i mały upadł na niego.
Normalnie szok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!

Nina,Lidka tez baardzo uwielbia kolczyki w moich uszach, zwlaszcza jak sa dlugie i wiszace :wink: jednak swoich na szczescie nie rusza :D Niczym nie smarowalam jej uszow przed przeklociem.poszlysmydo kosmetyczki i tylko pistoletem bach do uszka...No ale oczywiscie byl problem, bo Lida nie chciala trzymac glowy prosto i sie nie ruszac....no ale czyms aj tam zabawilsmy...splakala sie jak bobr...z drugim uchem juz bylo lepiej. AN szczescie szybko i fajnie sie goilo. Mam nadzieje, ze Twoja mala nie bedzie plakac (ostatnio moja znajoma byla z 5msc corka przebic jej uszy i mala w ogole nie plakala :roll: ).

Z tym strachem to u nas tez dal sie ostatnio w znaki. lidka siedziala z babcia w pokoju i moja mama patrzy,a ona ma cos w buzi. Patrzy, a tam 20 groszy. jak krzyknela na nia to szybko wyplula. Mowila, ze tak sie wystaszyla, ze szok.

A poza tym to Lida juz prawie sama chodzi. Znaczy jak sie zapomni i sie pusci reki, albo nie zauwazy zejej nie trzymam to idzie sama. najlepiej wychodzi jej chodzenie po roznych wertepach po podworku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To ja cię przebiję na pewno.
Normalnie Adaś dziś nam takiego strachu narobił że szok.
Spał w kuchni w wózeczku już dłuższy czas a my się gościliśmy.
Nagle krzyk, ale tak przeraźliwy ,że zerwaliśmy się oboje.
Wpadamy w drzwi, a tu Adaś wisi z wózka do góry nogami i na naszych oczach leci na podłogę.
P. rzucił się nogami do przodu na podłogę i mały upadł na niego.
Normalnie szok.[/quote]

no to mieliście, napewno serce ci zamarło jak to zobaczyłas

a mój mały dzisaj ma melodje do spania wstał o 6 i potem w południe spał 3 godzinki a o 17 znowu poszedł spac na 1,5 godziny az sie boje co bedzie w nocy bo po kompieli poszedł spac na noc 9:30 mam tylko nadzieje ze nie wstanie o 4

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lidka dzisiaj zrobila mi wielka niespodzianke i przeszla sama od lozka do swojego lozeczka. A to bylo tak: stala sobie przy lozku widze, ze chcialaby od niego odejsc ale sie boi.Mowi do niej idz sama, njie boj sie. No i wziela i zrobila te 4 kroczki i doszla do lozeczka. Jak sie cieszyla :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratulacje dla Lidki.
To chyba pierwsze kroczki na naszym wątku. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam My juz w domu, Enzo lot zniosl super, za pierwszym razem przy startowaniu zasnal i spal min, pozniej go inne krzyczace dzieci obudzily a spowrotem zasnal przy ladowaniu tak ze nie bylo zle
Wesele bylo ok ale niestety nie wiele sie pobawilam bo nie zalatwili dla malego lozeczka wiec spal w normalnym lozku a ja ciagle myslalam czy sie nie obudzi i nie zlezi lub spadnie :-/ Mam nadzieje ze nie bedzie mi teraz robil akcji bo spal wkoncu 4 dni razem z nami .

Dolne 2 jedynki juz sie przebily ale narazie sa krzywe, slyszalam jednak ze to dosc normalne i pozniej jak ida inne to sie prostuje, podpytam jednak na wizycie u pediatry 17 go pazdziernika. A wasze dzieci jak mialy z zabkami?

Oto fotki ;-)

Enzo spi wszedzie, w samolocie, na statku, w pociagu czy w aucie nie ma to dla niego roznicy :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

weselne fotki ;-)
Obrazek

Obrazek
tu cala nasza trojka :-)
Obrazek

Moja siostra czyli panna mloda ;-)
Obrazek

Obrazek
krajobraz
Obrazek

Obrazek

tu na statku ,nie zabralam mu cieplej czapki wiec mial taka jaka wykabinowalismy biegiem w spadku ;-)
Obrazek

Obrazek

piekny zachod slonca
Obrazek

Lidka gratuluje za pierwsze kroczki :-)
Co do rozmiaru stopy to moj ma 20.

A z takich gorszych wybrykow to wczoraj znalazl zdechlego karalucha wsadzil go po cichaczu do buzi i mymla, widze ze cos ma czarnego w buzi i sie jakos dziwacznie podsmiechuje, zagladam a tam obrzydliwy robal fujjjjj :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

annxx
Enzo to prawdziwy podróżnik.
A ten twój Francuzik niezły przystojniak. :D
Jak się poznaliście?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]