Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:40 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6955 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 348  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kobietki!Wpadłam się przywitać i już lecę do miasta.Na 11.30 mam do kosmetyczki.

Czekamy na Ciebie okruszku

Ostatnio zmieniony czw wrz 06, 2007 12:17 pm przez felka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczymki ja zet was witami o zdrowie pytam ,umnie moze byc tylko brzuszek boli a tak pozatym to ok felcia a to ktossie rozwodz?
zosiu no akurat ja szarlotki takiej orginalnej nigdy nie pieklam zawsze robie tak
Ciasto:
30dkg maki
30dkg cukru
3 jajka( jak sa bardzo male to 4)
lyzeczke proszku do pieczenia
jeden cukier waniliowy
30dkg margaryny
Wszystko to razem mieszam robotem i wykladam na blaszke potem na to klada potarte jabuszka na tarce(jablek wedlug uznania) i na gore robie kruszonke wkladam do pieca na 180stopni clciusza i pieke ok godziny(ale to tez zalezy od pieca musisz po prostu sprawdzic czy jest gotowe ciasto patyczkiem)
i oto moj przepis na alla szarlotke Rownie dobrze ten spod smakuje i rabarbarem albo wisniami truskawkami sliwkami co chcesz to dajesz na gore :lol:

Ostatnio zmieniony śr wrz 05, 2007 10:25 am przez siwulka23, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

julitko o szarlotkę to pytałam ja, zosia :D :D
dzięki za przepis

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj sorki zaraz to zmienie przejezyczylam sie sorki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

spoko, spoko, nie przejmuj się :D :D
ale mi szarlotką zapachniało mmmmm aż musiałam się zaraz zabrać za sałatkę przyniesioną z domu, choć do pory obiadkowej jeszcze daleko...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja dopiero sniadanie zjkadlam a potem ide do tesciowej na obiadak bo mi sie niechce gotowac dopiero w piatek zaczne jak m przyjedzie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale głucha cisza
idę sobie zatem - wpadnę wieczorem
pa!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie!
ja juz po pracy, ziąb dzis okrutny!!!! do krakowa dojazd kiepski, remonty sobie wymyslili a z powrotem jakiś potworny wypadek zablokował droge na dobre :( do tego leje jak z cebra i juz się chyba przeziębiłam.

edytko kochana!
no i nie pogadałysmy wczoraj, bo mały mi się rozbeczał na dobre po rozmowie z tata. teskni za nim jak nie wiem, a tu jesczze 2 dni delegacji :( uspokajałam go do 22.30, potem padlismy oboje... za to pierwszy raz przespał noc bez budzenia :D wyspałam sie jak królewna!!! w pracy pustki, studentów na lekarstwo, tylko niedobitki na poprawki :wink: za przepis dziekuje. fajnie, ze na forum to w kazdej chwili moge odnależć.

zosia!
ja uwielbiam szarlotke, ale sama nigdy nie piekłam. najbardziej lubie królewska.

julitka!
do weekendu coraz blizej, to i mąż zjedzie. na pewno bedzie podziwiał swojego wysportowanego pudziana, tzn. ciebie :wink:

felka!
a w jakiej sprawie swiadkujesz jesli to nie tajemnica i nie jestes koronnym? moja przyjaciółka pracuje jako psycholog szkolny i jest swiadkiem non stop. oczywiscie na ogół rodzice walcza o prawo do opieki nad dzieckiem. znam to wszystko z opowieści i juz ci wspołczuje... stres niemożebny...

amisia!
ale trafiłam z tym pytaniem :roll: a gdzie zaczełaś pracować?

justys!
co tam u ciebie?

dor!
kurcze nie lubie jak w sklepie nie mozna zapłacic karta... to co biureczko kupujecie dzisiaj?

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewuszki.
Po biureczko dziś już m wysyłam.
Zła jestem w ogóle bo mi się zapięcie w foteliku zepsuło dla Adasia. Trzeba wymienić zapięcie albo.. cały fotelik. Trochę mi szkoda, bo w zeszłym tygodniu obicie wymieniałam na nowe. :cry:
Nie wiem tylko gdzie u nas można to naprawić, a mały w czyms jeździć musi.

Gosia - gdzie ty pracujesz bo nie pamiętam?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dor!
no to moze uda ci sie wymienic samo zapiecie...
ja pracuje obecnie jako nauczyciel akademicki. niestety tylko do konca wrzesnia, bo wygasa mi umowa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A nie przedłużą ci umowy?

Też bym chciała tylko zapięcie wymienić, ale nie mam pojęcia gdzie się z tym udać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niestety nie przedłużą. ja mamusia jestem i nie jestem dyspozycyjna. przyjeli juz na moje miejsce faceta. ten to im na pewno wciaze nie zajdzie i bedzie mial mnostwo czasu :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To jest nasz polityka prorodzinna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej laski!!!
Ja po delegacji - zmęczona bardziej jechaniem, niz wynudzona siedzeniem.. Ale co tam - zgrałam na pena materiały od wykładowców i na spokojnie sie z nimi zapoznam.
Na szarlotkę też moge podac przepis - a w zasadzie dwa. Jeden to ciasto kruche, drugi babkowe. Proszę wybrać, a zamieszczę na forum. SzarlotkĘ polecam na ciepło z lodami waniliowymi,pyyyyyyyyyyyyyycha :P
Teraz trochę odpocznę bo 160 km to jak na mnie męczący dystans :( Potem muszę porobić trochę na jutro do pracy :(
Zosiu - ja też siedzę z koleżanką, która zaczyna mnie drażnić, bo coraz częściej się opierd... i mam księgowego, który jest kompletnym tukiem!!! Niestety nad sobą mamy Zarząd, który ma problemy z podejmowaniem jakichkolwiek decyzji - jeden to, drugi jutro co innego, ech.... Realizujemy Leadera, ale tak naprawdę to sama to ciągnę :cry: Zarząd tylko na papierze i laury zbierać, kumpela wiele musi sie nauczyć, a księgowy - brak słów, więc i to na mnie w efekcie spada... A jak pomyśle, że najgorsze przede mną, już się boję :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewwczynk witam was wszystkie no ja niestety uciekam na silownie dalej robic sie na pudziana hihihi bede tak po 20 to juz chyba rzednej z was nie bedzie tak jak wczoraj :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przepraszam że wszystkim nie odpisuję ale wpadłam tylko na chwilkę.

gosia1975 pisze:

felka!
a w jakiej sprawie swiadkujesz jesli to nie tajemnica i nie jestes koronnym? moja przyjaciółka pracuje jako psycholog szkolny i jest swiadkiem non stop. oczywiscie na ogół rodzice walcza o prawo do opieki nad dzieckiem. znam to wszystko z opowieści i juz ci wspołczuje... stres niemożebny...

Gosiu,świadkiem koronnym to ja nie jestem.Chodzi o to iż mój były szwagier nastawia syna przeciwko matce (mojej siostrze) ,mąci mu w głowie.Siostra wniosła np. sprawę o zwiększenie alimentów i procentowe ich naliczenie.Więc ten sk....syn wmawia dzieciakowi że jak mama podała tatę do sądu i tata pójdzie do więzienia to tatuś w więzieniu umrze :lol: .Kurde ,to chodzi o alimenty na jego dzieciaka a nie o sprawę o zabójstwo.Jak będzie płacił to chyba nie ma się czego obawiać :twisted: .Takich sytuacji jest mnóstwo.
Mały ma już 9 lat i sporo z tego rozumie i ... .Nie chce za bardzo widywać się z ojcem,bardzo to wszystko przeżywa,płacze.Jest wobec dziecka niby troskliwy a podszyte jest to złośliwością.Np siostra kupiła małemu korki Nike ,mały był niesamowicie szczęśliwy .A ojciec przy dzieciach na podwórku komentuje że są już stare ,za małe i pewnie używane :shock: .Ta jego złośliwośc miała być pewnie skierowana na moją siostrę ale to dzieciak przeżywa "że tata powiedział". Ten dureń to mu take głupoty wciska że nóż się w kieszeni otwiera.Niby to nie mnie skrzywdził ale bym go udusiła za to co zrobił swemu dziecku.

Strasznie chaotyczny ten mój opis ale ciśnienie mi się podnosi na samą myśl o nim a jutro mam jeszcze na niego patrzeć :roll: [/code]

Czekamy na Ciebie okruszku

Ostatnio zmieniony czw wrz 06, 2007 12:20 pm przez felka, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy u Was też lało cały dzień?!!!
I rano było 9 stopni?? To ma być lato?? ja tu już zamarzam, wypiłam chyba dzisiaj z 10 kubków herbaty, żeby utrzymać się w jakiej-takiej temperaturze. Ja chyba jestem zmiennocieplna.

gosiu1975, nóż się w kieszeni otwiera, myślałam (serio!), że taka strategia antyrodzinna jest obca wyższym uczelniom i dotyka głównie pracowników firm. Ale jak przejrzałam w pamięci poczet moich wykładowców z UW to rzeczywiście - nie wiem czy 50% ma więcej niż jedno dziecko, a sporo nie ma wcale dzieci (nawet ci od psych. rozwoju).

felka trzymaj się dzielnie jutro; dobrze, że jak piszesz Twój siostrzeniec jest w stanie zrozumieć tę sytuację, choć nie wiem wcale czy jest mu dzięki temu łatwiej czy wręcz przeciwnie.

julita Ty naprawdę chodzisz na siłownię codziennie?? (jest po 20 i ja jestem, więc możemy pogadać :D )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak zosiu juz jestem pudzian 2 , tak chodze prawie codziennie to znaczy w weekendy nie chodze i w czwartek tez nie czyli tylko 4 dni :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to o całe 4 dni lepiej ode mnie
chyba powinnam więcej się ruszać :roll:
ale ja niestety nie lubię się męczyć :lol: - Tobie siłownia sprawia przyjemność? Lubię pływać - ale teraz jest zimniasto a ja zmarzluch jestem, no i rower też lubię

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sorki ze tak dlugo nie pisalam ale gadalam z mezem przez telefon.wiesz ja chodze na silownie bo od grudnia zaczelam sie odchudzac i nie chcialm zeby moje cialo bylo obwisle a raczej skora i tak zrzucilam 20 kg do czerwca :lol: i skora dzieki cwiczeniom jest elastyczna

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6955 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 348  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]