Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 7:04 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

KIM gratulacje!!! sliczna coreczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAMINEk Nicole radzi sobie z jezykiem dosc dobrze, byla juz w zlobku wiec troche sie zapoznala. Ale duzo daje plac zabaw dlatego duzo czasu spedzalam tam z nia. Ogolnie ma super kontakt z dziecmi i po polsku nie chce gadac. ;)
CO do przedszkola, to ja mlodej bym nie dala. ALe to jest tylko moje zdanie. Do polskiej szkoly tez jej nie daje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim corcia sliczna :lol: na zdjeciu z Jankowski mi sie wszystko przypomnialo :oops: :D dlaczego nie chcesz karmic piersia????, :?: :evil: jezeli masz to karm a zwlaszcza przez pierwsze 3 miesiace ja wiem ze sutki daja ci sie we znaki ale to minie przechodzilam i ja to samo a skoro sciagasz pokarm to musisz go duzo miec wiec szkoda marnowac 8) ja do tej pory karmie i mam zamiar minimum do roku pokarmic :lol:

maminek Natalka wczoraj troszke plakala w szkole mowila mi ze mnie szukala za to dzis to az mnie zaskoczyla radosna wybiegla i powiedziala ze fajnie bylo w nastepnym tyg postaram sie juz zostawiac ja dluzej bo do 12 to stanowczo za krotko i dla niej i dla mnie bo zanim dojde do domu zjem sniadanie mala nakarmie to juz musze isc po Natalke :D aaa no i jeszcze kwestia polskiego przedszkola to nie glupi pomysl ale....no wlasnie te ale tam nie nauczy sie tak szybko dziecko jezyka a wiadomo pozniej malo ktory rodzic az tak pomoze dziecku w nauce (no dobra wiekszosc rodzicow pomoze :lol: tylko ja nie :evil: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello Nicole dzisiaj zachwycona
az mi lzej na sercu hehehe
Obylo sie bez placzu i w ogole inne dziecko usmiechniete i biega i skacze normalnie szok.
A w przedszkolu wpadla w kaluze i musieli ja przebrac
odrazu widac ze dziecko sie super bawilo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc kochane
dzis zwloki ze mnie za szybko sie pochwalilam samooczuciem :(
cisnienie wysokie
i mam dylemat czy moge w takim stanie podac swoje mleczko :roll:

chyba wychodzi przemeczenie...
Moniaa swietnie ze coreczka zadowolona
to norma ze dzieci ciagnie do dzieci ciesze sie razem z toba

Agnieszka
, ja chcem karmic ,problem w tym
ze mam bardzo wrazliwe suty ,pediatra nie zaleca karmienia jesli siedze caly czas spieta jak na babie bo odbija sie na malej
jedynie co moge to odciagac ,mniej boli i jest do wytrzymania
ale rezerwa nan 1 stoi w gotowosci
stary wypozyczyl z parteny dojarke na dwa miesiace
zaraz ide odcigac zobacze co jest warta
wyglada na solidna

maminek ,dzieki ,jestem bardzo szczesliwa
dzis siedzialam tak i wylam ze szczescia
modlilam sie do Boga ze dal mi tak kochane sloneczko
ide bo juz sie rozwylam....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim no to fakt skoro jestes spieta to sie moze odbic na male i moze ci marudzic wiec kobietko wyluzuj i odepnij sie :wink: (wiem wiem to nie latwe ) ale mus jest szkoda zeby twoje mleko sie marnowalo :lol: co do sut to ja tez mam wrazliwe no dobra teraz juz nie bo sie przyzwyczailam ale wczesniej oj to byl szok :lol: nie zaluj dzieciaczkowi swoich cycuchow...maz poczeka :lol: :wink:

a tak propo jaka ty masz pediatre? dziwie sie ze tak ci zaleca :shock: bo wiadomo matki pokarm jest najlepszy na swiecie a ona ci odradza :roll: mimo ze jestes zmeczona i zestresowana ale powinnas karmic no chyba ze te cisnienie zabranialoby karmic no to rozumiem ale nie wydaje mi sie zeby cisnienie tez przeszkadzalo ale jak to juz powiem kazdy ma wybor i robi jak chce i co chce :lol: ja tam jestem za tym zeby karmic piersia :lol: (.)(.)

Kim przypomnialam sobie ze jak mnie bolala glowa to bralam Deferalgan mimo ze karmilam i karmie tu lekarze zezwalaja na branie tego :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KIm :) hormony dają znać o sobie :) ja po ciąży też ciągle wyje! :)
Co do karmienia... no cóż moje drogie w ciąży trzeba było trzeć te sutki gąbką! ;) mama mi to doradziła i żadnego problemu z cycami nie było.
Na siłe nie ma co karmić. Chociaż ja też uważam aby do tego 6-tego miesiąca karmić. Ale skoro się nie da to nic na siłe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniaaa a czemu do szkoly polskiej nie poslesz dziecka? nie chcesz by miala choc jakies podstawy swoich korzeni?
Ja tez karmie piersia. Poczatki byly straszne. Cycorki tak bolaly,ze wylam z bolu,a maz nawet mowil,ze sie spiewac naucze przy corce. Przez jakis czas bylo oki,ale teraz czasem znow bola,bo Laurane ma niezly chwyt ssania. Nawet po smoczku zawsze ma odbity znak na buzce tak go ssie intensywnie.
Ciekawe ile ja bede karmic. Jakos ciezko mi wyobrazic jak juz dziecko podrosnie, to tak jakos dziwnie. Raz w metrze bylam swiadkiem scenki gdzie dziewczyna atrakcyjna, chyba jakas equadorka (taki typ urody) jechala z trzyletnim chlopcem. Nie podejrzewalabym jej o takie zachowanie,bo naprawde byla jak to mowia jest na czym oko zawiesic,az nagle ten maly do niej sie przytulil ( Maly :? juz siedzial z wisajacymi nogami obok na fotelu) ona lup bluzke zadarla, mega cyc wyskoczyl i karmi w najlepsze. Ja przezylam szok :shock: nie wiedzialm gdzie mam patrzec.
KIM jesli moge cos doradzic to miej swoj rozum w tym wszystkim. Nie trzeba sluchac pediatry jak slowa Bozego. Nie ma to jak intuicja matki. Mi kazali dziecko mniej karmic,a ja mam ich rady gleboko w ... nawet myslalam,zeby babce zaniesc dodatek z gazety Wyborczej gdzie publikuja noworodki urodzone w Warszawie. Co trzeci rodzi sie z waga ponad 4 kilosy, jak moja mala, to jak mozna pozniej patrzec wszystko wedlug ichniejszych norm.
a co do placzu, wyj ile sie da jesli ci to pomaga. Tylko,zeby to byly hormony,a nie bezsilnosc,bo jestes sama. ja tez wylam,ale naszczescie juz jest lepiej.
A jak twoj syn przyjal narodziny siostrzyczki? napisz czy zazdrosny? czy pomaga? zapewne on teraz tez potrzebuje twojej uwagi, bo siostra jest przyrodnia, tak?no i taki dziwny wiek. Sama pamietam siebie i swoje leki dzieciece.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
ja juz swoje dziecie odebralam ze szkoly :lol: jutro jest sotkanie rodzicow :lol: wiec jutro trzeba zalatwic to zeby moja corcia zostawala do 15 :lol: kurcze wysypalo ja strasznie na twarz i nie wie co to :shock: na ospe mi to nie wyglada bo nie ma tego wszedzie :lol: ma na plecach ale tylko dwa swedzi ja to strasznie bo drapie myslalam na poczatku ze cos ja ugryzlo ale tego jest za duzo do pediatry mam dopiero w piatek wiec nie wiem czy jej pokarze bo moga poznikac
a tak wyglada
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MAMINEK poprostu jestem na tyle wyksztalcona ze sama moge ja tego nauczyc
AGA a moze komary!!! u nas strasznie mala pogryzly i tez wygladala jakby ospe miala\!
kup FENIGEL nie bedzie swedziec.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a to moja 7 miesieczna kruszyna :lol:
Obrazek

co do Natalki to juz sama nie wiem co to :roll: :? bo raczej komar jak by ja ugryzl to dwa lub trzy razy a na twarzy naliczylam ich az 14 :shock: na reku z 5 no i na plecach 3 wiec cholera wie co to jest :roll: w piatek moze sie dowiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nicole miala też 10 na buźce i 5 na raczce.
jak poszłam na urgence to pediatra mówi, oho ospa,., a po dokładnym obejrzeniu o nie to komary.
młoda ma katar jak nie wiem.. eh oby się nie rozwineło.
zaczełam już działać wiec może się uda.
Ależ śliczna córcia :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sliczna ale jaka niedobra ze ho ho w nocy spac nie daje a w dzien ....he he zyc :lol: a w dzien piszczy w sumie to w nocy to samo jak byla mniejsza to lepsza byla a teraz nie wiem co sie z nia stalo czy ona sie nie najada? czy co? na zeby to mi raczej nie wyglada czuje sie tak jakbym ja dopiero urodzila i mam nie przespane noce :lol:

moniaa gdzie kupilas taka superowa kiecunie???
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka sliczne masz corecki. Takie slowianskie buzki,az milo dla oka przy tej mieszance narodow tutaj :) Justynka wyglada jak aniolek grzeczna, nie mozliwe by tak dawala ci popalic :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :lol:

maminek grzeczna :lol: :lol: dziewczyno to maly diabelek no ale dzis ja pochwale dala mamusi troszke pospac :lol: az czlowiek inaczej sie czuje :lol:

malo co do siebie podobne sa siostry nie??? :lol:

no i moja Natalka ma katar i troche kaszelku no i sie zaczelo :evil: ah te szkoly :evil: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AGA to jest komplecik kupilam w C&A.
Moja cala noc ciezko oddychala, dzisiaj poszedl w ruch Junifen... bo pomalu temp dostaje :evil: no ale tak jak piszesz "juz sie zaczyna"...
Dzisiaj wreszcie obiady beda w szkole bo mloda glodna do domu przychodzi, widac ze dziecku apetyt dopisuje. Pudelko na kanapki puste przynosi wiec jest OK :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

KIM super wygladasz a dzidzia sliczna GRATULUJE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no i moja wrocila :evil: od razu wszystko przestawia :evil: oczywiscie fluczki ciagnie :lol: krostki powoli powoli schodza ale zobaczymy co jutro powie na to pediatra
w szkole malo je bo wszystko przynosi do domu mam nadzieje ze od powniedzialku bedzie dluzej zostawala w szkole i tam jadla

milego dzionka zycze :lol:

lece ze szmata troche poganiam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewka23 pisze:
dziewczyny mam pytanie do was!
moj brat za kilka dni wyjezdza do pracy do BELGI i tu moje pytanie do was ma on zone z roczna corka i synkiem 8letnim powiedzcie mi prosze czy jak ona zostaje w polsce a on am bedzie tu moze pobierac jakis zasilek na dzieci ??? czy wogole mu cos tam przysługuje??? czy tylko wtedy gdy oni byliby tam razem moze? bo wiecie u nas rodzinne na dziecko jest to 48zl a tam wiecej moze tam lepiej sie oplaca???

ja dostaje za dwoje dzieci 240 euro czy cos takiego :roll: za jedno dostawalam 40 z groszami :lol:

musisz powiedzec czy on tu bedzie pracowal legalnie? no i czy bedzie sie tu ubezpieczal i gdzie? to znaczy w partenie albo moze w securexie ?

post pod postem :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chcialam cos napisac i tu a tu dupa
uciekam do wyjca :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello
No pierwszy tydzień za nami. Młoda katarzy niesamowice, ale co ważne chętnie chodzi do szkoły :lol:
Dostalismy listę rzeczy co trzeba przynieść w poniedziałek ;)
dowiedziałam sie dzisiaj że będa mieli 3 wycieczki, dlatego co miesiąc do obiadków doliczają 2,5euro składki :lol:
Obiady mnie wyniosły 30euro za miesiąc więc to groszowa sprawa... ja liczyłam że to będzie ok 100euro :shock: :lol:
gardło mnie boli, a jutro parapetówa u znajomych ;)

KIM jak mała?? daje popalić?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]